|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  21 22 [23] 24 25   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Спонтан абортус
3.4.2013 21:27:19   
tnade
zdravo drustvo, so kamen na srceto, moram da si olesnam a kade ako ne da vi se pozalam vas, pred edna nedela sale86 morase na kiretaza, vo vtornikot otide da se vidi so bepco i da go slusne otcukuvanjeto na srcenceto, a toa miloto vo tie migovi prestanuvalo da cuka....user posted image prviot pat doktorkata slusnala ocukuvanja ama mnogu slabi, za po nekolku minuti da konstatira deka nema nikakva srceva reakcija. uf nemozam da si dojdam na sebe, pred nepolna godina imase spontan na pocetok na bremenost sega ova aman....

(Одговор на членот masa)
Непосредна врска до пораките: 551
4.4.2013 11:18:09   
sesilia
tnade жалам иста ситуација сум и јас.Втор спонтан за 6 месuser posted image .Мора да направиме испитувања,ако сакаш ќе ти напишам кои ги најдов јас.Помина една недела од мојата киретажа а јас немам сила повеќе,тешко е и ќе биде.....

(Одговор на членот tnade)
Непосредна врска до пораките: 552
4.4.2013 13:43:28   
tnade
sesilia samo hrabro, sestra mi (sale86 mi e sestra) sest godini se uste nema detence, a ovie dve slucki mene me unistija, iako da priznaam ona barem na izgled e porelaksirana od mene, so gospod napred za tri meseci moze da se obidete povtorno, a za bolno-bolno e tema tuka prostor za polemiki. koi periodi ti se slucuvaat spontanite?

(Одговор на членот sesilia)
Непосредна врска до пораките: 553
4.4.2013 14:14:58   
baby77
devojki jas sum so mnogu spontani isto.. za bolkata.. ne zboruvam .. jas znam samo kako izgleda - 17 nedeli i 3 dena ..denta ti vikaat se e ok bebeto e super .. nokta .......user posted image no morame napred ..
kako pomos od mojot trnliv pat koj go minuvam bi preporacala obavezno da se ispita HSG i laparo histeroskopii .. kaj mene e najdena malformacija na matkata (ednoroga matka) no mozni se septumi pregradi i sl koi mozat da se sredat.. potoa genetskite ispituvanja i sl.. proverete se pred sl . bremenost.. se sto ke vidite cuete ili procitate ovde po forumite.. barajte i sami ako doktorot ne vi preporaca .. ako se najde odgovorot zosto se spontanite moze da se bara i lekot za toa ..
Ve guskam i ajde so novi sili i sesilija i sestra ti.. site zaedno.. da se borime do pobeda.. vikaat vojnata ne ja pravi edna izgubena bitka .. se nadevam naskoro site nie ke ja docekame nasata pobeda user posted image user posted image

(Одговор на членот tnade)
Непосредна врска до пораките: 554
5.4.2013 1:17:13   
sesilia
tnade,првиот пат само што ми излезе позитивен тест ,вечерта ми се јави кафеаво и дури стигнав на лекар бледо розе(бев 5та нед и 5,6 дена).На ехо не се гледаше ништо,ништо не ми ни дадоа за подршка ми рекоа лежи дома а ако почнеш да крвариш јако дојди ќе те исчистимеuser posted image .Заминав на 2 мислење ми даде дабростон ама беше доцна.Искрварив и немаше потреба од киретажа.Вториот пат стигнав до 9та нед и неколку дена,плодот застанал на 6 или 6.5 недели.
Затоа се посомневаа дека вака рани абортуси се ради проблеми со крвта ,ама од трансфузиологија се е ок(уште тој лајден го чекам).
Не можам да гледам дечиња,бебиња,родители со деца,бремени а сите околу мене се така,уште јас останав.Ми е криво ама посилно е од мене и ме боли user posted image

