|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  62 63 [64] 65 66   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела
14.2.2013 19:36:16   
Ema$
Milicki,,,,edno prasanje ako moze nekoj da mi odgovori...vcera i denes me bocka stomakot,ama bas kaj sto se namesteni dvete bebuski...prasav po telefon vo Sistina mi rekoa ne e nisto,toa e deka se siris i deka se mestat user posted image ,ama me interesira dali nekoja od vas imala vakvo iskustvo ?! me fakja panika,neznam sto da mislam user posted image

(Одговор на членот lady_05)
Непосредна врска до пораките: 1576
14.2.2013 19:37:56   
Cvekelencule
Мамички јас денеска бев на преглед сум 8 недели и 3 дена и го слушнав срцето, ми препиша прегназолл витамини и фолна киселина
и ми рече дека најважно било да отидам во 18 недела од бременоста да ме видела подетално на 4 д ехо и тој преглед трал едно полаа час за не дај боже некој аномалијаи многу се возбудив инаку јас две деца родив ама вакво гледње ми немаја направено за во ск не знам ама во прилеп е така поздрав до сите

Непосредна врска до пораките: 1577
14.2.2013 21:13:30   
Melanija RR
Ema$ мене малово ме боцка од некаде 7-8н. и еве и сега 12н.+5д. ,сосема нормално.Неколку дена ништо и потоа неколку пати во денот мене баш ми е убаво барем знам дека е ок user posted image

lady_05 штом матичната ти рекла дека е ок нема потреба за грижа ,ама ако не ти дава мир оди на приватно каде што ќе решиш.Се е добро user posted image

Cvekelencule секој лекар различно,еве сите прават скрининг од 9 до 12 недела па покасно има во 22недела па мислам околу 30 не сум сигурна.
Мојата матична ми вика ќе дојдеш за тоа во 16 недела,а еве тебе во 18 недела.Секако тие скрининзи е добро за навремено да се види бебчето како што треба,не се секирај сосема нормален преглед и пожелен.

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

(Одговор на членот Cvekelencule)
Непосредна врска до пораките: 1578
14.2.2013 21:23:03   
Ema$
melanija srcko fala mnogu..i jas si vikam cim bocka te levo te desno,a ne e premnogu jaka bolka i citam znacelo deka se siri matkata....togas rastat i se e vo red , ama cisto da si prasam strucni lica , najsigurno mi e , denes sum 6 + 2 i se mi se vrti niz glava...vakva ne bev za vreme na cekanjeto , ama sega....user posted image user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 1579
14.2.2013 21:29:54   
Melanija RR
Јас уште сум таква едвај чекам контрола user posted image како и што викав секирации додека забремениме па секирации цела бременост да се е ок па дали се ќе помине добро и ќе родам живо и здраво.....user posted image
крај нема user posted image
Искрено никогаш не сум била вака смирена,исполета и најсреќна user posted image

user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

(Одговор на членот Ema$)
Непосредна врска до пораките: 1580
14.2.2013 21:52:58   
lady_05
Melanija a sto napravi ti za scriningot za Down bese ili?

Непосредна врска до пораките: 1581
14.2.2013 23:40:08   
Melanija RR
Не небев на ГАК никој не се јавуваше а матичната ми рече немора сега да одам,ТУКА има тема за тој прв скриниг и баш таму пишав што ми кажа матичната

Непосредна врска до пораките: 1582
15.2.2013 17:24:17   
kikicka
Здраво труднички! Јас во Петокот бев на контрола, имаме срцева реакција , бебето е добро, голем плод ми кажа дека било и дека не сум била 8 г. н туку 7user posted image Толку ми е глупаво ова сметање на бременост пд последна менструација ама ајде, така за првото ми утнаа термин така и за ова ама нема врска битно user posted image е океј. Контрола за 5 недели ама јас ќе отидам за 2 :)

Најважната работа која таткото може да ја направи за неговите деца, е да ја сака нивната мајка."

Непосредна врска до пораките: 1583
15.2.2013 23:36:23   
Melanija RR
kikicka RR user posted image за срценцето на бебуш така и да продолжи да си расте,а за неделите да од последен циклус сите бројат user posted image

(Одговор на членот kikicka)
Непосредна врска до пораките: 1584
16.2.2013 11:58:39   
DivnaL
Да се вклучи уште една идна мамица... Јас сум 5 та недела user posted image user posted image

(Одговор на членот Ema$)
Непосредна врска до пораките: 1585
16.2.2013 12:01:18   
arh_diz
Dobredojde DivnaL na RR
Imaj si ubava bremenost.

