Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Сакаме две црти!!! - III дел 3.3.2013 19:44:51
Melanija RR
baby77 и Gardenia како сте???Некако ве снема сите
3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи, 3 IUI =/, без терапија август 2013г. Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни
Imam prasanje treba da dobijam na osmi mart utrovo imav 30 sekundi jaki bolki vo jajnicite, koga otidov vo wc imav nekoj sluzav iscedok so malku kafeavi niski niz nego , bidejki cekame i se nadevame na dali ova moze da go smetam kako simptom za bremenost????? Ili e premnogu rano za da se znae i dali dokolu ima sansi za bremenost ova e znak deka nesto ne e vo red???jas imav lani vo juni spontan abortus pa sum malku zbuneta i uplasena. I dali bi trebalo da idam na lekar iako bi bilo rano???
ve molam odgovorete mi Fala vi
< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 4.3.2013 18:12:12 >
bebence19 штом се обидувате, може да е знак за имплантација, барем од искуството на другите РР-јки што имам читано. Како и да е, штом треба да ти дојде на 8 март (дај боже да ја нема ) сега е рано да правиш тестови и да се пртресуваш без потреба. Ако имаш можност консултирај се со гинеколог, но ако немаш повеќе болки и др проблеми, ова може да значи дека наскоро ќе видиш . Пуштаме
RE: Сакаме две црти!!! - III дел 4.3.2013 10:03:57
baby77
eve me mene tuka sum ...i uste ja nema..vcera imav bolki kako za dobivanje ama ne dojde.. mi e strav i test da napravam da vi kazam iskreno.. smaceno mi e od edna crta pa si vikam da pocekam,ama ke vidam i denes ako ja nema utre ke napravam.pa sto bide bide.. prakajte pozitivna energija zenski
RE: Сакаме две црти!!! - III дел 4.3.2013 12:05:41
Gardenia
Тука сум,ни кај мене нема ништо уште,а се чувствувам без врска,стомакот ми е подуен,глава ме боли,градите не ,како за пред добивање сум ама ќе видиме надежта последна умира
RE: Сакаме две црти!!! - III дел 4.3.2013 13:39:01
bebence19
Fala mila, mi davas nades a jas od sto premnogu sakam kako site sto sme tuka, moze si pravam i lazni simptomi, no sepak ovoj pat dali poradi cudniot iscedok, imam custvo kako mozebi da e toa sto go cekame, ne znam dali premnogu nadez e losa??????
ИЗВОРНА ПОРАКА: babyhope
bebence19 штом се обидувате, може да е знак за имплантација, барем од искуството на другите РР-јки што имам читано. Како и да е, штом треба да ти дојде на 8 март (дај боже да ја нема ) сега е рано да правиш тестови и да се пртресуваш без потреба. Ако имаш можност консултирај се со гинеколог, но ако немаш повеќе болки и др проблеми, ова може да значи дека наскоро ќе видиш . Пуштаме
RE: Сакаме две црти!!! - III дел 4.3.2013 18:17:54
Melanija RR
bebence19 и тојот да речема симптом е и за двете работи па неможе да се знае, рано е за тест не мисли на лошо тулу само на убаво и имај надеж. Ова и за baby77 и Gardenia Еве да споделам наводно еден симптом на бременост за кој одпосле дознав бидејќи немав ниту еден изразит симптом значи поладне кога ќе дремнев 1 саат во спиење и кога се будев срцево многу брзо ми чукаше и тоа ми беше многу чудно ама викам ајде не е ништо замор или нешто не се секавам сум сонувала ама тоа да ти биле
3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи, 3 IUI =/, без терапија август 2013г. Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни
RE: Сакаме две црти!!! - III дел 4.3.2013 21:09:44
babyhope
ИЗВОРНА ПОРАКА: Melanija RR
Еве да споделам наводно еден симптом на бременост за кој одпосле дознав бидејќи немав ниту еден изразит симптом значи поладне кога ќе дремнев 1 саат во спиење и кога се будев срцево многу брзо ми чукаше и тоа ми беше многу чудно ама викам ајде не е ништо замор или нешто не се секавам сум сонувала ама тоа да ти биле
Меланија како ме насмеа, прв пат слушам за ваков симптом на , значи колку сме сите индивидуални и посебни . Јас еве овие неколку дена интензивно се занимавам со симптоми (кои воопшто ги немам) ама ја нема па си давам лажна надеж. Знам дека на психичка база ми доцни, ама за инат не купувам тест да видам ќе го надминам ли рекордот од 46 дена???
