|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  79 80 [81] 82 83   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Вештачко оплодување III дел
5.12.2012 13:16:53   
Lina*
Blagodaram za odgovorot,zatoa me buni i mene,znaci jas gi dostaviv site brisevi sto gi baraa i bea ne postari od 6 meseci... neznam sto sakaat,ke moram da se vidam so dr.Tase da vidi sto e ova.Isto mi baraat i nov spermogram a dostaviv dva uste kolku ke mu trebaat???Samo maltretiranja nepotrebniuser posted image

(Одговор на членот Bogdancanka)
Непосредна врска до пораките: 2001
5.12.2012 13:19:04   
skopjance
Gina I Milasteve user posted image user posted image mnogu mi e zal za vas sto ve slucuva.
Nemam zborovi da ve utesam samo hrabro ne se otkazuvajte i vaseti user posted image ke dojdat koga najmalku ve ocekuvaat.

Ummu-ajna vo Skopje kade sakas mozes da pravis IVF so vaucer od fondot.A kade e dobro toa za sekogo e razlicno, site imaat razlicni iskustva i koj videl air se flil a koj ne ? Ima lista na klinika na stranicata na fondot so iminja na site sto pravat IVF. Dali sakas privatno ili preku fondot so pravo na 3 pati.

Непосредна врска до пораките: 2002
5.12.2012 13:20:07   
Lina*
mesecina83 mislam deka e rano,mozi da ti pokazi negativen i da se razocaras pred vreme,pocekaj uste 2-3 dena za posigurno i daj boze da vidis user posted image

(Одговор на членот mesecina83)
Непосредна врска до пораките: 2003
5.12.2012 13:21:30   
cacisk

ИЗВОРНА ПОРАКА: mesecina83

rr pomagajte mazot mi saka da napravam test za bremenost preku mokraca deneska mi e 10den od transfer pomagajte nestrlplivi sme

Mesecina83 mislam malce rano e barem utre -zadutre na 11-12 den. Ama ako ne mozes da izdrzis napravi si, znam kako e da si vo iscekuvanje. Ajdecekame ubavi vesti user posted image

Непосредна врска до пораките: 2004
5.12.2012 13:23:28   
skopjance
Mesecina 83 ne brzajte seuste e mnogu rano a narocito preku mokraca ako vi se prza barem cekajte uste 2-3 dena ama samo preku krv user posted image user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот Lina*)
Непосредна врска до пораките: 2005
5.12.2012 14:05:59   
babyhope
gina и milasteve баш ми е жал user posted image но нема откажувањеuser posted image user posted image , тешко е и болно но само првите неколку дена, потоа со нови сили сите мораме да продолжиме да се надеваме и да се бориме затоа што кај некои од нас среќата доаѓа како предизвик.
mesecina 83 мила јас да ти кажам давав мокрача кај др. на 9 и на 11 ден ама она дури на 12 ден ми покажа дека имало user posted image user posted image уште на првиот тест, значи на 9 ден. Како и да е, јас сакав што побргу да го направам тестот ама кога ќе дојдеше време за тоа ми беше престрашен исходот и не го правев. Знам колку сте нестрпливи ама доколку се одлучите и според мене најисправно решение би бил крвен тест, така понатака ќе можете да си го следите и растењето на Бета ХЦГ кога ќе дознаете дека си user posted image . Ти посакувам многууу среќа и секако user posted image user posted image

(Одговор на членот skopjance)
Непосредна врска до пораките: 2006
5.12.2012 14:29:57   
iviv
mesecina mila izdrzi uste utre i zadutre na 12 den napravi test obicen veke od 12 den pokauva na bilo koj test dali mokraca dali krv ako si bremena mora da pokaze jas bas za ova ubavo go rasprasav biologot i taka mi objasni pa sega kako sakas mila ako ne te drzi srce napravi eden test ama nemoj da se razocaruvas ako e negativen toa znaj si go i posle ke go povtoris pak nisto ne te kosta i ajde cekame da ni pises sto si napravila user posted image user posted image daj boze da si gi vidis tvoiteuser posted image

