|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  19 20 [21] 22 23   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Спонтан абортус
2.11.2012 19:20:13   
Gardenia

ИЗВОРНА ПОРАКА: macika11

user posted image zdravo davi kazam so maki jadov ojdov vo petokot i veke plodot se raspagase i vo sabotata me kiretiraa posle toa mn me bolese i odvereme navreme me fakaa epten silni bolki otido paj na lekar mi rekoja zgrutcena krv i aj pak odnovvo anestezii infuzii gluposti pa doma pa posle pak me fatija bolki pa pak na bolnica me zadrzaa mi stavaa nonstop protiv bolki i sega sum doma pak osekam bolki ama pomalin kakomenstryalni i krvaram nz dali e vo red nemozm poke da odama po bolnici i taka se pomina i se nadevam ke bidam ok pozz

macika11 душичке баш ми е жал што се така завршило,но не губи надеж,сега е најважно ти да си добро и да се опоравиш,а тоа со крварењето изгледа мора така да биде некој ден,сигурно ќе ти престане ако не отиди на лекар и види што ќе ти кажат.А пиеш ли некои лекови сега?

(Одговор на членот macika11)
Непосредна врска до пораките: 501
5.11.2012 15:34:23   
macika11
ergotil samo i uste me boli stomakot i krvaram na eho vidoja deka se nasobralo krv vo matkata zatoa

(Одговор на членот Gardenia)
Непосредна врска до пораките: 502
6.11.2012 12:30:16   
Дечка
Zdravo Ringerajki,

Jas imam dve neuspesni bremenodti vo minatata godina i pol. Ednata bese hemiska a ednata vonmatericna.Napraviv operacija, progesteron i eden kup ispituvanja i sega pak pocnuvam. Vcera mi bese 2-3 dena posle ovulacija i imav malo krvarenje vecerta. Vozer orbitrek i mi se javi pola saat posle toa. Predhodno porucekta naednas dobiv posilna vrtoglavica ama pritisokot mi bese ol 110 so 70.
Me plasat poveke raboti
- da ne mi e nizok progesteronot pa ako imam bremenost pak da ne moze da se implantira kako prviot pat.
- da ne imam pak vonmatericna, zosto i ovaa tuba sto mi ostana ne e najsovrsena.
- da ne imam nekoj drug problem - brisevite mi se ok, imunoloski faktori i antitela isto taka mi se ok.

Imal li nekoj vakov problem?

Utre ke odam na lekar ama tolku brzo posle ovulacija mislam deka lekarite nema da mi dadat nisto za da ja pomognat eventualnata bremenost. Ke probam i test da napravam ama znam deka e rano. neli ima eden sto faka na 5 dena posle oviulacija pa aj ke probam.

(Одговор на членот macika11)
Непосредна врска до пораките: 503
6.11.2012 13:07:27   
Barbicki2
testot nemoze da ti pokaze po 5 dena,implantacijata e 7 do 10 dena od oploduvanje,i zavisi koga se oplodilo. Sega ako mislis da si bremena,ne vezbaj,ne se napregaj,i prasaj go doktorot ako misli da primas progesteron ako ne se pazis,da ti kaze. Ti posakuvam sreka

TOA STO GO IMAS DENES,SILNO PREGRNI GO,ZOSTO UTRE MOZE DA GO NEMAS!

(Одговор на членот Дечка)
Непосредна врска до пораките: 504
6.11.2012 14:02:38   
Дечка
Barbicki, fala ti mnogu za poddrskata!

Sekoj ciklus se plasam dali ke imam dovolno progesteron i dali eventualniot embrion ke pomine niz tubata. Progesteronot od sekogas mi bil problem. Ova so tubite samo ja vlosi situacijata.

I koga vidov krv mi se stemni zatoa sto i kaj dvete zabremenuvana prvo toa mi bese znak pa potoa se slucija nestata. Samo sto togas krvarenjeto bese vo vremeto za menzis.

< Поракaта ја уредил Дечка -- 6.11.2012 14:03:37 >

(Одговор на членот Barbicki2)
Непосредна врска до пораките: 505
6.11.2012 21:14:18   
Barbicki2
Decka tuka sme site za podrska,ajde se nadevam dobri vesti ke ni kazes,ako odis na ginekolog da ni pises sto ke ti rece,vazi?

Непосредна врска до пораките: 506
7.11.2012 14:46:11   
Дечка
Dobiv menzis pa ne otidov na lekar.
Inace mi imaat kazano deka mozda treba da zemam klomifen zatoa sto pola ciklusi mi se ok, a pola vaka santavi.
Neznam dali da prifatam.

