Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Сакаме две црти!!! - II дел 26.9.2012 14:36:07
cacisk
Jas mislam da pocekas barem uste 2-3 meseci. Stom imas pozitivni rezultati od Agnes nemoj da gi prekinuvas, prodolzi da gi pies. Ako odis kaj Toloski mora da ima uste eden ginekolog so nego, zosto toj ja vrsi procedurata, barem taka bese kaj mene.
RE: Сакаме две црти!!! - II дел 26.9.2012 15:48:35
Нивеа
SAJNA IZVINI AMA JAS NEMAM SEKERRRRR TAKA DA SI ZNAES, NE DAJ BOZE DA IMAM SEKER, BAS ME NAVREDI ... ODNOSOV TI E ZIMI MAJKA
ИЗВОРНА ПОРАКА: Sajna
da ama ti imas seker, jas nemam normalna vrednost mi bese na krvnata slika 4 ...ama pocnav da go pijam pa ke vidime uste ova mi ostana posto se drugo e OK pa ke vidime a kazi mi NIVEA ti pomaga za ciklusot da ti se sredi imas li ovulacija bez klomifen odnosno prirodno i dali ti doaga redovno?
RE: Сакаме две црти!!! - II дел 26.9.2012 16:01:47
Нивеа
kaj mene e se vo red, duri nemam ni 20 kg visok, imam samo 10 kg visok, so metforminot pa i bez nego si imam i mensturacija, samo sto porano ke mi kasnese najmnogu 5 dena a sega mi e tocna na 28-30 dena, blagoto go isfrliv, znaci apcinjava ne se pijat za seker, ako imam seker ke primam insulin a ne metformin, malku razmisli...so srekja
RE: Сакаме две црти!!! - II дел 26.9.2012 18:22:59
Anonimen
Devojki moram da ve prasam nesto bas se isplasiv denes. Mene ciklusot mi zavrsi vo Ponedelnik i toa mi traese 4 dena se super, a preska pred 2-3 saata koga bev vo WC na toaletot zabelezav kafeava tecnost (krv) Nemase mnogu ama bas se isplasiv. Pred 10 min pak bev vo WC i pak zabelezav isto. Jas pocnav so Klomifen denes mi e 3 den. Ve molam za odgovor ako imal nekoj vakvo iskustvo, i dali da se javam na doktor utre??
RE: Сакаме две црти!!! - II дел 26.9.2012 19:46:27
mimo
zdravo na site ,imam eden problem dali moze da mi pomognete, se obiduvam veke2 godini da zabremenam za 2 dete veke imamedno 5 godisno. prasaneto e gi imaf na 26 avgust i uste ne sum gi dobila a na 20 septemvri dobif kafeavo ali malku pa eve od 20 pa do denes 6 denasekoj den imam malku kafeaviscedok na gakite no i loso miris odam na tus no sepak loshiot miris ne pominuva sto mislit????????????
RE: Сакаме две црти!!! - II дел 26.9.2012 20:10:53
**IRENA
mimo a da si napravese eden testce i da trknes do kaj ginegologot za edno pregletce??ne mi e losa ideata neli??
inaku brisete me od spisokot mojata gospoza si dojde!pisete me za 21 oktovri!!i stvarno veke neka ide se UPM!ajt sto dojde pa i baska se nastinav sega em od nos tecam em oddole!abe na raat da ne si!!
RE: Сакаме две црти!!! - II дел 26.9.2012 20:12:09
Ikana
Па и да имаш шеќер, па што?!?!?! Дијабетесот е многу комплицирана состојба, и сметам дека најмалку треба да се дискриминираат дијабетичарите, како да имаат некој недостаток...напротив тие се нормални луѓе како мене и вас....а што ако вие сте анемични, треба да се вреѓате ако некој ви го посочи тоа?? Друга работа, дијабетесот е генетски предодреден, така да не е заразна болест па да викате бегај подалеку. И двете сте за карање. Не дискриминирајте, туку гледајте да си ги решите проблемите и да помогнете на некој друг со тоа што ќе споделите искуство или мислење, кое ќе биде од конструктивен и позитивен карактер. А на оваа тема мислам дека позитивниот став најмногу помага.
ИЗВОРНА ПОРАКА: Нивеа
SAJNA IZVINI AMA JAS NEMAM SEKERRRRR TAKA DA SI ZNAES, NE DAJ BOZE DA IMAM SEKER, BAS ME NAVREDI ... ODNOSOV TI E ZIMI MAJKA
da ama ti imas seker, jas nemam normalna vrednost mi bese na krvnata slika 4 ...ama pocnav da go pijam pa ke vidime uste ova mi ostana posto se drugo e OK pa ke vidime a kazi mi NIVEA ti pomaga za ciklusot da ti se sredi imas li ovulacija bez klomifen odnosno prirodno i dali ti doaga redovno?
< Поракaта ја уредил Ikana -- 26.9.2012 20:13:05 >
RE: Сакаме две црти!!! - II дел 26.9.2012 20:17:03
mimo
pa fcera naprajf test i ne znam sto da prap dali da odam na ginekolog ili e uste rano inku testotsto go naprajf fcera negativen bese mene me cudi mirisotpremnogulos e nemozam da podnesam pa ne znam sto da napram
RE: Сакаме две црти!!! - II дел 26.9.2012 20:19:38
Maca25
Јас немам шеќер, ни скриен ни никаков, па ми дадоа да ги пијам овие апчиња. Многу ослабнав од нив, ама не ми пријаа баш. се што ќе ставев во уста го претварав во вода, или повраќав или имав пролив од нив. А да, ослабнав. Ама пак не добивав редовно. Откако и кажав на докторката што ми се случува одма ми ги прекина. И не мора да имаш шеќер за да ги пиеш!
