|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  82 83 [84] 85 86   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Инсеминација
16.11.2012 12:09:55   
Melanija RR
Дечка многу ми е криво,а на тв кажуваат дека пациентите се згрижуваат и се ама гледај безобразлукuser posted image
Каде отиде на приватна инсеминација?Како тоа на рачен преглед установиле инфекција?Да од еден до друг брис можна е секако инфекција но они по познатите и по мирис ги утврдуваат, но туку така зарем ти дале аналгетик
Пиши повеќе што и како е

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

(Одговор на членот Дечка)
Непосредна врска до пораките: 2076
16.11.2012 12:59:51   
vezilka RR

ИЗВОРНА ПОРАКА: Дечка

Ete jas najgolem protivnik na stimulacii, konecno se nafativ i kako pominav. Tragi-komedija.

Јас само да те поздравам од оваа страна, на „стимулираните“, хе,хе, како звучи. Не губи надеж и слушај си го докторот.

П.С. Ти пратив пп..

Непосредна врска до пораките: 2077
16.11.2012 15:10:57   
Дечка
Melanija, racen pregled e onoj koga lekarot ednata raka t.e. dva prsta stava vnatre, a so drugata pritiskaa od nadvor na stomakot. Taka se napipuva ako ima vospalenie. A ako ima vospalenie ima i bakterija.
Na klinika, od moe iskustvo, taka nikoj ne pregleduva osven studentite sto se ucat. Ti mozda se sekavas na moite postovi deka imam bolki od letovo dolu nisko. Neli prasuvav dali nekoj ima takvi posle operacija. Ama brisevite mi bea cisti na 3 pati. posledniot vo septemvri. na klinika 10 pati me gledaa, na urolog dvapati bev za bolkite i site vikaat nemaj gajle. Plus na mazot mi brisevite mu se cisti gi pravese isto vo septemvri. Priciniteli moze da se mnogu i tek treba da zboruvam so doktorot, pa ke vi napisam. Najmnogu se sumlja na eserihijata sto ja imav letovo vo besika, mada bese malku, a jas i mazot mi ja lecevme so 2 tipa antibiotici za da ne i tekne da se vrati. Sega sme pak na citeral.
Belo pranje nemav ic se do pred 2 dena koga primetiv deka mi e malku zgolemeno. Si rekov mozda e od chlomidot.

Inace privatno otidov kaj doktorot na Vezilka user posted image . Toj sto nea i napravi uspesna inseminacija pred nekolku godini. Da ne izgleda kako reklama ke ti go pisam vo p.p. Toj e lekar i na majka mi. Pred 10 godini toj na mene mi imase mnogu pomognato i veke nekoe vreme pak se mislev da odam kaj nego. Zosto e dobar resiv deka ili kaj nego ke mi pravi inseminacija, ili ako ne smee tamu da dojde vo nekoja klinika. Vazno mi bese da e lekar na koj moze da mu se veruva. Neznam koja kombinacija ke bide koga ke ozdravam, zosto toj rece nikako inseminacija so vospalenie, samo poloso moze da bide.

(Одговор на членот vezilka RR)
Непосредна врска до пораките: 2078
16.11.2012 15:21:58   
vezilka RR
ИЗВОРНА ПОРАКА: Дечка

Zosto e dobar resiv deka ili kaj nego ke mi pravi inseminacija, ili ako ne smee tamu da dojde vo nekoja klinika. Vazno mi bese da e lekar na koj moze da mu se veruva.

Дечка последно што слушнав, значи ми кажаа, а не сум го прашала лично, е дека соработува со Св. Лазар, за такви зафати. Прашај го, ако ти врши тоа работа user posted image

< Поракaта ја уредил vezilka RR -- 16.11.2012 15:22:26 >

Непосредна врска до пораките: 2079
16.11.2012 15:46:12   
Melanija RR
Дечка знам за рачен преглед мене таков ми има направено само др.Митановски пред 6 години,друг не сум сретнала така да проверува.
мене муабетот ми беше дали при таков преглед може да установи инфекција,за воспалени јајници знам зашто при таков преглед се чуствува.
Од друга страна многу скоро ти се чисти брисевите тоа ме чуди.Незнам дали само при таков преглед се установува тоа ми беше муабетот.
Пиши ми пп за кој доктор е ,а може и тука да пишеш.
Инсеминација е валидна само ако е направена во болница.

user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

Непосредна врска до пораките: 2080
16.11.2012 16:17:27   
Дечка

ИЗВОРНА ПОРАКА: Melanija RR
мене муабетот ми беше дали при таков преглед може да установи инфекција,за воспалени јајници знам зашто при таков преглед се чуствува.

