|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  76 77 [78] 79 80   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Вештачко оплодување III дел
1.12.2012 20:00:18   
gina
rr eve me i mene cell den spijam imam mali bolki vo dolniot del inaku mi izvadija samo 2 jajce kletki malku sum nasekirana drugite bile prazni so sekoe moe ivf jk se pomalku zarem se istrosija moite jajnici, no sto e tuka e samo se molam na Gospod i Bogorodica da se oplodat i da mi gi vratat i jas konecno da se izraduvam na user posted image

iviv sakav da te prasam za aspirinot dali go pies nautro nagladno jas porano taka go piev ama sega neznamuser posted image

(Одговор на членот Ummu_Ajna)
Непосредна врска до пораките: 1926
1.12.2012 20:22:04   
@bebe
gina, so sreka i radost da ti donesat, jas aspirinot go pijam vo 9 nautro, najprvin jadam ovosje i sok pa vednas posle znaci aspirin i tifol, znaci dokolku ne se osekas gladna, nekoj den taka, a nekoj pak jadev pred da se napijam, mislam deka epten da ne ti e prazen stomakot, vo sekoj slucaj ne mi napomenaa dali na gladno ili ne, a veke zavrsiv so dociklin i dehametason...samo napred gina

< Поракaта ја уредил @bebe -- 1.12.2012 20:26:40 >

(Одговор на членот gina)
Непосредна врска до пораките: 1927
1.12.2012 20:31:34   
lina123
zdravo devojki
sakam ovaa ubava vest da ja spodelam so vas vo vtornik pravam punkcija, daj boze se da bide kako sto treba malce me faka panika no sepak imam pozitivni misli, i daj boze site nie sto go cekorime ovaj potezok pat, da si gi docekame nasite bebenca....so sreka na site ...pozz

(Одговор на членот @bebe)
Непосредна врска до пораките: 1928
1.12.2012 21:29:40   
mesecina83
Iviv mozes da me stavis na spisokot na 10 vo remedika ke pravam test preku krv se nadevam boga i majka bogorodica ke ne cuvat

(Одговор на членот iviv)
Непосредна врска до пораките: 1929
1.12.2012 21:33:22   
Melanija RR
НОЕМВРИ - ДЕКЕМВРИ

user posted image АКТУЕЛНОuser posted image

21. 11. - Didi80 - почеток со терапија
21. 11. - gina - почеток со терапија
29.11. -Bogdancanka RR -почеток со терапија

18. 11. - milasteve - пункција
21. 11. - mesecina83 - пункција
24. 11. - @bebe - пункција
24. 11. - iviv - пункција
01.12. -gina -пункција
04.12. -lina123 -пункција

===========================

16. 11. - minaj - ЕТ
22. 11. - milasteve - ET
26. 11. - mesecina83 - ET
27.11 -@bebe - ET
27.11 -iviv -ET

======================

x. 11. - Didi80 - пункција
x. 11. - foksi - пункција

user posted image user posted image user posted image ИСЧЕКУВАЛКИuser posted image user posted image user posted image

06.12. milasteve -тест
08.12 iviv - тест
10.12. mesecina83 -тест
11.12. @bebe - тест

user posted image ТРУДНИЦИuser posted image

*devojce* user posted image
Nate76user posted image
minaj user posted image

ПРЕГРАТКИ

Nivea user posted image firenca didiuser posted image
skopjanceuser posted image Adelle user posted image

НАВИВАЧКИ

Bogdancanka RR, @bebe, Melanija RR, foksi, trust, gina, SOLE, Didi80, firenca didi

mesecina83 ја има на листа за тест нема каде да бега user posted image
lina123 со убаво и лесно во вторник user posted image

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

(Одговор на членот lina123)
Непосредна врска до пораките: 1930
1.12.2012 22:31:18   
Нивеа
user posted image user posted image user posted image za novite trudnici, samo neka se mnozat ubavite vesti!!!

