Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
I jas isto mislam nemoj da pravis takvo ispituvanje podobro napravi si skrining vo 12 nedela kaj Dr. Adamova ili kaj Dr. Dimcev ako togas postoi somnevanje za nekoi malformacii se pravi aminocinteza. Jas skriningot go pravev vo 11+5 dena i uste eden vo 20 nedela.
Misli pozitivno ne se opteretuvaj se ke bide dobro so
Horionski resicki ne sum cula da pravel nekoj poslednive 10 i povekje godini. Otkako se pravata skrininzite i amnioto mislam deka ovaa analiza vekje nikoj ne ja primenuva.
Не знам и да закажам кај друг доктор истата е постапката и пак ќе остават на мене да одлучам. Хорионбиопсија се прави за да се установи многу порано ако има некакви деформациии на плодот бидејќи и се прави многу порано и ако треба да се интрвенира не дај боже да биде побезболно. За амниоцинтезата се чека многу повеќе и жената некаде ќе дојде 22 недела кога се добиваат резултатите. Затоа се мислам како да постапам. Инаку јас не сум само над 35туку имам 39 години и лани имав проблем со бременоста и имав предвремен пораѓај , и сега од тоа искуство тој ме праќа порано да одам. Не знам ме зачудевте дека не сте слушнале денес никој да правел хорионбиопсија?Можда е така, оти е поопасен метод. Вистина сум во дилема и не знам што да правам, дали да си чекам и да одам на амниоцинтеза во 16 недела. Би ве замолила акој некој има искуство за овие испитувања во Систина да ми пише!!! Поздрав
Sega e vekje pojasno.Stom vekje si imala realen problem togas se doagja vo obzir. Mene pa nekako mi go mati umot toa sto vikas si imala predvremen poragjaj , da ne ne daj Boze se sluci nesto dodeka e uste vo 12 nedla. Jas iskreno bi otisla prvo kaj Adamova pa tek posle bi se resila dali da idam na horionski.
A-haaa. Znaci ti si 39 god. Konsultiraj se so doktorot najdobro. Se zavisi od toa od kakov tip problemi si imala porano.Ovie ispituvanja otkrivaat homozomski anomalii, za drugo neznam.So sreka
Здраво дечки дали кандида што ми се појавува повремено е опасна ? еднаш користев канестен 3 и бев на море и ја снема и сеа пак ко да имам , и исцедок проѕирен и + белко брашнасто, е сеа на брисевите не покажа дека имам, ама коа му кажав на докторов ми вика може не покажало ама изгледа имаш = стај си пак канестен 3, и јас ко ајде да не ги ставам хемии мразам, ама си има така по малку повремено... вие што мислите?
Здраво дечки дали кандида што ми се појавува повремено е опасна ? еднаш користев канестен 3 и бев на море и ја снема и сеа пак ко да имам , и исцедок проѕирен и + белко брашнасто, е сеа на брисевите не покажа дека имам, ама коа му кажав на докторов ми вика може не покажало ама изгледа имаш = стај си пак канестен 3, и јас ко ајде да не ги ставам хемии мразам, ама си има така по малку повремено... вие што мислите?
Зоја во бременоста е нормално да ти биде зголемен вагиналниот исцедок. Јас еве 37-ма недела терам и со тоа мака мачам од самиот почеток, по 2-3 пара гаќи менувам во текот на денот Битно брисевите ми се чисти и не покажува никаква инфекција, ставав канестен 3 пред 2 месеца малку се повлече ама ништо особено. Доколку нема печење , чешање и непријатна миризба немаш потреба од паника. Ќе си правиш редовно уринокултура и мислам дека ќе мораш да се навикнеш на непријатниот исцедок
Извинете девојки , а дали знаете како да дојдам до таа Др. Адамова, дали може со закажување или врски се потребни. Ако е со врски ги немам таму значи ќе морам во Систина да одам, инаку претходната бременост , да имаше хромозомски пореметувања на плодот. Поздрав
Zdravo na site. Jas sum 12-ta nedela i pravev skrining na Down-ov synd. rezultatot bese dobar, no ginekologot mi preporaca da napravam PRISCA TEST vo Ginekologija vo Skopje. E sega me interesira ako nekoja od vas znae dali testot se pravi so zakazuvanje, ima li guzvi ako ne se zakazuva i koja mu e cenata? Vi blagodaram odnapred
Пред две недели беше една моја пријателка во Скопје во Дрзавна на ехо и приска. Матичната и закажа по телефон и некаде во 16 часот отиде и одма е примиле и таа како што ми кажа ехото е чинело 150 денари , а ПРИСКАТА 350 денари, а не 700 , да не е нешто намалено. Јас да ви се пофалам правев хорионбиопсија во Скопје во систина и излезе дека со плодот е со во ред , нема аномалии и е машко. Ианче и јас сум тука 12 недела. Поздрав и се најубаво
Jas bev na GAK vo cetvrtokot otkako prethodno se javiv da zakazam i mi kazaa deka samo za PRISCA ne se zakazuva. Nemase guzva, vednas zavrsiv i me cinese 350den.
Zdravo, nova sum na forumov i sakav da prasam za mislenje za mojava situacija: sega sum 16 nedela, na 2 pati mi se slucuvase da zabelezam krv, no minimalno *ne bese toa nitu kapka, pa koga pravev PRISCA 2 vo drzavna mi rekoa deka mi e od ciklusot i deka nema mesto za panika, no maticniot ginekolog mi vika deka ne treba da se slucuva toa, pa si koristam Utrogestan i primiv 3 inekcii Progetseron. Pred 2 dena mi zemaa mikorbioloski brisevi i mi pronajdoa Klamidija, no maticniot mi vika duri po 1 mesec koga ke odam na slednata kontrola deka ke pocnam so lecenje na Klamidijata a sega da si gi dostavam vaginalnite. Dali e ova normalno, mislam dali treba da se ceka tolku vreme????? Ve molam za vase iskustvo, dali ke mu nasteti na plodot ako cekam tolku vreme za da se izlecam????
IMA LI NEKOJ DA MI KAZE VTORIOT SKRINING KOGA SE PRAVI STO SE GLEDA I KOLKU VREME TRAE SPODELETE ISKUSTVO SO MENE SAKAM DA ZNAM JAS SUM 21NEDELA MI REKOA DA POCEKAM SE PRAVEL OD 22-24 NEDELA EDVAJ CEKAM