Непосредна врска до пораките: 507
28.11.2012 21:43:06   
babyhope
уф колку ми е тешко што пишувам овде, а имам толку многу потребаuser posted image user posted image user posted image само што не се случило најлошото.... а знам дека е на прагот- ја изчитав цела тема, ги имам сите предзнаци кои ги поминале РР, а еве денес и кафеаво-крвав исцедок. Само сакам да се случи, побрзо да помине и да заборавам на сеuser posted image user posted image Сама сум и мм не е до мене моментално, сестра ми која најмногу ми фали е толку далеку од мене, другарка ми трета смена на работа, никој не знае за ИНФ, никој не знаеше за user posted image ....Не можам повеќе, се скршив од болка, само вие ми останувате за да споделам и да добијам утеха.. Толку е тешкоооо, да чекам толку години, најпосле да доживеам бескрајна среќа и вака да заврши. Го молам Господ само да биде без киретажа, да не морам и низ тие трауми да поминувамuser posted image како боли душата, се прашувам овие денови што толку му згрешиме на бога, зошто вака не казнува??/

Непосредна врска до пораките: 508
28.11.2012 22:22:39   
miana

ИЗВОРНА ПОРАКА: babyhope

уф колку ми е тешко што пишувам овде, а имам толку многу потребаuser posted image user posted image user posted image само што не се случило најлошото.... а знам дека е на прагот- ја изчитав цела тема, ги имам сите предзнаци кои ги поминале РР, а еве денес и кафеаво-крвав исцедок. Само сакам да се случи, побрзо да помине и да заборавам на сеuser posted image user posted image Сама сум и мм не е до мене моментално, сестра ми која најмногу ми фали е толку далеку од мене, другарка ми трета смена на работа, никој не знае за ИНФ, никој не знаеше за user posted image ....Не можам повеќе, се скршив од болка, само вие ми останувате за да споделам и да добијам утеха.. Толку е тешкоооо, да чекам толку години, најпосле да доживеам бескрајна среќа и вака да заврши. Го молам Господ само да биде без киретажа, да не морам и низ тие трауми да поминувамuser posted image како боли душата, се прашувам овие денови што толку му згрешиме на бога, зошто вака не казнува??/
srcka te molam nemoj da mislis na najlosoto. Jas so prvoto bebe inav krvav iscedoj i mislev deka sum sobila i posle doznav deka sum bremena. Doktorot mi vide na eho deka krvaram,ni stavi injekcija vednas,mi dade utrogestan i bremenosta si ostana

(Одговор на членот babyhope)
Непосредна врска до пораките: 509
28.11.2012 22:26:45   
miana
Izvini za greskite vo tekstit,pisuvam od mob. Odi na lekar vednas,ne cekaj. So soodvetna terqpija moze ke uspeete da go zadrzite zlatoto sto najmnogu go posakuvate. Ti posakuvam se najdobro,i te molam ne izbrzuvaj so zakluxoxite,tuku utre pravac ba ginekolog. Pozdrav i ti ja pustam celata sreka.

(Одговор на членот miana)
Непосредна врска до пораките: 510
28.11.2012 22:31:41   
babyhope
да мила ама јас примив и инекција прогестеро депо и плус утрогестан ставав и пак ова ми се случува, најлошо е што не се гледа бебчето- не расте... а прочитав дека тоа кога и да е ќе заврши соuser posted image откако ми се констатираа user posted image ми ставаа поткожно ХЦГ инекции, ама ништо, дури почнувам да се сомневам и дека поради нив не ми се активираше организмот сам да почне да си ги чува ембриончињатаuser posted image
Фала ти миана мила што се грижиш за менеuser posted image

< Поракaта ја уредил babyhope -- 28.11.2012 22:34:14 >

Непосредна врска до пораките: 511
28.11.2012 22:48:12   
miana
Zal mi e mila,navistina mi e mnogu zal. Sepak ke recam-nadeztq posledna umira. Ne se predavaj,bidi jaka i bori se za toa ato go sakas. Sega legni si i utre vidi sto ke pravis. Ne taguvaj,taka moze poloso da napravis. Znam deka ne e lesno, no barem obidi se. Te guskam i ti pustam srekicka.

