|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  17 18 [19] 20 21   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Сакаме две црти!!! - III дел
3.3.2013 18:25:53   
Anne^
Има ли нови user posted image ајде јавете се на рапорт чекаме убави вести :-)

Биди тоа што си и живеј си го животот како ти што сакаш, а не како што им одговара на другите!

(Одговор на членот ena3)
Непосредна врска до пораките: 451
3.3.2013 19:44:51   
Melanija RR
baby77 и Gardenia како сте???Некако ве снема сите user posted image user posted image user posted image

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

(Одговор на членот Anne^)
Непосредна врска до пораките: 452
4.3.2013 0:26:33   
ana111
da prasam uste nesto,dali imat vrska krvnite grupi so zabremnuvanjeto?jas sum nulta pozitiv a mazot mi e nulta negativ........

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 453
4.3.2013 7:53:46   
bebence19
zdravoooooooo

Imam prasanje treba da dobijam na osmi mart utrovo imav 30 sekundi jaki bolki vo jajnicite, koga otidov vo wc imav nekoj sluzav iscedok so malku kafeavi niski niz nego , bidejki cekame i se nadevame na user posted image user posted image dali ova moze da go smetam kako simptom za bremenost????? Ili e premnogu rano za da se znae i dali dokolu ima sansi za bremenost ova e znak deka nesto ne e vo red???jas imav lani vo juni spontan abortus pa sum malku zbuneta i uplasena. I dali bi trebalo da idam na lekar iako bi bilo rano???

ve molam odgovorete mi
Fala vi

< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 4.3.2013 18:12:12 >

(Одговор на членот ana111)
Непосредна врска до пораките: 454
4.3.2013 8:51:54   
babyhope
bebence19 штом се обидувате, може да е знак за имплантација, барем од искуството на другите РР-јки што имам читано. Како и да е, штом треба да ти дојде на 8 март (дај боже да ја нема user posted image ) сега е рано да правиш тестови и да се пртресуваш без потреба. Ако имаш можност консултирај се со гинеколог, но ако немаш повеќе болки и др проблеми, ова може да значи дека наскоро ќе видиш user posted image . Пуштаме user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот bebence19)
Непосредна врска до пораките: 455
4.3.2013 10:03:57   
baby77
eve me mene tuka sum ...i uste ja nema..vcera imav bolki kako za dobivanje ama ne dojde.. mi e strav i test da napravam da vi kazam iskreno.. smaceno mi e od edna crta pa si vikam da pocekam,ama ke vidam i denes ako ja nema utre ke napravam.pa sto bide bide.. prakajte pozitivna energija zenskiuser posted image

(Одговор на членот babyhope)
Непосредна врска до пораките: 456
4.3.2013 12:05:41   
Gardenia
Тука сум,ни кај мене нема ништо уште,а се чувствувам без врска,стомакот ми е подуен,глава ме боли,градите не user posted image ,како за пред добивање сум ама ќе видиме надежта последна умира user posted image

(Одговор на членот baby77)
Непосредна врска до пораките: 457
4.3.2013 12:37:43   
dostickage
Gardenia, ne baraj simptomi i gledaj sto pomalku da se optovaruvas so niv.
Samo opusteno i se kje bide vo red user posted image

(Одговор на членот Gardenia)
Непосредна врска до пораките: 458
4.3.2013 12:41:30   
Gardenia
ИЗВОРНА ПОРАКА: dostickage

Gardenia, ne baraj simptomi i gledaj sto pomalku da se optovaruvas so niv.
Samo opusteno i se kje bide vo red user posted image

Фала ти мила за подршката,и да ти кажам право не се оптеретувам многу,што биде нека биде,ќе си дојде и моето user posted image

< Поракaта ја уредил Gardenia -- 4.3.2013 12:42:08 >

(Одговор на членот dostickage)
Непосредна врска до пораките: 459
4.3.2013 13:24:16   
Bogdancanka
ајде девојки позитивна енергијаuser posted image user posted image user posted image за сите кој сте во исчекување на user posted image цртки
ајде нека месецов ни биде полн со нови ррuser posted image

Човек не мора секогаш да биде херој ама може секогаш да е човек........