Do not go where the path may lead; go instead where there is no path and leave a trail.

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 1931
1.12.2012 22:42:13   
iviv
Gina mila nemoj da se sekiras ke se opolodat biolozite se tamu super mislam celiot tim veruvaj vo niv i vo doktorot i ke bide se kako sto treba.
aspirinot obavezno na gladno srce da go pies mene mi napomenaa dva pati i doktorot i biologot vo ovaa bolnica imaat posebna terapija jas na prvoto invitro tuka vo skopje ne primav od ovie lekovi koj gi davaat ovde . ako ti ja dale i semata dekortin nemoj da ja zaboravis taa e dosta bitna kako i se ostanato,
ke bide mila ne se sekiraj gopod e so nas i majka bogorodica user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

ke bide kako so tebe taka so mene i so site drugi ke se molime user posted image

< Поракaта ја уредил Bogdancanka RR -- 2.12.2012 13:23:53 >

(Одговор на членот gina)
Непосредна врска до пораките: 1932
1.12.2012 23:14:20   
Nate76
Gina stiskame palci za tebe ajde i dve kletki se dovolni za dve bebenca user posted image user posted image

(Одговор на членот iviv)
Непосредна врска до пораките: 1933
2.12.2012 0:03:26   
gina
devojki vi blagodaram na site za podrskata navistina mi treba se nadevam deka ce cujam ubavi vesti i na site od se srce vi posakuvam da se izraduvateuser posted image user posted image user posted image silno veuser posted image user posted image user posted image

fala iviv i bebe i jas sekogas go piev aspirinot nagladno koga ce stanev ama ovaj pat ne prasav

(Одговор на членот Nate76)
Непосредна врска до пораките: 1934
2.12.2012 13:14:00   
Дечка
Zdravo Ringerajki, neznam dali ova e otvoreno kako tema, no me interesiraat dve nesta okolu IVF vo Makedonija

Dali ima razlika megu vnimanieto koe ste go dobile pri privatno IVF i pri drzavno IVF? Dali nekoj od lekarite mislite deka ne vi posvetil dovolno vnimanie samo zatoa sto set drzavno? Dali nekoj lekar ne vi posvetil dovolno vnimanie bez razlika kako bilo plakanjeto?

Kolku dena posle punkcija vi pravat transfer? Jas sum cula deka 5 e najdobro, ama deka vo MK voobicaeno e 3, a znaat i na 2 da pravat ako e drzavno.

Prasuvam zatoa sto lekarot mi go spomna kako opcija ako ne ni uspeat inseminaciite, a jas od prijatelki imam slusano deka ne se bas zadovolni so drzavnoto IVF, deka fakale vrski za da im obrnat vnimanie i deka transferot brzo im go pravele. Se nadevam deka ova se izolirani slucai, no mislam deka ubavo e da otvorime diskusija.

(Одговор на членот gina)
Непосредна врска до пораките: 1935
2.12.2012 13:31:45   
gina
denes mi se javija od plodnost se oplodila samo edna jk drugata ne bila dobra cel den se molam na Gospod i Bogoradica da dostojt i toa samo ednouser posted image

(Одговор на членот gina)
Непосредна врска до пораките: 1936
2.12.2012 14:28:07   
iviv
Gina mila ajde kako gospod nikoj ne e i kako majka bogorodica ke bidat so nas i ke pomagaat ,denska bev na na Sv.Pantelejmon vo crkva i zapaliv sveka i za site vas i se pomoliv kako i za mene da ja izdrzam uste ovaa nedela do sabota da ostanat moite bebinja vo mojata utroba i da me napravat najsrekna majka user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот gina)
Непосредна врска до пораките: 1937
2.12.2012 15:43:28   
@bebe
Daj boze iviv site da se izraduvame, bas sakav da ve prasam vo sabota na 08.12 mi e 12 od ET sakav samo da napravam znaci test preku krv dali ke pokaze so sigurnost toj den, bidejki vo meguvreme citav deka testot preku krv dava tocen rezultat na 14 den od ET i sekoj den se pokacuvala vrednosta, a preku mokraca mozelo i porano?

