|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  8 9 [10] 11 12   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Полигамија
2.1.2013 22:55:04   
talisman

ИЗВОРНА ПОРАКА: niki

ИЗВОРНА ПОРАКА: talisman

zamisli go faktot covek da spie so 50 zeni, a ne dobiva niedna seksualno prenosliva bolest, a nekoj baksuz spie samo so edna i belja rabota, dobiva HIV :)

user posted image te obozavam, kolku ubavo si me nasmeala

dozvoluva li islamskata religija posvojuvanje na deca? (pretpostavuvam deka dozvoluva, no da bidam sigurna)

Auu tesko prasanje koe i megju islamskite ucenjaci povlekuva golema diskusija, pa odgovorot mislam deka kje povlece niza razlicni mislenja. Duri i so sestra mi se raspravav okolu ova user posted image Ne baratam najubavo so citiranja, ama kolku znam vo Islamot ne e dozvoleno na tugjo dete da mu dades svoe prezime i da go izednacuvas so svoite. Pricinata ne e toa dete da e zapostaveno i neravnopravno, tuku na faktot sto toa dete mora da znae ( sekako dokolku e toa mozno ) koi se negovite vistinski roditeli i od kade poteknuva. Znaci, dozvoleno e da zemes pod zastita dete, da mu gi obezbedis site uslovi za normalno rastenje i da ne go izdvojuvas od ostanatite deca vo domot, no ne i da mu dades svoe prezime.

Od druga strana pak, znam nekolku muslimanski familii koi imaat posvoeno dete koe go nosi nivnoto prezime. Normalno e deka se svesni deka deteto ne e, aj da go narecam balkanskiot izraz milenik "prodolzuvac na lozata" ( seedno da li e masko ili zensko ) no sepak zaradi olesnuvanje na birokratskite raboti se odlucile na toj cekor. Na krajot na kraistata prema Islamskite odredbi zenata pri sklopuvanjeto na brak e dolzna da go socuva svoeto prezime za da ne si go izgubi svojot identitet, a sepak mnogu se retki tie sto go imaat storeno toa, duri se i osuduvani od okolinata ( muslimanska voglavnom ) dokolku go zadrzale user posted image Uste eden dokaz deka lugjeto ne se sovrseni i od se, pa i od religijata go prifakjaat i praktikuvaat samo ona sto im odgovara user posted image

(Одговор на членот niki)
Непосредна врска до пораките: 226
2.1.2013 22:59:46   
kleo
Ники јас мислам дека децата се изговор. Ај додека се мали, ама кога ќе пораснат, што ќе биде изговорот тогаш user posted image Очигледно е битен и општествениот статус што се ужива и удобностите што тој ги пружа.

(Одговор на членот niki)
Непосредна врска до пораките: 227
2.1.2013 23:01:00   
Bilence2
Prethodno zamisluvav deka muslimanite koi imaat poveke zeni site mu se vo ist dom na kupce. Edna go doteruva, druga spie so nego, treta se grizi za.decata...a sega i otvorivte druga perspektiva kade sekoja zena ima.svoe ogniste. Pa taka veke ima smisla, inaku vo edna kuka kosi ke si iskubat, ta ja poglednal vaka, i rekol onaka, ke postoi zavist megu zenite, a koga ne se vo ista kuka sigurno poinaku e, pa zgora na toa i se druzele megusebno. No sepak, pogore procitav i deka imalo situacii kade se karale, tepale, zenite.se borele za.dominacija vo taa poligamna vrska, kade decata svedoci na taa scena za.zal nema dobro da.se.osekaat. isto, pogore e spomnato i razvodi??? Ovde se misli na razvod od verskio brak? Znaci zena moze da.bide ostavena od mazot. Ako.ne i ja prepisal kukata vo koja zivee, a nema graganski brak, taa zena e ostavena.bukvalno na ulica, togas ni zakonot ne ja stiti, ostaveno e se na sovesta na mazot i dali ke bide praveden ili ne. A sto ako e nepraveden?

A baby makes love stronger, the days shorter, the nights longer, savings smaller and a home happier.