(Одговор на членот baby77)
Непосредна врска до пораките: 555
5.4.2013 15:18:39   
Happy Sunshine
sesilia ти посакувам во најскоро време да си гушкаш user posted image user posted image user posted image и ти а исто и на другите. Јас сакав да прашам, за спонтан абортус најчест показател е крварењето така? А еве што пиша ти во 9та недела плодот застанал на 6.5 ти осеќаше нешто имаше проблеми или само кога отиде на преглед ти кажаа?? user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 556
5.4.2013 16:37:10   
sesilia
Мила немав ништо,и градите ме болеа ми беа подуени и затоа бев смирена оти мислев ќе ми се јават болки и крварење ако нешто се случи.
Едно утро видов малку кафеавкасто,само еднаш се јави,инаку докторката ми рече кафеаво ако е нема потреба од загриженост само да не е црвено.Амаа мене нешто не ми даваше мира и заминав на друг гинеколог и се шокирав .Тој пак ми рече обратно-камо да беше крварење ќе имаше спас, ама тебе ти е кафеавкасто.....И ајде сега на кого да верувас user posted image
Ме загрижува што на 7ма недела и 2,3 дена докторката ми рече има срце ама слабо се слуша дојди за 2 недели ,и рече дека е одлично одговара само за 2,3 дена поназад а уште тогаш престанало да се развива,зошто не сакала да ми каже 3 недели скоро да носам мртов плод па и им кажав на моите да се радуваме user posted image

(Одговор на членот Happy Sunshine)
Непосредна врска до пораките: 557
6.4.2013 16:56:58   
Happy Sunshine
Леле мила,многу, многу ми е жал :( ама ајде биди силна и со Господ напред!!! Очекувам нови, позитивни вести од тебе! user posted image

Непосредна врска до пораките: 558
6.4.2013 20:47:20   
sale86
pozdrav clenovi,nemam nisto novo da kazam za zal se sto trebalo vi kazala sestra mi.bolkata postoi i seuste se prasuvam "zossto?"user posted image koja moze da bide pricinata,normalno se razvivalo i naednas stopuser posted image .moze le nekoj da mi kaze sto ispituvanja treba da se pravat sega,ma da dooktorot mi rece se ke pocneme od pocetok.se nadevam ne samo jas tuku i site drugi koi imaat vakvi problemi naskoro ke pisuvame ubavi zborovi i ke stavame nasmevke namesto ovie tazni lica.pozdrav

Непосредна врска до пораките: 559
8.4.2013 1:34:33   
Lilly23
ЗДРАВО ДРУШТВО... ЈАС СУМ НОВА ОД ВЕЧЕРВА... ГИ ПРОЧИТАВ СИТЕ ВАШИ ИСКУСТВА ЗА НЕКОИ СЕ РАДУВАВ ЗА НЕКОИ СЕ НАТАЖИВ ЗА НЕКОИ ДУРИ И СЕ РАСПЛАКАВ...user posted image user posted image user posted image ДА НЕ ДОЛЖАМ ДА ВИ КАЖАМ ЗА МОИТЕ ИСКУСТВА, ПРЕД ГОДИНА ИПОЛ ИМАВ ЕДЕН СПОНТАН СО ОБИЛНО КРВАРЕЊЕ И КАТАСТРОФАЛНИ БОЛКИ ВО ПРВИОТ МЕСЕЦ ОД БРЕМЕНОСТА, БЕВ НА КИРЕТАЖА КРВРАРЕВ 40 ДЕНА ПОСЛЕ НЕЈЗЕ И МИ БЕШЕ КАЖАНО ДА ЧЕКАМ 4 МЕСЕЦИ ЗА НАРЕДНА БРЕМЕНОСТ, НА КОНТРОЛАТА БЕШЕ СЕ СУПЕР НО ОД СТРАВ ДА НЕ ПОМИНАМ НИЗ ТАА ТРАУМА ДУРИ ПРЕД ЕДЕН МЕСЕЦ ПРОБАВМЕ ПАК... ВЕДНАШ ОСТАНАВ ТРУДНА И ПОВТОРНО ИМАВ СПОНТАН ПРЕД 2 ДЕНА И ПОВТОРНО СО ГОЛЕМО КРВАРЕЊЕ И ИСТИТЕ БОЛКИ... БЕВ ВО ДРЖАВНА МИ РЕКОА РЕЗУЛТАТИ ЗА ЕДЕН МЕСЕЦ ОТКАКО БУКВАЛНО МЕ ИСТРЕТИРАА КАКО ДА НЕ СУМ ЧОВЕК И ПО ПЛАЧЕЊЕ ОД БОЛКА СЕСТРИТЕ МИ ВИКАА МЛАДА СИ ЌЕ ИЗДРЖИШ МИ КАЖАА ДЕКА НЕ Е НИВЕН ПРОБЛЕМ ЗАШТО ИМАМ ДВА СПОНТАНИ ЕДЕН ПО ДРУГ. АКО МОЖЕТЕ ДА МИ КАЖЕТЕ ОТКАКО ЌЕ ГИ ЗЕМАМ РЕЗУЛТАТИТЕ КАДЕ ДА ОДАМ ЗА ДЕФИНИТИВНО ДА ДОЗНААМ ШТО МИ Е ЌЕ ВИ БИДАМ НАЈБЛАГОДАРНА НА СВЕТ...

