Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
Pozdrav devojki vi posakuvam uspesni rezultati,jas eve tret den primam Merional i vo sreda treba da odam da vidime dali ke imam barem nekoja jajce kletka.pozdrav
Гина, мислам ти прашуваше за Бахчеџи клиниката. Кога одиш накај државна по патот баш пред Државна од левата страна имаат свое преставништво. Не го знам бројот ама стои на вратата на табла, некон ако оди накај ДРжавна во скоро време нека ти го запише.
cacim i koki12 so sreka devojcinja vi posakuvam pozitiven test za dve nedeli i goolemo slavenje tuka na forumot, samo bidete pozitivni relaksirani ne se opteretuvajte so simptomi i ke vidite deka uspehot ke dojde Na site drugi ostanati koi se vo procedura im posakuvam isto taka mnogu uspeh
Ајде cacim и koki12 со лесно и брзо да поминат овие две недели па да не израдувате . Ви пуштам многу и пишувајте како сте ... Гушки до двете! Skopjance мила ајде мора да биде, биди и ти опуштена, верувај во себе и многу среќа и тебе!!!
Cacim i Koki 12 uzivkajte si sega so embrioncinjata i vie naskoro da ne izraduvate so
Skopjance, opusteno i se ke bide vo red! Ti pustam mnogu sreka
Nate76 kako si ti? Kako pominuva vremeto. Golem pozdrav za tebe.
Lina* cekame vesti od tebe vo sreda. Dali e ili
Pozdravce i do site drugi.
Imam edno prasanje. Nekoja od vas imase postirano deka gledala na youtube upatstvo za bockanje so suprefact, pa ako moze da mi go prati na pp. Ili bilo koja sto znae da mi objasni kako treba da se stavaat injekciite. Jas od naredna sreda treba da pocnam da se bockam, i prvata nedela sama ke treba da si gi stavam, pa ne sum bas sigurna deka ke znam.
devojki fala vi na site za podrskata i pozitivnata energija sto mi ja prakate.sakav da ve prasam dali e vo red sto lezam poveke vreme a strana,na grb e neizdrzlivo,moze li da mi kazete vie kako gi pominuvavte prvite tri dena dali lezevte celo vreme na grb.golem pozdrav do site.
lele kolku e dosadno lezenjevo na grb....ama ja si se vrtam levo desno da ne mi e dosadno ,a sega pak naprotiv mislam deka celo vreme sum vo wc,vcera osekav nekoi blagi bolki vo stomakot i sestrata mi rece da pijam uvin caj ili brusnica....zosto imav bolki, dali e vo red neznam...ama sto e tuka e i da se nadevame na najdobroto vi posakuvam uspeh na site i vi ja prakam cela pozitivna energija pozz
Koki12 I Cacim.... Neznam Dali e prikladno jas da vi kazuvam za lezenjeto bidejki sum so 3 neuspeshni ivf no ete ke vi kazam samo edno lezete si kako vi e zgodno na grb na levo na desno...rotirajte...SE , samo da ne chuvstvuvate nervoza od toa...neli kako velat samo opushteno...
Devojki na site sto ste vo proces so lesno, na onie koj uspeaa so sreka i na onie koi ocekuvaat im ja posakuvam mojata dupla sreka .isekuvanjeto do testot za mene bese uffffff mnoguuu dolg mislam i sega mesecite kako odat se mi e dolgo dodeka ne si gi viddam moite angelcinja .
Anonimen jas posle punkcijata go posetiv d-r taka e vo plodnost sestrite te pustaat preku red da vlezis a za transferot zavisi kako se razvivaat embrionite dali 3den peti den taka nesto
lindicka da jas prasuvav znaci vo skopje imaat samo pretstavnisto i tuka te zakazuvaat ako imas potreba sto znaci kaj nas nemaat klinika fala duso
ne sakam da si go pikam nosot kade sto ne treba no ova so ummu-anja me iznenadi koja i bese celta da laze i kako mozes da lazez deka pravis ivf
cacim i koki12 srekno devojki lezete si opustetese i ama bas so nisto da ne se zamarate.Lezete kako vi e zgodno,na grb se lezi posle transfetot 1-2 casa a posle ne e bitno.Jas denta posle transferot imav uzasni bolki i voopsto ne mi tekna kako da lezam a slednite tri dena imav temperatura i strasno kaslav taka da i togas ama ic ne pomisliv kako lezam....gledav samo da bidam vo polozba kako sto najmalku kaslam.Ajde ve vlecam po mene i daj boze da si vidite pa da slavime posle
ne sakam da si go pikam nosot kade sto ne treba no ova so ummu-anja me iznenadi koja i bese celta da laze i kako mozes da lazez deka pravis ivf
Потпис! А од каде се дозна дека не е во ИНВ процес? Мислам, во еден пост се обидов да образложам цела страна за мое искуство, само да и помогнам и сега ме интересира дали навистина се обидела во Ултрамедика или пак тоа воопшто не се случило? Од каде модераторите заклучија дека е пишувано лаги??? Не знам каква е политиката на РР по оваа прашање, смеат да напишат или не??
Vi posakuvam na site ubav i opusten den, posebno na onie sto si odmaraat i si gi galat mesinjata.