(Одговор на членот kapina)
Непосредна врска до пораките: 228
2.1.2013 23:05:34   
kapina
abe ono vo pravo si bolno e i toa sepak se doaga do zaklucok oti i za preljubata treba da se donese zakon i za tie sto vrsat preljuba oti i toa e grev i nie ne sme bas svetci ama ama da znam i da mu dozvolam na mm da spie da ima odnosi so druga zena i jas da mu ja donesam i da se omaze i so nea i so mene da bide zenet toa ne nema sansi se zaradi toa sto jas nemozam deca ne kako sto kazav ima na denesno vreme fala bogu moderna medicina ima ivf svalerkite se povremeni avanturi no i zatoa ako se naucam oti go ima ke se razvedam ne dozvoluvam nekoj si maz da me ponizuva pa makar imala i deca jas ke se razvedam najiskreno i mislam oti doktorkata oti ne e sakala da se razvede zaradi decata ama ne go opravduvam toa nekoj da me gaze da me ponizuva cel zivot nema sansi podobro ke bidam razvedena otkolku da bidam ponizena maltretirana vo brak

(Одговор на членот niki)
Непосредна врска до пораките: 229
2.1.2013 23:10:35   
niki

zamisli go faktot covek da spie so 50 zeni, a ne dobiva niedna seksualno prenosliva bolest, a nekoj baksuz spie samo so edna i belja rabota, dobiva HIV :)

dozvoluva li islamskata religija posvojuvanje na deca? (pretpostavuvam deka dozvoluva, no da bidam sigurna)

Auu tesko prasanje koe i megju islamskite ucenjaci povlekuva golema diskusija, pa odgovorot mislam deka kje povlece niza razlicni mislenja. Duri i so sestra mi se raspravav okolu ova user posted image Ne baratam najubavo so citiranja, ama kolku znam vo Islamot ne e dozvoleno na tugjo dete da mu dades svoe prezime i da go izednacuvas so svoite. Pricinata ne e toa dete da e zapostaveno i neravnopravno, tuku na faktot sto toa dete mora da znae ( sekako dokolku e toa mozno ) koi se negovite vistinski roditeli i od kade poteknuva. Znaci, dozvoleno e da zemes pod zastita dete, da mu gi obezbedis site uslovi za normalno rastenje i da ne go izdvojuvas od ostanatite deca vo domot, no ne i da mu dades svoe prezime.

Od druga strana pak, znam nekolku muslimanski familii koi imaat posvoeno dete koe go nosi nivnoto prezime. Normalno e deka se svesni deka deteto ne e, aj da go narecam balkanskiot izraz milenik "prodolzuvac na lozata" ( seedno da li e masko ili zensko ) no sepak zaradi olesnuvanje na birokratskite raboti se odlucile na toj cekor. Na krajot na kraistata prema Islamskite odredbi zenata pri sklopuvanjeto na brak e dolzna da go socuva svoeto prezime za da ne si go izgubi svojot identitet, a sepak mnogu se retki tie sto go imaat storeno toa, duri se i osuduvani od okolinata ( muslimanska voglavnom ) dokolku go zadrzale user posted image Uste eden dokaz deka lugjeto ne se sovrseni i od se, pa i od religijata go prifakjaat i praktikuvaat samo ona sto im odgovara user posted image

dobro ova ako veke imas deca mozebi i ima nekoja logika, no sto vo slucaite koga parot ne moze da ima deca, ni togas ne e dozvoleno posvojuvanje ?
po novite trendovi na posvoitelite im se sovetuva usvoenoto dete da ne go lisat od vistinata za negovoto poteklo, sto ne gi pravi pomalku roditeli
za prezimeto nema ni da komentiram, ne razmisluvav vo pravec na prodolzuvanje na loza tuku samo kako nacin da se ostvaris kako roditel ako prirodno ne mozes

Sometimes two people have to fall apart to realise how much they need to fall back together