Биди тоа што си

(Одговор на членот DivnaL)
Непосредна врска до пораките: 1586
16.2.2013 12:06:34   
DivnaL
Благодариме!!! Сите идни мамички да си имаат мирна, благословена и убава бременост. Да се поддржуваме заедно и да си помагаме едни на други ...user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот arh_diz)
Непосредна врска до пораките: 1587
17.2.2013 0:39:03   
kikicka
Луѓе бре имате ли односи до 12 недела или не??

Најважната работа која таткото може да ја направи за неговите деца, е да ја сака нивната мајка."

(Одговор на членот DivnaL)
Непосредна врска до пораките: 1588
17.2.2013 11:59:02   
Ema$

ИЗВОРНА ПОРАКА: kikicka RR

Луѓе бре имате ли односи до 12 недела или не??

Kikicka..koga bev na posledna kontrola togas bev 5+1 , sega sum 6+5 user posted image doktorkata rece deka posle taa kontrola,bidejki e se vo red,bebuskite se gore postaveni ...deka smee da se ima odnosi .Ama jas ke si pocekam uste nedela dve user posted image strav me fakja nekako user posted image ,inaku site so koi imam zboruvano,posle 6-ta nedela e dozvoleno ako na kontrolata bilo se o.k .Pozdravceuser posted image

Непосредна врска до пораките: 1589
17.2.2013 12:50:00   
Melanija RR
И кај нас од старт беше дозволен однос но со заштита или евентуално со надвор завршување но ние си чекавме до 12 недела user posted image

(Одговор на членот Ema$)
Непосредна врска до пораките: 1590
17.2.2013 18:29:24   
skakul
kikicka ala vera za prasanjeto.mene a veruvam i na poveketo od vas hormonite mi vrijat ,uff i takva zelba za seks imam kako nikogas dosega,ama mi e strav .ke si se vozdrzuvam uste edna nedela duri da odam na kontrola pa tamu da si ja rasprasam dr.-kata.a posle ke nadoknadime za apstinencijatauser posted image

(Одговор на членот Ema$)
Непосредна врска до пораките: 1591
19.2.2013 15:14:58   
malena1
Idni mamicki, imam edno prasanje sto me maci od poodamna a Vie kako najstrucni tuka, ako moze nekoja da mi odgovoriuser posted image Dali nekoja od Vas vo rana bremensot imala iscedok so izrazeno zolta boja, ne gust tuku voden, bitna e bojata ? Ne me svakajte pogresno deka mi e zgresena temata, bidejki ne si ispituvam znaci na bremenost, tuku prasanjeto mi e zadocneto, me interesira iskustvoto ako moze

(Одговор на членот skakul)
Непосредна врска до пораките: 1592
19.2.2013 15:55:13   
kikicka
Малена до сега со таков исцедок сум немала искуство, но мој совет ти е доколку си бремена да одеш на контрола зошто ниедна тука неможе со сигурност да ти каже што е и доколку имаш нешто да ти каже терапија. Поздрав

(Одговор на членот malena1)
Непосредна врска до пораките: 1593
19.2.2013 17:13:17   
Lacrymosa
Dravo idni mamicki. Stotuku doznav deka i jas kje bidam mama. Imam edno prasanje. Doktorkata mi prepisa Tifol sto ustvari e folna kiselina i edmo Dabroston sto e ustvari didrogestaron sto vsusnost nemam pojma sto e. Od upatstvoto procitav deka ova vtoroto e za reguliranje menstrualen ciklus, bolni menstruacii, neplodnost, za pacienti sto imale spontani abortusi, nepravilni ciklusi itn. Nekoj drug go pie ova cudo i koja e poentata sto mi go prepisaa pos nemam nisto od toa za sto e namenet?

Непосредна врска до пораките: 1594
19.2.2013 21:04:11   
skakul
lacrimosa i jas sum vo faza na rana bremenost i primam utrogestan vaginalno zatoa sto pisuva deka najdobro e vo prvoto tromesecje dase prima taka.a utrogestanot e progesteron koj mu pomaga na plodot podobro da se fiksira vo matkatat.e da se pricvrsti.znaci nemas steta od neo samo korist.jas imav spontan pred ovaa bremenost pa preventivno mi e prepisan.se nadavam barem malku ti pomognav.

