|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  30 31 [32] 33 34   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Вештачко оплодување IV дел
8.3.2013 0:24:43   
mesecina83
dragi rr sreken 8 mart, neka ovoj den vi bide poseben da go dobiete najgolemoto vnimanie od site najmili ,i neka ovoj den da ne se slavi samo ednas vo godinata tuku 365 dena ,bidejki toa i go zasluzuvame, mnogu sreka na site vie koe go zapocnavte ivf koi nekoi se vo postapka na ivf ,a nekoi gi ocekuvaat user posted image user posted image vi posakuvam mnogu sreka i uspeh konecno da vi se ostvari najubava zelba da postanete roditeli ,zdravje sega zasega jas povremeno ke vi davam podrska i ke vi drzam sreka i sekoj den ke ve sledam dali ima ubavi novosti pa zdravje od avgust mesec ke pocnam da gi sobiram dokumentite za da gi podnesam vo fondot pa vo noemvri-dekemvri mesec ke pocnam so terapijata do togas ke ve bodram,bidejki ovde sme kako edno smejstvo da si pomagame i hrabrime edni so drugi user posted image user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 776
8.3.2013 11:24:18   
koki12
Sreken 8-mi Mart na site,i posakuvam na site sledniot da go docekame vo pregratkite na nasite bebenca.
Cacim kako si kako go pominuvas vremeto,jas od vcera pocnav da stanuvam.Edinstveno me zagrizuva sto pocna da me boli polovinata,a toa mi sekogas prviot simptom za dobivanje.Ti osekas li nesto.

(Одговор на членот cacim)
Непосредна врска до пораките: 777
8.3.2013 11:47:31   
cacim
Koki12 malku mi e dosadno,povise lezam no sepak stanuvam,malku na terasa malku doma i taka mi minuva vremeto,a za simptomite mislam deka kaj mene uste od nekni gi ima stomak me boli,gradi me bolat, neznam vise so ne me bole,sve me boliuser posted image user posted image user posted image ama zdravje do posledno ke se nadevame deka i nie ke si gi vidimeuser posted image pozz

(Одговор на членот koki12)
Непосредна врска до пораките: 778
8.3.2013 12:20:37   
Bogdancanka
само позитивно девојки знаете дека и самата психа ни прави проблем,сите ние после секое инвитро бараме симпоми,болки во половината може да се јават и од лежењето...затоа опутете се мислете позитивно сигурна сим дека нарзо ќе си ги видите фамознитеuser posted image цртки

Човек не мора секогаш да биде херој ама може секогаш да е човек........

Непосредна врска до пораките: 779
8.3.2013 15:31:21   
trust
zdravo dragi rr sreken 8mi Mart na site vi posakuvam I bi sakala da ve prasam dali nekoja ima iskustvo so tabletite Dabroston, jas sum vo priprema za ivf I doktorot mi gi prepisa ovie tableti I dali e dobro endometrium od sekretoren tip I debelina od 12mm? bev mnogu zbuneta I ne uspeav da prasam sto znaci ova sega citam vo dokumentite deka vaka pisuva pa ako nekoj znae nak mi odgovoriuser posted image

(Одговор на членот mesecina83)
Непосредна врска до пораките: 780
8.3.2013 15:47:41   
cacisk
Trust Dobreston e isto sto i Utrogestan. Endometrium od 12mm e odlicno, ne se sekiraj. So sreka so procedurata za IVf

(Одговор на членот trust)
Непосредна врска до пораките: 781
8.3.2013 18:39:00   
Anonimen
Ringerajki moze da ve prasam nesto. Utre mi e 4 den od ET dali moze da se izbanjam ili rano e.? Celata lom sum i od vaginaletite , i kosata prilicno dolga mi e-uzas.Falaaa odnapred

(Одговор на членот cacisk)
  Непосредна врска до пораките: 782
8.3.2013 19:00:04   
@bebe
Sreken 8 Mart devojki, bidete posebni user posted image user posted image user posted image

