|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  49 50 [51] 52 53   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Адаптирано млеко
31.12.2012 8:40:18   
Pepelaska *
Пишува на самото млеко од кога се почнува со 2, ние бевме на хип , со 2 почнав на 6 месеца и тоа со комбинирање на 1 и 2 додека се навикна.

Жената која мисли дека е интелигентна се бори за еднакви права со мажот. Жената која е интелигентна не го прави тоа !

(Одговор на членот Malecka23)
Непосредна врска до пораките: 1251
3.1.2013 23:23:14   
pepuska
И мојава изгледа ќе почне да протестира или ова се должи на развојот . Сега вкупно пие 600- 700 мл млеко за 24 часа а до завчера пиеше 800 -850 мл , за возраста( 2 месеци за 5 дена) не е малку ама ме загрижува зашто намали

< Поракaта ја уредил pepuska -- 3.1.2013 23:24:17 >

(Одговор на членот Pepelaska *)
Непосредна врска до пораките: 1252
5.1.2013 15:45:37   
Andriance
Ние од пред некое време се префрливме на Нестле јуниор 1+, им ептен го сака...претходно бевме на ХИП, ама ние башка сеуште си цицаме, ова ни е само за добра ноќ

Зборовите и времето користете ги правилно!!! Ни едното ни другото не можете да ги вратите!!!

(Одговор на членот pepuska)
Непосредна врска до пораките: 1253
6.1.2013 16:29:45   
pepuska
Ај и тука да си прашам некој да не има пробано од аптамилот каде напред е на англиски а пакувањето му е 800 гр а не 900 да не знае од каде доаѓа т.е чие прозиводство е и дали е подобар од тој досегашниот каде пишуваше на германски .
до сега се од зегин сум купувала и ми купувале и последен пат на мајка ми и дале таков 800 грамски .

(Одговор на членот Andriance)
Непосредна врска до пораките: 1254
11.2.2013 18:48:04   
Regina
Мојата керќичка цица, но првин не сакаше да цица и немав доволно млеко па и давав млеко од Хип, на кутијата пишува да се употреби за три недели, значи ако не е потрошено иако онака сеуште не е минат рокот а се минати три недели како е отворено не смее да се употребува, така ли?

Непосредна врска до пораките: 1255
6.3.2013 12:48:15   
damjanjovana
mamicki dali nekoja od vas ima koristeno bebimil ad mleko i kolku e zadovolna...nie bevme na aptamil ama mnogu bluckase od nego i grcevi imase epten sega pocnavme so bebimil se smirija grcevite i pomalce blucka...za grcevite sega dali e od mlekoto ili samo po sebe prestanaa...fala mn

(Одговор на членот Regina)
Непосредна врска до пораките: 1256
7.3.2013 0:10:10   
deluxe

ИЗВОРНА ПОРАКА: damjanjovana

mamicki dali nekoja od vas ima koristeno bebimil ad mleko i kolku e zadovolna...nie bevme na aptamil ama mnogu bluckase od nego i grcevi imase epten sega pocnavme so bebimil se smirija grcevite i pomalce blucka...za grcevite sega dali e od mlekoto ili samo po sebe prestanaa...fala mn

kolku meseci imauser posted image mozebi ako ste okolu2-3mesec sami po ssebe da isceznale grcevte iako Bebimlot najcesto go preporacuvaat za toa,kako najlesno svarliv e i ne go opteretuva mnogu meseto..nauser posted image mu sceznaa grcevite na 2 i pol meseci ,a do togas maki imavme epteen,e sega so povrakanjeto seuste po malku bljucka iako ima 6 meseci,ama e temperament samo se vitka ,sedi,i po malku vraka od mlekceto hehehhehhh

„ Можеш да го извадиш човек од кал,но калта од човекот не!! “

(Одговор на членот damjanjovana)
Непосредна врска до пораките: 1257
7.3.2013 7:57:02   
Dejmi
Zdravo mamicki.nie Sme novi I vo forumot I vo roditelstvoto:)))dodeka bev trudna so gas stanuvav so vas legnuvav;)AMA dori Sega se registrirahme.Imam kerka 4mes12dena.navecer ne saka da spie I pediaterot mi Preporaca hipp comfort da I davam AMA nesto ne go saka ve Molam za sovet

(Одговор на членот deluxe)
Непосредна врска до пораките: 1258
7.3.2013 7:58:23   
Dejmi
user posted image Sakav da pisam so vas stanuvav....

(Одговор на членот Dejmi)
Непосредна врска до пораките: 1259
7.3.2013 9:19:25   
Malecka23
ИЗВОРНА ПОРАКА: Dejmi

Zdravo mamicki.nie Sme novi I vo forumot I vo roditelstvoto:)))dodeka bev trudna so gas stanuvav so vas legnuvav;)AMA dori Sega se registrirahme.Imam kerka 4mes12dena.navecer ne saka da spie I pediaterot mi Preporaca hipp comfort da I davam AMA nesto ne go saka ve Molam za sovet

Dobredojde:)se nadevam ubavo ke se druzime.
Vo vrska so Hipp-ot probaj smeni go mlekoto so Humana,humana 1 mn bebeinja ubavo ja prifakaat ako ne sakak so Humana probaj so Nan imas i Nan sensitiv protiv grcevi,bluckanja i slicno probaj vidi so toa pa pisi sto si napravila.