(Одговор на членот Lacrymosa)
Непосредна врска до пораките: 1595
19.2.2013 23:57:46   
kikicka
Дабрестонот и Утрогестанот се различни. Јас знам за Дабрестонот дека се даваат на девојки пред забременување и остало што ти го наброи. Јас пијам само Прегназон и плус Фолат - Фолна Киселина на Алколоид и ништо повеќе. Расшрашај се за Дабрестонот. Инаку Утогестанот е за подршка на бременоста доколку има проблем. А на трудница без проблем не би требало лекарства за секој случај да се даваат. како во случајот на Дкакул ради претходен спонтан, ама ако тебе ти е ова прва бременост без претходни проблеми нема шотреба од превентивни лекови.
ИЗВОРНА ПОРАКА: Lacrymosa

Dravo idni mamicki. Stotuku doznav deka i jas kje bidam mama. Imam edno prasanje. Doktorkata mi prepisa Tifol sto ustvari e folna kiselina i edmo Dabroston sto e ustvari didrogestaron sto vsusnost nemam pojma sto e. Od upatstvoto procitav deka ova vtoroto e za reguliranje menstrualen ciklus, bolni menstruacii, neplodnost, za pacienti sto imale spontani abortusi, nepravilni ciklusi itn. Nekoj drug go pie ova cudo i koja e poentata sto mi go prepisaa pos nemam nisto od toa za sto e namenet?

< Поракaта ја уредил kikicka RR -- 19.2.2013 23:59:05 >

Непосредна врска до пораките: 1596
20.2.2013 0:27:33   
Cvekelencule
Мамички кога треба да биди земен првиот брис јас скоро 9 недели бремена а ми нема казано докторкава а инаку и јас пијам прегназол и фолна киселина од алкалоид поздрав

Непосредна врска до пораките: 1597
20.2.2013 5:34:40   
bucko mal
Dabrestonot jas go piev vo prvata bremenost,prokrvave i gi piev za zacuvuvanje na plodod do treti mesec taka mi kaza doktorkata(toa bese pred 10god).Imajtesi ubava bremenost i zdravi i zivi bebinja gospod da vi dade,pozdravce
ИЗВОРНА ПОРАКА: kikicka RR

Дабрестонот и Утрогестанот се различни. Јас знам за Дабрестонот дека се даваат на девојки пред забременување и остало што ти го наброи. Јас пијам само Прегназон и плус Фолат - Фолна Киселина на Алколоид и ништо повеќе. Расшрашај се за Дабрестонот. Инаку Утогестанот е за подршка на бременоста доколку има проблем. А на трудница без проблем не би требало лекарства за секој случај да се даваат. како во случајот на Дкакул ради претходен спонтан, ама ако тебе ти е ова прва бременост без претходни проблеми нема шотреба од превентивни лекови.
ИЗВОРНА ПОРАКА: Lacrymosa

Непосредна врска до пораките: 1598
20.2.2013 13:33:08   
Lacrymosa
На мм докторката му рече дека тоа било да се зацврсне и да се зачува плодот ( јас бев зафатена со плачење така да не знам) али јас ниту имам прокрвавено ниту сум имала некогаш спонтан... ништо од оа што е наведено во упатството па затоа реков да си прашам дали и некој друг пие такво нешто.

(Одговор на членот bucko mal)
Непосредна врска до пораките: 1599
20.2.2013 13:56:08   
Melanija RR
Lacrymosa и утрогестан таблети и вагиналети, и дабрестон се прогестерон и служат за подршка на плодот ,т.е. да се задржи и се да биде во ред.Докторите го препишуваат доколку се имало претходни индикации но и превентивно.Во секој случај не штетат и ете така проценил твојот доктор.
Кога се прави инсеминација задолжително се дава,а ако се забремени природно а претходно немамо спонтан и докторот процени дека е во ред не се дава оваа терпија.

ТУКА можеш да прочиташ повеќе за утрогестан но и за дабрестон искуства

Непосредна врска до пораките: 1600
Страница:   <<   < Претходна страница  62 63 [64] 65 66   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  62 63 [64] 65 66   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Прв оброк
kate84

Што му дадовте како прв оброк на своето малечко ?

Јаболко (74%)

Компир (13%)

Морков (4%)

Тиква (4%)

Слива (0%)

Праска (4%)

Број на сите гласови: 23

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!