Anonimen, velat deka mozes da se banjas no so epten mlaka voda, nikako zeska voda, e sega ne znam dali da pocekas uste nekoj den so ogled na toa deka pominale nekolku dena od ET, jas da ti kazam pocekav da pomine edna nedela od ET i se odmivav samo, a kosata namerno ja napraviv so presa za pletencinja sitni i taka ne mi se izmrsi voopsto, kako i da e barem uste nekoj den samo odmi se so mlaka voda, nemoj da koristis vlazni maramici bidejki zneas deka sodrzat hemikalii i da ne ti se predizvika ne daj boze nekakva iritacija, ajde da si gi vidis user posted image

(Одговор на членот Anonimen)
Непосредна врска до пораките: 783
8.3.2013 19:04:02   
skopjance
Na site RR im go cestitamuser posted image user posted image 8 Mart user posted image user posted image so najubavi zelbi.

Cacisk ramenjay moze da te bolat i ako si nastinata gledam malku ti e pokacena temperaturat, samo napred ne se predavaj a ako imasmnogu golemi bolki javi mu se na d-rot.

Koki12 i Cacim ajde uste malku pa user posted image inaku i sestrami koga pravese IVF pred da pravi test vikase ne sum trudna imase takvi bolki i grcevi kako za pred dobivaje pa na kraj ne dobi sega si ima user posted image

(Одговор на членот Anonimen)
Непосредна врска до пораките: 784
9.3.2013 11:04:36   
skopjance
Denes bev na eho i imam 4-5 folikulcinja, vecerva primam Pregnil pa so gospod napred vo ponedelnik 11.o3 imam zakazano punkcija, Melanija pisi me vo spisokot.
Se ndevam deka nema da bidat prazni i ubava ovaa dolga bajka ke zavrsi so happu end ili kako sto vikaat vo prikaznite i srekno si ziveea.

(Одговор на членот skopjance)
Непосредна врска до пораките: 785
9.3.2013 11:12:19   
cacisk
user posted image user posted image Odlicni vesti Skopjanceuser posted image user posted image ako se 4-5 neka bidat kvalitetni. So sreka vo Ponedalnik, i pisi ni kako si pominala

Непосредна врска до пораките: 786
9.3.2013 11:13:31   
Bogdancanka
скопјанче душо ајде со лесно на пукција, од срце ти посакувам сите јајце клетки да ти се оплодат и нека оваа бајка заврши со среќен крај па сета мака да остане зад тебе и се да се заборавиuser posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 787
9.3.2013 11:23:19   
Bogdancanka
*******2013*******

user posted image user posted image user posted image АКТУЕЛНО user posted image user posted image user posted image

15.02. -cacisk-почеток со терапија
19.02. -skopjance -почеток со терапија
mimiiiiiiiiiiiii -почеток со терапија

==========================

28.02. -cacisk -пункција
28.02. - koki12 -пункција
11.03-skopjance-пункција

03.03. -cacim -ЕТ
03.03. -koki12 -ЕТ
04.03. -cacisk -ЕТ

user posted image ИСЧЕКУВАЛКИuser posted image

17.3. -cacim и koki12 -тест
18.03. -cacisk -тест

user posted image ПРЕГРАТКИ user posted image

Nivea user posted image firenca didi user posted image Adelle user posted image gina user posted image milasteve user posted image @bebe user posted image mesecina83 user posted image Bogdancanka RR user posted image bubbleuser posted image

=====================
2013 година
Ema$user posted image nadezda user posted image Lina*user posted image

< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 9.3.2013 14:06:08 >

(Одговор на членот Bogdancanka)
Непосредна врска до пораките: 788
9.3.2013 11:42:08   
cacim
Skopjance mnogu sreka vo ponedelnik na punkcija, da imas kvalitetni jajce kletki i da se raduvame na user posted image
cacisk kako si,kako ti minuva vremeto?
koki12 ti kade si, kazi nesto....