(Одговор на членот babyhope)
Непосредна врска до пораките: 2007
5.12.2012 14:34:17   
iviv
nesto da ne ne bile testovite vo red toa mora da bide cisto ne treba da imas bakterii ama bas nikakvi za da ti pomine vaucerot jas mislam da se javis vo fondot ke ti proverat kako sto predhodno kazaa i so mene bea ljubezni i mene vtoriot pat mi baraa who 4d a jas imav dostaveno se javivme prasavme i mi go odobrija za edna nedela mi stigna po posta dokumentot za invitro .

beby hope mila jas ne te razbrav sakas da kazes deka uste na 9-ti den si pokazali toa pozitivno user posted image

< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 5.12.2012 19:06:21 >

(Одговор на членот Lina*)
Непосредна врска до пораките: 2008
5.12.2012 15:57:55   
mesecina83
jas odluciv vo sabiota da pravat test za bremenost samo boga i majka bogorodiga da ne cuvat i da ne blagoslovat site so bebinja

(Одговор на членот iviv)
Непосредна врска до пораките: 2009
5.12.2012 16:51:14   
iviv
mila mozes i vo petok togas ti e 12 den i togas ke ti pokaze rezultatot eve jas ke pravam vo sabota i mene mi togas 12 den sepak kako sakas mislev ako ne mozes da docekas user posted image
A kako se custvuvas dali nesto custvuvas ?user posted image

Непосредна врска до пораките: 2010
5.12.2012 17:24:57   
mesecina83
pa povremeno imam bolki vo stomakot kaj matkata i posle nekoe jadenje koga jadam mi se gadi daj boze da bide se vo red do kraj

(Одговор на членот iviv)
Непосредна врска до пораките: 2011
5.12.2012 19:25:57   
Melanija RR
НОЕМВРИ - ДЕКЕМВРИ
user posted image АКТУЕЛНОuser posted image
21. 11. - Didi80 - почеток со терапија
21. 11. - gina - почеток со терапија
29.11. -Bogdancanka RR -почеток со терапија
18. 11. - milasteve - пункција
21. 11. - mesecina83 - пункција
24. 11. - @bebe - пункција
24. 11. - iviv - пункција
04.12. -lina123 -пункција

===========================
16. 11. - minaj - ЕТ
22. 11. - milasteve - ET
26. 11. - mesecina83 - ET
27.11 -@bebe - ET
27.11 -iviv -ET

======================
x. 11. - Didi80 - пункција
x. 11. - foksi - пункција
user posted image user posted image user posted image ИСЧЕКУВАЛКИuser posted image user posted image user posted image

06.12. milasteve -тест
08.12 iviv - тест
10.12. mesecina83 -тест
11.12. @bebe - тест

user posted image ТРУДНИЦИuser posted image
*devojce* user posted image
Nate76user posted image
minaj user posted image
ПРЕГРАТКИ

Nivea user posted image firenca didiuser posted image
skopjanceuser posted image Adelle user posted image
ginauser posted image

НАВИВАЧКИ

Bogdancanka RR, @bebe, Melanija RR, foksi, trust, gina, SOLE, Didi80, firenca didi

lina123 како помина пункцијата вчера?user posted image

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

Непосредна врска до пораките: 2012
5.12.2012 19:53:35   
mesecina83
rr da ve prasam kolku kosta vo remedika testot za bremenost preku krv jas ke pravam na 10 test za bremenost vo remedika

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 2013
5.12.2012 20:05:02   
@bebe
mesecina 83, testot cini 750 denari, ti posakuvam sreka i daj boze da ne izraduvas, te cekame so ubavi vesti

Непосредна врска до пораките: 2014
5.12.2012 20:26:08   
Мецана
Ummu_ajna никој не може со сигурност да каже која болница е најдобра, може да слушнеш само добри и лоши искуства за секоја болница. Во Систина еден од најдобрите доктори е др. Лазаревски но кај него за прв преглед се закажува за 2-3 месеци минимум а во Ремедика е познат др. Петановски. Но не е важен само докторот туку целиот тим (ембриолози, анестезиолози и сл.). Мислам дека и Сиситина и Ремедика имаат многу добри тимови. Не знам на клиника кој доктор се препорачува,немам слушнато.
Месечина 83, мислам дека е многу рано, добро би било да се стрпиш уште 3-4 дена, бидејќи ако резултатот покаже негативно можеш да се разочараш а сепак да си бремена. Но како сакаш, понекогаш и во 10-тиот ден може да се види цртката (обично многу слаба).

