|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  53 54 [55] 56 57   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела
24.10.2012 9:33:26   
angelce83
Fala vi srcki mnoguuser posted image sega se javiv vo sistina da prasam za proverka preku krv, kje idam posle rabota pa ako i tamu mi potvrdat tek posle na gineklog, neznam dali bi se gledalo nesto sega ako odam na ginekolog??? Uf kolku sum srekjnauser posted image a prethodnata nedela, se custvuvav mnogu umorna pa i nastinav malku i ispiv 2 ferveksiuser posted image

(Одговор на членот Barbicki2)
Непосредна врска до пораките: 1351
24.10.2012 9:45:07   
Barbicki2
ne se sekiraj,jas primav inekcii antibiotik i paracetamol,neznaev deka sum trudna,edna komsivka ventori i dijazepami piese deka neredovna menstruacija,neznaela deka e trudna,pa ene go skoro 8 meseci e

(Одговор на членот angelce83)
Непосредна врска до пораките: 1352
24.10.2012 17:55:16   
Emilij@
najprvo cestitki za novata trudnica. neka ni se mnozat. utrovo bev na ginekolog i dvete se super, sinapreduvaat i za prv pat im gi slusnavme srcencata. za krvarenjeto doktorot rece deka ne e nisto strasno i e kako rezultat na implantacija, a deka se dve rece moze i povtorno da se sluci,ako e vo pomal obem ne e opasno.terapijata ostana ista samo progesteron da se bockam namesto do sega ednas nedelno, sega na 5 dena. i sekako miruvanje.jas ostanav na boleduvanje po ET i seuste sum doma,preventivno zasto i prethodno prokrvarev na denot koga trebase da ne dobijam i zatoa me vodat kako rizicna bremenost.pozdrav

Непосредна врска до пораките: 1353
24.10.2012 22:24:09   
angelce83
Ringerajki kazete mi koga otidovte na ginekolog, od koga gi vidovte user posted image Kaj mene i testot preku krv e pozitiven i sega treba da odam kaj maticniot da me vidi na eho, ama neznam dali e rano dali voopsto nesto kje se vidi, a ako ne otidam kako kje znam koja nedela sum???

(Одговор на членот Emilij@)
Непосредна врска до пораките: 1354
24.10.2012 23:11:52   
Фиданче
angelche83, i jas pred da znam deka sum trudna nastinav (najverojatno toa se javuva i kako simptom zosto mnogupati imam sretnatao i kaj drugi), imav 37 temperatura zemav 2-3 dena augmentin i ispiv 2 ferveksa ,vecerta pred svadbata i sabajleto na frizer, a sum bila 2 nedeli :) i toj den mi pomina nastinkata. Koga se posomnevav deka sum trudna, mi docneshe, napraviv test i se javiv na matichnata , mi reche nemalo gajle sto sum piela tie ne bila opasni. Na pregled bev mislam vo 5 nedela i mi potvrdi ginekologot, a za srceva akcija posle 3 nedeli. Sega sum 29+4 i se e vo red, fala bogu! Pozdrav i so lesno !

Непосредна врска до пораките: 1355
24.10.2012 23:16:22   
Фиданче
Angelche83 :) zaboraviv ova da ti pisam , odi na kalkulatorot na RR i pisi si koga ti e posledna menstruacija i ke ti kaze koja nedela si , i doktorite isto presmetuvaat taka ti go rachunaat terminot i kolku i da vidat na eho pak ke te vodat po presmetkata :) na pochetokot nemozat po dimenzii da odredat, ponatamu moze eventualno da ti premestat termin, sto mnoooogu retko se sluchuva :)
Pozz user posted image

Непосредна врска до пораките: 1356
25.10.2012 9:09:43   
angelce83
Fala ti mnogu Fidance, po ovie presmetki bi trebalo sega da sum 5nedela, zosto poslednata menstruacija mi bese na 23 septemvri, ako otidam sega na ginekolog da me vidat na eho, kje se vidi nesto???

(Одговор на членот Фиданче)
Непосредна врска до пораките: 1357
25.10.2012 9:32:32   
Barbicki2
tocno 5 nedela si angelce,mozes da pojdes moze da se vidi samo kako plod,a za srce ponatamu,a moze i uste da ne se gleda ubavo,osven ako pojdes kaj nekoj sto ima posovremena aparatura. Ako odis,da ni kazes kako ke pomines

Непосредна врска до пораките: 1358
25.10.2012 13:14:48   
dostickage
ИЗВОРНА ПОРАКА: angelce83

Fala ti mnogu Fidance, po ovie presmetki bi trebalo sega da sum 5nedela, zosto poslednata menstruacija mi bese na 23 septemvri, ako otidam sega na ginekolog da me vidat na eho, kje se vidi nesto???

Da,kje se vidi edna tocka :-) I jas bev 5-ta nedela na doktor i se vide tockickata.
Posle dve nedeli ili 3 ne se sekjavam bev za srceva akcija.

Непосредна врска до пораките: 1359
25.10.2012 16:13:06   
angelce83
A kazete mi koga idete da ve vidat na eho za da utvrdat bremenost, ve gledaat vaginalno ili samo odozgora eho na stomakot??

(Одговор на членот dostickage)
Непосредна врска до пораките: 1360
25.10.2012 16:28:43   
majka na eva

ИЗВОРНА ПОРАКА: angelce83

A kazete mi koga idete da ve vidat na eho za da utvrdat bremenost, ve gledaat vaginalno ili samo odozgora eho na stomakot??

зависи кај кого како.мене ваѓиналноuser posted image

Непосредна врска до пораките: 1361
25.10.2012 19:47:02   
Barbicki2
Najprvo so vaginalno eho,za podobro da se vidi plodot

TOA STO GO IMAS DENES,SILNO PREGRNI GO,ZOSTO UTRE MOZE DA GO NEMAS!

