kikibt
|
Zdravo idni mamicki, za dve nedeli vlegvam vo osmi mesec bremenost soIVF,cela postapka bese vo BT kaj dr Tase prv pat i eve nekolku mozebi korisni odgovori za nekoj od vas:pet godini vo brak ,dve godini dodeka bevne vo vrska ne se pazevne so mm,i nisto po edna godina od brak prv pregled komplet kaj dr Tase, kaj mene se vo red so site brisevi proodnos na kanali gore dolu ok,bezbolno bez nikakva anestezija vo bolnica vo BT,a vo PLODNOST e 6000 den ako dobro razbrav privatno so anestezija lokalno,kaj mm los spermogram,terapija nikakva ni za mene ni za nego osven zborovite na dr,po priroden pat 1 prema 1000 a so IVF bliznaci so garancija si rekovne kako ne aj ke si probame nie taka pa ke vidime ,i godinite si pominuvaa nisto ,i aj pak kaj Tase i pocnavne. sobirajne na dokumenti koe traese okolu 4 meseci, oti na pap test izleze vo posleden moment cin1 ama se povlece za dva meseci,i se taka vo plik vo fondot ,bez nikakvi insemenacii zaradi los spermogram , znaci zavisi od dijagnoza,odgovor dobivne za 7 dena so odobren vaucer,i trk vo PLODNOS, cela terapija pokriena so vaucer ,na punkcija 13 jajcina izvadeni od mene a 8 spremni za transver ,ama dr 2 mi vrati i dve CRTI NA 12 DEN I DVE BEBINA,plativne 6000 participacija na denot na transver,po dve nedeli pocnav da krvaram po malku ednoto bebe si otide a drugoto etego se buni oti dolgo sedam na kom,terapija eden kup ASPIRIN .UTROGESTAN TRI PATI NA DEN, PROGESTERON PO EDNA NEDELNO,FOLNA , ZELEZO SO CE OD POCETOK,B KOMPLEKS ,MAGNEZIUM DIREKT,PRENATAL ZA BREMENI ,seto ova so spisok da ne zaboravam , pregledi na privatno posle toa do 4ti mesec preku dve nedeli pa 4DE dvapati se e ok se se isplati zatoa trpenie kako za prv pat, pari za cel tretman do sega od transver okolu 60 000 denari ama i BEBE ,a i bremenost lesna bez nikakvi macnini pa uste vaka mozam bebina da nosam lesno,se nadevam do kraj ke bidi umna devojkava so ja nosam kako do sega ,TAA E PRIKAZNATA MOJA OD KAJ SO KE VIDIS ARNO OD TAMU KE SE FALIS I VERUVAJTE VO CUDA OTI SE SLUCUVAAT ,samo bidete trpelivi i POZITIVNI oti jas bev pozitivna za vreme na terapijata, i mislam toa me vodese napred i golemata podrska od MAZOT MI ,pozzzzzzzzz
|