Непосредна врска до пораките: 2015
5.12.2012 21:30:51   
Bogdancanka
мецана мила зашто толку тешко за закажување кај др.Лазаревски?јас последниот пат кога правев инвитро во систина без проблем закажав кај него без толку чекање,мислам дека веќе не се чека за кај него толку зборам од искуство...а инаку за клиника неможе да се каже точно која е најдобра во секоја клиника има успеси и неуспеси,задоволни и незадоволни пациентиuser posted image Ummu_ajna за каде и да се одлучиш ти посакувам среќа

Човек не мора секогаш да биде херој ама може секогаш да е човек........

(Одговор на членот Мецана)
Непосредна врска до пораките: 2016
5.12.2012 21:42:31   
lina123
Melanija RR punkcijata pomina dobro ,denes mi se javi embriologot i mi kaza deka 10 se na dobar pat i vo tekot na denov deka treba da pocne nivnoto razdeluvanje a ostanatite 8 bile malce pospori ali i za niv ima nadez. pa da vidime utre so gospod napred sto ke bide, se nadevam deka se ke bide vo red i ovie 2-3 dena ocekuvam da bide i transverot....inace vcera imav bolki vo dolniot del od stomakot mislam ocekuvani bolki i mala omalaksanost i pospanost pa denes se osekam dosta podobro....a zgora na se edvaj se otarasiv od tie inekcii:)edvaj cekav vreme za punkcija da dojde pa sega eden kup apcina i kapsuli lelelel covek da polidi :) heheheh
na site vi ja pustam seta sreka na ovoj svet, so dobri misli i so gospod napred site da si docekame bebenca i eden den site da se raduvame na forumov...pozz

(Одговор на членот Мецана)
Непосредна врска до пораките: 2017
5.12.2012 21:47:33   
Bogdancanka
user posted image user posted image user posted image лина за твоите јајце клетки ајде мила ти посакувам успешен трансфер и набрзо да се радуваш на user posted image цртки

Човек не мора секогаш да биде херој ама може секогаш да е човек........

(Одговор на членот lina123)
Непосредна врска до пораките: 2018
5.12.2012 22:17:38   
Adelle
mesecina83, подобро за тебе да почекаш до 12 ден. Јас правев тест на 10 ден и покажа точно, ама после уште 4 дена се мислев дали е точен резултатот или пребрзо го направив тестот. Така да полошо си направив.

Непосредна врска до пораките: 2019
5.12.2012 22:36:20   
Nate76
Mesecina83 rano ti e za test strpi se uste malce ajde sie ke navivame za tebe user posted image
Mene nesto ne mi e jasno okolu babyhope, ti dusicke ne napravi sama test tuku davase mokraca kaj doktorkata da te testira??? Vo ULtramedica bese ako se sekavam dobro??/ Prvat slusam za vakov nacin na testiranje narocito na 9 ti den,a preku krv potvrdivte li ??? Izvini ama mozebi jas sum slabo upatena vo rabotite ne sakam da se voznemiris so prasanjava samo cudno mi e user posted image

(Одговор на членот Adelle)
Непосредна врска до пораките: 2020
6.12.2012 9:00:57   
babyhope
Да Nate76, во право си, таму и правев ИНФ и таму давав мокрача за тест. Првин дадов на 9 ден, па на контрола ме викна на 11 и тогаш дадов мокрача, а тоа требало за да спореди дали се појавуват user posted image и дали стануваат се појаки. На 12 ден повторно направив и тогаш ми соопшти дека од 9 ден се покажала и станувала се појака втората цртичка.И мене ми беше необично и негде не прочитав тогаш зашто се дава мокрача ама тоа е начин на работа на докторката за следење на пациентите...user posted image Веќе од 21 ден кога констатиравме дека го нема плодот, тогаш почна да се намалува и јачината на втората цртичка :((

