|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  22 23 [24] 25 26   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Спонтан абортус
8.5.2013 13:46:46   
Gardenia
Оф леле душичке жалам,а која недела си? почекај уште малку може ќе се деси чудо,ако е кафеаво не е толку страшно да не е само црвено.Како и да е дај боже да си добро само,инаку за цена незнам колку е,кај мене сам се исфрли плодот без киретажа

(Одговор на членот TARA1)
Непосредна врска до пораките: 576
8.5.2013 14:06:10   
TARA1
8-ma nedela sum, ama me gledase vcera Tofoski i rece ovde nema dolema, nema plod , organiszmot pocnal da se cisti....
Taka da nema sto da se ceka

(Одговор на членот Gardenia)
Непосредна врска до пораките: 577
10.5.2013 9:41:29   
TARA1
Zavrsiv i jas so toa. Me kiretirase Tofoski i se se zavrsi mnogu brzo, nemam bolki recisi voopsto i krvarenjete skoro i da mi prestanuva,
Poveke sreka nareden pat....

(Одговор на членот Gardenia)
Непосредна врска до пораките: 578
10.5.2013 14:23:05   
masa
Ах TARA1 мила user posted image ,жал ми е за твојата загуба.Какошто кажа,повеќе среќа нареден пат.Битно е што ти си добро.Ајде за некој месец повторно да се израдуваш на user posted image .Секое добро мила

Непосредна врска до пораките: 579
13.5.2013 18:52:40   
TARA1
Posto nisto ne mi kazaa za oponatamosnite aktivnosti posle kiretazata aj ke si prasam tuka.
Pozle kolku smeam da imam odnosi?
Aj za kontrola maticnata mi rece da otidam za 1 mesec ama za ova mi bese nezgodno da ja prasam
Nekoj da znae?

(Одговор на членот masa)
Непосредна врска до пораките: 580
14.5.2013 14:22:51   
Happy Sunshine
Прашуваш за заштитени или незаштитени односи? user posted image Мене ми рекоа односи заштитени после 3 недели а за ново user posted image во зависност од резултатите кои ми се добри, нема причина за тоа што ми се случи едноставно требало да биде. Есега после првара менструација треба да направам уште неколку испитувања пап, уринокултура, торч и микробиолошки.

Непосредна врска до пораките: 581
14.5.2013 16:45:52   
TARA1
a kolku vreme krvarese posle kiretazata?
Jas bev primorana da gi prekinam ergotilot poradi nekoj nesakani efekti, krvarenjeto mi prekina skoro skroz uste utredenta ama eve sega posle 4 dena ko pak da se proligavuvam kafeavo. Valjda nema pak da prokrvaram poso ne gi dopiv ergotilotuser posted image

(Одговор на членот Happy Sunshine)
Непосредна врска до пораките: 582
16.5.2013 8:40:46   
sesilia
Ги земав резултатите од TORCH.Позитивен е на цитомегало вирус,рубеола и херпес.Од таму ми рекоа дека под херпес се подразбирало и на уста и генитален,на уста ми излегува често а генитален никогаш не сум имала!Кај херпес стои ИгМ позитивен а не Игг.,што значи дека немам антитела против него user posted image За другите ми рекоа или сум прележала или сум вакцинирана.Некоја да имала слични резултати? Токсоплазмата е негативна

Еве ги резултатите
CMV-IgG- +27.0
RBV IgG =28.8
Toxo negativ
HSV 1+2 IgG Negative
HSV 1+2 +0.39 (A referentna vrednost e 0.200)

Bi zamolila nekoj da mi objasni
user posted image

< Поракaта ја уредил sesilia -- 16.5.2013 8:56:30 >

Непосредна врска до пораките: 583
17.5.2013 13:26:17   
Happy Sunshine
Sesilia се надевам некој поискусен ќе ти објасни... Јас чекам да ми помине една менструација и да правам испитувања ама некако не ми се чекам, одвај чекам да имам ново бепче, што викате вие да чекам?!user posted image

(Одговор на членот sesilia)
Непосредна врска до пораките: 584
17.5.2013 15:47:05   
sesilia
Почекај барем уште две,нека поминат барем 3 месеци.

Непосредна врска до пораките: 585
21.5.2013 11:19:19   
Kolachence
Zdravo na site.
Imam edno prasanje za vas.
Na 7 nedeli i 3 dena mi se konstatitra blighted ovum. Eden doktor mi preporaca kiretaza, a drugiot - mojot ginekolog mi preporaca da pocekam prirodno da se iscistam
Jas se odluciv da pocekam. Od togas ima projdeno 6 dena i jas sekoj den imam blago krvarenje. Dali nekoja od vas ima iskustvo so spontano cistenje posle konstatiran vnatresen abortus?
I ako da, kolku vreme cekala za da i pocne ciklusot t.e. za da se iscisti?