dobro utro mene me nema me nema aj naidam na nesto cudno pak ve baram vas, eve vaka e moeto prasanje: Vceera samo utroto imav iscedok so kafeavi niski, potoa cel den nemav nisto, utrovo koga se izbrisav imav mnogu svetol kafeam iscedok, sega go imam pak, no samo posle uriniranje, prasanjeto kako da napravam razlika pomegu simptom za bremenost ili menstrualen ciklus, bolka vo jajnicite imam i vo gradite slaba bolka znaci simprtomi koi se i za dobivanje i za bremenost, kako da napravam razlika kako da se zastitam ako e poceten stadium na bremenost ? treba da dobijam vo petok znaci ako ne dobijam ke napravam vikendot test no sepak kako da znam sto uste sega?????????????
Da zemam li na svoja raka urogestan100?????Posledniot pat koga gi zemav imav spntan abortus se plasam .............
< Поракaта ја уредил bebence19 -- 5.3.2013 8:27:09 >
dobro utro mene me nema me nema aj naidam na nesto cudno pak ve baram vas, eve vaka e moeto prasanje: Vceera samo utroto imav iscedok so kafeavi niski, potoa cel den nemav nisto, utrovo koga se izbrisav imav mnogu svetol kafeam iscedok, sega go imam pak, no samo posle uriniranje, prasanjeto kako da napravam razlika pomegu simptom za bremenost ili menstrualen ciklus, bolka vo jajnicite imam i vo gradite slaba bolka znaci simprtomi koi se i za dobivanje i za bremenost, kako da napravam razlika kako da se zastitam ako e poceten stadium na bremenost ? treba da dobijam vo petok znaci ako ne dobijam ke napravam vikendot test no sepak kako da znam sto uste sega?????????????
Da zemam li na svoja raka urogestan100?????Posledniot pat koga gi zemav imav spntan abortus se plasam .............
бебенце19,те молам немој да паничиш,знам како ти е и јас сум имала спонтан,симптомите за бременост и за циклус се понекогаш скоро исти,ама нема да знаеш ако не почекаш до петок,ова што го кажуваш може да значи и бременост,бидејќи кај мене така беше првиот пат имав кафеав исцедок и толку,ако па толку сакаш да дознаеш има некои тестови за бременост што покажуваат и после пет дена од оплодување,мислам дека беа self clear,но мислам да се стрпиш до петок Инаку кај мене нема ништо уште,ама ептен сум си ладна воопшто не се замарам
Fala ti za podrzkata uzasno sum nervozna i zbesnata utrovo go razbudiv mm pred da odam na rabota i se iskarav so nego ko neznam sto da mi napravil, ke moram da se strpam do petok, ke izdrzam inaku i jas nekoj period ne se zamarav ama sega nekoko kako da custvuvam deka nesto se slucuva i poradi toa znam toa e samo ogromna zelba sto ne znam kako da pominam pokraj nea. Ti pustam set_a sreka i na tebe pa ajde site da si gi vidime ,
najmnogu se plasam da ne ispadne pak ima bremenost ama ne znam zosto ne se zadrzuva, se plasam od toa .......... A za toa sto ne se nadevas na nisto mi imaa nekoj receno koga najmalku ocekuvas se slucuva i doaga se pozdravce i ogromni
mislam deka definitivno ne e bremenost samo sto se vrativ od wc i imav golemo kafeavo parce,??????e toa ne znam sto moze da e????
< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 5.3.2013 14:03:10 >
RE: Сакаме две црти!!! - III дел 5.3.2013 10:38:54
baby77
a be vesterkava cekala parite za test da si gi dadam pa da se pojavi...nisto od mene..piset_e me za sledniot mesec.Gardenia ajde obeli ni go obrazot bar za tebe da se izraduvame .ti pustam srekicka i cekam ubavi vesti
ИЗВОРНА ПОРАКА: bebence19
mislam deka definitivno ne e bremenost samo sto se vrativ od wc i imav golemo kafeavo parce,??????e toa ne znam sto moze da e????
bebence19 ne se sekiraj..ako ti e nesto mnogu somnitelno pravec na doktor. ako mislis deka ti doslo pak ne sse sekiraj..eve naredniot mesec pak ke cekame zaedno i mora da bide.mora da bideme pozitivni.samo taka ke uspeeme
< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 5.3.2013 14:04:35 >
RE: Сакаме две црти!!! - III дел 5.3.2013 14:11:05
Melanija RR
bebence19 неможе никој предвреме да се заштити се додека не покаже на тест и те види на ехо дали е во матката речиси никој недава терапија.Еве јас на сите инсеминации ми препишуваа утрогестан,забременив природно и се е во ред и нема потреба и не ми дадоа утрогестан. Од него штета нема само помага но ако нема за што не се користи.Ова со парчево не ми е јасно јави се кај матичен гинеколог.
