|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  78 79 [80] 81 82   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Вештачко оплодување III дел
4.12.2012 10:13:46   
iviv
Gina mila se molime i nie za tvoeto bebce ti se javi li biologot ajde kazuvaj nestrpliva sum user posted image user posted image ke bide mila ke vidis user posted image

(Одговор на членот gina)
Непосредна врска до пораките: 1976
4.12.2012 12:58:06   
Nate76
Gina te mislime user posted image

(Одговор на членот iviv)
Непосредна врска до пораките: 1977
4.12.2012 13:04:34   
gina
za mene se zavrsiuser posted image user posted image user posted image mi se javija i mi kazaa deka ne se razviva da ja prekinam terapijata ovaa bolka sto ja custvuvam neznam dali ce prestane nekogas nemozam da poveruvam deka moeto 5 ivf ne uspea duri ni transfer nemase,prethodnoto ne mi bese tesko ama sega mi e mnogu teskouser posted image izlgedat jas nikogas nema da bidam majka toa e tolku dalecno od meneuser posted image user posted image ............user posted image user posted image user posted image

iviv i bebe vas vi posakuvam pozitiven testuser posted image user posted image barem vie da se izraduvateuser posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот iviv)
Непосредна врска до пораките: 1978
4.12.2012 13:04:55   
miana
Lele mozebi sum mutava,ama izviniete vaka sto ke prasam: kako se pravi inseminacija ? Navistina ne mi e jasno ... Si imav zamisleno jas procedura i se si mislam deka e taka a ustvari sega citam deka na GINA i se javuvaat na telefon da i kazat dali i reste embrionot i navistina ne mi e jasno. Kade raste embrionot? Izvinete sto ve prasuvam ama bas me interesira...Na site NAJISKRENO VI POSAKUVAM user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот Nate76)
Непосредна врска до пораките: 1979
4.12.2012 13:07:07   
miana

ИЗВОРНА ПОРАКА: gina

za mene se zavrsiuser posted image user posted image user posted image mi se javija i mi kazaa deka ne se razviva da ja prekinam terapijata ovaa bolka sto ja custvuvam neznam dali ce prestane nekogas nemozam da poveruvam deka moeto 5 ivf ne uspea duri ni transfer nemase,prethodnoto ne mi bese tesko ama sega mi e mnogu teskouser posted image izlgedat jas nikogas nema da bidam majka toa e tolku dalecno od meneuser posted image user posted image ............user posted image user posted image user posted image

iviv i bebe vas vi posakuvam pozitiven testuser posted image user posted image barem vie da se izraduvateuser posted image user posted image user posted image

Lele dusicke ne ocajuvaj..Koga najmalku se nadevas togas uspeva.... Nemoj da se raocaruvas i da nosis takvi konstatacii deka nema da bides majka ( pu pu daleku bilo ) .... Samo pozitivno misli i ke bide... Ajde kako sto e gospod nikoj ne e...

(Одговор на членот gina)
Непосредна врска до пораките: 1980
4.12.2012 13:32:28   
Bogdancanka
Miana mila nesto si pomesala inseminacija e edno a invitro drugo eve tuka imame diskutirano za inseminacija

gina mila bas mi e zaluser posted image znam deka sto i da napisam nema da te utesam,ne se razocaruvaj ke pomine ova sekogas postoi druga sansa,glavata gore i odime ponatamu,borbata prodolzuva od tamu kaj sto sme zastanale teuser posted image user posted image user posted image mila...po moeto posledno invitro dr.Lazarevski mi rece deka imal slucaevi za koj toj se odkazal a parovite ne i na kraj uspeale...zatoa ne gubi nadez mila,nadezta sepak postoi ke dojde den koga site ovie maki ke ostanat vo naseto minato

Човек не мора секогаш да биде херој ама може секогаш да е човек........

(Одговор на членот miana)
Непосредна врска до пораките: 1981
4.12.2012 13:53:25   
iviv
Ahhhhh me zamrzna me rasplaka ,dusavami ja stegna mi zastana srcevo a tolku se nadevav za tebe milicka sto i da ti kazam nema da ti bide uteha neka pomine nekoe vreme bolkata nema da pomine no sepak ke se ubalzi milsli pozitivno gospod e golem ke probas pak mozebi sega taka si reagirala na terapijata mozebi nareden pat nema.A sto ti rekoa od sto e toa taka sto se slucuva .

