|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  34 35 [36] 37 38   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Испитувања во бременоста
29.11.2012 23:43:15   
Фиданче
Da , najchesto go pravat vo 22 nedela ama od 21 do 24, jas taka znam, mene vo 22 nedela mi go pravea na GAK , traese 20 min, gi vide site organi i mi zakaza kontrola za srcenceto posle 2-3 nedeli ( na ova nemora da odis , jas otidov ) i pak me pregleduvase 15tina minuti. Pozdrav !!!

(Одговор на членот Simona_k)
Непосредна врска до пораките: 876
29.11.2012 23:48:08   
tina1
dali znae nekoj zosto se ispituva CPK enzim vo bremenost

(Одговор на членот Фиданче)
Непосредна врска до пораките: 877
30.11.2012 17:31:29   
Simona_k
FALA MNOOOOOGU FIDANCE!!!DA ZAKAZUVAM JAS?SE GLEDA BEBETO UBAVO?
SAKAM DA VLEZAM SO MAZMI I TOJ SAKA DA GO VIDI KE MOZAM LI?

(Одговор на членот tina1)
Непосредна врска до пораките: 878
9.12.2012 17:07:31   
tantela
Дали може некој да ми го пише бројот од ГАК за да закажам за 4д фалаа однапред

Непосредна врска до пораките: 879
9.12.2012 20:18:44   
Фиданче
Simona k, jas duri sega ja chitam porakava user posted image izvini, ne sum ti odgovorija ti moze veke si bila, inaku da moze soprugot da vleze so tebe i se se gleda od bebeto, site organi a i prstinja mu brojatuser posted image .

tantela , negde po forumov go ima brojot pobaraj a jas vo tel go imam ovoj probaj dali e toj 3228440, inaku sega vo gak vrakale , ako imas nekoj da te preporacha pa da ti e sigurno, inaku ne se znae. Imalo od Berovo sto doagala trudnica pa za slednata nedela ja vrakale, toa kako ke imas sreka user posted image . Pozdrav i so lesno

(Одговор на членот tantela)
Непосредна врска до пораките: 880
10.12.2012 14:57:12   
tantela
Фала ти Фиданче јас бев пред 3недели ама сум го изгубила бројот едвај ме примија со закажано на таа докторката уста не и се отвараше кога ме гледаше морав се да ја прашувам..не ми ни пиша ништо за детето само усно ради штрајкот и ептен што ми најде некоја црна дамка на постелката па ме прати на трансфузиологија е тоа мораше да го пише и таму не завршив работа тогаш кој знае и оваа недела дали ке завршам работа позз

Непосредна врска до пораките: 881
10.12.2012 16:48:00   
Simona_k
Fala Fidance za odgovorot samo sto problemot sega e shtrajkot nema koj da me vidi...
imam uste nedela dve rok za 3d valjda ke zavsi strajkov do togas user posted image

(Одговор на членот tantela)
Непосредна врска до пораките: 882
11.12.2012 14:17:03   
bebuv4eto
zdravo.... citam za izpituvanjava i se cudam zosto nikoj ne mi rece vo 12 nedela da napravam skrining samo na eho so me gledase doktorkata 3d i tolku,posle bev kaj tashe vo bitola vo 15 nedela i toa za da vidi dali e opasno sto bebeto e nisko postaveno i toj me gledase na obizno eho 3d i osven so mi kazuvase za mojata situacija deka ne bilo strasno ova ona za skrining togas ne mi rece tuku deka treba da pojdam vo 22 nedela... a citam po forumov deka site ste napravile prvpat vo 12 nedela....lele mili Boze pa ako nedaj Gospod nesto ne e vred i go vidat toa duri vo 22 nedela sto ke pravam togas?? mnogu e kasno toa i za abortusi i za se posto e opasno veke e poodminata bremenost ...ccccc neznam so da mislam....

Непосредна врска до пораките: 883
11.12.2012 15:10:44   
Фиданче
bebuv4eto

Ne prakaat site d-ri i mojot ne me prati, toa obavezno e samo ako si nad 35 ili imas rizik faktor vo familija ili od prethodna bremenost. Zatoa site ne prakaat na 4d vo 12 nedela po toa se vodat. Toa ne se pravi samo eho tuku i priska test. Jas vo 22 koga bev na 4d d-rkata me iskara zasto ne sum pravela priska ama ete toa e , bar vo 22 se bese vo red ko sto treba user posted image . Pozdrav i so ubavi misli user posted image

