|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  81 82 [83] 84 85   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Инсеминација
20.10.2012 21:00:03   
Melanija RR
belisimobela тоа што те болат јајници немора да знаци ниту позитивно ниту негативно пробај не мисли на тоа туку чекај си 15 ден и оди на тест преку крв.
Ти посакувам user posted image

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

(Одговор на членот belisimobela)
Непосредна врска до пораките: 2051
20.10.2012 21:23:49   
Ema$
Ete me i mene :))) se izgubiv skroz...citam i ne znam vekje sto da mislam...pijam Klomifen ,denes 3-to apce, treba da ispijam vkupno 5 , a od utre imam i 3 inekcii Fostimon,pa na kontrola vo sreda. E sega, prasanjeto mi e dali nekoj imal slicno iskustvo,nekako ne mi e jasno nisto...doktorkava mi e super , ama nisto ne mi kaza za inseminacija, a spored terapijava nataka mi vlece.samo mi kaza demek preventivno radi godinkite :))) ...pozdrav do site user posted image

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 2052
20.10.2012 21:55:27   
Melanija RR
Ema$ user posted image
Докторката ти рече инсеминација ,или според стимулацијата претпоставуваш?Најдобро е да си ја прашаш сепак треба да знаеш,а за инсеминација не се ни мисли што имаш ваква стимулација уште подобро е да направиш инсеминација.
Пиши ни низ другите теми каква ви е ситуацијата,стимулација,канали,испитувања....
Поздрав user posted image

user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

(Одговор на членот Ema$)
Непосредна врска до пораките: 2053
22.10.2012 19:53:46   
Ema$
Vcera, koga ja primav prvata od trite inekcii Fostimon , mi kazaa deka se cisto preventivno i za stimulacija, nisto strasno.. ( zatoa i mi dale 5 apcinja i 3 inekcii po edna dnevno ) , se e vo red , osven godinkite koi se 35 user posted image i moite vrodeni cokoladni jajnici , na koi ne treba intervencija bidejki bile mali cistite - na dvata po edna . Uste utre imam inekcija pa vo sreda na kontrola :) . Doktorkava saka da probame ovoj mesec bez inseminacija..ama ke vidime sto ke kazat vo sreda na prvo merenje :( se nadevam deka ke bide o.k. Ke Ve informiram za se , se nadevam deka mozebi na nekoj ke mu pomognam , spodeluvanjeto na iskustvoto za site nas e sepak najvazno sega :) pozdrav do site user posted image

Непосредна врска до пораките: 2054
22.10.2012 21:49:10   
Melanija RR
Ema$ превентивно кломифен и Фостимон?Незнам каква овулација си имала ,ама терапијата ти е солидна стимулација и повеќе од тоа.Кога веќе примаш таква терапија мој совет е да не ти помине туку така туку направи си инсеминација.
Незнам зошто се бега од тоа кога тоа е само можност плус и сама кажуваш 35 години.
Јас испуштин 4 стимулации без инсеминации и сега се каам.
Сепак ти најдобро си знаеш.
И секако информирај не user posted image

(Одговор на членот Ema$)
Непосредна врска до пораките: 2055
23.10.2012 20:25:03   
Ema$
Melanija RR...i jas se cudam zasto preventivno , a sto se odnesuva do inseminacijata i jas sum za , ne bi cekala ni sekunda.Sepak, doktori se , bi trebalo najdobro da znaat...utre ke vidime sto ke kazat , premnogu sum isplasena :( p.s. ovaa doza na klomifen i fostinom gi davale za dopolnitelna stimulacija , zatoa i bila taa doza ( 5 apcinja po edno na den klomifen pocnuvajki od user posted image posleden den od menstruacija , 3 i 4 den od prvoto apce i inekciite , a denes -posleden den samo inekcija i utre na kontrola rano po sabajle ...tolku mi kazaa :( Ostanuva da se soocam so momentot na utresnata kontrola :) pozdrav do site user posted image