te user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image i molim te bidi mi pozitivna ke soberes sili mora da se tera napred za bilo kakva cel misli na podaleku majka ke bides eden den na vakov ili na onakov nacin ako si silna ke bides ,a jas veruvam deka si silna user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот gina)
Непосредна врска до пораките: 1982
4.12.2012 16:53:15   
cacisk
Gina nemam zborovi so koi bi mozela da te utesam, no veruvaj vo gospod i so nego napred eden den se ke se sredi.
Devojki jas sakam da ve prasam nesto:
Denes bev kaj Popovic na pregled prv pat i epten sum zadovolna od ovoj doktor. Mnogu mi se dopadna negoviot odnos sprema mene. No nesto ne mi e jasno.user posted image
Od denes pocnuvam so Primulot Nor 2x1 i od 3 den Jasmin pa okolu 20 na pregled. Pa posle toa pocnuvame so davanje na gonadoprini mislam taka se vikaa. Jas mislam deka so ova se zapocnuva terapija za In vitro taka? A ne sum bas za in vitro. Ne ni razgovaravme na taa tema. Sto mislite vie za ovaa terapija? Dali nekoj primal vakva?
Pozdrav

(Одговор на членот iviv)
Непосредна врска до пораките: 1983
4.12.2012 17:14:45   
Bogdancanka
чачик мила ако било за инвитро сигурно ќе сте дискутирале со докторот,сепак ти најдобро си знаеш за што си била кај него...јас сум за инвитро и веднаш почнавме со боцкање суперфакт, на прв ден од циклус треба да се јавам да ми закажат за трет ден од циклус да проверам ЕТ и ехо преглед па ќе видиме понатаму...

п.с баш ми е мило што слушам убави зборови за докторот,прекрасен отворен човекuser posted image

(Одговор на членот cacisk)
Непосредна врска до пораките: 1984
4.12.2012 17:23:48   
cacisk
Da da samo pozitivni zborovi imam za nego. Jas otidov da razgovaram kako da imam ovulacija, bidejki imam PCOS i klomifenot veke ne mi dejstvuva bas najdobro. Toj najdobro si znae no dosega se sto imam procitano za in vitropocetna e ovaa terapija pa zatoa malku me zamisli.
Pozdrav i Bogdancanka ti posakuvam uspex vo ova In vitro i sto poskoro da si gi vidime user posted image

(Одговор на членот Bogdancanka)
Непосредна врска до пораките: 1985
4.12.2012 18:02:48   
milasteve
ete me i mene.moeto in vitro vcera zavrsi i toa neuspeno,user posted image .nemozam nisto poveke da pisam mi e tesko se citkame.

(Одговор на членот cacisk)
Непосредна врска до пораките: 1986
4.12.2012 18:22:11   
iviv
of mila ni jas nemam zborovi koj bi te utesile user posted image zal mi e

(Одговор на членот milasteve)
Непосредна врска до пораките: 1987
4.12.2012 18:32:19   
Melanija RR
milasteve i gina user posted image user posted image user posted image
Некогаш животот ни задава удари со кои мораме да се соочиме, мораме зошто нечекаат и убави работи user posted image

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

(Одговор на членот iviv)
Непосредна врска до пораките: 1988
4.12.2012 19:10:13   
Нивеа

ИЗВОРНА ПОРАКА: Melanija RR

milasteve i gina user posted image user posted image user posted image
Некогаш животот ни задава удари со кои мораме да се соочиме, мораме зошто нечекаат и убави работи user posted image

potpis...

Do not go where the path may lead; go instead where there is no path and leave a trail.

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 1989
4.12.2012 22:11:50   
Bogdancanka
ах миластеве мила баш ми е жалuser posted image ако ти се плаче исплачи се, знам колку е тешко но борбата мора да продолжи,ќе помине и ова и сите маки ќе оставиме зад нас само трпениuser posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот milasteve)
Непосредна врска до пораките: 1990
4.12.2012 22:32:11   
gina
vi blagodaram devojki uste ednas na podrskata

iviv mi kaza deka spermatozoidot bil dobar i jk trebelo da go prifati ama taa ne go pomognala toa bila slaba

milasteve mnogu mi e zal

Непосредна врска до пораките: 1991
5.12.2012 0:34:10   
Nate76
Otvaram i sto da vidam , od tazno potazno user posted image user posted image
Srcki user posted image Gina i Milasteve mnogu mi e zal i za dvete, ne bilo pisano ovoj pat user posted image uffffffffff
Znam kolku vi e tasko no mora da se prodolzi ponataka so nadez za sleden uspeh, ednostavno mora taka da se razmisluva kolku i da e teskouser posted image