(Одговор на членот majka na eva)
Непосредна врска до пораките: 1362
25.10.2012 19:59:04   
angelce83
Leleee Ringerajki mnogu sum srekjna, samo sto se vrativ od lekar i na eho denes vidovme edno tockice malo, malo mnogu malo 3mm taka rece doktorotuser posted image i sega za 1nedela treba da odam pak na lekar, samo da e se vo red sega toa mi e najvazno...user posted image

Непосредна врска до пораките: 1363
25.10.2012 20:27:32   
angelce83
Zaboraviv da prasam, kazete mi d-r mi dade da pijam magnezium, folna(jas nea i prthodno ja piev) i mi dade i vaginaletki UTROGESTAN200 mi rece da stavam sabajle i vecer, toa bilo za podrska na bremenosta...ama mene nekako me faka strav..Kazete mi gi imate li stavano i vie i dali bilo se vo red, ve molam za odgovor...user posted image

Непосредна врска до пораките: 1364
25.10.2012 21:49:54   
Barbicki2
Utrogestan i jas stavav vaginalno,za zacvrstuvanje na grloto,mi bese meko,a magnezium isto protiv grcevi,odnosno kontrakcii. Ima tema ovde utrogestan za podrska na bremenost,rascitaj ja,podobro da gi primas,toa e progesteron koj se sozdava vo bremenost za da ja odrzi bremenosta,i ako nema dovolno vo organizmot,treba da pies ili da stavas vaginaleti.

< Поракaта ја уредил Barbicki2 -- 25.10.2012 21:51:18 >

Непосредна врска до пораките: 1365
25.10.2012 22:00:55   
angelce83
Ama barbicki2 nekako mi e strav, site d-ri li davaat taka za podrska na bremenost? Imas li primano ti? I kaj tocno da vidam ovde na forumot, te molam pokazi mi go linkot...fala ti srcka mnoguuser posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 1366
25.10.2012 23:08:16   
Barbicki2
angelce vidi vo forumot za bremenost,nemozam da namestam link od telefonot deka sum uklucena,da jas primav vaginalno isto,mi bese meko grloto na matkata,ne mi bese dovolno cvrsto,za da se zacvrsti,toj se prima i za da ne prokrvaris,kako prevencija protiv spontan nesto,ne e steten,tuku pomaga da se zadrzi bremenosta. Vo forumot za bremenost ja ima taa tema

< Поракaта ја уредил Barbicki2 -- 25.10.2012 23:14:46 >

Непосредна врска до пораките: 1367
25.10.2012 23:21:26   
kapina
utrogestanot e progesteron za podrska na bremenosta

Непосредна врска до пораките: 1368
25.10.2012 23:31:13   
zajche
mene dok. osven folna nisto dr ne mi dade.nikakvi dr vitamini .jas taka od vreme na vreme c-vitamin si pijam i toa se. sega sum vo 10ta g.n. se e vo red nemam nikakvi problemi

(Одговор на членот kapina)
Непосредна врска до пораките: 1369
25.10.2012 23:48:23   
Фиданче
Angelce83, pred se chestitki,user posted image sega so lesno neka e, uste sledniot pregled ti e biten za pochetok i posle gajle nemas :) Inaku ponekogas i koga nemas problem ti davaat tableti i vaginaleti za sekoj sluchaj da ne se sluchi nesto nesakano, i toa zavisi od ginekologot, i da gi koristish ne e strashno ! Uzivaj !!!

Непосредна врска до пораките: 1370
25.10.2012 23:56:07   
Фиданче
Zajche i mojot d-r e takov ne saka da dava apchinja , pod uslov da se konzumira dovolno i ovoshje i zelenchuk. Mene na pochetokot mi dade folna, b-komplex i c-vit redovno ,osven folnata seuste gi pijam drugite, 29ned i 5dena sum, samo sega pochnav i pre-natal da pijam i magnezium.
Pozdrav i so lesno na site user posted image

(Одговор на членот zajche)
Непосредна врска до пораките: 1371
26.10.2012 12:01:18   
angelce83
Jas pocnav da gi stavam od denes vaginalno, stom d-r taka mi rece jas kje go slusam..a inaku procitav po forumov i vidov deka mnogu go primale za podrska na bremenosta..

(Одговор на членот Фиданче)
Непосредна врска до пораките: 1372
26.10.2012 12:26:10   
arh_diz
angelce eve tuka http://www.ringeraja.mk/forum/Утрогестан_за_подршка_на_бременоста/m_106923/tm.htm imame pisuvano za utrogestan

Биди тоа што си

Непосредна врска до пораките: 1373
26.10.2012 18:12:24   
pozitive
eve me i mene so angelce sme tuka nekade i jas sprema presmetkite sum 5ta nedela utre ke odam na ginekolog da ja najdime tockata pozdrav do site user posted image

veruvaj i samo veruvaj vo cuda

(Одговор на членот arh_diz)
Непосредна врска до пораките: 1374
26.10.2012 20:45:12   
angelce83
Of dusicke da, ajde i ti da ja vides tvojata tockickauser posted image pa pisi sto kje ti kaze doktorotuser posted image

(Одговор на членот pozitive)
Непосредна врска до пораките: 1375
Страница:   <<   < Претходна страница  53 54 [55] 56 57   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  53 54 [55] 56 57   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

женски имиња
kristina oh

да избереме име за моето мило...

ема (20%)

стефанија (10%)

ива (23%)

ирина (12%)

тамара (10%)

михаела (24%)

Број на сите гласови: 241

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!