Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
Јас сум загрижена моја М не пие многу течности...цел ден пие само 200 мл млеко, и 250 мл чај, ако имам среќа некоја голтка вода да и бутнам...не знам што да се прави
Доволно е Икана, не се грижи. Т. почна да пие сок пред 1 недела, со полни 18 месеци. До тогаш само беше на доење навечер и по малку ноќе, и по 50-100 мл вода. Ни чај не пиеше. Течности надоплнувавме со свежо овошје и кисело млеко. И се изненадив минатата недела кога на шала и понудив сок, и го испи скоро цел.
Нашето мени од вчера: -појадок: тарана со млечен намаз, и лажичка 4 семиња, пола чаша јогурт -ужина: банана -ручек: тел.мевце со зеленчук (морков, кромид, пашканат, грашок и малку ориз) -ужина: Киндер чоколатце и јаболче - вечера: белки од варено јајце, кисело млеко и малку срединка од лепче
8h palenta so kiselo mleko 10h kifla 12h banana i 2 plazmi 13h ovosen miks hipp 15h(pilseko so oriz,grasok i pcenka) setavme pa pokasno rucase 18h 2 cedeni portokali i pola zivotinsko carstvo 19:30h integralno lepce so abc krem sir 21 h edvaj 50 ml nestle junior :)
Denes planiram
-cokolino so nestle junior - banana i ananas -telseko so kompir,kromid,morkov,paskanat -jabolko -ovesni/kornfleks +(1 lazica meleni seminja) so jogurt
nestle junior za dobra nok
14,5 meseci
Вчера да доручек имал ссвежи јаболки, не сакал ништо друго да јаде. За ручек компир манџа со мевце. За вечера домашна баничка и јогурт. Измеѓу оброци домашен компот, сок, нешто овошје, чоколатце, а пред вечерата се накрка кикирики кај золва ми
08h cokolino so ad nestle junior 1+ 11h banana i kivi 14h telesko so kompir, brokula, kromid,morkov 17h ovosen jogurt so malini an nestle 19h zitarici so jogirt 20:30h supa(jas jadev i on odma se nacrta na masa)
tecnosti voda i ceden portokal
denes na meni
08h lebce so seminja i abc krem sir i casa jogurt 10-11h ceden sok od jabolko, morkov,portokal i aronija 14h krem supa/corba so mesan zelencuk i jajce 17h nekoe ovosje..jabolko 18 plazma ili ovesen keks 19-20 medolino/cokolino so ad nestle junior
14,5 meseci
доручек: тарана со абц и 4 семиња, и неколку лажички кис.млеко ужина: сушена папаја, и банана ручек: блитва со ориз, морков, домат и лукче, со к.млеко ужина: овошје (јаболко, или банана, што ќе сака -тоа) вечера - планирам намаз со варено јајце
Денес: Овесни снегулки со јогурт Банана Малку баница со јаболка Телешко со карфиол и морков Киндер чоколатце Плазма со млеко И после вечерата пола парченце баница со сирење и јајца (стрвле невидено е) 180 мл млеко пред спиење
14,5 месеци
доење цеден сок од портокал јаболко банана аронија интегрални житарки и 4 вида семе кајсија и маалку пица лосос со кромидче компир и морков ( праен на пареа мф мф) мало колаче зоб и слива со млеко АД за добра ноќ
цел ден вода и чај
18м и 2 дена
Sto ubavo si citam kako ruckaat vasite malecki sirence :) ima li nekoj ideja kako da mu "podmetnam" sirence , mlekce , ( nemozeme ni plazma ni cokolino ni griz) stom namirisa mleko odma odbiva ...testenini jade nemozam sirence da pomilsam da stavam ...uste se doime mozebi zatoa ...imame 15 meseci
Кристијана, дали му даваш отсолено сирење? Можеби му е блуткаво. И син ми млеко не пие, ама сака јогурт, кисело млеко и сирење, за тоа сме немале проблем досега, фала му на Бога.
dorucek-palenta so pavlaka +lazica 4 seminja uzinka - banana -2 cedeni portokali rucek- kinoa so misirkino mevce, kromid,morkov, brokula uzinka- jabolko i izede 1/2 zivotinsko carstvo cokolatce vecera- kornfleks so jogurt(toa jas jadev i on so mene ) pred legnuvanje ..odvaj 60 ml nestle 1+
Denes dorucek- cokolino so nestle 1+ (malo lazice leneno meleno) uzinka- kivi i banana rucek: sarena mesavina(miks od poveke vidovi grav, leka, naut) od biokult go kupuvam no mn tesko se vari(iako go pokisnuvam uste predhodniot den)..ama sin mi go obozava uzinka- pak nekoe ovosje ili ovosen jogurt vecera- makaroni so sirenje ili kajgana
za 3 dena ke polni 15 meseci
< Поракaта ја уредил mila28 -- 22.3.2013 9:52:34 >
Денес имаме: Појадок - лепче со путер, кашкавал и јогурт Ужинка - соленки :) Ручек - супа, печени компири и свинско месо, салата зелка Ужинка - најверојатно портокал или јаболко Вечера - кајгана или пржени лепчиња со јогурт
250 mil mleko dorucek.palenta uzinka.banana 250 mi melko rucek.supa so zelencuk uzinka.1 portokal 250 mleko vecera,jogurt i zitarki 250 mil mleko 200ml voda,100 ml sok 13 meseci
Ве читам мамички и ми се плачи. Син ми има полни 16 и пол месеци и ништо не јади. Само бисквити со млеко, супа со лепче, чоколино, овочно јогуртче или пудинг. И тоа секој ден. Ке полудам, овошје зеленчук никако. До пред некое време не дека кој знај колку ама пак си јадеше. сега нисто. Единствено што не одзува е 3 пати по 200-250 мл млеко.... дајте некаков совет
Ве читам мамички и ми се плачи. Син ми има полни 16 и пол месеци и ништо не јади. Само бисквити со млеко, супа со лепче, чоколино, овочно јогуртче или пудинг. И тоа секој ден. Ке полудам, овошје зеленчук никако. До пред некое време не дека кој знај колку ама пак си јадеше. сега нисто. Единствено што не одзува е 3 пати по 200-250 мл млеко.... дајте некаков совет
Jas ne sum imala proglem so mojata,se jade,sega za zelncuk napravi mu supa od poveke vidovi zelencuk(mesto kupecka)mos prvite nekolku pati nema da mu se dopadne no ke se navikne,a za ovosje mesto kupecki ovosen jogurt jas i pravam doma na pr;izblendiraj banana i jogurt,ili jabolko suvo grozije i jogurt,sega nema mnogu izbor na ovosje ama pak moze da se napravi nesto,eve i edna vkusna kasicka sto mojata ja obozava 1,varena zolcka 1 banana sok od 1 portokal zaedno izblindirano ili zgmeceno so vikluska.A mozebi ne jade ako mu raste nekoe zapce ama toa trae nekolku dena,mesto beskviti so mleko davaj mu zitarki (blagi)so mleko isto se mnogu ubavi.Drug sovete neznam so da ti kazam ,imam videno mnogu majki gi hranat decata vo park da se lazat so drugi deca za da jadat ama posle pa navika ke mu stane se so lazenje,ama pa izgleda makata coveke na se ke go natera da proba.