Moeto prasanje do dr mamicki e dali imaat iskustvo so Hipp good night mlekoto so zitarici.M pocna na golemo da pie mleko-konecno no pred spienje pie po 240ml pa posle nakaj 2 ili 5 pak mnogu place za mleko ke i dadam okolu 180ml i posle 3h ona pak e budna bara mleko.Mislam deka ne ja zasituva dovolno pa sakav ova so zitarkive da go probam malku pokaloricno e samo za navecer.Inaku preku den si pieme mlekce i imame dorucek i rucek imavme i vecera ama i ja ukinav posto pocna mleko da mi pie

< Поракaта ја уредил Malecka23 -- 7.3.2013 9:23:59 >

(Одговор на членот Dejmi)
Непосредна врска до пораките: 1260
7.3.2013 9:30:32   
Slagjana

ИЗВОРНА ПОРАКА: damjanjovana

Јас сум презадоволна од Бебимил. За жал доцна го почнавме (од 6 месеци). Пред тоа пиеше Хип 1 и само блуцкаше. Кога почнавме со Хип 2 почна обилно да повраќа и тогаш го заменивме со Бебимил 2. Веднаш осетив промена и напредување по 700-800г месечно (претходно најмногу до 500г).

(Одговор на членот damjanjovana)
Непосредна врска до пораките: 1261
7.3.2013 9:33:18   
eli07
Bravo Malecka user posted image Konecno vi trgna papanjeto.Jas se spremam da mu go kupam na deckovo moj Humana mlekoto so zitarici iskreno go probavme kaj sestra mi i mnogu poubav vkus ima za razlika od drugive mlekca a i pokaloricno e taman za obrok pred spienje navecer.Za Hippot ne znam ne sme degustirale ali za Humana nema utka :)

Непосредна врска до пораките: 1262
7.3.2013 9:38:40   
miana
Neznam kako vi se eksperimetira so mlekava..Jas sum mnogu skeptik poradi iskustvoto so prvoto dete i zatoa ne menuvam... Pocnav so NAN 1,pa so NAN 2 i sega sme so NAN3 i imame 14 ipol meseci. Nan 3 gledam deka e mnogu pogusto od drugive i ne sum primetila sto ima vo nego sto go pravi takvo.Bas ke proveram..Inaku se gleda deka potesko vlece zosto e pogusto i ja zasituva poveke. Ako nemate problem menuvajte i videte sto vi odgovara ama jas zgorena od prethodno ne menuvam user posted image

(Одговор на членот eli07)
Непосредна врска до пораките: 1263
7.3.2013 9:42:54   
Malecka23
i jas vikav taka dodeka nemav problemi so malata.koga se si bese odlicno ne menjav voopsto mleka bese na Nan i taka ostana no koga pocnaa problemi se se menuvase za na kraj da zavrsam so Humana do 6 i posle humana 2 ne sakase sea pak saka Nan 2.Taka da i decata mn menuvaat treba da im pogodime

< Поракaта ја уредил Malecka23 -- 7.3.2013 9:43:32 >

(Одговор на членот miana)
Непосредна врска до пораките: 1264
7.3.2013 14:07:26   
eli07
Jas prv pat ke kupam sega adaptirano mleko :) Cicvme i uste cicame ama ke trgam na rabota za mesec dena pa sakam dodeka sum na rabota da probam ako go prifati adaptiranoto ok ako ne zdravje.Probav so Nan 2 zemav od prijatelka ne saka da go vidi cisto sumljam deka i ova ke saka da go pie....oti znae deka moze da dobie cice :)

Непосредна врска до пораките: 1265
12.3.2013 21:44:43   
pepuska
Прашувам за информација до кога планирате да давате адаптирано млеко до 1 година или и подоцна ? Воведувате некакво кравјо кисело на пример ? Инаку ние сме на хумана сл во моментов и добро ни оди чекаме резултати од алерголошки па затоа го пиеме тоа после ќе продолжиме обично Ад хумана или хипоалергено

< Поракaта ја уредил pepuska -- 12.3.2013 21:50:53 >

(Одговор на членот eli07)
Непосредна врска до пораките: 1266
12.3.2013 21:50:47   
mila28

ИЗВОРНА ПОРАКА: pepuska

Пашувам за информација до кога планирате да давате адаптирано млеко до 1 година или и подоцна ? Воведувате некакво кравјо кисело на пример ? Инаку ние сме на хумана сл во моментов и добро ни оди чекаме резултати од алерголошки па затоа го пиеме тоа после ќе продолжиме обично Ад хумана или хипоалергено

Jas sin mi go doev do 14,5 meseci,otkako go odbiv preminav na adaptirano Nestle Junior 1+, a kiselo mleko, jogurt davam so polni 6 meseci. znaci so kravje varam griz i puding , a cokolino, medolino se toa spremam so nestle 1+ Sin mi ne e nekoj ljubitel na mleko, probav i so kravjo ne mu se dopadna..e sega ova pocna da pie malku pomalku koga vide deka nema veke cicanje.

