Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Вештачко оплодување III дел 7.12.2012 12:27:19
iviv
ИЗВОРНА ПОРАКА: mesecina83
sakam da prasam koja e vrenosta na testot na bremenost preku krv koja cifra se smeta deka ima bremenost sakam da napravam so kr
mila koj den ti e od transver ?? mislam deka si den dva pred mene probaj so obicen test doma ili so krv uste poubavo tamu ke ti ja kazat vrednosta kaj sto ke dades krv so rezultat sigurno ke ima referntna vrednost......no mila nemoj da sesekiras odma mozno nistoda ne e kolku slucaqevi ima taka pa pak se odi odma napravi test ne si ja maci dusata ..ajde ti posakuvam mnogu srekaaaa
RE: Вештачко оплодување III дел 7.12.2012 12:42:01
babyhope
ИЗВОРНА ПОРАКА: mesecina83
sakam da prasam koja e vrenosta na testot na bremenost preku krv koja cifra se smeta deka ima bremenost sakam da napravam so kr
Кај мене рефер вредност беше над 6, ама добро рече iviv секоја лабараторија си има свои вреднсоти кои сигурно ќе стојат до твојот резултат. Јави му се мила на твојот гинеколог, прашај го за ова и дали можеш да направиш тест, но штом сте 2 дена разлика јас мислам дека ќе може да покаже точен резултат. Без паника, не се нервирај да не си направиш поголем проблем, смирено и разумно без стрес. Ти посакувам среќа и да не израдуваш со @Bogdancanka мила јас не би можела затоа што патувам попладневно, а стварно да можев би ти излегла во пресрет , се надевам дек некоја од другите РР ќе може да оди
RE: Вештачко оплодување III дел 7.12.2012 16:35:39
bubble
iviv... Utre rano sabajlechki se redime vo kolona po Eden da ne istegnish za nosinjata preubava ke bidesh...pozdr
ИЗВОРНА ПОРАКА: iviv
ahahhaha da da dobro e pa i i da si bideme pozitivni taka e najdobro za sekogo .
devojki ve site i vi blagodaram za cestitkite no jas si rekov ajde sabota ke ja cekam nekako kako sto kazav se ukociv strav mi e da se raduvam pa vo sabota oficijalno ke slavime pa togas ke vlecam za nos
RE: Вештачко оплодување III дел 7.12.2012 17:03:21
Bogdancanka
ИЗВОРНА ПОРАКА: bubble
shto napravi, za koja inekcija stanuvashe zbor?
ИЗВОРНА ПОРАКА: Bogdancanka RR
devojki pomos dali moze nekoja od vas do 4.30 da odi da mi zeme inekcija od sistina?nemam vreme jas kasno ke stignam a utre nemozelo
добро е средивме вечерва ќе ми ја пратат,супрефакт требаше да земам од систина ама неможев да стигнам до 4.30...ме фати паника ако не ја земав требаше терапијата да ја прекинам...фала богу средивме,така ми е кога си чекав до последен миг јас мислев во сабота да одам ама сабота немало кој да ми ја даде морало денес....инаку одкако посакувам секој месец се молев да не добијам а овој месец едвај чекам за да одам да проверам ЕТ и да видам како понатаму со терапииве....некако долго ми се виде супрефакт по 0,7 а предходното инвитро користев кратко по 0,6 па 0,4 и на крај мислам 0,2 дури веќе и рацете почнаа да ме болат...
RE: Вештачко оплодување III дел 7.12.2012 19:47:06
Ummu_Ajna
denes se izraduvav mnogu , zborev so odelot za ivn kako odat procedurite mi rekoa deka moze da se plati na rati i vitroto pa ako ne mi dojde ciklus posle inseminacijava ke zakazam pregled i ke razgovaram so doktorkata od remedika sto me vodese lani, da mi kaze sto kako i kolku e ratara mesecno im objasniv deka maz mi ne e drzavni vraboten svoj dukan ima i deka sme vonbracno mi rece ne e problem toa.