Непосредна врска до пораките: 789
9.3.2013 11:54:26   
cacisk
Cacim vremevo sporo kako zelka mi pominuva, denes mi e 6 den, ama jas si izlagam za sat-dva na kafe, i si se vracam vo krevet. Ne znam dali bas e pametno ama ako sedam doma ce poludam. Ti lezis ili stanuvas-izlagas? Uste malku ostana ama kako cela vecnost mi se 2 nedeli.

Непосредна врска до пораките: 790
9.3.2013 12:09:21   
cacim
cacisk ne sum izlegla uste bidejki sum vo zgradi i ima mnogu skaliuser posted image ,no sepak celo vreme izleguvam na terasa,a poveke sum vo spalna,vcera mi bese malku neubavo, me fati nekoja panika,pa nema nesto sto ne me boli i neznam sto e rabotava, ama deneska sum okuser posted image sto ke ni dade gospod toa e, sto e nase ke si go dobieme,ajde uste ovaa nedela pa da si gi vidime nasiteuser posted image

Непосредна врска до пораките: 791
9.3.2013 13:08:08   
koki12
Zdravo devojki eve me i mene,izgleda vcera denta na site ni bese takva i jas imav mala kriza poradi simptomite za dobivanje,ama deneska sum postabilna.I jas nikade ne sum izlegla poradi skalite koi mi kazaa deka nesmeam da gi iskacuvam pa terasata mi e edinstveniot kontakt so nadvoresniot svetuser posted image .Cacisk dali se konsultirase so lekarot za izleguvanjeto ili go pravis na svoja raka,mene mi rekoa deka mozam da se razdvizuvam samo po doma.
Skopjance ti posakuvam mnogu sreka vo ponodelnik i daj boze site da izlezat kvalitetni jajce kletki.
Mimi sto se sluci so tebe neli vo Sredata trebase da imas punkcija?

Непосредна врска до пораките: 792
9.3.2013 13:20:11   
cacisk
Koki12 jas sama pocnav da izlagam, bez nikakva konsultacija. citavna stranskive sajtovi deka posle 2-3 dena od ET moze i na rabota da se odi, samo bez nekoe optovaruvanje ili krevanje. Jas ziveam na 2 sprat od stan ima malku za odenje, no ako sedam doms ke spoulavam. Odam samo na kafe i tamu sum sednata ne se napregam mnog. Se nadevam ne gresam vo vrska so ova, zosto ce me jade toa celiot zivot.
Pozzravcee

Непосредна врска до пораките: 793
9.3.2013 13:55:49   
Melanija RR
Девојки читнете некоја страна наназад ќе видите дека некои членки баш тоа советуваат,после 3 дена да се шетне излезе и опуштено не да се залегне во кревет.
Ајде силни сте user posted image user posted image user posted image

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

Непосредна врска до пораките: 794
9.3.2013 13:57:14   
koki12
Duso ne te prasav za da ti napravam griza na sovsta,prostimi ako e taka.Vo sekoj slucaj toa e podobro odkolku da lezis doma i celo vreme da se optovaruvas so simptomite i ishodot.Mene mi e prvo IVF i mozebi zatoa sum malku poposlusna, a i takov sovet mi dade sestrata.Znam deka vo sekoja klinika e razlicno.,Mnogu od tie sto pravele vo Plodnost imaat pisano deka do tretiot den lezat a potoa gi teraat da se odnesuvaat najnormalno kon sekojdnevnite aktivnosti no so poveke miruvanje.Mene vo Skopjevo me sovetuvaa taka mozebi poradi toa sto im kazav deka imam 20 skali do doma i na sala mi rekoa 14 dena da zaboravam na niv.Nedaj boze da treba no sleden pat i jas ne bi ziveela vaka kako vo zatvor,ova e stvarno nepodnoslivo pogotovo na vakvo ubavo vreme.Pozdrav!