Непосредна врска до пораките: 460
4.3.2013 13:39:01   
bebence19
Fala mila, mi davas nades a jas od sto premnogu sakam kako site sto sme tuka, moze si pravam i lazni simptomi, no sepak ovoj pat dali poradi cudniot iscedok, imam custvo kako mozebi da e toa sto go cekame, ne znam dali premnogu nadez e losa??????
ИЗВОРНА ПОРАКА: babyhope

bebence19 штом се обидувате, може да е знак за имплантација, барем од искуството на другите РР-јки што имам читано. Како и да е, штом треба да ти дојде на 8 март (дај боже да ја нема user posted image ) сега е рано да правиш тестови и да се пртресуваш без потреба. Ако имаш можност консултирај се со гинеколог, но ако немаш повеќе болки и др проблеми, ова може да значи дека наскоро ќе видиш user posted image . Пуштаме user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 461
4.3.2013 18:17:54   
Melanija RR
bebence19 и тојот да речема симптом е и за двете работи па неможе да се знае, рано е за тест не мисли на лошо тулу само на убаво и имај надеж.
Ова и за baby77 и Gardenia user posted image
Еве да споделам наводно еден симптом на бременост за кој одпосле дознав бидејќи немав ниту еден изразит симптом user posted image значи поладне кога ќе дремнев 1 саат во спиење и кога се будев срцево многу брзо ми чукаше и тоа ми беше многу чудно ама викам ајде не е ништо замор или нешто не се секавам сум сонувала ама тоа да ти биле user posted image

user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

Непосредна врска до пораките: 462
4.3.2013 21:09:44   
babyhope

ИЗВОРНА ПОРАКА: Melanija RR

Еве да споделам наводно еден симптом на бременост за кој одпосле дознав бидејќи немав ниту еден изразит симптом user posted image значи поладне кога ќе дремнев 1 саат во спиење и кога се будев срцево многу брзо ми чукаше и тоа ми беше многу чудно ама викам ајде не е ништо замор или нешто не се секавам сум сонувала ама тоа да ти биле user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image Меланија како ме насмеа, прв пат слушам за ваков симптом на user posted image user posted image user posted image , значи колку сме сите индивидуални и посебни user posted image . Јас еве овие неколку дена интензивно се занимавам со симптоми (кои воопшто ги немам) ама user posted image ја нема па си давам лажна надеж. Знам дека на психичка база ми доцни, ама за инат не купувам тест да видам ќе го надминам ли рекордот од 46 дена??? user posted image

Непосредна врска до пораките: 463
5.3.2013 8:25:07   
bebence19
dobro utro mene me nema me nema aj naidam na nesto cudno pak ve baram vas,
eve vaka e moeto prasanje:
Vceera samo utroto imav iscedok so kafeavi niski, potoa cel den nemav nisto, utrovo koga se izbrisav imav mnogu svetol kafeam iscedok, sega go imam pak, no samo posle uriniranje, prasanjeto kako da napravam razlika pomegu simptom za bremenost ili menstrualen ciklus, bolka vo jajnicite imam i vo gradite slaba bolka znaci simprtomi koi se i za dobivanje i za bremenost, kako da napravam razlika kako da se zastitam ako e poceten stadium na bremenost ? treba da dobijam vo petok znaci ako ne dobijam ke napravam vikendot test no sepak kako da znam sto uste sega?????????????

Da zemam li na svoja raka urogestan100?????Posledniot pat koga gi zemav imav spntan abortus se plasam .............user posted image user posted image user posted image user posted image

< Поракaта ја уредил bebence19 -- 5.3.2013 8:27:09 >

Непосредна врска до пораките: 464
5.3.2013 8:52:58   
Gardenia

ИЗВОРНА ПОРАКА: bebence19

dobro utro mene me nema me nema aj naidam na nesto cudno pak ve baram vas,
eve vaka e moeto prasanje:
Vceera samo utroto imav iscedok so kafeavi niski, potoa cel den nemav nisto, utrovo koga se izbrisav imav mnogu svetol kafeam iscedok, sega go imam pak, no samo posle uriniranje, prasanjeto kako da napravam razlika pomegu simptom za bremenost ili menstrualen ciklus, bolka vo jajnicite imam i vo gradite slaba bolka znaci simprtomi koi se i za dobivanje i za bremenost, kako da napravam razlika kako da se zastitam ako e poceten stadium na bremenost ? treba da dobijam vo petok znaci ako ne dobijam ke napravam vikendot test no sepak kako da znam sto uste sega?????????????