(Одговор на членот sesilia)
Непосредна врска до пораките: 586
25.5.2013 23:43:24   
pepermint
ви се приклучувам со мојата болка. го изгубив моето бебе во 24 недела. user posted image целиот несреќен случај беше пред 1 месец. скршена сум од болка, не сакам многу да зборувам ми буди лоши емоции, си мислев ако ја споделам тагата и болката со некој со слични несреќи полесно ќе ми биде.

(Одговор на членот Kolachence)
Непосредна врска до пораките: 587
26.5.2013 0:14:03   
Melanija RR
pepermint немам утешни зборови user posted image неможам да поверувам дека во одмината бременост е можно ова user posted image
Сподели ја тагата на Рингераја, ќе најдеш подршка ,те user posted image

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

(Одговор на членот pepermint)
Непосредна врска до пораките: 588
26.5.2013 20:58:29   
pepermint
и јас не знаев, ама ете можело. затоа драги идни мајки, и самите информирајте се што и како треба да се прави пред и за време на бременоста. ако чекате да ви каже вашиот гинеколог можеби доцна ќе биде.јас кога го прашував нешто мојот гинеколог тој ми велеше :многу читаш непотребни работи,бла,бла,бла...да не се правам мн.паметна. и ете што се случи. од почеток на бременост имав 2 пати крварење појако,послабо,кое по неколку дена ќе се смиреше. третото беше фатално ..после 14 дена крварење ми пукна водењакот... и што е најтрагично ниеден ГИНЕКОЛОГ од тие што ме гледаане ме упати на трансфузиологија да направам испитувања. д димерите ми правеле проблем, ама доцна дознав user posted image

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 589
26.5.2013 21:26:05   
Evangelija
Mila Pepermint vremeto ke ti ja namali bolkata,znam kako se cuvstvuvas...Ja spodeluvam mojata bolka koja ja nosam vo dusata so site vas..
I mene mi se sluci nesakaniot abortuc na slicen nacin kako tebe,jas bev vo 21 nedela od bremenosta,se se sluci edno utro mnogu brzo,za kratko vreme i neocekuvano,od togas pominaa 4 meseci i bolkata i solzite gi nosam so sebe.... A ovie denovi mi e uste pogolema zatoa sto ovoj peeriod mi bese terminot za poroduvanje.... Postojano se navrakam so mislite dali vo nesto zgresiv,kade zgresiv,se obvinuvam sebesi za se... Toa bese mojata prva bremenost,mojata prva radost i ubavina,bev presrekna ispolneta so radost,sreka,energija,imav elan za se,zelba za rabota,za setanje,imav mnogu mnogu lesna bremenost... Se se srusi odednas... I sega vi pisuvam so solzi vo ocite i bolki vo dusata...user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 590
26.5.2013 21:38:01   
Bethany
Ох жени мили user posted image
Животот носи многу грди нешта, ама и убавини...
Верувам дека после дождот, бура, олуја, ќе дојде сонце во вашиот живот кое ќе ве обасја и ќе ги растера тие темни облаци.
Верувајте и вие, тоа нека ви даде сила и надеж за понатаму, да се борите и да успеете! Не верувам дека некогаш ќе заборавите, ама кога вашиот живот ќе исполни дечија насмевка ,која ќе дојде сигурно, и вие ќе бидете исполнети, а мали ангели верувам дека се враќаат помеѓу ангелите user posted image

(Одговор на членот Evangelija)
Непосредна врска до пораките: 591
27.5.2013 10:39:55   
Evangelija
Ti blagodaram Bethany na utesnite zborovi,no ovaa bolka e nezamenliva,postojano mi kazuvaat primeri kako za uteha....no samo tie sto go pocuvstvuvale gubenjeto na bebe znaat kako e... Sega sobiram sili za povtorno da go pocuvstvuvam cuvstvoto majka,no od druga strana ispolneta sum so strav i nemir deka moze povtorno da se sluci istoto,a se poradi toa sto prvata bremenost mi bese idealna i bez nikakvi komplikacii i problemi,za potoa od nisto stana nesto.... Go molam Bog da bide se vo red i site koi sme pominale niz toa da dobieme zdravi i zivi bebinja ...user posted image