Непосредна врска до пораките: 795
9.3.2013 18:00:48   
gina
debojki ne se opteruvajte mnogu so toa kaj sekogo e razlicno jas prviot pat dve nedeli ne stanav od krevet pa ne bidna drugite pati malku po doma se dvizev i pak nisto pa naredniot pat pocnav i natarasa da si sedam kao skalite gi odbegnuvav i poslednoto posle 5 dena pocnav i nadvor da izlagam si poseduvav i pravo krevet i nisto zatoa pravete kako sto vi saka dusickata vo momentot samo relaksirano od se srce vi posakuvam user posted image

skopjance a tebe ti posakuvam uspesna punkcija i site jk da ti se oplodat i da stanatuser posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 796
9.3.2013 18:32:26   
Nate76
Devojki ,mnogu ste mi napnati okolu ova lezenjevo, nieden doktor nema da vi kaze 14 dena da lezite ili da ne kacuvate skali mislam deka samo bauk si pravime samite nie koi go pravime in-vitroto.
Jas mozam da vi kazam od iskustvo posledniov pat (4-ti i uspesen) lezev samo prviot den otkoga dojdov od transfer na grb, pa uste 2 dena leskarav na strana vo polulegnata polozba na dvosed so lap-top pred mene, a posle toa otidov na rabota, rabotata mi e so stoenje i ottogas do denes sekoj den sum na rabota, momentalno sum bremena 20-ta nedela i nosam masko i zensko i sega za sega fala mu na boga e se vo red, i jas kako i vie lezev po dve nedeli za dzabe , posledniov pat si rekov ako treba da bide ke bide i vaka i onaka i bidna....ZIveam vo kuka na tri sprata i ima mnooogu skali i skalite gi kacuvav i se , navistina nikogas ne mi bese jasno sto e poentata so lezenjeto, ako se lezi ke se vgnezdat embrionite a ako se dvizime ke padnat user posted image , otkoga ke se zavrzi postapkata na transfer grloto na matkata si se zatvora i ako se ebrionite zdravi i normalno kaj zenata ako e dobar endometrioumot ke se vgezdat sigurno, ne se sekirajte ke bide sigurno, ve guskam site i cekam ubavi vest user posted image i ,,,ama samo relaksirano da ne ve cujam sekoj dena samo me boli polovina , me bolat pa ne me bolat gradi , da stanam ili da ne stanuvam , da odam ili da ne odam nadvor,...NEMOJTE vaka ve MOLAM veruvajte deka samo poloso si pravite odnesuvajte si se kako nisto da ne bilo... user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

< Поракaта ја уредил Nate76 -- 9.3.2013 18:38:59 >

(Одговор на членот gina)
Непосредна врска до пораките: 797
9.3.2013 18:54:43   
cacisk
Uff i jas ne sakam da se napnuvam mnogu okolu ova, no sto da se pravi, prvo mi e ova IVF, daj boze i posledno. Se mislam da ne zgresam nesto, ako stanam, ako se banjam, Ako jadam nezdrava hrana (cips, cokolada,itn) Pusta psiha sti ti praviuser posted image Nate 76 fala ti mnogu za tvojata iskrenos, nekako gledam da se pronajdam vo tvoite zborovi, poveke da se olabavam.

(Одговор на членот Nate76)
Непосредна врска до пораките: 798
9.3.2013 20:08:06   
cacim
cacisk i mene mi e prvo ivf,i jas si jadam se sto mi dusa saka i blago,cips gazirano,pa neli nie sme bremeni na dusickata treba da i dademe se sto sakauser posted image
ne se zamaraj ,ke bide toa sto treba da bide,nie nisto ne mozeme da smenime

Непосредна врска до пораките: 799
9.3.2013 20:15:22   
Anonimen
Денес ми е 7 ден од трансфер, мерев температура ми е 37.7 user posted image Дали да се напијам нешто? Плиссс кажете ми како ја смнам температурата.

Непосредна врска до пораките: 800
Страница:   <<   < Претходна страница  30 31 [32] 33 34   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  30 31 [32] 33 34   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

ili... ili?
mec21

koe ime vi e poubavo?

leon (52%)

mario (48%)

Број на сите гласови: 239

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!