|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  63 64 [65] 66 67   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела
20.2.2013 16:54:59   
lady_05
Melanija kaj gi nosece brisevite tocno na klinika, dali e toa mikrobiologija sto e pozadi stomatologija na izlezot?

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 1601
20.2.2013 16:56:38   
kikicka
Мене искрено ми е глупо што така препишуваат превентивно ако се е во ред со плодот и плацентата зошто да пиеш хормонски лекови??? Не ми држи вода, ако е така значи треба сите трудници да ги пиеме за секој случајuser posted image Еве јас и со циста па ништо не ми кажаа да пијам за превентива нели, сепак има нешто. А зошто си плачеча Lacrymosa???

Најважната работа која таткото може да ја направи за неговите деца, е да ја сака нивната мајка."

Непосредна врска до пораките: 1602
20.2.2013 16:58:29   
lady_05
Lacrymosa i mene mi dadoa utrogestan preventivno mi rece doktorkata gi koristev vaginalno i mi kaza deka od niv nema steta samo moze da pomognat za zacvrstuvanje na plodot zosto sodrzat progesteron i mi kaza deka organizmot si zima kolku mu e potrebno a deka dr go isfrlas jas gi koristev do 12n i nekoj den a isto i folnata

(Одговор на членот Lacrymosa)
Непосредна врска до пораките: 1603
20.2.2013 17:02:42   
lady_05
Pa Kikicka sekoj doktor si tera po svoe, jas na pocetok bev kaj dvajca doktori i dvajcata mi kazaa sosema razlicno duri edniot ne mi dade ni folna od sam pocetok, jas so utrogestanot i magnesolot bolkite sto mi bea na pocetokot vo dolniot del od stomakot mi se namalija ne deka gi nemase no bea pokratkotrajni

(Одговор на членот kikicka)
Непосредна врска до пораките: 1604
20.2.2013 18:44:49   
Melanija RR

ИЗВОРНА ПОРАКА: lady_05

Melanija kaj gi nosece brisevite tocno na klinika, dali e toa mikrobiologija sto e pozadi stomatologija na izlezot?

Брисеви носам стриктно на Институт за јавно здравје спроти Микробиологија ,во зградата на министерството има табла ќе прочиташ.Материјал се остава од 8и30 до 12и30 а резултати после 3 дена од 13 до 15 часот.За четирите бриса сега чини 350 денари

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

(Одговор на членот lady_05)
Непосредна врска до пораките: 1605
20.2.2013 18:45:40   
Melanija RR
ИЗВОРНА ПОРАКА: lady_05

Брисеви носам стриктно на Институт за јавно здравје спроти Микробиологија ,во зградата на министерството има табла ќе прочиташ.Материјал се остава од 8и30 до 12и30 а резултати после 3 дена од 13 до 15 часот.За четирите бриса сега чини 350 денари

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

Непосредна врска до пораките: 1606
21.2.2013 16:47:48   
idnata_mama
Здраво на сите идни мамички,
нова сум на форумот па полека ќе се запознаеме. Сеуште сум под импресии од веста дека во моето стомаче има живот, со оглед на тоа што бев убедена дека не сум бремена и ми доцни поради промена на климата user posted image .
Како и да е сега се чуствувам добро, но викендов што измина добив некоја кафеава течност (во многу мали количини) и многу ме исплаши. Матичниот гинеколог ми стави прогестерон инекција, ми ги зголеми Утрогестанот на 3 пати дневно, а исто и Магнезиумот. Сега лежам дома, одмарам, но сеуште знае да ми се јави бледо кафеава течност веднаш по одење во тоалет. Докторот ми рече дека нема место за паника ама јас сум многу исплашена. Имате ли искуство со вакви појави, колку долго ви траел овој исцедок и кое било објаснувањето на вашите доктори?

Ви благодарам однапред!!!

Непосредна врска до пораките: 1607
21.2.2013 17:59:34   
lady_05
Cestitki za idnata_mama imal lesna i ubava bremenost.Za kafeaviot iscedok i kaj mene se javi na 2 pati i jas se vadev od pamet zemav utrogestan vaginalno, doktorkata mi rece deka kaj golem br trudnici ova e cesta pojava i deka ne e strasno, sega odmaraj povekje slusaj go doktorot i uzivaj user posted image

(Одговор на членот idnata_mama)
Непосредна врска до пораките: 1608
21.2.2013 18:44:16   
Maria
Tokmu taka,ic da ne se sekiras,jas takov iscedok imav i vo dvete bremenosti,a i mnogu moi drugarki pominale niz seto toa.user posted image Zosto e toa taka neznam,no ne se sekiraj,se ke pomine.user posted image Imaj si lesna bremenost.user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 1609
21.2.2013 20:55:55   
Lacrymosa

ИЗВОРНА ПОРАКА: kikicka RR

Мене искрено ми е глупо што така препишуваат превентивно ако се е во ред со плодот и плацентата зошто да пиеш хормонски лекови??? Не ми држи вода, ако е така значи треба сите трудници да ги пиеме за секој случајuser posted image Еве јас и со циста па ништо не ми кажаа да пијам за превентива нели, сепак има нешто. А зошто си плачеча Lacrymosa???