(Одговор на членот sale86)
Непосредна врска до пораките: 560
8.4.2013 9:50:33   
arh_diz
Dobredojde Lilly 23 na Ringeraja
Mnogu mi e zal za tvojata zaguba. Nemoj da se lutis na doktorite sestrite sto te tesele , tie sekoj den srekavaat po nekolki slucai kako tvojot i za niv e toa normalno. Taa sto pocustvuvala na svoj grb znae kako ti e
Rezultaite koga ke gi zemes tamu ke ti kazat kaj kakov specijalist treba da se obratis

Биди тоа што си

(Одговор на членот Lilly23)
Непосредна врска до пораките: 561
9.4.2013 17:08:03   
Lilly23

ИЗВОРНА ПОРАКА: arh_diz RR

Dobredojde Lilly 23 na Ringeraja
Mnogu mi e zal za tvojata zaguba. Nemoj da se lutis na doktorite sestrite sto te tesele , tie sekoj den srekavaat po nekolki slucai kako tvojot i za niv e toa normalno. Taa sto pocustvuvala na svoj grb znae kako ti e
Rezultaite koga ke gi zemes tamu ke ti kazat kaj kakov specijalist treba da se obratis

Благодарам за поддршката ќе видам за резултатите какви ќе бидат па понатака што да правам. Одлично е што има ваков форум каде што можеш да си ја кажеш маката и да бидеш сослушан и разбран user posted image

(Одговор на членот arh_diz)
Непосредна врска до пораките: 562
10.4.2013 8:52:14   
masa
Lilli23 mn mi e zal za tvojata zaguba.Doktorite I sestrite,se takvi kakvi sto se I nivna rabota vo toj moment bila da ti go spasat zivotot zosto so obilno krvarene sigurno ti bil zagrozen.Tvojata bolka e pogolema psihicki,no ke izdrzis I naskoro ke stanes gorda mama.

Непосредна врска до пораките: 563
10.4.2013 23:45:23   
Lilly23

ИЗВОРНА ПОРАКА: masa

Lilli23 mn mi e zal za tvojata zaguba.Doktorite I sestrite,se takvi kakvi sto se I nivna rabota vo toj moment bila da ti go spasat zivotot zosto so obilno krvarene sigurno ti bil zagrozen.Tvojata bolka e pogolema psihicki,no ke izdrzis I naskoro ke stanes gorda mama.

Благодарам најмногу на убавите зборови и јас се надевам дека наскоро ќе можам без никакви проблеми и компликации да си го гушнам бебето user posted image и им посакувам на сите кои биле во слична или иста состојба како мојата да имаат најубави бебиња user posted image user posted image

(Одговор на членот masa)
Непосредна врска до пораките: 564
17.4.2013 11:45:11   
cacim
Eve me i mene vo ovaa tema,da ja raskazam mojata prikazna...
Ostanav bremena so IVF i na 6 nedela na pregled se e ok,bebeto ima srceva reakcija,jas i mm presrekni,nareden preglen na 8 nedela,bebeto normalno razvieno za 8 nedela no ne se slusa srceto....cel svet mi se srusi,ne znaev dali sum svesna, no sega so solzi vo ocite cekam da dojde ponedelnik i pak na pregled,ako nema podobruvanje na kiretaza...nezam kako ke izdrzam do ponedelnik i kako ke ja podnesam i taa bolka,kako ponatamu...
Ve molam ako saka nekoj da mi kaze kako se pravi kiretazata, so anestezija li, bolno li e?
vi lagodaram na site...

Непосредна врска до пораките: 565
17.4.2013 12:09:58   
nadica
ах мила...
се надевам дека нема да има потреба и дека се ќе биде во ред со твојата бременост
...но ако нема срцева акција ке имаш абортус кој не се разликува од другите абортуси со целосна или епидурална анестезија и по одреден период кој ќе го каже твојот гинеколог ќе може да се обидете повторно
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Завидливите луѓе се хранат со твојата несреќа...
Биди Среќен!...
Нека умрат од глад!!!

