|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  52 53 [54] 55 56   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела
9.10.2012 9:56:17   
Emilij@
so ogromno zadovolstvo od "problemi so zabremenuvanje" se prefrlam vo "bremenost". jas sum 5 nedela i vcera na eho se vide edna golema tocka od 3mm i edna pomala za koja dr ne bese siguren. kako i da e ke se druzime

< Поракaта ја уредил Emilij@ -- 9.10.2012 9:57:02 >

(Одговор на членот macika11)
Непосредна врска до пораките: 1326
9.10.2012 11:20:17   
Barbicki2
bravoos Emilij@,cestito neka ti e,daj boze da se bliznacinja! uzivaj vo bremenosta

(Одговор на членот Emilij@)
Непосредна врска до пораките: 1327
9.10.2012 20:49:34   
ss87
ti posakuvam toplo dobredojde emilija imaj si lesna bremenostuser posted image

(Одговор на членот Barbicki2)
Непосредна врска до пораките: 1328
   Совет
10.10.2012 23:18:24   
nova_lenicka
Здраво на сите!
Јас сум нова на форумот и ме интересира вашето мислење или совет во врска со мојата ситуација.
Јас според пресметките треба да сум во 10-та недела, а сеуште не сум била на преглед од извесни причини, е едвај чекам да одам.
Кога бев во 6 недела се разболев од грип или некоја настинка слична на грип, мн ме болеше грлото ми течеше носот немав висока температура и 2 недели потоа имав кашлање и шлајм секое сабајле. Не земав лекови, само еднаш се напив парацетамол, земав проплки и прополис капки.
Се надевам се ќе биде во ред но сепак сум во неизвесност.
Чекам ваше мислење
Поздрав!

(Одговор на членот ss87)
Непосредна врска до пораките: 1329
11.10.2012 22:31:48   
zajche
zdravo idni mamicki!!
eve jas sum nova vo forumot i sum presno bremena:) vcera bev na doktor i mi kaza deka sum vo 8ma gestaciona sedmica ili 6ta sedmica bremenost.imam nekoi macnini vo razlicnii periodi od denot.no nisto soto nemoze da se izdzi:))mali grcevi vo stomakot no vo ramkite na normalata.na site vi posakuvam lesna bremenost.

Непосредна врска до пораките: 1330
15.10.2012 12:46:35   
Emi79
Zdravo mamicki , odamna ne sum pisala ama zatoa redovno citam sto ima novo user posted image , vo vrska so nastinkite vo pocetna bremenost najverojatno toa se prvite simptomi na bremenosta - zatnat nos , tecenje na iscedok od nosot , slajm i sl. i jas gi pominav tie simptomi, pa mozam da kazam deka seuste nasabajle mi tece nosot i kivam sto mnogu me nervira , no toa e user posted image , od seto ona sto go imam procitano ovde na RR forumive gledam deka e voobicaeno taka da nema potreba od paniki , jas ne zemav nikakvi preparati osven sto piev revita - i seuste si pijam i se cuvstvuvam ok.
Inaku nie prvite kontroli gi minavme super , vo 9 g.n. sum , veke imame i srceva akcija i so netrpenie cekam naredna kontrola vo noemvri zdravje koga konecno ke go vidime oformen bebusot user posted image
pzdrav golem i bidete zivi i zdravi user posted image

Always look on the bright side of life !!!

(Одговор на членот zajche)
Непосредна врска до пораките: 1331
16.10.2012 19:49:57   
macika11
user posted image -ci pomagajte nekoj sovet da mi dadete, pred 4nedeli bev na ginekolog imi rece deka sum 5ta nedela i se gledase vrekickata denes bev pak i ocekvav srceva reakcija i site raboti no na ehoto se vidi samo vrekicka ni plod ni nisto ve molam kazete mi dali e normalno

(Одговор на членот Emi79)
Непосредна врска до пораките: 1332
16.10.2012 20:08:11   
Sonce_moe
Zdravo na site,
Epten nova na forumov kako aktiven uchesnik) no RR sledam podolgo vreme :)
Jas sum 12 nedela, prva bremenost mi e i supr se cuvstvuvam. Macnini i slicni nesakani reakcii nemam sto mi ja olesnuva bremenosta i iskreno se nadevam taka kje prodolzhi. Me interesira koga najrano mozhe da se doznae polot na user posted image ?

Ve pozdravuvam site i se nadevam na prekrasno druzenje i razmena na pozitivni iskustva.