Da zemam li na svoja raka urogestan100?????Posledniot pat koga gi zemav imav spntan abortus se plasam .............user posted image user posted image user posted image user posted image

бебенце19,те молам немој да паничиш,знам како ти е и јас сум имала спонтан,симптомите за бременост и за циклус се понекогаш скоро исти,ама нема да знаеш ако не почекаш до петок,ова што го кажуваш може да значи и бременост,бидејќи кај мене така беше првиот пат имав кафеав исцедок и толку,ако па толку сакаш да дознаеш има некои тестови за бременост што покажуваат и после пет дена од оплодување,мислам дека беа self clear,но мислам да се стрпиш до петокuser posted image
Инаку кај мене нема ништо уште,ама ептен сум си ладна воопшто не се замарамuser posted image

Непосредна врска до пораките: 465
5.3.2013 9:00:08   
bebence19
Fala ti za podrzkata uzasno sum nervozna i zbesnata utrovo go razbudiv mm pred da odam na rabota i se iskarav so nego ko neznam sto da mi napravil, ke moram da se strpam do petok, ke izdrzam inaku i jas nekoj period ne se zamarav ama sega nekoko kako da custvuvam deka nesto se slucuva i poradi toa znam toa e samo ogromna zelba sto ne znam kako da pominam pokraj nea. Ti pustam set_a sreka i na tebe pa ajde site da si gi vidime user posted image user posted image ,

najmnogu se plasam da ne ispadne pak ima bremenost ama ne znam zosto ne se zadrzuva, se plasam od toa ..........
A za toa sto ne se nadevas na nisto mi imaa nekoj receno koga najmalku ocekuvas se slucuva i doaga se pozdravce i ogromni user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

mislam deka definitivno ne e bremenost samo sto se vrativ od wc i imav golemo kafeavo parce,??????e toa ne znam sto moze da e????

< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 5.3.2013 14:03:10 >

Непосредна врска до пораките: 466
5.3.2013 10:38:54   
baby77
user posted image user posted image a be vesterkava cekala parite za test da si gi dadam pa da se pojavi...nisto od mene..piset_e me za sledniot mesec.Gardenia ajde obeli ni go obrazot bar za tebe da se izraduvame .ti pustam srekicka i cekam ubavi vesti

ИЗВОРНА ПОРАКА: bebence19

mislam deka definitivno ne e bremenost samo sto se vrativ od wc i imav golemo kafeavo parce,??????e toa ne znam sto moze da e????

bebence19 ne se sekiraj..ako ti e nesto mnogu somnitelno pravec na doktor. ako mislis deka ti doslo pak ne sse sekiraj..eve naredniot mesec pak ke cekame zaedno i mora da bide.mora da bideme pozitivni.samo taka ke uspeeme

< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 5.3.2013 14:04:35 >

Непосредна врска до пораките: 467
5.3.2013 14:11:05   
Melanija RR
bebence19 неможе никој предвреме да се заштити се додека не покаже на тест и те види на ехо дали е во матката речиси никој недава терапија.Еве јас на сите инсеминации ми препишуваа утрогестан,забременив природно и се е во ред и нема потреба и не ми дадоа утрогестан.
Од него штета нема само помага но ако нема за што не се користи.Ова со парчево не ми е јасно јави се кај матичен гинеколог.

baby77 следниот месец дајбоже user posted image user posted image

babyhope ни случајно да не чекаш краен рок 46 дена, нормален продолжен циклус е до 40 дена, впрочем се чека максимум до таа дата или 1 неделно каснење.Тоа 46 дена не е шега ,немој да се исплатиши но тоа немој да го практикуваш се треба на време да се види на ехо.

Јас мислам дека до крајот на неделата некој ќе не израдува user posted image
user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 468
6.3.2013 18:19:04   
babyhope

babyhope ни случајно да не чекаш краен рок 46 дена, нормален продолжен циклус е до 40 дена, впрочем се чека максимум до таа дата или 1 неделно каснење.Тоа 46 дена не е шега ,немој да се исплатиши но тоа немој да го практикуваш се треба на време да се види на ехо.

Јас мислам дека до крајот на неделата некој ќе не израдува user posted image
user posted image user posted image

Знам мила дека не е нормално но што да правам, неколку пати кога ми доцнела user posted image сум била на ехо и секогаш исто, има фоликул кој не прснал и по извесно време ќе ми дојде. Ама јас имам проблем со мојата психа user posted image кога мислам дека има шанси за user posted image тогаш секогаш психички го одложувам добивањето. Сега поради Феми-санот (кој btw е за регулирање и на циклус user posted image ) мислев дека има големи шанси за user posted image па еве до кај стигнав...