(Одговор на членот iviv)
Непосредна врска до пораките: 1938
2.12.2012 17:14:01   
gina
zdravo Дечка i jas mislev taka dodeka odev preku drzavata pa posle se odluciv da odam privatno mislejki deka poveke ti obrnuvaat vnimamie ako so sopstveni sredstava si platis no ne bese taka principot na rabota bese ist i transferot bese isto od prilika od 3-5 dena duri i d-r ednas mi rece zosto odis privatno koga mozes i preku drzavata toa e tvoe pravo da si go iskoristis privatno ce te kosta mnogu, vnimanieto e isto zatoa sto imaat premnogu pacienti a jas kade sto odam samo eden d-r pravi ivf i mozez da zamislis kako toa ide jas duri odev letoska site drugite d-r bea po odmori i duri go prasav da ne zamine na odmor sto ce pravam toj mi vika za mene nema odmor sekoj den raboti non stop a ima samo 2-3 sati pauza vo denot zato neznam kaj sekogo e razlicno jas ti kazuvam za moeto iskustvo

(Одговор на членот gina)
Непосредна врска до пораките: 1939
2.12.2012 18:19:38   
Bogdancanka
gina mila edno ama vredno,kako e gospod nikoj ne euser posted image ke bide mila ajde pustam sreka za uspesen transfer...iviv i bebe ajde milicki stiskame palci i za vas daj boze nabrzo da bidete nasite noviuser posted image na rruser posted image user posted image user posted image

Човек не мора секогаш да биде херој ама може секогаш да е човек........

(Одговор на членот gina)
Непосредна врска до пораките: 1940
2.12.2012 19:31:53   
iviv
bebe jas i ti sme vo isti den so se i so transver mene voo dok mi stoi a i mi kazaa deka testot treba da go napravam posle 14 dena od punkcija odnosno 12 dena o transver ,mi rekoa da kupam vo sabota test i da proveram mene mi e planot prvo test doma a bosle beta hcg preku krv za vrednosta daj boze da e pozitivno.Inaku ako pokaze na test preku mokraca togas seriom od krv nema teorija da e negativwn .Toj od krv e po verodostoen i toj poprvo bi pokazal nego preku mokraca kako i da e vo sabota mozes da napravis test i zaedno vo sabota da se raduvame user posted image user posted image user posted image so nastie user posted image user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот @bebe)
Непосредна врска до пораките: 1941
2.12.2012 20:06:38   
mesecina83
Dali moze na 13 ili 14 den od transferot da napravam doma test za bremenost preku mokraca i da pokaze pozitiven ili e rano

(Одговор на членот iviv)
Непосредна врска до пораките: 1942
2.12.2012 20:17:29   
Bogdancanka
13 или 14 ден од трансфер може да се прави тест не е рано сигурно ќе покаже

Човек не мора секогаш да биде херој ама може секогаш да е човек........

(Одговор на членот mesecina83)
Непосредна врска до пораките: 1943
2.12.2012 20:21:46   
Adelle
ИЗВОРНА ПОРАКА: mesecina83

Dali moze na 13 ili 14 den od transferot da napravam doma test za bremenost preku mokraca i da pokaze pozitiven ili e rano

Може и ќе биде точен. Само најдобро ти е да купиш некој поквалитетен, ако има долу ClearBlue, најдобро.

ИЗВОРНА ПОРАКА: @bebe

Daj boze iviv site da se izraduvame, bas sakav da ve prasam vo sabota na 08.12 mi e 12 od ET sakav samo da napravam znaci test preku krv dali ke pokaze so sigurnost toj den, bidejki vo meguvreme citav deka testot preku krv dava tocen rezultat na 14 den od ET i sekoj den se pokacuvala vrednosta, a preku mokraca mozelo i porano?

