Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
ИЗВОРНА ПОРАКА: Beatris RR Елена К зошто даваш Монте полно со емулгатори, хемикалии и којзнае уште што? Тоа јас не би го јадела а не па на дете да давам
Само на гости кај баба без мое присуство се јадат вакви посластици, а на бабите не им се докажува Во секој случај ептен ретко се случува, па ајде...
7.30- 150 мл. млеко 9 - пола парче леб со малку павлака(ова со нас додека појадувавме) 11 - палента со павлака, па една коцка чоколадо околу 15.30 - пире од компир и морков со пилешко околу 19 - гриз со ванилин шеќер и банана 21 - млеко за добра ноќ
+ 500 мл цеден сок јаболко,потрокал, морков и киви
22 месеци
-Dorucek-plazma so mleko poln tanjir -Uzina- praska so oriz ovoshna kasha ne ja izede cela -Rucek polneta babura so lepce -Uzina : ja dojade ovoshnata kasha + grickashe plazma -Vecera: coko leshnik i mu se zasvigja odamna ne jadel takvi kashi
cajce vo tekot denot okolu 350 ml +mlekce za nananje
Deneshnoto meni:
-Dorucek: palenta so krem sir -Uzina: krusha so zitaraki -Rucek: gravce so lebce :))) isto ko vo gradinka ponedelnicki gravce -Uzina: ovoshen jogurt -Vecera: tarana so sirenje
Za pienje denes ima kompot od jabolki kajsija i sliva + mlekce za spienje.
Појадок - лепче со путер и сирење (сам си побара) Ужинка - ништо Ручек - сарма од зелка, само без зелката :) Ужинка - пола јаболко, пудинг Вечера - кајгана со кисело млеко
И домашен сок од цвекло, портокали и јаболко + двапати по 200 мл млеко пред спиење.
Вчера кај нас на мени: Доручек - варено јајце со лебче, крем сир и јогурт Ужина - праска од малите теглички на Хип и малку банана Млеко пред спиење 120 мл Ручек - варен лосос со компир и морков Ужина - чоколатце и цеден сок од портокал Вечера - корнфлекс со јогурт Млеко пред спиење 150 мл 14 месеци и 1 недела
Денес: Доручек - овесни снегулки со јогурт Ужина - овошна каша (1/2 јаболко,1/2 банана, 3-4 зрна аронија, лажичка ленено семе и лажичка мед) Млеко пред спиење 120 мл Ручек - компир манџа со телешко Следна ужина ќе ни биде праска од компот За вечера лебче со нешто (крем сир, к.млеко) ќе смислиме И млеко за нанање 150 мл
Доручек: Јуфки со сирење и чаша јогурт Ужинка: Нестле пудингче гриз Ручек: Лосос со зеленчук Ужинка: Банана и круша со микс од четири семиња Вечера: Со татко и ќе се шлакаат со макарони болоњезе зошто мама оди на шопинг 200 мл Нестле Јуниор 1+ пред спиење Преку цел ден чајче со мед и лимон, и 200-300мл цеден сок
-dorucek: palenta so kremsir i jogurt -Uzina: kasha so praska i oriz -rucek : pileshka sua so pileshko mevce i zelencuk potopena so mevce -se nadevam ke jade denes bidejki vcera se buntuvashe neshto -uzina: banana -vecera: tarana so sirenje
caj vo tekot na denot kolku mu se pie i pred spienje mlekce.