(Одговор на членот bebuv4eto)
Непосредна врска до пораките: 884
11.12.2012 19:28:08   
Simona_k
SO PRVATA BREMENOST PRAVEV SAMO EHO EDNAS MESECNO NA 3 MESECI PROVERUVAV KRVNA SLIKA I BRISEVI SAMO NA POCETOKOT I TOLKU...
ZATOA I MISLAM DEKA FATIV VAGINALNA INFEKCIJA VO 9TI SREKA TOA NE VLIJAESE NA BEBETO(SE RODI ZDRAVO PRAVO SO CARSI AMA BITNO E ZDRAVI I ZIVI) ...IMAV PREZREAN VODENJAK...I NAPRECNO POSTAVENO BEBE TOA GO OTKRIJA VO DRZAVNA PRVIOT PAT KOGA BEV NA CTG ME GLEDAA I NA EHO....KAKO MATICNOT NE GO VIDE TOA? ZATOA VAZEN E MATICNOT DOKTOR ZATOA- BIRAJTE!!!!!
ZA SREKA NASA DRZAVATA SPROVEDE PRAVILNIK N ZA RABOTA KAJ GINEKOLOZITE ZA DA SE RAGAAT ZDRAVI BEBINJA PA SEGA MORA DA SE PRAVAT SITE OVIE ISPITUVANJA
OVOJ PAT SI GI NAPRAVIV SITE OVIE ISPITUVANA I MOZAM MIRNO DA SPIJAM user posted image
MI OSTANA SAMO USTE SKRINING ZAKAZAV ZA VO PETOK OD SABAJLE PA KE VI PISAM KAKO POMINAV...NEZNAM ZOSTO AMA MNOOOOGU SE PLASAM EDVAJ CEKAV DA GO VIDAM BEBETO DA PRAVAM SKRINING A SEGA SE PLASAM....user posted image

Непосредна врска до пораките: 885
17.12.2012 18:43:46   
Simona_k
OH...PRAVEV SKRINING KONECNO-KRAJOT NA 22RA NEDELA I FALA MU NA BOGA user posted image E SUPER I SE POTVRDI DEKA E user posted image SAMO EDEN PROBLEM KE ME MACI DO KRAJOT MOZEBI E I RANO AMA I OVA user posted image E NAPRECNO POSTAVENO KAKO I PRVOTO, NAJVEROVATNO TAKVA MI BILA MATKATA A PRVOTO E CARSKI SE NADEVAM DEKA OVOJ PAT KE SE SVRTI NADOLU user posted image

< Поракaта ја уредил Simona_k -- 17.12.2012 18:45:31 >

Непосредна врска до пораките: 886
2.1.2013 11:33:53   
*devojce*
dali skrining e isto sto i eho so priska test ili ne?

Непосредна врска до пораките: 887
2.1.2013 11:54:29   
topce
скрининг обично го викаат 4д ехото, а приската е земање на крв за да се одреди колкав е процентот, веројатноста, детето да има даунов синдром. така да прво одите на 4д да го измерат бебето каде што дополнително се мерат и други работи кои кажуваат дали има предиспозиции за даунов синдром.

(Одговор на членот *devojce*)
Непосредна врска до пораките: 888
2.1.2013 14:59:47   
talisman
Temava e mnogu dolga i za da ne baram otpocetok bi zamolila nekoja od vas idni majki da mi pomognete i da mi go napisete kontakt telefonot od ginekologija Cair ili GAK za zakazuvanje skrining :) 15-ta nedela sum i mi rekoa deka e podobro uste od sega da si zakazam.

(Одговор на членот topce)
Непосредна врска до пораките: 889
2.1.2013 15:09:57   
Gwendolin
Да си закажеш уште сега, убаво ти кажале, јас закажував во 18 недела па ми викааа ееее а покасно да се јавеше? Ама не е проблем, се закажува, ти пратив ПП за во ГАК.

(Одговор на членот talisman)
Непосредна врска до пораките: 890
5.1.2013 13:29:53   
lady_05
Zdravo me interesira za ispituvanjata vo bremenosta jas sum 7-ma nedelai doktorkata mi zakaza za 9-ta pregled.Koga se pravi ispituvanje na krvta i urinata, brisevi i bidejki jas sum 0- a soprugot e A1+ koga treba da se napravat testovite zosto mene nisto ne mi kaza doktorkata ili seuste e rano.Malce sum user posted image

(Одговор на членот Gwendolin)
Непосредна врска до пораките: 891
5.1.2013 14:17:51   
Melanija RR
lady_05 ние сме иста дата user posted image минатата недела гинекологот ми рече да си направам крвна слика и урина и еве денес правев па кога ќе одам на контрола на јануари ќе и однесам.
Мене ме загрижува што баш овој месец ми е точно година од пап и брисеви па се надевам што поскоро ќе ми рече да испитам зошто вака и тоа ме секира

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

(Одговор на членот lady_05)
Непосредна врска до пораките: 892
5.1.2013 21:13:39   
lady_05
Melanija mene nisto ne mi rekoa za krv ispituvanje ama na sledna kontrola ke ja prasam i ona samata uste na pocetokot mi spomena nesto za krvnata grupa koga ja vide koja sum ama valjda nema nekoj komplikacii ako si Rh- a soprugot Rh+ a dali vi merat tezina i pritisok na sekoj pregled ili mene do sega ne mi imat nitu ednas izmereno user posted image

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 893
15.1.2013 16:53:12   
katalina1
RR koga se pravea tie poslednite brisevi,ne sum bas najsigurna 34 ili 35 nedela? Samo eden bris zemaat,toj za streptokoka neli?