Непосредна врска до пораките: 1333
16.10.2012 21:57:30   
Barbicki2

ИЗВОРНА ПОРАКА: macika11

user posted image -ci pomagajte nekoj sovet da mi dadete, pred 4nedeli bev na ginekolog imi rece deka sum 5ta nedela i se gledase vrekickata denes bev pak i ocekvav srceva reakcija i site raboti no na ehoto se vidi samo vrekicka ni plod ni nisto ve molam kazete mi dali e normalno

a sega doktorot so ti rece? mozda e pokasno zacnato ili mu e staro ehoto na doktorot? pojdi kaj sto ima 4d na privatno za uste edno mislenje i ne se sekiraj moze ne se gledalo dobro

Непосредна врска до пораките: 1334
16.10.2012 21:58:17   
arh_diz
Sonce _moe Dobredojde na RR
Imaj si ubava i lesna bremenost
Polot jas go doznav vo 12 nedela

Биди тоа што си

(Одговор на членот Sonce_moe)
Непосредна врска до пораките: 1335
17.10.2012 9:46:21   
Mrs.Tinka
Ne znam dali ke ve razocara ova sto ke vi go kazam ama efikasno sredstvo protiv strii nema. Jas se mackav so Eucerin i edno mleko na chicco Dona mama mislam se vikase i plus stavav bademovo maslo ama pak mi ispuka stomakot. Ne se popraviv mnogu ama imav golem stomak. Za srekja, iako mnogu mi ispuka kozata, striite bea tenki, ne od onie mnogu ispukani i crveni, pa so tek na vreme bledneat i gi snemuva. Moeto bebe ima 10 meseci. Se nadevam deka uste malku ke se dosredat. Ako ne, zdravje. Ima i ednodelen kostim za kapenje :)

Непосредна врска до пораките: 1336
17.10.2012 19:19:42   
manila
Za polot, mene ginekologot mi kaza vo 16-ta nedela, ama rece deka ne e siguren na narednata kontrola ke mi kaze sigurno. Inaku mi kaza deka e masko :), pa dali ke izleze tocno ke vidime :). Sega sum 19- ta nedela, narednata kontrola mi e vo 21-va.

(Одговор на членот Mrs.Tinka)
Непосредна врска до пораките: 1337
18.10.2012 9:12:51   
ss87
Macika11 jas koga bev prvpat bev vo 6 gestaciska nedela i doktorot mi rece deka plod nema mi rece da odam za edna nedela jas ne go poslusav otidov za 3 nedeli a prethodno se slusnav so mojot doktor posto ziveam vo drug grad i znaes sto mi rece? odi za tri dena oti toa se duplira i ako nemanisto da te cistat zamisli da odewv za 3 dena i sto ke bese so moevo dusice sto vcera go vidov celo coece e sega sum 11 nedela pliva mrda kako ludo dusicka moja najmila zamisli da go poslusav i edniot i drugiot pocekajte ne brzajte ova vazi za sekoja zena so vakvo iskustvo za dzabe ne rekle brzata kucka slepi kucinja raga nie sakame sve odma pocekaj opustise galisigo meseto se ke bide vo red i srce ke vides i majka ke stanes glavata gore!!!

(Одговор на членот manila)
Непосредна врска до пораките: 1338
18.10.2012 14:27:31   
Sonce_moe
Blagodaram na toploto dobredojde!
Shtom kje go doznaam polot vesta kje ja spodelam na forumov :)
Se nadevam toa kje bide narednata nedela vekje treba da bidam vlezena vo 14 nedela togash ;)

(Одговор на членот arh_diz)
Непосредна врска до пораките: 1339
19.10.2012 14:32:35   
Фиданче
user posted image Mene polot mi go kazaa duri na 4D taka da ne se brzajte, i jas sakav porano ama ne mi kazuvase doktorot i posle na 4d vo 21 i na kontrolata za srceto vo 24-25 mi potvrdi user posted image , sega sum 28+5. Maskite ponekogas mozat da se vidat duri vo 24 nedela zosto togas se spustale testisite , jas bev sigurna duri togas. A mnogu bev nestrpliva da doznaam,, koj ne bi bil :) Pozdrav i so lesno

(Одговор на членот Sonce_moe)
Непосредна врска до пораките: 1340
19.10.2012 14:41:58   
miana
Фиданче,сега веке и во 12 та недела кажуваат - имале некоја финта user posted image
Еве на другарками и кажаа на оној раниот скрининг во 12 -13 недела што се прави..Докторката и рекла - не гледам тука машкост и навистина беше девојче...
А докторката и ја препорачав јас Катерина Станкова од ординација ИНА- екстра докторка ( дава и цд со снимка од бебето )
Јас кај неа бев во 21 ва недела ама веке си ги знаев полот,а другарками беше во 12 та недела и си дозна.