Бебе не знам кај си прочитала ова ама не е точно. Порано покажува преку крв, значи на 12 ден преку крв е точно, а преку мокраќа е најдобро 14 ден да чекаш ама од 12 ден па натаму покажува 99% точност.

ИЗВОРНА ПОРАКА: Дечка

Kolku dena posle punkcija vi pravat transfer? Jas sum cula deka 5 e najdobro, ama deka vo MK voobicaeno e 3, a znaat i na 2 da pravat ako e drzavno.

Ова нема апсолутно никаква врска приватно/државно, туку има врска со тоа како се развиваат и делат ембрионите. Ако се развиваат добро и се на добар пат да станат бластоцисти тогаш се чека до 5тиот ден, а ако се послаби и не се делат правилно се ставаат на 3тиот ден во вид на морула. Се смета дека ако побрзо се вратат има повеќе шанси да продолжат да се развиваат, ако биле слаби нели. Што не е и правило. user posted image

Ако се прави на 2 ден тогаш значи дека е ептен слаб ембрион, а ако се прави на 4 ден бил одличен ембрион до 3тиот ден ама потоа не се развивал убаво за да стане добра бластоциста.

< Поракaта ја уредил Adelle -- 2.12.2012 20:26:58 >

(Одговор на членот mesecina83)
Непосредна врска до пораките: 1944
2.12.2012 21:29:41   
Дечка
Fala za odgovorite Gina i Adelle. Bas me izraduva sto i drzavno se dobiva vnimanie.
Adelle dali zavisi od embriolozite kako ke se razviva embrionot ili od samiot embrion?
Dali moze nesto da napravi bolnicata ili majkata za vreme na stimulacijata za toj podobro da se razviva?

Posakuvam site pobrzo da si stigneme do user posted image

user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот Adelle)
Непосредна врска до пораките: 1945
2.12.2012 21:40:51   
bubble

ИЗВОРНА ПОРАКА: Ummu_Ajna

zdravo na site. ja imam edno prasanje za onie sto napravile IVF. zasto ne smee da se tanuva od krevet i posle oploduvanjeto koga se stanuca trudna. zasto ne e dozvoleno dvizenje razlicna hrana od toa sto sme go jadele sekoj dnevno?. dali se smee da se iZleze da se prosetaat onie zeni sto pravele ivf? i me intresira preku fond kolku kosta vkupmo so sve lekovi so kontroli. a i ne preku font kolku vkupno kosta. pozdrav na site i go molam gospod na site da vi fati od prv pag. jas ke pravam za pocetok inseminacija. daj boze da
fati od prvo.

mene mi rekoa deka posle trancferot se si teche normalno...da si pravish SE shto te pravi srekjna...a nishto shto ke te pravi napnata i nervozna...znachi ako ti se sheta ke shetash....ako ti se odi vo restoran ke odish...ako ti se gotvi ke gotvish...ako te ispolnuva chitanje kniga chitaj...ako ti se odi vo kino odi slobodno....normalno nishto shto ke te opteretuva i ke sozdava napori na tvoeto telo....taka recheno chustvuvaj se kako CARICA i pravi go seto ona shto te ispolnuva i shto go lachi "hormonot na srekjata" user posted image megjutoa odnosi NE user posted image user posted image user posted image
do trancferot fondot pokriva se, se plakja 6000den. eventualno ako se izvrshat poveke merenja na folikuli ili nekoja inekcija plus...no obichno ne se potrebni...zavisi...pozdrav i ti pozeluvan tebe i na site ringerajki shto pobrzo user posted image i slatki mali user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 1946
2.12.2012 22:18:33   
iviv
bubble istoto i mene i iskreno psihicki mene toj moment mnogu me olabavi so e i mnogu bitno jas prviot pat prosto kazano ne se pomestuvav i nisto se naadevam deka sega ke nide user posted image user posted image .
znaci testot ako e pozitiven na 12 den od transver ke si pokaze rezultat mene taka mi kaza biologot ne mi rece da kupam skap test i deka toj ke bide po verodostoen samo rece da kupam dva od razlicna firma bilo koj i dvata da gi napravam barem mene taka mi kazaa e sega neznam pak toa si individualno koj kako saka .
Ma kako saka neka bide samo poziteven da bide ahahahahhahauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот bubble)
Непосредна врска до пораките: 1947
2.12.2012 23:40:18   
Nate76
ИЗВОРНА ПОРАКА: Adelle