Ummu Ajna, od ona jas sto razbrav, pisuvala prethodno vo tema poligamija, pa posle lazela deka nekoja nejzina drugarka i go zemala bez znaenje telefonot i pisuvala vo nejzino ime i.t.n..... Konkretno za in vitroto ne znam dali navistina bila vo procedura za ivf ili ne...
kolachece dobro utro i na tebe!Mi ostana uste ovaa den so lezenje pa od utre da se razmrdam malce.Mimi ti posakuvam dobri i kvalitetni jakce kletki a tebe Skopjance visook estradiol.Nate,Lina i Iviv ve pozdravuvam i vi poskuvam lesna i ubava bremenost,milo mi e sto sepak ne ne zaboravate i nas.Iviv tebe te sledev uste od lani tolku bese pozitivna i pokraj se sto se sluci togas,i da znaes deka koga mi soopstija deka imam samo edna jajce kleka celo vreme se tesev so tvojot primer deka i ti so edna jajce kletka uspea.Golem pozdrav do site.
< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 5.3.2013 14:12:27 >
Девокји, ивинете што ќе се замешам во темава, ама од кога тоа докториве почнаа да „препишуваат“ строго лежење и тоа на грб после IVF? Јас имам едно ( и успешно) IVF - имам близначки кои имаат 4 ипол години и докторот никогаш не ми рече да лежам. Ми рече само после ембрио трансфер да одмарам 3 дена ама не строго лежење, туку да припазувам да идам у вежбална, да не трчам, да не бришам пенџериња јас бев дома тие 3 дена ама најнормално се понашав, станував, готвев итд...после тие три дена си се вратив на работа со полно работно време, најнормално. Првите 3 месеци одев на работа со скратено раб време по 4 саати бидејќи бев многу уморна и имав ептен мачнини а немаше кој да ме замени, после првите 3 месеци до крај на бременост одев најнормално на работа. Мислам дека лежењето нема врска и дека има контра ефект, бидејќи психичкиот момент игра голема улога. Ако само лежите мислите вис е нон-стоп во тоа дали сте бремена, односно цело време стравувате дека не сте и на крај ќе испадне дека не сте....мислам дека подобра услуга ќе си направите ако најголем дел од денот заборавите дека сте имале IVF постапка и си се понашатае најнормално...еве нека кажат и другите кои имале успешни постапки какво е нивното искуство
ИЗВОРНА ПОРАКА: cacim
lele kolku e dosadno lezenjevo na grb....ama ja si se vrtam levo desno da ne mi e dosadno ,a sega pak naprotiv mislam deka celo vreme sum vo wc,vcera osekav nekoi blagi bolki vo stomakot i sestrata mi rece da pijam uvin caj ili brusnica....zosto imav bolki, dali e vo red neznam...ama sto e tuka e i da se nadevame na najdobroto vi posakuvam uspeh na site i vi ja prakam cela pozitivna energija pozz
Blue_Blue ama si me izraduvala so postov! Mene prvoto in vitro mi bese neuspesno, a lezev celi dve nedeli, pa duri i alergija na nervna baza dobiv... Duri i doktorot me iskara sto sum lezela tolku Zatoa ovoj pat se spremam samo tri dena odmaranje i posle kako sto kaza nazad vo normala. Bas me opusti sega, deka ete nekoj sto ne "se vrzal za krevetot" imal uspesno in vitro.
ummu-anja е банирана а тоа дали правела ИФВ е само коментар и прашање дали воопшто правела ИФВ,никој не рекол дека за ИФВ лажела.Така што никој неможе да знае со сигурност ,ова како инфо за затварање на темата и прашања врзани за ummu-anja. Ви благодарам
3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи, 3 IUI =/, без терапија август 2013г. Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни
zdravo dragi rr kako ste site vie koi ste vo postapka na ivf i site koi veke se vo iscekuvanje na vi drzam sreka konecno dase izraduvate ,dali na nekoja i se ima sluceno posle posle neuspesno ivf da i docni ciklusot po neuspesnoto ivf koe testot go pravev na 10 dekemvri bese negativen ,a na 9 veke dobiv ,potoavo januari mi docnese 7 dena i mi dojde na 15 ,a vo februari ne mi dojde i veke mi docni 18 dena i bev na pregled kaj maticnata i ispadna deka ima 2 cisti i mi dade vibramicin da pijam i vcera gi zavrsiv i znaci eve deneska poleka se probiva znaci mi doaga i samo kolku sum radosna bidejki sekoj den se molem za da mi dojde daj boze i cistite da se povlekle vo ponedelnik imam pregled pa se nadevam deka ke bide se vo red da nema panika za dzabe bidejki ovie 18 dnea mi bea pekol sekakvi filmovi si pravev deka ne e vo red nesto so mene i potoa na mal odmor vo ceska na 3 meseci i da si napolnam bateriite da si ja odmoram dusickaata i so novi sili so gospod napred vo avgust da pocnam so procedurata na ivf ve pozdravuvam site imajte ubav den i daj boze site da uspeeme po ovoj pat koi site sme trgnale da ima sto poveke uspesni ivf
devojki pomagajte, neznam sto se slucuva, denes mi 3 den od transfer a imam nekoi tapi bolki vo stomakot, me faka panika koki12 ti kako si,kako pominuvas so lezenjeto?na site drugi vi posakuvam se najdobro