(Одговор на членот Фиданче)
Непосредна врска до пораките: 1341
19.10.2012 15:01:03   
Natasa981
i jas se slozuvam so miana.. denes poveketo doktori mnogu rano go gledaat polot, imaat kvalitetna oprema, a bogami i iskustvo. Mene na primer, epteen rano mi vidoa deka e devojce, nekade 11-12ta nedela.Jas ne veruvav ama ispadna tocno! dodusa, se slucuva i da se pogresi neli..kako i da e, zdravi i zivi da se samo,nebitno sto pol se :)) ama moze edno bratce za kerka mi ,ne e loso da si posakam :))

Моќните нешта доаѓаат од малите почетоци - Џон Драјден

(Одговор на членот miana)
Непосредна врска до пораките: 1342
21.10.2012 15:20:18   
macika11
bev vo sistina i taa mi rece ako do ponedelnik nese javi srce da go ostranam posto sum vo 9ta nedela a plodot odgovora za 5 nedeli i ne se razvival i mi rece ako nema dotogas srce da abortiram ve molam davajte sovet site ve molam sto da prvamuser posted image user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот Natasa981)
Непосредна врска до пораките: 1343
21.10.2012 17:31:13   
Фиданче
Znam deka i porani kazuvaat, na drugarkami istiot matichen vo 12 nedela i kaza deka e devojche i toa pred 6 godini, ama mene ne mi kazuvase , moze se krie moevo :P , zenska se srami. Da se zivi i zdravi user posted image pa za polot moze da se pocheka za da se dpznae :) Pozdrav do site

(Одговор на членот miana)
Непосредна врска до пораките: 1344
23.10.2012 12:20:51   
Emilij@
mili moi RR samo da spodelam sto mi se sluci sabajlevo i ako nekoja imala slicno iskustvo neka me utesi. sabajle koga bev vo toalet mi ispadna parce,partalce krv i posle samo na hartijata imase. se javiv kaj dr mi rece da se bocnam so progesteron i da miruvam.malku mi e strav, imav bolki vo stomakot prethodnite dva dena i ova od sabajle...se plasam da ne im se sluci nesto na bebuskite. inaku sum 7nedela+4

(Одговор на членот Фиданче)
Непосредна врска до пораките: 1345
23.10.2012 13:28:02   
Barbicki2
odi da te vidi ginekologot emilija,neka te vidi na eho podobro. Ne misli loso moze da e od grloto nekoja zasirena krv,ama obavezno pojdi

Непосредна врска до пораките: 1346
23.10.2012 14:04:46   
arh_diz
Najdobro odi na ginekolog, da te vidi na eho .Nesakam da te plasam ama toa moze da e mnogu opasno.Zemi nesto za smituvanje nesmees da panicis .

Биди тоа што си

(Одговор на членот Barbicki2)
Непосредна врска до пораките: 1347
24.10.2012 9:18:13   
angelce83
Ringerajki sabajle pravev test i jas vidov vtorata linija na testot konecnooooooooouser posted image e sega kazete mi bidejki bese po bleda od drugata sto znaci toa...??? i sto treba sledno da napravam dali prvo da proveram preku krv ili da idam na ginekolog, ve molam pisete mi, mnogu sum vozbudenauser posted image

Непосредна врска до пораките: 1348
24.10.2012 9:21:56   
arh_diz
Angelce stom si videoa druga crticka brenena si cestitkiuser posted image Mozes da otides na ginekolog toj ke ti kaze sto ponataka

Биди тоа што си

(Одговор на членот angelce83)
Непосредна врска до пораките: 1349
24.10.2012 9:25:57   
Barbicki2
angelce cestitoo! 100 posto si bremena,ako e bleda vtorata linija,da si imas lesna bremenost.

TOA STO GO IMAS DENES,SILNO PREGRNI GO,ZOSTO UTRE MOZE DA GO NEMAS!

Непосредна врска до пораките: 1350
Страница:   <<   < Претходна страница  52 53 [54] 55 56   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  52 53 [54] 55 56   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

koe ime e najubavo
smizlamkd

POMOS DA ODBEREME IME :)

ALEKSEJ (21%)

DAVID (35%)

DAVOR (13%)

JOVAN (31%)

Број на сите гласови: 175

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!