RE: Сакаме две црти!!! - II дел 27.9.2012 11:01:27
bebence19
znaci ke se seknam mi docni i glavata mislam ke mi pukne custvuvam nekoj cudna toplina okolu jajnicite a nemam simptomi ni za bremenost ni za dobivanje barem ne skolskite simptomi koi treba da gi imam
RE: Сакаме две црти!!! - II дел 27.9.2012 11:51:12
Sajna
leleee NIVEA pa eve ke ti ja citiram porakava ova e od tebe napisano :NIVEA: sajna jas pijam metformin, gluformin, glukofage, kako sakas nareci gi istite apcinja se, toa se apcinja koi sprecuvaat pojava na dijabetes, go reguliraat sekerot, no ne znam na sto im se bazira odlukata da pies metformin, zosto jas gi pijam poradi pokacen seker, prvo znaci go merev sekerot i skrieniot seker pa bazirano na toa, mi dadoa da pijam, nemoj da se sekiras ne se stetni voopsto ZNACI IZVINI AKO TE NAVREDIV NISTO NE BESE NAMERNO I DA IMAS I DA NEMAS NE E NISTO STRASNO, JAS PISAV "TI IMAS" ZASTO TI TAKA NAPISA INACE NE BESE NISTO LOSO NAMERNO KAZANO IZVINI uste ednas
RE: Сакаме две црти!!! - II дел 27.9.2012 12:18:50
Melanija RR
Сајна и Нивеа мислам се разбравте околу шеќерот и благото дајте опуштено нема што некој да се навреди ако така е напишано ниту е нешто страшно,колку што сватив тоа е поради скриениот шеќер. Ете јас имам 15 кг вишок до граница ми е шеќерот а скриениот е ок,и ништо не ми дадоа.Да може скриениот да прави проблем за овулацијата, но јас и кога имав 57кг немав овулација што ве советувале тоа пијте и сигурно ќе помогне. Се допишав во списокот **IRENA bebence19 и нас ќе не швркнеш прави тест да не те мислиме
За тест чекаме: stelle 18 јуни ??? Anne^ 29август ???
sonce7 22 септември bebence19 24 септември Нивеа 10 октомври bella80 2 октомври Melanija RR 10 октомври Emilij@ 10 октомври pozitive 22 октомври
< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 29.9.2012 13:31:41 >
3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи, 3 IUI =/, без терапија август 2013г. Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни
etogodišnjak dolazi plačući majci: „Seka me počupala za kosu“. „Nemoj se ljutiti na nju“, reče mu majka, „ona još ne zna da čupanje za kosu boli“. Ubrzo nakon toga, majka začuje malenu kako plače. Ode pogledati što se zbiva. Dječak joj reče: „Eto, sad zna“.
Jeste li znali? Najmlađi roditelji na svijetu bili su stari 8 i 9 godina i živjeli su u Kini početkom prošlog stoljeća.
Jedno sam vrijeme radila u Domu za starije osobe. Katkad sam na posao vodila svoju kćer. U to je vrijeme imala četiri godine i bila je opčinjena štakama i invalidskim kolicima. Jednog sam je dana našla kako zuri u čašu s vodom u kojoj su bili umjetni zubi. Očekujući rafal pitanja, ostala sam iznenađena kad se okrenula i ozbiljno rekla: „Zubić vila neće vjerovati kad vidi ovo!“ .......................................
< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 27.9.2012 23:23:06 >
bebence19 isto bolat i ako si bremena znaes kolku imaat kazano deka na denot koga trebalo da dobijat gi bolelo stomak ne dobile,bile trudni?ajde nemoj da dobivas,daj boze da ni se pofalis so nesto novo, a bt meris?
tatiana toa samo so laparaskopija se odzatnuvaat ke se konsultiras so tvojot doktor i ke si dogovoris toa e intervencija preku koja ke ti gi odpusat kanalite najdobar e Dr Dimitrov REMEDIKA za taa rabota pozdrav i so lesno i bez nervozi
nemam mereno bt :( , ne se nadevam posto do sega mnogu pati mi docnelo(od koga pocnavme da se obiduvame, a prethodno do saat tocno mi idese) i zatoa iskreno ne veruvam nekako se potesko e da veruvam od naredniot ciklus ke pocnam da meram bt i da sledam vnimatelno
< Поракaта ја уредил bebence19 -- 28.9.2012 9:52:11 >
RE: Сакаме две црти!!! - II дел 28.9.2012 12:01:56
Melanija RR
ИЗВОРНА ПОРАКА: tatiana
zdr jas sum nova imam problem so kanalite nemozam da ostanam trudna zapuseni mi se kanalite ve molam da mikazete cekam odgovor
Повеќе за лапараскопијата преку која се утврдува најдобро состојбата на каналите можеш да прочиташ ТУКА Инаку на ХСГ и мене едниот ми беше не прооден но на лапарао излезе дека се со проширувања и стеснувања.
3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи, 3 IUI =/, без терапија август 2013г. Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни
RE: Сакаме две црти!!! - II дел 28.9.2012 21:50:12
kate..
zdravo bev denes na lekar i pak preku krv mi ispituvaa i vrednosta izleze 4 i doktorot se cudese kako prethodniot test preku krv izleze pozitiven a sega postoelo bremenost ama mnogu mala bila vrednosta trebalo nad 50 da bide