(Одговор на членот cacim)
Непосредна врска до пораките: 566
17.4.2013 13:52:29   
masa
cacim прво надевај се и моли се да е се во ред,значи мислите насочи ги позитивно и да се надеваме сите дека ќе не израдуваш во понеделник user posted image за киретажата немој сега да мислиш!Стискаме палци за твоето user posted image

(Одговор на членот nadica)
Непосредна врска до пораките: 567
17.4.2013 17:50:24   
sale86
zdr cacim: za zal ja imam od skoro edna vakvo iskustvo isto vo osma nedela.i kaj mene po normalna bremenost nemase srceva reakcija i morav na kiretaza.nema zborovi koi bi ne utesile ,samo ke ti kazam nema nisto da osetis anastezijata e celosna ,no bolkata vo dusata ostanuvaat.kaj mene toa se sluci na 28.03 godinava.mnogu raboti gi povrzuvam kako bi bile dokolku ne se slucese kiretaza.morame nekako da se borime i da prodolzime napred.pozdrav

(Одговор на членот masa)
Непосредна врска до пораките: 568
17.4.2013 21:28:02   
Lina*
Ah kolku e bolna ovaa tema,nesakam voopsto da otvoram ovde no sepak sakam da mu pomognam i na drugite kako sto ste mi pomognale vie.Cacim milicka daj boze da netreba kiretaza no.....vaka stojat rabotite.Kiretaza da baras da ti pravat so anestezija,nikako bez oti bilo premnogu bolno.Jas pravev so vakum aspiracija a ne klasicna so grebenje na matkata i nemav denta nikakvi bolki.Posle toa skoro uste dve nedeli me bolese stomakot,nemozev da se nakaslam.Seto ova ova ke pomini no najgolemata bolka sekogas ke bidi prisutna,premnogu boli no mora da najdeme sila i da se borime i ponatamu.

Непосредна врска до пораките: 569
22.4.2013 18:30:24   
sale86
zdr clenovi neznaev kade da pobaram,se javiv vi kinekologija ne mi dozvolija ni da zavrsam so prasanjeto samo doktorkata drsko mi odgovori za prasanja javuvaj se od 2-3 casot nemozeme da odgovarame imame mnogu rabota.Me interesira za rezultati od kiretaza koe vreme se zimaat t.e. od kolku do kolku casot.ve molam ako znae nekoj da mi odgovori.pozdrav

(Одговор на членот Lina*)
Непосредна врска до пораките: 570
2.5.2013 15:23:16   
Happy Sunshine
За жал и јас се пријавувам тука, ете ко да сум претчуствувала нешто и претходно кога прашував, плодот не се развиваше и морав на киретажа. user posted image Тешко е, прва бременост ми беше ама тоа е.user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 571
2.5.2013 20:13:58   
Melanija RR
user posted image неверојатно аман веќе од вакви вести цел април месец .Сите ве user posted image

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

Непосредна врска до пораките: 572
8.5.2013 13:29:07   
TARA1
Da prasam dali nekoj znae kolku se plaka na GAK za kiretaza po spontan abortus?

(Одговор на членот vesna_kr)
Непосредна врска до пораките: 573
8.5.2013 13:37:25   
Gardenia
Леле ве читам и многу се натажив,жал ми е за сите што ви се случиво ова ,знам како ви е уф
Тара1 а зошто прашуваш за киретажа,колку што те читав во ред си нели?

(Одговор на членот TARA1)
Непосредна врска до пораките: 574
8.5.2013 13:40:31   
TARA1
ne sumuser posted image
Plodot ne se razvival , ne se pojavi ni srceva akcija a od pred dva dena krvaram kafeavo i utre sabajle mi zakazaa kiretaza user posted image

(Одговор на членот Gardenia)
Непосредна врска до пораките: 575
Страница:   <<   < Претходна страница  21 22 [23] 24 25   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  21 22 [23] 24 25   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Koe ime e poubavo
Blue Glow

Vaset_o ceneto mislenje ringerajki

Ana (24%)

Anja (18%)

Mia (18%)

Jana (31%)

Sandra (8%)

Број на сите гласови: 147

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!