Лекарот вика штом има воспаление има и бактерија. За ова му верувам.

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 2081
16.11.2012 18:59:50   
Дечка

ИЗВОРНА ПОРАКА: vezilka RR

Дечка последно што слушнав, значи ми кажаа, а не сум го прашала лично, е дека соработува со Св. Лазар, за такви зафати. Прашај го, ако ти врши тоа работа user posted image

Фала ти многу Везилка. Ќе прашам, само прво нека се среди ова.user posted image

Убав викенд на сите user posted image

Непосредна врска до пораките: 2082
20.11.2012 12:18:40   
menada
citajki gi site postovi ze zamisliv... i jas pravev inseminacija privatno folikulite dobri normalno stimulirani i koga otidov vo klinika mi dadoja pregnil inekcija da puknat folikulite i po polovina cas pocna samiot proces na inseminacija, dosega se sto procitav edeka inekcijata ti ja davaat a inseminacijata nareden den, dali ova e normalnooo???

(Одговор на членот Ema$)
Непосредна врска до пораките: 2083
20.11.2012 14:17:45   
Melanija RR
menada ваков случај не сум чула се става прегнил па следен ден инсеминација.Незнам што да ти кажам ако си во можност прашај си.
Дај боже user posted image user posted image

(Одговор на членот menada)
Непосредна врска до пораките: 2084
20.11.2012 16:26:01   
kapina
nisto od mojata inseminacija prolaktinot mi e pak visok i ke mora pak da go sreduvam pa da odam na inseminacija

Непосредна врска до пораките: 2085
20.11.2012 21:39:57   
Bogdancanka
баш ми е жал капинаuser posted image user posted image user posted image ајде здравје наредниот месец..

Човек не мора секогаш да биде херој ама може секогаш да е човек........

(Одговор на членот kapina)
Непосредна врска до пораките: 2086
20.11.2012 23:53:41   
Melanija RR
Капина што се случи?Имаш висок пролактин и немаш овулација?
Со стимулација можеш одма на инсеминација затоа те прашувам

(Одговор на членот Bogdancanka)
Непосредна врска до пораките: 2087
21.11.2012 10:54:55   
emaaaa
samo sto se vrativ od kaj doktor dva folikula 21mm i 17 mm pa se nadevam deka ke bide uspesno ve guskam site pozzzzz

Непосредна врска до пораките: 2088
21.11.2012 12:43:16   
menada
Ti stiskam palci jas pravev inseminacija pred 4 dena i cuvstvuvam bolki vo stomakot, jajnicite , ajde nekoj od iskusnite sto veke pominale niz ova neka mi kazi dali e ova normalno ili ne?

(Одговор на членот emaaaa)
Непосредна врска до пораките: 2089
21.11.2012 20:14:59   
emaaaa
user posted image user posted image user posted image Nisto od mojata inseminacijauser posted image poradi strajkot e odkazana ve molam kazete mi so tie folikuli dali mozam prirodno da ostanam user posted image offf maki moi user posted image user posted image

(Одговор на членот menada)
Непосредна врска до пораките: 2090
21.11.2012 22:46:26   
kapina
da prolaktinot mi e visok pak e pokacen ne mnogu no ke moram da ja odlozam inseminacijata za naredniot mesec

Непосредна врска до пораките: 2091
21.11.2012 22:59:33   
Melanija RR
emaaaa фоликулите се супер,беше стимулирана и примили ли прегнил?Баш штета за инсеминација ,несфатливо но за нас тоа е изгубено време посебно ако циклусот бил со стимулација.Мила продолжете си сега природно user posted image

menada нормално е веќе повремената болка ќе престане user posted image

Kapina а на кој ден испита?Ако е на трет за секој случај оди на ехо одприлика да видиш дали можеби имаш фоликули

Непосредна врска до пораките: 2092
22.11.2012 1:49:21   
Дечка
Emaaa se nadevav deka samo jas ja imam taa sudbina i na nikoj drug da ne mu otkazat. user posted image user posted image user posted image
I mene mi otkazaa inseminacija na klinika, ako procita pogore.