(Одговор на членот talisman)
Непосредна врска до пораките: 230
2.1.2013 23:20:58   
Ummu_Ajna
vaka poleka poleka ke odgovoram, mnogu postovi ima. vaka za ednata rr: feredze da nosis znaci da polrijes lice ne e zadolzitelno, znaci sunnet se
vika toa dobrovolno ili pohvalno. iskacam na mojte deveri ne se krijam pred niv samo doma si sedam normalno so suknja dolga, so bluza
normalno dolgi rakavi i samija so cvetovi :) ete
momentalno sum oblecena vo bordo crna bluza i bordo samija so beli cvetovi :):):). koga ke dojde nekoj maz doma sto ne go poznavam da receme na mm drugar ili nekoj mazi od familija ne iskacam na te
mazi. e sea posto nekogas doagaat kaj mene gore alo dojdat mazi zeni prijateli imam jas 4 sobi i salon fala na gospod ima puno mesto i ke si sednat mazite kaj sakat i nie u salon zenite, imam dve kupatila tamu kaj sto sedat mazite na kraj ima edno i vamu kaj kujnata gostinsko, i taka
da ne se ni gledame. edna
mi rece deka ne zboram dobro mk. ni eden od
semejstvoto moe ne znae albanski osven jas toa sega nauciv koga se omaziv.
inace mk zbora perfekt i tatko mi na nasdecata nikogas ne ni zborese
albanski sve makedonski, makedonski zavrsiv skolo. i so maz mi zboram makedonski i so na maz mi familijaa
od edna strana nekam nikoj da mi menja majcin jazik. to sto me saka i me ceni neka me gleda kakva sto sum. od druga strana za inat ne im zbora
albanski neka puknat taa sum.

Inna Lilahi we inna ilejhi radziun

(Одговор на членот niki)
Непосредна врска до пораките: 231
2.1.2013 23:21:22   
talisman

dobro ova ako veke imas deca mozebi i ima nekoja logika, no sto vo slucaite koga parot ne moze da ima deca, ni togas ne e dozvoleno posvojuvanje ?
po novite trendovi na posvoitelite im se sovetuva usvoenoto dete da ne go lisat od vistinata za negovoto poteklo, sto ne gi pravi pomalku roditeli
za prezimeto nema ni da komentiram, ne razmisluvav vo pravec na prodolzuvanje na loza tuku samo kako nacin da se ostvaris kako roditel ako prirodno ne mozes

Dozvoleno e user posted image Mnogumina iako mnogu sakaat da imaat deca, sepak ne se osmeluvaat da posvojat nepoznato dete pa znam za slucaji ( vo minatoto pocesto, iako i denes se slucuva ) nekoj od bliskoto semejstvo da go dade svoeto dete na onoj par sto nemoze da ima deca. Znam za eden slucaj koj se slucil pred okolu 70 godini, a i eden od pred 20- tina godini koga brat na svojot brat mu ima "podareno" dete i mu dozvolil da go vospituva kako svoe. Sekako, vo dvata slucai znaat koji im se vistinskite roditeli, a bidejkji se od isto semejstvo problemot so prezimeto i birokratijata e nadminat.

(Одговор на членот niki)
Непосредна врска до пораките: 232
2.1.2013 23:23:11   
kapina
bas da ti kazam pravo i nie so mm imame razgovarano na taa tema posvojuvanje oti deteto treba da mu se kaze koi mu se bioloskite roditeli oti imase slucaj kade stoi toa se kriese od deteto oti e posvoeno i potoa toa dete se nauci od drugi i imaa problemi okolu toa i da i oni mislam na uimu ajna mozat da si posvojat dete ako nemoze da ima ne e resenieto toa da se bara i druga zena samo i samo da mu rodi deca a kako sto citamona ima praveno inseminacija sto ako inseminacijata uspee sto ke bide so vtorata zena dali maz i ke ja ostave vtorata zena

(Одговор на членот niki)
Непосредна врска до пораките: 233
2.1.2013 23:26:28   
niki