Pojma nemam zasto placev. Mozebi mi bese neocekuvano bidejki od doma trgnav so pomisla deka imam cista ili nesto takvo bidejki nekako ne mi se veruvase od ednas- dva pati da zabremenam. I uste ne mi se veruva deka kje imam bebce.... nekako mi e... sto znam... cudno

Непосредна врска до пораките: 1610
21.2.2013 23:53:53   
kikicka
Па добри и јас бев така и со првото и со ова сега кога ми потврди ехото така затреперивuser posted image
јас мислев којзнае што ти кажале што си плачела, оно солзи радосници биле.

Честитки за Идната Мама.
Јас луѓе од пилешко такво гадење имам , абе да го помислам ми се лоши. Нешто се солено ми е на мени а инаку сум тежок благар по чоколади и слични нештаuser posted image , еве веќе два дена ја мислам баклавата и утре ќе си ја купам user posted image . Инаку не сум здебела може 1 кг овие два месеци и се надевам дека со 9 кг плус ке бидам на крај и ништа вишеuser posted image Бидејќи во првата user posted image бев 30 + и сега не планирам истоuser posted image

Најважната работа која таткото може да ја направи за неговите деца, е да ја сака нивната мајка."

(Одговор на членот Lacrymosa)
Непосредна врска до пораките: 1611
22.2.2013 12:08:28   
idnata_mama
Само што се вратив од преглед и одма да си ја споделам среќата со вас мамички. Бебушот е супер, црвчето мајкино веќе има пупки од кои полека никнуваат рачиња и ноџиња, на сликата од ехото беше како мало мече.
За кафеавото крварење докторот ми рече дека нема место за паника, дека се си е во ред и се дур не е обилно и црвено нема за што да се секирам. Ми рече да си продолжам со лекарствата и да се видиме за две недели.
Ми се разубави денот!!!
Одам да одмарам така среќна и задоволна!

Фала ви на подршката, поздравиии

Непосредна врска до пораките: 1612
22.2.2013 15:11:29   
Lina*
Zdravo devojki od uste edna novo pecena mamickauser posted image Denes bev na lekar posle 14 dena od transver na moite embrioncinja i dobiv bhcg od 101 sto e rezultat za slavenjeuser posted image user posted image avoedno i priklucuvanje vo ovaa grupa kade sto mnogu odamna cekam da bidam.Se nadevam ke se druzime i ke spodeluvame mislenja za nasite user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 1613
22.2.2013 16:17:34   
idnata_mama
Честитки LINA за убавата вест која си ја дознала денес!!! Ти посакувам убава и лесна бременост!!!
Ќе се дружиме на форумов цело лето и јас сум тазе трудница user posted image

(Одговор на членот Lina*)
Непосредна врска до пораките: 1614
22.2.2013 23:23:57   
lady_05
Cestitki Lina* imaj ubava i lesna bremenost user posted image

Непосредна врска до пораките: 1615
23.2.2013 13:14:41   
idnata_mama
Еј мамички да ви кажам едно откритие на пријателка на мајками кое ми го олесни денешново утро. Женава била во Истанбул и и подарила на мајками колонска вода од лимон (онаа како на турскине серии што мирисаат кога нешто им се дешава лошо па да не припаднат у несвест) (мене ме потсека на Хајрие, таа често мирисаше ваква колонска)user posted image и и рекла дека некоја турчинка и кажала дека посебно колонската од лимон помагала при „утринското„ лошење кај трудници... Луѓе, вие не знаете капнав една капка од колонската на рака и само што ја помирисав веднаш ми беше подобро! Доколку некој има можност да си набави нека проба да видите колку само брзо делува!!! Некаде читав и дека свежо пресечен лимон помагал при ублажувањето на мачнините!!! Поздрав

Непосредна врска до пораките: 1616
23.2.2013 16:46:55   
Lina*
Blagodaram devojki za cestitkite a ova zakolonskava e ziva vistina.Porano koga pocesto patuvav za Turcija obavezno vo avtobusot ni davaa takva kolonska da ne ni se losi od patuvanjeto.Ne e voopsto skapa i ja ima na sekoj cekor pa mozi sekoj so odi za Turcija da vi ja donesi.
Jas epten sum presna i sega za sega nemam nikakva maka no sakav da ve prasam dali i kakvi vitamini piete???

Непосредна врска до пораките: 1617
23.2.2013 18:15:07   
idnata_mama
Lina јас пијам ПРЕГНАЗОЛ по едно на ден. Овие апчиња ми ги препиша матичниот и ми рече освен нив (по едно на ден), Магнезиум и Утрогестан да не пијам сега за сега ништо. Прегназолот се по состав 22 витамини и фолна киселина и ми рече дека ќе ги пијам до престанокот на доењето. Во нив има 30 таблети (таман за едно пакетче месечно) и не се баш ефтинки (мислам беа околу 600- 700 Ден.) ама заменуваат секакви дополнителни витамини. Јас дури дополнително не пијам фолна бидејќи касно дознав за бременоста и не земав предходно па ми рече ако пијам дополнително фолна ќе стврорам шок на организмот, а количеството од 400мг на фолна кое го има во ПРЕГНАЗОЛ-от е сосема доволно.