lina123 кога ти закажаа ЕТ? iviv со среќа утре за потврда Didi80 и foksi не ни пишавте дали направивте пункција
< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 8.12.2012 22:59:53 >
3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи, 3 IUI =/, без терапија август 2013г. Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни
RE: Вештачко оплодување III дел 7.12.2012 23:49:47
SOLE
Ajde ajde samo ubavi raboti da citame i da se raduvame, sto poveke tolku po zabavno ke bide mora da bideme site hrabri i se da izdrzime za najposle da se raduvame, daj Boze na site da ni se ispolnat zelbite iviv cestitki mila, da imas lesna i ubava bremenost bebe ajde i za tebe stiskam palci daj Boze da ima pozdravce i do ostanatite rr
Sabajle pravev test so utrinkska mokraca i mi izleze negativen, lele kolku sum se nadevala deka ke bide uspesno, se bese vo red do kraj, ama ajde ke pocekam do ponedelnik ili vtornik i preku krv da se potvrdi rezulatot, ama znam deka nadezta e mnogu mala, ovoj pat nadezta me izlaza, toa e, za 6 meseci pak ke se obidam, daj boze da si ostanam i na priroden nacin...
RE: Вештачко оплодување III дел 8.12.2012 11:15:58
trust
dragi rr eve i jas da vi se pofalam deka posle razgovorot so mnogu prijateli koj sto imaat iskustvo so invitro i jas se odluciv za moeto prvo invitro da go pravam kaj dr organdziski , posle razgovorot so doktorot nekako se custvuvam mnogu opusteno pa ve molam nekoja rr koja imala iskustvo od kaj ovoj doktor neka mi pise.inaku moeto invirto e za posle nova godina pa bi ve prasala ima li nekoja psoebna podgotovka pred invitro? mazot mi e pusac dali toa e precka za uspeh?vi blagodaram i im posakuvam na site koj sto ocekuvaat golem uspeh..pozdrav
RE: Вештачко оплодување III дел 8.12.2012 11:28:20
Bogdancanka
бебе мила сеуште има надеж ајде чекаме тест преку крв
trust ти посакувам успех,дај боже се да биде во најдобар ред и да си ги видиш цртки...посебна подготовка пред инвитро нема,колку по опуштени сте толку подобро,за цигарите незнам што да ти кажам немора да значи дека ако мт е пушач нема да има успех но,нас лекарот ни рече дека ако мм пуши да намали малку со цигарите ама за среќа тој веќе околу 3 години и нешто е непушач исто така ни препорача мм да избегнува алхохол...се надевам помогнав поззз
RE: Вештачко оплодување III дел 8.12.2012 11:41:14
trust
blagodaram bogdancanka na odgovorot se trudam kolku sto mozam da bidam pozitivna i sekogas si vikam sto e gospod nikoj ne e sigurno i na nas koi godini cekame ke ni pomogne
RE: Вештачко оплодување III дел 8.12.2012 11:43:09
lina123
dragi moi jas veke go napraviv transferot i eve veke 2 dena si odmaram, go molam boga da uspeam ne samo jas tuku site koi go imame ovaj problem pozz do site
RE: Вештачко оплодување III дел 8.12.2012 12:20:40
iviv
e denska oficijalno da vi kazam sum najsreknaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa TRUDNICA bthcg 266 Site da si ja docekate ovaa radost ,tie sto ne uspeaa samo hrabro i pozitivno ke uspeete sigurna sum .Edinstvena rabota e da imate verba vo sebe ,verba vo GOSPOD i vo doktorot ostavete kako mislat deka treba taka bez mnogu opteretuvanje .
RE: Вештачко оплодување III дел 8.12.2012 12:28:22
Bogdancanka
јухууууууууууууууу ајде срцка честитки уште еднаш ајде во колона по еден тегни не за носињата
инаку јас да добијам,да добијам еве денес добив 1ден од циклус се јавив да закажам ама нема никој ми сега што да правам на трет ден треба да одам да проверам ЕТ а нема на кој да закажам уф ама ми се комплицира се,вчера со инекциите денес со закажување
RE: Вештачко оплодување III дел 8.12.2012 12:37:54
iviv
ИЗВОРНА ПОРАКА: Bogdancanka RR
јухууууууууууууууу ајде срцка честитки уште еднаш ајде во колона по еден тегни не за носињата
Tegnammmmmmmmmmmmmmmm :D ajde mili moi i kaj vas samo smireno i labavo koga ke vi dojde ona teskoto idete mu kontra .Ke bide samo veruvajte vo toa ne gubete nadez
< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 8.12.2012 22:32:14 >