denesno meni 14,5 meseci dorucek- jogurt so 4 meleni seminja, kornfleks i malku orizovi sngulki uzinka - banana i avokado rucek - misirkino so integralen oriz,kromid,morkov i nekolku zrna grasok uzinka- jabolko vecera cokolino( nestle junior) ili tarana so mocarela
pred spienej ke ponudam mleko nestle 1+
Seuste nema prifateno drugo mleko , pie edvaj po 20-30 ml. Deneska e 3 den kako ne cica. I otkako go odbiv pocna da jade bez da pravi problemi ili da me ceka gladen da dojdam od rabota za da cica :D ima 14, 5 meseci
Денес е кај баба и дедо на гости, еве го менито: Појадок - кисната баничка со сирење + Баланс јогурт Ужинка - јаболко Ручек - супа, печени компири и месо (не знам какво) Ужинка - најверојатно пудинг Вечера - непознато :) ќе видиме
- domasno mleko so jajce od potpoloska - edna mala kriska baget so puter i sirenje - kornfleks so domasno mleko - jabolko i portokal - 1 Granola bar - za rucek kje bide pecena riba vo folija so peceni kompiri - za vtora uzina planiram svez ananas - za vecera ne znam seuste, sto kje pobara
доење цеден сок од портокал јаболко, круша и аронија со житарки и 4 вида семиња банана тел. месо со зеленчук лепче со абц и јогурт јаболко печена тиква со млеко чај АД млеко за добра ноќ
скоро 1,5 година
pojadok: palenta so sirenje plus nekolku zalcinja dukatelo so crvena piperka uzina: nekolku parcinja domasen cips mleko 250 ml rucek : pire so pilesko mevce i salata zelka, cveklo i morkov uzina portokal, pola kiva, a pole pola cas i 1 krem bananka uzina: ( na gosti) nekolku smokicki, 1 parce kaskaval i 1 kisela krastavicka vecera biskoti i sok od praska mleko 250 ml
cel den 300 ml voda i 150 ml sok od aronija 13 meseci i 27 dena
pojadok pcenkaren kornfleks so jogurt uzinka ovosen jogurt so ananas mleko 250 ml rucek oriz so spanjak, i 1 laz pavlaka uzina supa so knedli od griz i pola jajce mleko 250 ml vecera tarana so sirenje mleko 250 ml
voda 250 ml i 150 ml sok od aronija skoro 14 meseci
доење цеден сок од портокал јаболко, круша и аронија со житарки и 4 вида семиња банана тел. месо со зеленчук лепче со абц и јогурт јаболко печена тиква со млеко чај АД млеко за добра ноќ
скоро 1,5 година
aman be srcko uste li ste na doenje neli se odviknuvate veke
Јас сум загрижена моја М не пие многу течности...цел ден пие само 200 мл млеко, и 250 мл чај, ако имам среќа некоја голтка вода да и бутнам...не знам што да се прави
9 - 150 мл. млеко 10.30- палента со павлака 12.30- овошен јогурт со кајсија околу 16.30/17- компир манџа со лепче ужинка може квики или пола чокобисквит околу 20 -гриз со банана околу 21.30 - 100 мл. мелко
+ 500 мл. цеден сок јаболко,портокал,морков + чај од брусница ако не му стигне сокчето
dorucek:tarana so kiselo mleko uzinka:dva kroasana mali 7 days sok,voda,malku kikiriki (toa vo park) mleko pred spienje rucek:selsko meso uzinka:cela banana vecera pola parcence proja so abc namaz pola kriska eurokremce mleko pred spienje
9 - 150 мл. млеко 10.30- палента со павлака 12.30- овошен јогурт со кајсија околу 16.30/17- компир манџа со лепче ужинка може квики или пола чокобисквит околу 20 -гриз со банана околу 21.30 - 100 мл. мелко
+ 500 мл. цеден сок јаболко,портокал,морков + чај од брусница ако не му стигне сокчето
Еве апдејт за вчера . Целосно остварено освен ручекот неќеше да го јаде , па му направив тост со кашкавалче и путерче
Вчера: лажица мед овошен микс со житарици и четири семиња банана компирчиња од Мекдоналдс (бевме излезени, и детево ако не пробаше, не бива) супа од зеленчук лазањи со зеленчук и мисиркино месо јаболко гриз со млеко и малку чоколадо
Денес: лажица мед овошен микс со житарици и четири семиња јаболко полнети тиквички и салата краставичка (без зачини) пак некое овошје за ужинка за вечера најверојатно домашни кифли со сирење и јогурт
за некој ден ќе полни две години (во четврток)
ИЗВОРНА ПОРАКА: Ikana RR
Јас сум загрижена моја М не пие многу течности...цел ден пие само 200 мл млеко, и 250 мл чај, ако имам среќа некоја голтка вода да и бутнам...не знам што да се прави
Икана а сокче сака да пие?Можеш да и цедиш сокче и по на вода да и го правиш ,пример 1/3 сок,2/3 вода..