(Одговор на членот Lina*)
Непосредна врска до пораките: 1618
23.2.2013 18:52:58   
Lina*
idnata_mama koja nedela si sega???
Jas sum ostanata bremena so IFV i moram od pocetok da stavam utrogestan i da pijam cikloproginova a folna pocnav da pijam od pred eden mesec.Neznam so nedelive kaj mene kako ke se presmetuva.....transfer imav posle 5 dena,toa mu doaga skoro edna nedela...dali i taa se broi....pojma nemam kako ke bidi

Непосредна врска до пораките: 1619
23.2.2013 20:56:44   
sesilia
Здраво девојки.
После спонтан,после неколку месеци пак си видов 2 цртичкиuser posted image
На денот кога требаше да добијам неможев да издржам го направив тестот.Утредента ми се јави мааало бледо розе кога ќе се избришав ама ептен бледо дури неприметно.Сепак од страв заминав на гинеколог.Точно 4 недела и 2 дена.Рече дека гледа мала точка ми ја покажа ама дека емногу ниско во матката и дека сеуште гледа крварење.Ме зачуди пошто пупу не крварев туку само на 5,6 пати во 2 дена ми се појави тоа розето.Ми даде терапија утрогестан 3по 200мг дабростон 2по1 и аспирин и секако фолна.Немам ништо сега,ми рече за викендот да лежам и одмарам,имам само како менструални болки кои траат 10секунди и не се некои неподносливи.И се јавив рече супер што нема крв а болките се нормални.
Во вторник ќе одам кај мојот гинеколог(тогаш не ја добив) и ме фаќа многу страв гледм да сум позитивна ,се надевам овој пат ќе биде ок ,редно е после се да се израдувам и јас user posted image
Ме плаши што рече многу е ниско user posted image

Непосредна врска до пораките: 1620
23.2.2013 21:13:02   
Simona_k
sesilia прво честитки за бременоста!!!Ти посакувам лесна бременост
Не се плаши ама ич што е ниско...Јас сум бремена со второ и двете ми беа во првите два месеци ниско и како си растеше постелката,беблаците си се наместија кај што треба поздравче ќе биде се како што треба само одмарај си и чувај се

(Одговор на членот sesilia)
Непосредна врска до пораките: 1621
23.2.2013 22:17:34   
kikicka
Честитки за новите user posted image
Инаку и јас првото user posted image целата бременост ми беше ниско поставено и немав проблем се си работев, ама ако ви е ризично што е можно повеќе одмарајте се првите месеци после веќе лесно е.
Јас веќе и да немам мачнини, овака сум океј и уште не се осеќам како user posted image незнам зошто дали радо обврските ама па на моменти си го галам бебето. Во Понеделник сум на депилација , вчера бев за раце само и ме болеше ама ќе видиме на нозете како ке ми е.

(Одговор на членот Simona_k)
Непосредна врска до пораките: 1622
23.2.2013 22:38:49   
elenak
Честитки за сите нови user posted image . Имајте си сите лесна бременост без проблеми, а ние навиваме за малите бебушки да растат. Кикичке Л известена ли е за баткото што доаѓа user posted image  

You don''t have to be perfect to be a perfect parent.

Непосредна врска до пораките: 1623
23.2.2013 23:20:48   
Pepelaska *
честитки за сите трудници,
Сесилиа, само одмарај мирувај и се ке биде во ред.
И мене ми беше многу ниско имав и крварења , ама на крај се заврши добро.
Само позитивна мисла и многууу одмор.За ништо да не се замарашuser posted image

Жената која мисли дека е интелигентна се бори за еднакви права со мажот. Жената која е интелигентна не го прави тоа !

(Одговор на членот elenak)
Непосредна врска до пораките: 1624
24.2.2013 10:25:17   
surce
честитки за сите мамички !!!! user posted image

сесилија и мене ми рекоа дека е ниско поставено, лежев на грб со нозете подкренати, утрогестан 2*200 мг и се ќе биде во ред

иначе за на клиника за било каков преглед се закажува на 02/ 3228 440, ама совет закажувајте неколку недели однапред.
Меланија, која недела правеше ПРИСКА и дали на клиника ја правеше.

него, мамички, јас од 4-та недела сум во кревет со строго мирување, сега сум веќе 10-та недела, ама се здебелив 10 кг user posted image кажувајте совет како да успорам со килажата..... (да не кажам гзот ми е како на коко user posted image )

поздрав на сите user posted image

(Одговор на членот Pepelaska *)
Непосредна врска до пораките: 1625
Страница:   <<   < Претходна страница  63 64 [65] 66 67   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  63 64 [65] 66 67   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

.
Jana9

Dali vasite deca cesto se razboluvaat?

Da (0%)

Ne (100%)

Број на сите гласови: 1

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!