Непосредна врска до пораките: 2056
23.10.2012 23:53:49   
Melanija RR
да затоа и викам добре стимулација е ако немаш овулација.Само сите кломифенот го пијат или од 3 или од 5 ден од циклус.
Јас со двапати по еден кломифен и 2 инекции гонал добив две фоликули,а со трипати по еден кломифен исто две фоликули.Апак следниот пат само еден фоликул.
Сигурна сум дека со оваа стимулација ќе биде ок,а што се однесува до инсеминација твој е изборот дали ќе правиш не на лекарот.Нема потреба од страв инсеминацијата во лагоднос е еднаква на зимање брис.
Ти посакувам се најдобро утра па да пишеш user posted image

(Одговор на членот Ema$)
Непосредна врска до пораките: 2057
24.10.2012 12:49:41   
Anonimen
Da ve prasam dali treba prethodno da se zakaze za inseminacija? Mene doktorot sto ce mi ja pravi tamu raboti na klinika i zaboraviv da go prasam, a nezgodno mi e pak da se javuvam. I kade tocno prvo treba da odam, bidejki ne sum od Sk ne znam sto-kako. Dali vo labaratorija ili na klinika? Moze nekoj poubavo da mi objasni, zosto prv pat ke odam na klinika, ne sum bila do sega.
Falaa odnapred

Непосредна врска до пораките: 2058
24.10.2012 13:22:57   
Melanija RR
Штом ќе ја правиш на ГАК не се закажува , дали те прати тој лекар во државна или тој што ти е во градот?

За почеток денот кој ќе ти биде одреден утрото во 8часот треба да бидеш на 3 кат кај главната сестра.
Ако на ГАК те пратат самиот доктор што ќе ти ја прави инсеминацијата ќе ти објасни.

Прашувам за да можам да ти појаснам.

(Одговор на членот Anonimen)
Непосредна врска до пораките: 2059
24.10.2012 14:05:33   
Anonimen
Da me prati istiot doktor ama vo negovata privatna ordinacija vo Sk. Bidejki nemal vo ordinacija aparati za procistuvanje na spermata se dogovorivme na klinika. A klinika e vo drzavna bolnica taka? Izvini moze prasuvam gluposti ama stvarno ne sum bila Sk vo bolnica nitu ednas dosega. Znaci prvo treba da odam na 3 sprat vo klinika? Ce mozes da mi poobjasnis uste malku?
FALAAA TI MNOGU MELANIJA

Непосредна врска до пораките: 2060
24.10.2012 14:55:16   
Melanija RR
Во ординација несмее да ти прави инсеминација,забрането е ,а во случај да треба да правиш ИФВ преку фонд легитимни се инсеминациите само направени во Болници.
Штом истиот те прати кога фоликулите доволно ќе пораснат веројатно ќе ти стаи Прегнил за пукање на фоликулите и следниот ден одиш на инсеминација.
На ГАК ќе се качиш на 3 кат и тие потоа ќе те насочат каде на кој шалер да одиш.Веројатно во соба 29 во амбулантата.Следи ги тие упатства.
Чисто за да знаеш потоа те праќаат на шалтер 1 да отвориш историја,па доле исто во лабараторија се остава материјалот.После 2 часа треба пак да одиш на 3 кат и понатаму они ти кажуваат што и како.
За ориентација ако си една за инсеминација докар 12 и30 ќе бидеш готова.
Ако те интересира уште нешто пиши user posted image

(Одговор на членот Anonimen)
Непосредна врска до пораките: 2061
24.10.2012 22:09:30   
Ema$
Eve me...se sovzemam po malku od celata situacija...znaci vaka,denes na kontrola se pomina super, imam dve folikuli golemki sto bi rekla mojata doktorka , ednata 20 ednata 19 mm. Utre navecer treba da primam stop inekcija ?!? a vo sabota sabajle na inseminacija...edinstveno strasno e inekcijata, vo zivot nemam primeno, se nadevam ke prezivea :((( mnogu mi e strav, i zbuneta sum i......posakuvam na site da si slusnat ubavi vesti pri kontrolite, denes konecno , ne sum tolku napnata i ne me nervira se. Inaku mi kaza deka ako sakam mozam da koristam vaginalni so kantarion , ama nisto ne mi odgovori koga ja prasav dali moze da imame odnosi do sabota...pa ke si pocekam.ili moze ? pozdrav golem do site user posted image