ИЗВОРНА ПОРАКА: kapina

abe ono vo pravo si bolno e i toa sepak se doaga do zaklucok oti i za preljubata treba da se donese zakon i za tie sto vrsat preljuba oti i toa e grev i nie ne sme bas svetci ama ama da znam i da mu dozvolam na mm da spie da ima odnosi so druga zena i jas da mu ja donesam i da se omaze i so nea i so mene da bide zenet toa ne nema sansi se zaradi toa sto jas nemozam deca ne kako sto kazav ima na denesno vreme fala bogu moderna medicina ima ivf svalerkite se povremeni avanturi no i zatoa ako se naucam oti go ima ke se razvedam ne dozvoluvam nekoj si maz da me ponizuva pa makar imala i deca jas ke se razvedam najiskreno i mislam oti doktorkata oti ne e sakala da se razvede zaradi decata ama ne go opravduvam toa nekoj da me gaze da me ponizuva cel zivot nema sansi podobro ke bidam razvedena otkolku da bidam ponizena maltretirana vo brak

kapina pripadnicite na hristijanskata religija koja propagira monogamen brak ne baraat dozvola od svoite zeni da imaat svalerka, tuku si go pravat toa krisum, kradeskum, pa ako gi fatis fatis, ako se nalutis, nalutis ako prostis prostis
i ako veke vo crkva se obvrzuvas na monogamen brak i se deklariras vernik bi trebalo toa da go pocituvas i praktikuvas a ne da se pravdas pa ednas bese, pa povremena avantura, mizi mitro tulumbi pagaat
eden kolega na mm ima edna ista svalerka 10 godini, zenata mu 3 pati go faka i toj uspeva da i se opravda na razni nacini i uste se vo brak a toj prodolzuva so doticnata, patuvanja, setki prosetki
za mene toj e so tapija bigamist uste deca da i napravi i kompleten da bide, bar da e cesen pa da i priznae na zenickata, pa da moze taa da si odluci ostanuva ili si odi, a ne so mavtosuvanja i lagi, duri bara i kolegite da go pravdaat i da lazat za nego koga e so svalerkata

Sometimes two people have to fall apart to realise how much they need to fall back together

Непосредна врска до пораките: 234
2.1.2013 23:28:30   
Ummu_Ajna

bas da ti kazam pravo i nie so mm imame razgovarano na taa tema posvojuvanje oti deteto treba da mu se kaze koi mu se bioloskite roditeli oti imase slucaj kade stoi toa se kriese od deteto oti e posvoeno i potoa toa dete se nauci od drugi i imaa problemi okolu toa i da i oni mislam na uimu ajna mozat da si posvojat dete ako nemoze da ima ne e resenieto toa da se bara i druga zena samo i samo da mu rodi deca a kako sto citamona ima praveno inseminacija sto ako inseminacijata uspee sto ke bide so vtorata zena dali maz i ke ja ostave vtorata zena

maz
mi nema da ja ostavi ni mene ni taa
sega ne garantiram za neja a za mene sigurno nema da me ostavi ne me ostavi 7 godini sto nemame deca
pa sega? nikogas drugo da se postvon e dozvoleno ali na 7 godini mora da se kaze deka ne sme mu roditeli, edna rece za ivf so donatr toa e golem haram grev, kako da si spijela so taa osoba i toa se racuna blud. gospod da ne mi dade nikogas dete ne bi zemala donator bog cuva od toa.

Непосредна врска до пораките: 235
2.1.2013 23:31:25   
Pepelaska *
Уму ања,мислам дека можеме да дискутираме и на други теми со тебе, сега сум малку офтопик но не ми е јасно на кого му тераш инает што не им збориш албански?На домашните?
Што сте уствари вие албанци, македонци ,турци?На моменти ич не те разбирамuser posted image
И дали само ти проверуваш се што треба за инсеминации и слично или и мт?

< Поракaта ја уредил Pepelaska RR -- 2.1.2013 23:33:19 >

Жената која мисли дека е интелигентна се бори за еднакви права со мажот. Жената која е интелигентна не го прави тоа !

