Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
pojadok: dunja jabolko plazma mleko pred spienje uzinka: tikva modri slivi banana i plazma rucek: zelencuk so telesko mevce (pola izede) mleko pred spienje uzinka:go dojade rucekot i malku cokolado vecera: jufki so kiselo mleko i posle toa dve parcinja tikva mleko pred spienje
piese: voda, caj, ceden portokal i vodickata od kompotot od dunja
15 meseci
< Поракaта ја уредил TamaraMartina -- 13.2.2013 10:40:57 >
Деновиве не оди во градинка, дома со тато се чуваат. Еве како се хранат.
Вчера
Појадок - лепче, путер и кисело млеко Ужинка - пола банана Ручек - грашак и кисело млеко Ужинка - две чоколатца Киндер и пола јаболко Вечера - палента со сирење и кисело млеко
Во последно време хит му е киселото млеко и господинот се научи си отвара фрижидер и сам се послужува што му се јаде.
Денес на мени имаме:
Појадок - тарана со сирење Ужинка - бисквити Ручек - супа со зеленчук, ориз со моркови, без месо Ужинка - најверојатно јаболко Вечера - тост со путер, кашкавал и маслинки (инспирирано од Натушка )
И вчера и денес имаме сок од јаболки, портокали, моркови и еден цел лимон сосе кора (направен во соковник).
< Поракaта ја уредил AnnaMolly RR -- 14.2.2013 14:27:30 >
- Mleko so med i jajce od potpoloska - Kornfleks so mleko - 2 mandarini, jabolko i banana - 2,5 posni sarmi bez zelkata -1,5 kriska ABC so ementaler i crni maslinki - 2 kriski leb i kem (eurokrem) so tato deka bea sami doma
Denes:
- lazica med - mleko so jajce od potpoloska - kornfleks so mleko - 1 portokal,1 jaboko, 1 banana -za rucek ima integrlani testenini so sos. Sos (svezi pecurki, kromid,luk besamel sos i kozji kaskaval) - za vecer ne znam sto kje ima
dorucek nepoznat rucek oriz so meso i salata,i supa uzinka:nekoe pareno kolace,ucitelkava dur gi ranela drugive deca,moevo go izelo nejzinoto i + od drugo dete ukrala doma:pire i pola pleskavica
sok od kiva i jabolko ripcinja,malku cokolado i pak nisto ne sakase za vecera,ke treba nesto da prevzemam ispi 250 mk mleko i zaspa
Ma vo usta leb ne stava ne znam vcera sto mu dojde, deka so tatko mu sami se cuvaa. Koga dojdov doma go cekav da mu se slosi Inace ementaler e vid na kaskaval so dupki. Dokazano e so istrazuvanja i brojki deka ementalerot sodrzi najmnogu kalcium i dr minerali dobri za koskite.
150 гр. млеко Во градинка не знам што јаделе (го нема менито за овој месец а внука ми не оди неделава во градинка па немаме информатор ) Едно парче телешко месо Банана Сокче од портокали..и сигурно мснале и некоја гриска со внука ми Супа од мешан зеленчук и зелка салата-намерата ми беше тука да прекинеме со јадење за дента, арно ама детето си побара лепче со кашкавал па и тоа мсна малку. 200 гр. млеко пред легнување
Nasheto deneshno meni: -Dorucek: Nestle so zitarki i kekes -Uzina: praskite od kompot so zitarki -Rucek: teleshko mevce so kompir,morkov,kromid,luk,tomato cherry brokula i karfiol. -Uzina: ovoshen jogurt planiram no ne znam dali ke jade -Vecera: planiram proja da pravam.
Денес: Доручек - Нестле зоб и суви сливи со млеко Ужина - банана со мед Ручек - варен лосос со печен компир и праз Ужина - плазма, цеден сок од портокал и мандарини Вечера - тарана со павлака Пред спиење 150 мл млеко Деновиве сме катастрофа со млекото, буткаме со сила и стварно не знам во што е проблемот 13 месеци и 22 дена
Малечка 23 јас мислев дека твоето дете е помало, темава е за деца од 1-3 години. Мила 28 кои житарки на Нестле ги даваш со јогурт? Јас купив едни пишува 8 житарки со бисквит, сакав да и направам со јогурт, ама пишува само со ад млеко или со кравјо.
Samo Nestle 8 zitarici bez dodatok, znam deka psiuva so ad, kravjo ili da se izmolzis.. megutoa jas mu gi davam so jogurt i se mnogu povkusni i taka gi jade. Inace i tie so sliva i so med mu imam dadeno so jogurt isto gi saka , dokolku gi spremam so ad melko ne mu se dopagaat :/
ИЗВОРНА ПОРАКА: Hunny
Малечка 23 јас мислев дека твоето дете е помало, темава е за деца од 1-3 години. Мила 28 кои житарки на Нестле ги даваш со јогурт? Јас купив едни пишува 8 житарки со бисквит, сакав да и направам со јогурт, ама пишува само со ад млеко или со кравјо.
Денес јадачки ден Доручек - лебче со крем сир и кашкавал Ужина - банана, млеко и мелена плазма Ручек - пилешко со компир,морков,целер и брокула Ужина - јаболко и морков од малите теглички на Хип и 100 мл сок од цеден портокал Вечера - домашна баничка со сирење И на крај пола средичка со Нутела 150 мл млеко пред спиење Цел ден испи околу 300-400 мл сок од капини и црно грозје разреден со вода. 14 месеци без 5 дена
Ај пак јас Денешно мени: Појадок - палента со сирење и јогурт Ужина - банана и јаболко со млеко, мед и какао (како пудинг) Ручек - леќа со кромид, морков, лукче и лажичка павлака Ужина - 1/2 животинско, 1/2 плазма, сок од портокал Вечера - цело варено јајце со лебче и јогурт 150 мл млеко пред спиење Цел ден пиеше чај од малини (Хип) и сок од капини и црно грозје. Скоро 14 месеци
Темава замрела, ајде да ја активирам со едно дупло мени Вчера: Доручек - палента со сиренце и јогурт Ужина - банана Ручек - ориз, грашок, морков и цвекло Ужина - каша од кајсија (Хип) и цеден сок од портокал Вечера - варено јајце со јогурт и рендан кашкавал Млеко 150 мл пред спиење (толку за цел ден) ________________________________________________
Денес: Доручек - млеко со мелена плазма Ужина - банана со мед Ручек - пилешко месо со компир,морков,брокула и јогурт Ужина - Монте од малите пакувања Вечера - неколку залчиња лебче со крем сир и тие ги исповрати, не знам зошто 150 мл млеко пред спиење
Имаме 14 месеци и 3 дена
Појадок - овесни снегулки и ленено семе со јогурт Ужинка - банана со јаболко Ручек - брокула со ориз и телешко Ужинка - круша со микс од 4 семиња (тиква, лен, сусам и сончоглед) Вечера - тарана со сирење 200 гр млеко пред спиење
Преку цел ден околу 400 гр цеден сок и плус чајче
Воздраст 21 месец
Елена К зошто даваш Монте полно со емулгатори, хемикалии и којзнае уште што? Тоа јас не би го јадела а не па на дете да давам