Непосредна врска до пораките: 469
6.3.2013 18:30:40   
Melanija RR
babyhope па затоа мислев на ехо се се гледа таман на 40ден на ехо и оп user posted image user posted image
Пиши ни и израдувајне user posted image

Непосредна врска до пораките: 470
7.3.2013 8:04:40   
bebence19
ИЗВОРНА ПОРАКА: babyhope

user posted image user posted image user posted image user posted image Меланија како ме насмеа, прв пат слушам за ваков симптом на user posted image user posted image user posted image , значи колку сме сите индивидуални и посебни user posted image . Јас еве овие неколку дена интензивно се занимавам со симптоми (кои воопшто ги немам) ама user posted image ја нема па си давам лажна надеж. Знам дека на психичка база ми доцни, ама за инат не купувам тест да видам ќе го надминам ли рекордот од 46 дена??? user posted image

srcka znaci si imam drugarka i jas go imam istiot problem ili i na mene istoto mi se slucuva mi kasni po mnogu odam na pregled se e vo red mi vikaat, ama ni ostanuva verbata vo gospod i borbata, nema otkazuvanje nema nadzat ima edna reklama na hrvatskite televizii i ke go iskoristam sloganot OVA E BORBA ZA BEBE I KE USPEEME user posted image user posted image user posted image user posted image .

inace jas se uste krvaram ko da imam dobieno ama ne e ni na pola tolku obilno crveno kafeavo e, trebase da mi dojde utre mi stigna ponedelnik, da zavrsi, i so mm odime na detalni pregledi pa da vidime sto ni e makata.

Se raduvam na sekoja nova user posted image i posakuvam se pomalku i pomalku clenovi da ima listata na koja pise koj cekame za user posted image znaci poleka site da si ostaneme user posted image user posted image user posted image i posle da se raduvame .

VE SAKAM I POZDRAVUVAM I OVA E BORBA ZA BEBE I KE USPEEME

< Поракaта ја уредил bebence19 -- 7.3.2013 8:06:37 >

Непосредна врска до пораките: 471
7.3.2013 19:31:53   
Anne^
Ајде нека се изгуби некаде user posted image па да не може да го погоди вистинскиот пат цели 9 месеци user posted image user posted image user posted image
Стискаме палци за сите исчекувалки
Поздравче и ве user posted image user posted image user posted image ситее

Биди тоа што си и живеј си го животот како ти што сакаш, а не како што им одговара на другите!

Непосредна врска до пораките: 472
10.3.2013 16:21:20   
baby77
Luge kade e Gardenija.. babyhope.. sto pravite ...Juhuuuuuuuuuu ..Ima nekoj nov da mu navivame ...user posted image user posted image user posted image

< Поракaта ја уредил baby77 -- 10.3.2013 16:22:22 >

(Одговор на членот Anne^)
Непосредна врска до пораките: 473
10.3.2013 20:48:06   
Melanija RR
babyhope и Gardeniauser posted image user posted image user posted image

user posted image 2013user posted image
==============

Gardenia 4 март
@bebe 12 март
malena1 20 март
Anne^ 23 март
Нивеа 23 март
Soyleyemedim. 24 март
pozitive 30 март

=================
Последни трудници
user posted image Juki3 user posted image user posted image Cvekelenculeuser posted image user posted image kikicka RRuser posted image
user posted image alai user posted image user posted image Elceuser posted image user posted image Lacrymosauser posted image user posted image masauser posted image
]

Непосредна врска до пораките: 474
10.3.2013 23:01:11   
Didi80
Zdravo na site user posted image
Eve jas kako za prvpat vo ovaa tema(a redovno si ja citam) da se prijavam za listata na cekanje user posted image
so dve neuspesni ivf eve sum posle eden mesec od laparaskopija i posle kontrola i sovet od d-r ovie denovi da porabotime na slucajot pa ete kako za merak da se prijavam za nedobivanje na 23.03 i da si se nadevam na cudo user posted image

ve pozdravuvam site

Непосредна врска до пораките: 475
Страница:   <<   < Претходна страница  17 18 [19] 20 21   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  17 18 [19] 20 21   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Дали ви се менструации болни?
пеперутка16

Во последно време имам толку болни периоди што дури и се онесвестувам..итно е, ми дава инекција и толку..А сега кога стареам како што стареам. Имам 29 години, уште не сум се породила итн.