(Одговор на членот Ummu_Ajna)
Непосредна врска до пораките: 236
2.1.2013 23:32:22   
kapina
a toa detye ke bide li tvoe od vtorata mu zena pak nema da bide tvoe

Непосредна врска до пораките: 237
2.1.2013 23:33:42   
Fiao
Лелееее не можам да ве дочитам човече! user posted image
Абе јас само за едно ќе пукнам да дознаам: Зошто не сакаш ти да му бидеш венчана жена? Зошто се реши поклон да го дадеш?
(Извинете на интимната природа на прашањето, ама ова стана поинтересно за гледање дури и од турските серии user posted image )
П.С. Ништо лично или навредително немав намера да содржи мојот коментар, чисто многу ме интересира запознавање на различности, ама и баш би сакала да знам како се чувстувате и како ги носите тие некои одлуки кога сте две во прашање (еве како за бракот во матично на пример)

(Одговор на членот niki)
Непосредна врска до пораките: 238
2.1.2013 23:35:04   
Ummu_Ajna
y
ИЗВОРНА ПОРАКА: Ummu_Ajna

vaka poleka poleka ke odgovoram, mnogu postovi ima. vaka za ednata rr: feredze da nosis znaci da polrijes lice ne e zadolzitelno, znaci sunnet se
vika toa dobrovolno ili pohvalno. iskacam na mojte deveri ne se krijam pred niv samo doma si sedam normalno so suknja dolga, so bluza
normalno dolgi rakavi i samija so cvetovi :) ete
momentalno sum oblecena vo bordo crna bluza i bordo samija so beli cvetovi :):):). koga ke dojde nekoj maz doma sto ne go poznavam da receme na mm drugar ili nekoj mazi od familija ne iskacam na te
mazi. e sea posto nekogas doagaat kaj mene gore alo dojdat mazi zeni prijateli imam jas 4 sobi i salon fala na gospod ima puno mesto i ke si sednat mazite kaj sakat i nie u salon zenite, imam dve kupatila tamu kaj sto sedat mazite na kraj ima edno i vamu kaj kujnata gostinsko, i taka
da ne se ni gledame. edna
mi rece deka ne zboram dobro mk. ni eden od
semejstvoto moe ne znae albanski osven jas toa sega nauciv koga se omaziv.
inace mk zbora perfekt i tatko mi na nasdecata nikogas ne ni zborese
albanski sve makedonski, makedonski zavrsiv skolo. i so maz mi zboram makedonski i so na maz mi familijaa
od edna strana nekam nikoj da mi menja majcin jazik. to sto me saka i me ceni neka me gleda kakva sto sum. od druga strana za inat ne im zbora
albanski neka puknat taa sum.

ZBORAM ZA NA MM FAMILIJATA majka mi e makedonka i mojte braka i edna sestra se hristijani
me svati sega?

Непосредна врска до пораките: 239
2.1.2013 23:36:26   
Ummu_Ajna

ИЗВОРНА ПОРАКА: Fiao RR

Абе јас само за едно ќе пукнам да дознаам: Зошто не сакаш ти да му бидеш венчана жена? Зошто се реши поклон да го дадеш?
(Извинете на интимната природа на прашањето, ама ова стана поинтересно за гледање дури и од турските серии user posted image )
П.С. Ништо лично или навредително немав намера да содржи мојот коментар, чисто многу ме интересира запознавање на различности, ама и баш би сакала да знам како се чувстувате и како ги носите тие некои одлуки кога сте две во прашање (еве како за бракот во матично на пример)

po sve sto izgleda jas ke
se vencam ;)

(Одговор на членот Fiao)
Непосредна врска до пораките: 240
2.1.2013 23:37:10   
kleo
Баш така Ники, нека биде чесен барем да признае, а не да се крие и лаже. Еве јас признавам и овој мојов и еден негов другар лажеа и го прикриваа пријателот, додека он беше со швалерката. Ај мене мм ми призна дека го покриваат и лажат за него, ама другарот не и призна на жена му што се прави ви име на пријателството. Додуша мене мм ми кажа кога им требаше помош. Иде мм дома и вика ќе ти кажам нешто ама немој да си се испуштила да кажаш на X и јас ај кажи што е, ми вика абе овој и направил дете на швалерката и сега прашува каде да ја носи да абортира, ама да не се дознае. Леле побеснев, ама пустото претходно ветив дека нема да и кажам на жена му и морав да си достојам на зборот.