(Одговор на членот Nate76)
Непосредна врска до пораките: 2021
6.12.2012 10:01:48   
firenca didi
za test doma od iskustvo vi kazuvam nepravete znam kolku ste nestrplivi go osetiv na svoja koza duri 5 pati sekoj test pred vreme znaci stres na organizmot bilo+ bilo- veruvajte vo sebe najdete zanimacija barem uste 3-4 dena i cekajte test preku krv na 14 ili 15 den pozdrav i vi posakuvam da si gi vidite user posted image user posted image ,a sto se odnesuva do doktorite moeto iskustvo e od sistina od dr.Lazarevski koj veke mi napravi 1 operacija i 4 invitra 1 mi ed dr Isijanovska so tolku neuspex kaj dobar doktor jas sum razocarana taka da nekogas e i do doktorot greskata sto se pojavi takov rezultat koj jas prokrvariv uste 10 den od transver nesvatlivo bidejki so taa terapija duri i da nema bremenost 13-14 dena ne treba da ima krvarenje obilno zatoa mojata borba prodolzuva no vo bitola kaj dr.Tase

(Одговор на членот babyhope)
Непосредна врска до пораките: 2022
6.12.2012 10:34:28   
Нивеа
Зошто да сме толку негативни, зошто да им ја префрламе вината и на др. кога не е ниту нивна, ниту наша...
јас уште на 10 ден прокрварев, рано, но си имав знаци за добивање, моето тело не ги префатило ембриончињата и крај...
едноставно не можам да ја најдам вината во др. кога тој и ембриолозите си ја завршија работата и се беше нај нај, се беше ок, но верувајте откако ќе се заврши ЕТ, понатаму СЕ е Господова работа... верувам дека Господ има подобар план за мене, можеби неможе сега можеби ќе биде подоцна,само потребно е да не ја изгубиме вербата во него

Do not go where the path may lead; go instead where there is no path and leave a trail.

(Одговор на членот firenca didi)
Непосредна врска до пораките: 2023
6.12.2012 11:21:02   
iviv
DEVOJKIIIIIII .....jas ne dodrzav i vikam ajde eden test sto ke me kosta denseka mi e 10-ti den od ET i naoravav test pozitiven mi eeeeeeeeeeeeeeeee ima user posted image samo vtorata e mnogu bleda ama se nadevam deka toa e toa .Naoraviv 2 i dvata se so istata crta bleda no ja ima user posted image user posted image user posted image

TI BLAGODARAM GOSPODE I MAJKO BOZJA STO BEVTE SO MENE I GI SLUSNAVTE MOITE MOLITVI

Se nadevam deka vo narednite user posted image ke bidam najsreknata user posted image a posle najsrenata majka so moite user posted image ili user posted image user posted image bebinja .
Kazete vase iskustvo vase okolu testotv toa e toa neli ????

(Одговор на членот Нивеа)
Непосредна врска до пораките: 2024
6.12.2012 11:22:10   
Adelle
Се сложувам целосно со Нивеа. Докторите прават за нас се што е можно, останатото е Божја волја.

Него, многу сте ми смешни што толку форсирате на 14/15 ден морало преку крв тест. Не, не мора, доволен е тогаш и тест преку урина. Овде воопшто не правиме преку крв, додека не добиеме позитивен тест преку урина.

А инаку за примерот на babyhope само ќе кажам дека не ми е јасни како докторката не знае дека на 9ти ден од трансфер може да покаже позитивно заради СТОП инекцијата (Прегнил) што ја добиваме затоа што е тоа инекција која содржи бета хцг хормон.

(Одговор на членот Нивеа)
Непосредна врска до пораките: 2025
Страница:   <<   < Претходна страница  79 80 [81] 82 83   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  79 80 [81] 82 83   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Расположението во бременоста.
Admin

Дали сте имале ненадејни промени во расположението за време на бременоста?