Непосредна врска до пораките: 512
28.11.2012 23:10:11   
Dreamline
babyhope, navistina mi e zal za toa sto ti se slucuva i razocaruvanjeto tvoe e sosem razbirlivo. Nemam zborovi koi ke te utesat.Zivotot ne e fer! Potrudi se sega da miruvas moze ke se zadrzi plodot. Nervozata i placenjeto samo ti pravat kontra usluga. Jas vo 7 nedela imav obilno krvarenje sveza krv, ne primav nitu utrogestan pa plodot se zadrza. Toa e visa sila i nie nemozeme nisto protiv toa. Gospod odlucuva. Te razbiram potpolno i neka ti bide uteha stom si zabremenila sega ke zabremenis pak. Pronaj da ne si sama. Slusni se so sestra ti ili pak nekoja drugarka ako imas. Ti posakuvam mnogu sreka. Nemoj da se otkazuvas.user posted image Te guskam.

Непосредна врска до пораките: 513
28.11.2012 23:33:47   
Beatris
Babyhope немој да се откажуваш, рингерајки се борци, а исто и малите рингерајчиња. Ти ја пуштам целата позитивна енергија на светов! Што и да биде, ние сме со тебе. Но, не се предавај, битката се уште не е изгубена

Whatever you are feeling is a perfect reflection of what is in the process of BECOMING...

(Одговор на членот Dreamline)
Непосредна врска до пораките: 514
30.11.2012 13:28:32   
miana

да мила ама јас примив и инекција прогестеро депо и плус утрогестан ставав и пак ова ми се случува, најлошо е што не се гледа бебчето- не расте... а прочитав дека тоа кога и да е ќе заврши соuser posted image откако ми се констатираа user posted image ми ставаа поткожно ХЦГ инекции, ама ништо, дури почнувам да се сомневам и дека поради нив не ми се активираше организмот сам да почне да си ги чува ембриончињатаuser posted image
Фала ти миана мила што се грижиш за менеuser posted image

Babyhope,kade si ?? Sto napravi milicka???

Непосредна врска до пораките: 515
30.11.2012 23:18:43   
babyhope
miana денес бев на Бета ХЦГ и вредноста беше 29,6.Мислев дека тоа нешто ќе ги разјасни работите, но не. За жал со ова не се исклучува вонматричната бременост од која толку многу се плашам, но почна од попладнево да забележувам црвено-розева крв и се молам побрзо да се реши ова за да продолжам понатака. Дефинитивно ништо од мојата user posted image , и вчера не можеше да се види ембрион што значи дека или само од себе се исчистило или е вонматерична- искрено се надевам дека е првото. user posted image Тоа е, го вклучив мозокот а не емоциите и сега сум малку посмирена и можам нормално да функционирам, тоа е благодарение на искуствата на другите РР-јки и на вашата поддршка. Стварно многу ми значите user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 516
30.11.2012 23:46:51   
Дечка
Babyhope, mnogu mi e zal dusicke.user posted image user posted image user posted image

Ne veruvam deka e vonmatericna so beta hcg 29. se pod 100-200 e nisko zosto kaj vonmatericna beta hcg treba da raste - pobavno ama raste. Ke treba da pravis testovi za beta hcg dodeka ne bide pod 1, a ako raste vednas javi se na lekar.

Ti posakuvam se brzo da se sredi user posted image user posted image
user posted image

Непосредна врска до пораките: 517
1.12.2012 10:18:21   
Barbicki2
oh lele babyhope,mnogu mi e zal. Ne se sekiraj za vonmatericna,mislam deka b_hcg raste naglo i mnogu poveke kaj vonmatericna,a ne taka nisko.

Непосредна врска до пораките: 518
3.12.2012 2:40:39   
marina111
имав спонтан абортус во 17 недела некаде од кај 9 имав крварење и со прогестрон инекции и апчиња и строго мирување до 17 недела стигнав дента качив температура 39 и вечерт аво сон некаде кај 01 ќасот почнав да добивам контракции силни ама чудно беше се тоа како во сон бев сама на спрат со син ми маз ми на работа и од 01 до 04 часот добиваам контаркции и паѓав во сон толку ме влечеше за да спијами се секавам само ан периоди кога го погледнував часовникот во 04 престанаа и болки и се и станав се свестив дека нешто не е во ред да одам на болница кога станав имав што да видам крв до колена отидов на болница и ми извршија киретажа без анестезија на живо и траеше 20минути мислев душата ке ми летне од телото такви јаки и страшни болки еве поминав два пораѓаи ама такви болки не осетив сеуште да напоменам ова беше во 2005година имав син роден во2003 а потоа во 2007 си родив и керка
така да мамички совет до вас бидете упорни и ке дојдете до целта и третата бременост ми беше ризична и со лежење и прогестерон инекции и апчиња во33 н се отворив 2 см и добив зреенје на бебето али со господ напред изгурав до крај до 42н односно 16 дена над термин