Your children will become what you are; so be what you want them to be

Непосредна врска до пораките: 1267
12.3.2013 21:53:53   
meU87
Јас планирам до 1год да давам АД, сепак пред тоа би се консултирала со педијатарот. Инаку кисело млеко, јогурт ќе почнеме од 6м да јадеме, значи за 1м, прво ќе го воведам во кашички.
Засега не ми е јасно до кога треба да се има задолжителен оброк само од млеко, па планирам до кога е тоа потребно до тогаш да сме на АД. Здравје само, многу е подруго кога ќе почнат да јадат се, засега се што им е потребно од витамини и железо АД им е единствен извор.

Непосредна врска до пораките: 1268
13.3.2013 8:06:48   
pepuska
Meu јас задолжителен оброк млеко пред спиење имв и во прво одделение дури исе сеќавам на тоа user posted image мислам шалатанастрана ама само млеко долго се пие и во тек на ноќта сигурно до 2-3 години

(Одговор на членот meU87)
Непосредна врска до пораките: 1269
13.3.2013 8:08:28   
arh_diz
Mleko vo tekot na nokta sto pobrzo se isfrli toa podobro , znaci nekade posle 6 meseci ne e potrebno nokno pienje na mleko

Биди тоа што си

Непосредна врска до пораките: 1270
18.3.2013 11:17:58   
profiler
Moze nekoj da mi kaze kolku moze da stoi mleko adaptirano (hip) vo sisence na sobna temperatura (23 stepeni). Moeto bebe ne go dopiva, pa neznam dali moze da mu go dadam posne nekolku saati ili sekogas treba da bide svezo prigotveno. Na doenje sme, ova samo mu e dohrana i zatoa ne znam po kolku da mu pravam.

(Одговор на членот arh_diz)
Непосредна врска до пораките: 1271
18.3.2013 11:25:16   
Malecka23
jas cuvam mleko max pola saat na sobna poveke ne si prigotvuvam novo

(Одговор на членот profiler)
Непосредна врска до пораките: 1272
26.3.2013 10:47:27   
natalialek
moeto dete ima tri meseci i otkako e rodeno do denes i cica i go dohranuvam,no imam eden problrm vrke dva dena nesaka da go pie adaptiranoto mleko,koristime HUMANA PLUS 1,PA AKO IMA NEKOJ SO VAKOV SLICEN PROBLEM VE MOLAM DA MI POMOGNETE VO STO PROBLEMOT DALI MOZEBI TREBA DA PROBAM DA GO SMENAM MLEKOTO...user posted image

(Одговор на членот Adrijana)
Непосредна врска до пораките: 1273
26.3.2013 11:29:59   
meU87
Кога Л имаше три месеци ми го направи истото, одбиваше АД , а си цицаше иако немаше доволно. Излезе дека се работи за скок во развојот и едноставно не и беше потребно повеќе да јаде.
Тогаш бевме на НАН1. Е сега незнам дали беше до млекото зошто најпрво користевме Бебимил, го пиеше и дојде период да го одбива, го сменив со НАН1, и тој го одбиваше, па преминавме на Аптамил1(сега веќе Аптамил2), е со него ваков проблем досега не сме имале.
Иако има огромна разлика во млеката, сепак мислам дека не беше проблемот во млекото.

(Одговор на членот natalialek)
Непосредна врска до пораките: 1274
28.3.2013 18:51:03   
maja1983
Zdravo na site!
Imam user posted image mesec ipol i bidejki nemam dovolno mleko sme kombinirano doenje i adaptirano mleko.
Imam edno prasanje,malku glupo ama da si prasam bidejki ziveam vo stranstvo pa nemam bas so koj da razmenam mislenje.
Me interesira higienata okolu siseto,kako postapno ja odrzuvate. Jas go vrijam edno 3 min ama celoto sise e so bel prav(bigor najverojatno) i sadot vo koj vrijam i plus sadot vo koj ja prevrivam vodata.
Primetiv deka vodata prevriena prigovena za mleko,na posebna svetlina se gleda kako da ima bigor. Kolku e ova opasno za bebeto i dokolku e,kako da promenam postapka.
Fala mnogu!

(Одговор на членот meU87)
Непосредна врска до пораките: 1275
Страница:   <<   < Претходна страница  49 50 [51] 52 53   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  49 50 [51] 52 53   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Дали ви се менструации болни?
пеперутка16

Во последно време имам толку болни периоди што дури и се онесвестувам..итно е, ми дава инекција и толку..А сега кога стареам како што стареам. Имам 29 години, уште не сум се породила итн.