(Одговор на членот gina)
Непосредна врска до пораките: 1992
5.12.2012 1:08:18   
firenca didi
devojki eve me i mene seuste nemozam da se oporavam i ne mi se veruva deka ne uspeav a bev sigurna ve citam sekoj den navistina mi e zal za site sto ne uspeavte najdobro ve svakam a za tie sto uspeaa cestitkiuser posted image user posted image user posted image sakam da prasam nekoj sto ima praveno inf vo bitola a e od skopje kako pravea non-stop patuvaa ili moze i tuka da se bockaat jas sega moram da pravam 3 meseci pauza pa zdravje na prolet vo bt i resiv da se otkazam od sistina 5 inf neuspesni e bogami vo temata pogore vo pravo se se poveke pacienti a vnimanie nikakvo i plus privatno katastrofa pozdrav do site i vi posakuvam uspehuser posted image user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот Nate76)
Непосредна врска до пораките: 1993
5.12.2012 2:05:15   
ecivi
zdravo rr mnogu mi e zal sto vi se slucuva i niz sto se pominuvame i jas posle cetiri ne uspesni ivf veke nemozeme se otkazavme pa srekata si ja baram po drug pat ...so gospot napred ...poz

(Одговор на членот firenca didi)
Непосредна врска до пораките: 1994
5.12.2012 7:55:35   
iviv
Firenca didi jas pravev vo bitola bev tamu 6-7 pati i voopsto ne bese tesko odev se vrakav koga ke mi rece doktorot imav denovi od odmor i ne odev na rabota super mi bese sekoe odenje mi bese kako ekskurzija user posted image si setavme po sirok sokak pa ke si kupam nesto idevme so mojot maz nekogas doagaa i moite sestri i taka vo princip ne bese tesko i jas se mislev kako ke odam nataka navaka ama super bese .
podkozno se bockav vo stomak sama mi kazaa kako i nisto strasno,a muskulnite edna drugarka koja e m.sestra.Vo bitola od prilika odev sekoj 3 den vo prosek zemeno .

Pozdrav se nadevam ti pomognav user posted image sega uzivkaj 3 meseci i begaj od se sto ti pravi stres jas taka napraviv zosto ne mozes da se iskontroliras zata jas bevgav od se sto mi pravese stres user posted image

(Одговор на членот firenca didi)
Непосредна врска до пораките: 1995
5.12.2012 8:00:05   
Ummu_Ajna
dobro utro na site,kazete mi koja e naj dobra bolnia za ivf vo skopje bilo privatna ili drzava.

(Одговор на членот iviv)
Непосредна врска до пораките: 1996
5.12.2012 11:57:02   
Lina*
Deneska mi stigna pismo od fondot deka moram da dostavam nekoi novi ispituvanja no edno od niv ne mi e bas jasno pa ve molam za pomos.Veli da se dostavi rezultat od ureoplasma urealiticum mycoplasma????

(Одговор на членот Ummu_Ajna)
Непосредна врска до пораките: 1997
5.12.2012 12:17:38   
@bebe
Lina, jas mislam deka treba da napravis vaginalni brisevi, ovie sto gi navede spagaat vo tie 5 tipa na brisevi sto gi isptituvame , ne postari od 6 meseci, naj ubavo ti e da se javis vo fondot i da gi prasas, jas sekoj pat koga nesto ne mi bese jasno se javuvav i gi prasuvav i navistina bea lubezni i ke ti kazat tocno sto treba da se ispita, sepak e toa latinski i medicinski nazivi se, slobodno javi im se, da ne ispituvas nesto sto ne treba?

(Одговор на членот Lina*)
Непосредна врска до пораките: 1998
5.12.2012 12:32:51   
Bogdancanka
лина добредојдеuser posted image user posted image user posted image ureoplazma i mikroplazma се микробиолоските брисеви кој секако мора да и има во документацијата што си ја доставиле во фондот не постари од 6 месеци

(Одговор на членот Lina*)
Непосредна врска до пораките: 1999
5.12.2012 13:15:48   
mesecina83
rr pomagajte mazot mi saka da napravam test za bremenost preku mokraca deneska mi e 10den od transfer pomagajte nestrlplivi sme

Непосредна врска до пораките: 2000
Страница:   <<   < Претходна страница  78 79 [80] 81 82   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  78 79 [80] 81 82   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Расположението во бременоста.
Admin

Дали сте имале ненадејни промени во расположението за време на бременоста?