Непосредна врска до пораките: 2062
24.10.2012 22:21:52   
Melanija RR
Ema$ фоликулие ти се супер.Еден совет прашај ја дали да дојдеш на ехо во петок до каде се фоликулите т.е. дали прснале.
Ние сме практикувале до 3 мак апстиненција,но 1 ден е доволно.Прашај ја пак докторката тоа зависи и од спермограмот.
За стоп инекцијата не се плаши се става над задникот во мускулот само минимално ќе те запече на 2 секунди и толку.
Ти посакувам успех во сабота и пиши user posted image

(Одговор на членот Ema$)
Непосредна врска до пораките: 2063
24.10.2012 22:55:12   
Ema$
Iskreno samo inekcijata me plasi...TI BLAGODARM PREMNOGU za site soveti i podrskata, premnogu mi znaci...nekako site se povlekoa, demek se ke bide , uzivaj , ne se sekiraj....e aj ne misli na toa ?! :))) Utre vo 23 ke ja primam prvata i se nadevam posledna inekcija vo mojot zivot user posted image a vo sabota vo 11 ke bide kako sto ke bide...verbata ne ja gubam , posle 5 godini prv pat sega se rastrckav, do sega setanje i uzivanje i vremeto si pomina ...:))) Da ne znae nekoj kolku cini inseminacija vo Sistina ? cisto orientaciono , zaboraviv i da prasam od zbuneta , a na cenovnikot ima mnogu kratenki :))) user posted image user posted image pozdrav pa se citame...

Непосредна врска до пораките: 2064
24.10.2012 23:24:21   
Melanija RR
Подршка имаш тука во секое време user posted image
Колку што сум чула во Систина чини 4.500 ден.Ако некој со сигурност знае сигурно ќе пише
user posted image

(Одговор на членот Ema$)
Непосредна врска до пораките: 2065
26.10.2012 19:49:50   
Ema$
Eve me...preziveav :))) ja preziveav i stop inekcijata vcera vo 23 casot , pa i ne e strasno iskreno user posted image . Utre e denot...11 casot ! sovet nekoj od iskustvo , sto kako da pravam ?! kolku vreme se ceka posle inseminacija za rezultati ? pozdrav do site , user posted image

Непосредна врска до пораките: 2066
26.10.2012 22:47:53   
emaaaa
hellooo kako ste mi prijatelki da prasam jas nesto kolku cini inseminacija na klinika i koj doktor e najdobar tamu jas sum so eden jajnik pa se mislam da probam so inseminacija pred postapkata treba li da se koristi nekoja terapija citam tuka sekoj razlicno. Imam folikuli ama bebe nema ,so dvaicata nas e se vo red pozzzzzz

(Одговор на членот Ema$)
Непосредна врска до пораките: 2067
26.10.2012 23:07:24   
kapina
1700 den e na gak inseminacija so plavo kartonce

(Одговор на членот emaaaa)
Непосредна врска до пораките: 2068
26.10.2012 23:49:59   
Melanija RR
Ema$ баш ништо нетреба да правиш биди си најопуштена ,тест преку крв на 15 ден од инсеминација.Со лесно утре user posted image
emaaaa ти пиша Капина за цената а доктор па тој што ќе ти биде на смена тој ти прави нема избор,освен ако немаш близок доктор па ако тој ден е на смена а и слободен може да ти прави.
Мене сите 3 пати различен ми прави.Во суштина сите велат е неважно зошто таа е постапката не е до докторот user posted image

< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 26.10.2012 23:50:32 >

(Одговор на членот kapina)
Непосредна врска до пораките: 2069
27.10.2012 13:20:02   
Ema$
:( nisto od cela procedura denes :( naednas i ne se znae kako i od sto , spermogramot bese ocajno los ima 10 pati pomalku od minimumot 0.1.... , doktorkata rece posto e zakazana inseminacija moze da probame ama ne e eticki da ne navede na takvo nesto , od pricini sto sansite se nikakvi. Ete toa e , sega nov problem...dzabe se :( na site vi posakuvam samo najdobro...i da...za mesec dena treba da napravime nov spermogram,pa posle da probame pak. Ve user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 2070
27.10.2012 14:38:30   
Melanija RR
Ема баш штета user posted image а тоа 0.1 е помалку од 1 милион???