(Одговор на членот niki)
Непосредна врска до пораките: 241
2.1.2013 23:38:46   
Pepelaska *
А кој јазик зборуваат тие од кај мт?Македонски?

Жената која мисли дека е интелигентна се бори за еднакви права со мажот. Жената која е интелигентна не го прави тоа !

Непосредна врска до пораките: 242
2.1.2013 23:40:52   
Ummu_Ajna

ako ja
imam dete i ona tie deca se bratce ili sestrice ili dve sestrici ili dve bratcinja zasto semkata im e edna od eden tatko se a ako se se od edna majka razlicni tatkovi ne se vo krvno svojstvo, vo islamot ako primer sega ja nemam mleko i mi go zemes ti deteto da
mi go dojis tie deca se brat i sestra po mleko i za niv e zabranet brakot

Непосредна врска до пораките: 243
2.1.2013 23:44:11   
kapina
a taa sto mu e svalerkata kade i e pametot na nea 10 godini da ode so zenet maz neli saka i ona da se omaze ozene da ima familija zosto si go gube vremeto so nego i jas prethodno kazav mozda zenata mu toa go trpe zaradi decata nikoj ne e tolku glupav 3 pati da go faka mazot i da ne svate sto e rabotata

Непосредна врска до пораките: 244
2.1.2013 23:44:17   
Ummu_Ajna

ИЗВОРНА ПОРАКА: Pepelaska RR

А кој јазик зборуваат тие од кај мт?Македонски?

albanski be albanci se citaj ubavo pisav deka
mAjcin jazik mi e mk i ne go menj za
ziva glava a od kejf si zboram albanski inace sum pisala na edna tema deka
zboram 5 jazika mak alb.. bosanski arabski srpski i uste mnogu drugi taka taka

(Одговор на членот Pepelaska *)
Непосредна врска до пораките: 245
2.1.2013 23:45:44   
Bilence2
A ima li slucaevi kade edna zena e zena i na eden i na drug brat, ili svekor, dever... Ili ako pocine mazot komu mu pripaga zenata togas? Vistina li e toa.deka.nekogas svekorot spiel prv so nevestata? Ima li vakvi raboti vo denesno vrrme?

A baby makes love stronger, the days shorter, the nights longer, savings smaller and a home happier.

(Одговор на членот Pepelaska *)
Непосредна врска до пораките: 246
2.1.2013 23:49:51   
Fiao
Е сега веќе ептен се заплетка работава user posted image . Сеа веќе нипто не ми е јасно?! Како тоа? Нели со неа ќе се венча? user posted image

se vencam ;)

Непосредна врска до пораките: 247
2.1.2013 23:50:25   
Pepelaska *

ako ja
imam dete i ona tie deca se bratce ili sestrice ili dve sestrici ili dve bratcinja zasto semkata im e edna od eden tatko se a ako se se od edna majka razlicni tatkovi ne se vo krvno svojstvo, vo islamot ako primer sega ja nemam mleko i mi go zemes ti deteto da

А чекај , ако ги роди една мајка , а од друг татко не се во крвно сродство? Кое објаснување го има за ова исламот?

Непосредна врска до пораките: 248
2.1.2013 23:52:05   
Pepelaska *

Е сега веќе ептен се заплетка работава user posted image . Сеа веќе нипто не ми е јасно?! Како тоа? Нели со неа ќе се венча? user posted image

se vencam ;)

Треба да читаш внимателно , user posted image ,прееска пиша дека не сакала таа другата.ако ја разбрав добро оти и мене мн заплеткана ми гледа работава

(Одговор на членот Fiao)
Непосредна врска до пораките: 249
2.1.2013 23:52:44   
Fiao
Ајдеее од кога па сеа верата кажува кој се брат и сестра?! Аман те бе луѓе па тоа е биологија!

ako ja

Непосредна врска до пораките: 250
Страница:   <<   < Претходна страница  8 9 [10] 11 12   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  8 9 [10] 11 12   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Сцена на раѓање или бејбиситерка
пеперутка16

Дали повеќе би сакале да го запишете вашето дете во дневен престој или да ангажирате бебиситерка?