Непосредна врска до пораките: 894
17.1.2013 15:34:48   
lady_05
Zdravo, denes bev na pregled i maticniot mi dade labaratoriski upat, imam za ispituvanje eden kup raboti user posted image (hematoloski status, urinaren status, gluciden status, lipiden status, detradacioni produkti, enzimski status i elektroliten status) pa me interesira kolku kosta seto toa

(Одговор на членот katalina1)
Непосредна врска до пораките: 895
17.1.2013 16:25:25   
Melanija RR
Lady многу стручно прашање user posted image малку да се нашалиме во целост тоа ти објаснува детална крвна слика и урина и со плаво картонче со се железо во серум е 175 денариuser posted image

Инаку тоа е истиот оној што треба да се практикува воопшто кај сите 1 во годината

< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 17.1.2013 16:26:52 >

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

Непосредна врска до пораките: 896
17.1.2013 16:39:49   
Anonimen
Здраво јас сум нова на странава . Ме интересира дали некоја од вас имала проблем со намлени тромбоцити , нормалниот број е некаде од 150 до 500 а моите се 122 хемоглобинот не е толку лош 117 е доколку некој поминувал низ истиот проблем ве молам да ми каже како поминал и дали ова му штети на бебето поздравче до сите мајки

(Одговор на членот Muffin)
  Непосредна врска до пораките: 897
18.1.2013 8:32:38   
arh_diz

ИЗВОРНА ПОРАКА: Evangelija

Zdravo na site,ve molam za informacija...Dali zemanjeto na bris za ispituvanje za pap test,mikrobioloski ispituvanja i sl. e bolno i dali pri zemanjeto mozno e da ima i krv vo sekretot sto se zema za ispituvanje,vo koja nedela od bremenosta se vrsat tie ispituvanja/konkretno od koj do koj period vo pocetna prva bremenost,vasite odgovori mnogu ke mi znacat....Vi blagodaram...

Биди тоа што си

(Одговор на членот ripce)
Непосредна врска до пораките: 898
18.1.2013 8:33:23   
arh_diz

ИЗВОРНА ПОРАКА: kikicka RR

Евангелија јас колку што зна во првото тромесечие се зема еднаш и во последното. Е сега кај мене во првото тромесечие не дозволив да ми земат и се потпишав за можен ризик да не одговара докторот а во последното тромесечие ми земаа. Не е воопшто болно тоа, најнормално е , истото чуство како и да те прегледува. За крв незнам да ти кажам. Али ако има сигурно гинекологот ќе ти каже нешто или ќе ти даде терапија.

Zdravo na site,ve molam za informacija...Dali zemanjeto na bris za ispituvanje za pap test,mikrobioloski ispituvanja i sl. e bolno i dali pri zemanjeto mozno e da ima i krv vo sekretot sto se zema za ispituvanje,vo koja nedela od bremenosta se vrsat tie ispituvanja/konkretno od koj do koj period vo pocetna prva bremenost,vasite odgovori mnogu ke mi znacat....Vi blagodaram...

Биди тоа што си

(Одговор на членот arh_diz)
Непосредна врска до пораките: 899
18.1.2013 8:34:58   
arh_diz

Vi blagodaram mnogu.... Jas ne ni znaev deka moze da se potpisam vo slucaj na rizik,mojot ginekolog ne me informirase....Na zalost i tokmu poradi losata raka na ginekologot pri zemanjeto na mojot prv bris pretpostavuvam deka mi go predizvika spontaniot abortus,toa bese mojata prva radost,mojata prva bremenost vo 18 nedela.Imam slusnato deka pri zemanjeto na bris ne smee da se pojavi krv vo sekretot,a kaj mene se pojavi i mnogu me bolese koga mi zemase bris. Sto da pravam kaj koj ginekolog da odam,ve molam za preporaka na mnogu iskusen ginekolog vo Sistina i dali pretodno treba da zemam odjavnica od kaj ovoj maticen ginekolog?

ИЗВОРНА ПОРАКА: Ummu_Ajna

ako sakas privaten doktor odi vo remedika kaj dr petanovski, dr hadzi legja, i dr dimitrov, naj dobri se,
ama prv e petanovski ;) inace eden pregled ginekoloski kosta 1500 denari. a vo sistina imase uste eden doktor dobar w mn go falat, lazarevski mislam taka nesto. zal mi e sto ti se slucilo ova, imaj trpenije posøe dozd izlaga sonce. ke ti dade gospod pak ne se sekiraj

Биди тоа што си

(Одговор на членот arh_diz)
Непосредна врска до пораките: 900
Страница:   <<   < Претходна страница  34 35 [36] 37 38   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  34 35 [36] 37 38   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Дали ви се менструации болни?
пеперутка16

Во последно време имам толку болни периоди што дури и се онесвестувам..итно е, ми дава инекција и толку..А сега кога стареам како што стареам. Имам 29 години, уште не сум се породила итн.