Пробајте си на природно може ќе успеете

(Одговор на членот Ema$)
Непосредна врска до пораките: 2071
27.10.2012 18:28:41   
Ema$
Da Melanija RR , 10 pati pomalku nego minimumot , samata doktorka kaza nema svrha da se pravi , sansite se ni 1 %.Toa e, ke se sredi se kaj site neli ? samo pozitivno i samo napred...nema otkazuvanje .Pozdrav user posted image

Непосредна врска до пораките: 2072
8.11.2012 11:49:01   
menada
da se nadovrzam i jas se spremam za inseminacija, pijam klomifen ama citajki gi site postovi so spermogram od 25% se plasam kolku ke ima rezultat, iako kaj mene se e vo red, ve molam za sovet :(

Непосредна врска до пораките: 2073
8.11.2012 12:43:36   
Sajna
EMA ti ne se otkazuvaj nema vrska toA , apstiniravte li 5 dena minimum pred da napravite inseminacija??? Sega domasen teren Vas e ako imas ovulacija se biva za bebe treba samo 1 ....:)))
menada ti ne se opteretuvaj teraj pozitivno ajde pa da ne izraduvate jas ispiv vcera 5 klomifena utre sum na kontrola pa da vidime

(Одговор на членот menada)
Непосредна врска до пораките: 2074
16.11.2012 1:33:32   
Дечка
Dragi Ringerajki, da vi ja kazam mojata prikazna za inseminacija koja e mnogu tazna. Ako ste gi citale moite postovi sigurno znaete deka sum protiv stimulacii, tuku prvo da se dade sansa na teloto. Taka jas imam malku busavi ciklusi - ovuliram megu 23-30 den. Za nekoj lekari toa e ok, a za drugi e problem. Ama posle vonmatericnata epten mi se razbusavija ciklusite i otidov kaj doktorkata na klinika da i kazam deka posledniot ciklus 2 meseca mi traese. I taa podrzuva prirodno, ama mi rece ajde dosta se macis daj da te stimuliram + inseminacija. Ako postigneme ovulacija golemi se sansite da zabremenis.
Toa bese prosliot petok. Mi kaza deka ako ima strajk da ja baram na mob da dogovorime koga pregnil da primam. I maz mi otide hiv test da pravi. Prvo vcera mi javija deka mi e otkazan pregledot za petok koga trebase da mi gi merese folikulite, ama ako mi e itno da dojdam koga doktorkata e dezurna. Mobilniot i bese isklucen.
Odam jas denes i ona mi kazuva ne mozam da ti napravam inseminacija zaradi strajkot. Zamislete - pocnat proces da se prekine. Jas mislev deka samo novi ne primaat, ama pacienti sto gi pocnale deka ke gi ostavaat na polpat ne ocekuvav. Ako go pravat strajkot da im steti na pacientite pogas stram da im e. A jas i vo vesnici komentari ostavav deka gi poddrzuvam. Strasno sum izrevoltirana.
Jas duri ni estrofrm nemam zemeno za prirodno zabremenuvanje - neli treba za cervikalnata sluz. Ajde i bez toa moze. Ama dogovoreno bese. Ja molev, ja molev duri i se rasplakav tamu ne popusti. Ne smeele. i privatno i ponudiv - rece ne sum takva, jas samo cesno rabotam. Jas bas zaradi toa sto e cesna mnogu ja cenam. Ama posle ova neznam sto da mislam. Se osekjam predadeno. Iako ovaa lekarka epten se grizese za mene celo vreme - za razlika od maticniot.

Srekja vo nesrekja posle otidovme na privatno za inseminacija i tamu mi najdoa problemce zaradi koe podobro e ovoj mesec da go skokneme. I za toa i se lutam sto ne go vide, ama na klinika so race ne pregleduvaat. Konecno odgovor na ona zosto mene me boli stomakot. Nekoja bakterija mi napravila vospalenie na janikot. A imam cisti brisevi - i taka mozelo. Nesto vnatre i samo vnatre si raboti. Sega sum na citeral i jas i soprugot za sekoj slucaj pa posle neznam kade - ke vidime.

Ete jas najgolem protivnik na stimulacii, konecno se nafativ i kako pominav. Tragi-komedija.

(Одговор на членот Sajna)
Непосредна врска до пораките: 2075
Страница:   <<   < Претходна страница  81 82 [83] 84 85   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  81 82 [83] 84 85   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Расположението во бременоста.
Admin

Дали сте имале ненадејни промени во расположението за време на бременоста?