Ако се прави на 2 ден тогаш значи дека е ептен слаб ембрион, а ако се прави на 4 ден бил одличен ембрион до 3тиот ден ама потоа не се развивал убаво за да стане добра бластоциста.

Ova ne e bas tocno Adelle, koga se pravi transferot vo golema mera zavisi od brojot na embrionite koi gi ima, mene mi napravija transfer na 3 ODLICNI embrioni bez fragmentacija na 2 den i dve od niv neli se fatja, embriolozite smetaat deka embrionite imaat podobri uslovi da se razvijat ako se naogaat vo prirodna sredina( vo matkata) otkolku neli vo laboratorija, ako imam samo 3 i gi cekaat do 5 -ti den mozebi vo laboratoriski uslovi nema da se razijat do blastocist i na kraj ke ostanam bez transfer i bez nikakvi sansi, znaci vo slucajov moive embrioni i da gi cekale do 5 ti den mozebi ke se razviele vo blastocista a mozebi i ne , a bidejki na vtoriot den bile vo odlicna sostojba ( bez fragmentacija i dovolen broj na kletki kolku sto treba da imaat na 2 -ri den ) ne gledam zosto bi gi okarakterizirala kako nekvalitetni , koga sosema pravilno se razvieni.

< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 3.12.2012 15:14:14 >

(Одговор на членот Adelle)
Непосредна врска до пораките: 1948
3.12.2012 1:22:34   
Ummu_Ajna
jas imam slusnato deka vo d. bolnica bilo ivf besplatno za tie sto nemaat deca
dolgo vreme i sto ne pravele nikogas. e sega ZA ivf
kako se vika doktorot sto praj ivf
i dali ima zensko doktor za ovaa
metoda.? i ja so mojot maz ne sme
vencani dali jas mozam da pravam ivf ako ne sum vencana so mazot? .

(Одговор на членот Nate76)
Непосредна врска до пораките: 1949
3.12.2012 7:58:19   
iviv
Ummu_Ajna isti se uslivite kako vo drzavna bolnica koj posle 3 godini sega pocnaa pak taka i vo privatnite pominuvas niz protokol sobiranje na dokumenti roa ke ti kaze se sto treba maticen ginekolog ili fond za zdrastvo kade i sto se podnesuvaat dokumentite partisipacijata e segde ista 6000 den .za zensko dobar vo invitro oblasta jas neznam mozebi nekoj drug znae .Ne vencana mozes samo ke ti pobaraat izjava od notar kolku vreme ziveete zaedno sepak toa najubavo ke ti go kazat vo fondot.

Nate 76 potpolno se soglasuvam so tebe za vrakanjeto na enbrionite deka zavisi mnogu od nivniot broj i mene taka mi objasni biologot dokolku se pomaku poubavo e da sedat kaj tebe vo matkata otkolku nadvor da gi cekame da se razvijat vo balstocist da rizikuvame .Imene mi gi vratija na 3-ti den i sega i jas cekam poziteven rezulatat na user posted image ili user posted image user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 1950
Страница:   <<   < Претходна страница  76 77 [78] 79 80   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  76 77 [78] 79 80   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

dojcino

dali abortusot e dobra odluka?

da (22%)

ne (46%)

mozebi (27%)

neznam (6%)

Број на сите гласови: 160

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!