baby77 следниот месец дајбоже
babyhope ни случајно да не чекаш краен рок 46 дена, нормален продолжен циклус е до 40 дена, впрочем се чека максимум до таа дата или 1 неделно каснење.Тоа 46 дена не е шега ,немој да се исплатиши но тоа немој да го практикуваш се треба на време да се види на ехо.
Јас мислам дека до крајот на неделата некој ќе не израдува
RE: Сакаме две црти!!! - III дел 6.3.2013 18:19:04
babyhope
ИЗВОРНА ПОРАКА: Melanija RR
babyhope ни случајно да не чекаш краен рок 46 дена, нормален продолжен циклус е до 40 дена, впрочем се чека максимум до таа дата или 1 неделно каснење.Тоа 46 дена не е шега ,немој да се исплатиши но тоа немој да го практикуваш се треба на време да се види на ехо.
Јас мислам дека до крајот на неделата некој ќе не израдува
Знам мила дека не е нормално но што да правам, неколку пати кога ми доцнела сум била на ехо и секогаш исто, има фоликул кој не прснал и по извесно време ќе ми дојде. Ама јас имам проблем со мојата психа кога мислам дека има шанси за тогаш секогаш психички го одложувам добивањето. Сега поради Феми-санот (кој btw е за регулирање и на циклус ) мислев дека има големи шанси за па еве до кај стигнав...
RE: Сакаме две црти!!! - III дел 6.3.2013 18:30:40
Melanija RR
babyhope па затоа мислев на ехо се се гледа таман на 40ден на ехо и оп Пиши ни и израдувајне
Еве да споделам наводно еден симптом на бременост за кој одпосле дознав бидејќи немав ниту еден изразит симптом значи поладне кога ќе дремнев 1 саат во спиење и кога се будев срцево многу брзо ми чукаше и тоа ми беше многу чудно ама викам ајде не е ништо замор или нешто не се секавам сум сонувала ама тоа да ти биле
Меланија како ме насмеа, прв пат слушам за ваков симптом на , значи колку сме сите индивидуални и посебни . Јас еве овие неколку дена интензивно се занимавам со симптоми (кои воопшто ги немам) ама ја нема па си давам лажна надеж. Знам дека на психичка база ми доцни, ама за инат не купувам тест да видам ќе го надминам ли рекордот од 46 дена???
srcka znaci si imam drugarka i jas go imam istiot problem ili i na mene istoto mi se slucuva mi kasni po mnogu odam na pregled se e vo red mi vikaat, ama ni ostanuva verbata vo gospod i borbata, nema otkazuvanje nema nadzat ima edna reklama na hrvatskite televizii i ke go iskoristam sloganot OVA E BORBA ZA BEBE I KE USPEEME .
inace jas se uste krvaram ko da imam dobieno ama ne e ni na pola tolku obilno crveno kafeavo e, trebase da mi dojde utre mi stigna ponedelnik, da zavrsi, i so mm odime na detalni pregledi pa da vidime sto ni e makata.
Se raduvam na sekoja nova i posakuvam se pomalku i pomalku clenovi da ima listata na koja pise koj cekame za znaci poleka site da si ostaneme i posle da se raduvame .
VE SAKAM I POZDRAVUVAM I OVA E BORBA ZA BEBE I KE USPEEME
< Поракaта ја уредил bebence19 -- 7.3.2013 8:06:37 >
RE: Сакаме две црти!!! - III дел 10.3.2013 23:01:11
Didi80
Zdravo na site Eve jas kako za prvpat vo ovaa tema(a redovno si ja citam) da se prijavam za listata na cekanje so dve neuspesni ivf eve sum posle eden mesec od laparaskopija i posle kontrola i sovet od d-r ovie denovi da porabotime na slucajot pa ete kako za merak da se prijavam za nedobivanje na 23.03 i da si se nadevam na cudo
Искривените заби кај децата и кај возрасните се честа појава која може...
Анкета
Дали ви се менструации болни? пеперутка16
Во последно време имам толку болни периоди што дури и се онесвестувам..итно е, ми дава инекција и толку..А сега кога стареам како што стареам. Имам 29 години, уште не сум се породила итн.