Непосредна врска до пораките: 519
3.12.2012 9:48:38   
miana

miana денес бев на Бета ХЦГ и вредноста беше 29,6.Мислев дека тоа нешто ќе ги разјасни работите, но не. За жал со ова не се исклучува вонматричната бременост од која толку многу се плашам, но почна од попладнево да забележувам црвено-розева крв и се молам побрзо да се реши ова за да продолжам понатака. Дефинитивно ништо од мојата user posted image , и вчера не можеше да се види ембрион што значи дека или само од себе се исчистило или е вонматерична- искрено се надевам дека е првото. user posted image Тоа е, го вклучив мозокот а не емоциите и сега сум малку посмирена и можам нормално да функционирам, тоа е благодарение на искуствата на другите РР-јки и на вашата поддршка. Стварно многу ми значите user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Zal mi e user posted image user posted image user posted image
Ti pustam sreka sto poskoro da se gordees so edno user posted image

Непосредна врска до пораките: 520
3.12.2012 11:59:38   
Gardenia
babyhope знам како ти е,но мораш да бидеш позитивна,леле мене кога ми текна дека денес ми беше терминот ако го сочував бебето ми падна тешко,ама што е тука е,ајде се надевам ќе се израдуваме со бебче следната година user posted image до тебе биди силна

Непосредна врска до пораките: 521
3.12.2012 14:15:10   
babyhope
Фала ви девојки на поддршката user posted image Јас психички сега сум многу подобро, понекогаш ме фаќа криза, си мислам како оваа Нова година можеше на ни биде посебно убава, со какви вести ќе ги израдувавме нашите најблиски, колку ли сега ќе треба пак да чекаме за да се случи повторно.... Но како и да е, сопругот е сега до мене, ми ја дава целата утеха и надеж (покрај вас нормално) и мислам дека ќе го пребродам периодот. Ме загрижува тоа што немам обилно крварење, односно имам јасно црвена крв ама не во голема количина, дури и кога добивам user posted image имам многу повќе од сега?

Непосредна врска до пораките: 522
3.12.2012 14:46:39   
Gardenia

Фала ви девојки на поддршката user posted image Јас психички сега сум многу подобро, понекогаш ме фаќа криза, си мислам како оваа Нова година можеше на ни биде посебно убава, со какви вести ќе ги израдувавме нашите најблиски, колку ли сега ќе треба пак да чекаме за да се случи повторно.... Но како и да е, сопругот е сега до мене, ми ја дава целата утеха и надеж (покрај вас нормално) и мислам дека ќе го пребродам периодот. Ме загрижува тоа што немам обилно крварење, односно имам јасно црвена крв ама не во голема количина, дури и кога добивам user posted image имам многу повќе од сега?

а беше ли на лекар? и кај мене беше така,не крварев многу исто како мензис,и се исчистив сама не ми правеа киретажа така ми рекоа тогаш,а ако крвариш многу треба под хитно да те исчистат.сепак обавезно оди на лекар

Непосредна врска до пораките: 523
3.1.2013 12:29:52   
maicka_
Дечки по точно 6 месеца од спонтаниот, еве ме денеска пак си ги видов user posted image , се префрлам во темата бременост повторно и ви посакувам еве вака да тргне цела година, и им посакувам на сите да не изгубат надеж, да ја фрлат и уништат депресијата , моментите на самотија да ги заменат со добро друштво со смеење, никој сам не може да се опушти и да заборави, за ова се потребни семејството и пријателите, барем јас така ја лечев болката, цело време бев излезена, со другарки, со семејни пријатели, со фамилија, по театри, комедии,кина, дури и повеќе се забавував отколку кога и да било, не можам да кажам дека не мислев на тоа, но не запаѓав во депресија која е насиот најголем непријател. Посакувам цела година вака да тргне.user posted image f]

Непосредна врска до пораките: 524
3.1.2013 12:34:18   
Cipi Ripi
Прекрасна вест. Имај убава и лесна бременост. user posted image user posted image

(Одговор на членот maicka_)
Непосредна врска до пораките: 525
Страница:   <<   < Претходна страница  19 20 [21] 22 23   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  19 20 [21] 22 23   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Кое име е поубаво за син ми?
Katerina87

Кое име е поубаво за син ми?

Михан (56%)

Миха (44%)

Број на сите гласови: 81

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!