Najdobro e da primis pregnil inekcija i da probate prirodno, za da ne ti odi ciklusot na prazno. Ama sepak prasaj lekar.

Jas se prasuvam dali ima kade da se obratime za poplaki nie koi vaka ne zeznaa - ni dadoa terapija bas za inseminacija i ne ostavija na cedilo. Na moeto telo ova mu e propadnata sansa. Ovoj mesec mozese i da odmara. Ako pocnale nesto ima da go zavrsat. Nie se vodime kako itni slucai. Mene itno mi trebase inseminacija zatoa sto bev stimulirana po nivni instrukcii i ovulirav. Plus sto kaj mene ne vidoa vospalenie na jajnik.
I dali treba da se zalime na ovie lekari, zatoa sto prethodno bile dobri so nas. Ili nivna dolznost e da se sekogas dobri i toa ne im dozvoluva ponekogas da se losi.

Непосредна врска до пораките: 2093
22.11.2012 16:48:18   
kapina
ne ke pocekam naredniot mesec da si dojde vo normalaprolaktinoti ke pijam po polovina apce bromergon namesto po cetvrtinka kako sto piev dosega

Непосредна врска до пораките: 2094
23.11.2012 0:46:30   
emaaaa
ne sum primila inekcija a i ne planiram ke se frlam sega za vikend vo akcija pa ako bide nesto bide a inaku moze taka neli ima sansi nemora so taa inekcija ke si cekam sami da si puknat folikulite i ke se obidam prirodno user posted image

Непосредна врска до пораките: 2095
23.11.2012 14:25:25   
Melanija RR
emaaaa инекцијата се дава ако си била стимулирана за со сигурност да прнат фоликулите.Каков викенд од вчера требаше,ај денес има ден user posted image

Непосредна врска до пораките: 2096
23.11.2012 17:39:00   
emaaaa
melanija i denes bev kaj maticniot me gledase na eho i mi gi merese folikulite 22mm i 20mm maticniot mi rece da imam odnosi utre i da ne ja primam inekcijata bidejki sami ke prsnat sto me sovetuvate vie dragi prijatelki da ja primam ili ne neznam sto da pravam pisete mi ve molam

Непосредна врска до пораките: 2097
23.11.2012 18:53:28   
Melanija RR
Emaaaaa по протокол и правило ако си била стимулирана се прима прегнил.Една корист со сигурно ќе пукнат фоликулите а друга дека одприлика ќе знаеш кога,т.е.24-36 часа по примањето.
Ако докторката според некоја проценка смета дека нетреба во ред.Сепак она ти ја знае состојбата.

Личен совет ако си стимулирана 2-3 пат до сега и ти пукале фоликулите ок е.Незнам дали сте се договориле за пак на ехо но ако не ја примиш убаво е во понеделник да одиш на ехо да ја види состојбата ,а до тогаш непропуштајте домашна задача user posted image

Непосредна врска до пораките: 2098
23.11.2012 19:01:19   
emaaaa
melanija prv pat se spremam za inseminacija i piev lekovi no eve mi otkazaa i denes maticniot rece nema potreba da ja primis inekcijata sami ke si puknat do denes ne bea puknati zatoa toj pretpostavi za utre i nedela . i kaza utre sigurno domasna rabota no mene mi e strav nemoj pa da dobijam cisti ne ja znam procedurata a za vo ponedelnik sigurno odam pak na eho.EEEEEEHHHH ovie doktori sto im tekna sega na strajk aj so gospod napred mozebi ke ostanam vaka bez inekcijata pozzz i te guskam silnouser posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 2099
23.11.2012 19:03:53   
Melanija RR
Тоа е тоа,штом денес не си примила завршена работа сега само вредно user posted image

Во понеделник потврда дека пукнале фоликулите па здравје за 2 недели ти посакувам user posted image

Непосредна врска до пораките: 2100
Страница:   <<   < Претходна страница  82 83 [84] 85 86   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  82 83 [84] 85 86   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Расположението во бременоста.
Admin

Дали сте имале ненадејни промени во расположението за време на бременоста?