(Одговор на членот Bethany)
Непосредна врска до пораките: 592
27.5.2013 12:05:57   
Happy Sunshine
Леле женички многу ми е жал, но соберете сила, мислете позитивно, животот продолжува, мора и вие. Работава е не гледај што правам слушај што зборувам user posted image бидејќи јас имав плод без срцева акција во 8ма недела. Иако рано сепак ми беше мнооооогу тешко, и еве уште си рачунам се да беше како што треба која недела ќе бев user posted image user posted image user posted image Јас направив испитувања ми излезе дека се е во ред, е сега го немам правено тоа испитување за коешто пиша
pepermint . Дали тоа се орави ако се има крварење? Мене ми прва бременост и многу посакувана ама тоа е, решив да продолжам напред, другарка ми од Америка дури и алиштенца ми имаше купено и јас си ги чувам и кога ги гледам не тагувам напротив ми даваат надеж за понатаму, за ново бебенце да ги облече. Затоамили мој, исплачете се кога ќе ви се плаче, но не се самоуништувајте со прашањата што ќе беше ако беше, погледнете околу себе сите луѓе се од мајка родени, па кога можат тие мајки МОЖЕМЕ И НИЕ!!! Ве гушкам и ви праќам сила да продолжите понатаму!!!

(Одговор на членот Evangelija)
Непосредна врска до пораките: 593
27.5.2013 12:27:26   
Bethany
Евангелија, сигурно дека имаш доза на страв да не се случи повторно, ама и самата знаеш дека треба да се обидеш да верувам, имаш позитивни мисли и надеж дека тоа е позади тебе. Само Господ ја знае причината, не се обвинувај нешто и не си поставувај прашања што ќе беше ако беше, ко што вика Хепи Саншајн, бидејќи тоа никаде не води. Оно ќе ти биде секогаш во срцето, ќе видиш после извесно време дека надежта за нешто ново и убаво сама ќе ти се врати.
Дади си време колку ти е потребно, тагувај и исплачи се, на тој начин и побргу ти ќе закрепнеш психички. Солзите се лек за душата.

Непосредна врска до пораките: 594
27.5.2013 12:47:45   
sandriana RR
Јас направив испитувања ми излезе дека се е во ред, е сега го немам правено тоа испитување за коешто пиша
pepermint . Дали тоа се орави ако се има крварење?

Ако мислиш за испитувањата за димери, во принцип се прават секако по протокол (имало или не крварење, независно).Матичниот гинеколог упатува на тие анализи на трансфузиологија. Подетално за ова имаш ТУКА

Непосредна врска до пораките: 595
27.5.2013 12:55:57   
Happy Sunshine
Фала ти многу ќе прочитам зошто мене гинекологот не ме упати на такво нешто user posted image ама акоги прават на приватно овие испитувања може ќе си се упатам сама (да не ми биде мисла) user posted image

(Одговор на членот sandriana RR)
Непосредна врска до пораките: 596
27.5.2013 21:26:34   
pepermint
и мене ми беше прва бременост... инаку тие испитувања д димери, АФА , фактори на хемостаза се прават на трансфузиологија, а инаку треба матичниот гинеколог да ти даде упат. ако имаш покачени д димери доаѓа до згрутчување на крвта и крварење, тоа е пред се опасно за мајката, мене ми се создаваа хематоми во матката, и при секое крварење исфрлав огромни коагулуми...и секогаш првата дијагноза на гинеколозите беше почнат абортус, а бебето секогаш беше во ред..станав и анемична , хемоглобин катастрофа..и леукоцитите секогаш ми беа ненормално покачени - др.дијагноза : сигурно некој заб те боли... како не му текна на некој доктор да ме пушти да ги направам потребните испитувања..а инаку не е нерешлив проблем, со соодветна терапија се симнуваат покачени д димери и бременоста се износува до крај.....последниот хематом во матката беше огромен-дијагноза:тумор - шок ..го исфрлив и тој..пукна водењакот... и што следува - индуциран пораѓај..родено живо машко бебе .... и кој е крив ..ПАМЕТНИТЕ ДОКТОРИ СО ДИПЛОМА или ние кои се правиме паметни многу со тоа што читаме секакви - корисни и потребни работи за бременоста

Непосредна врска до пораките: 597
27.5.2013 22:31:16   
mommy_angels RR
Драга пеперминт точно знам низ сто поминуваш,во исто тоа време и јас го преживеав тоа,најголеми гушки за тебе,оти мислам дека тоа е единствено што ти треба...тагувај,плачи,исплачи се.............болката не поминува и останува,ама ете учиме како да живееме со неа...и јас мислам дека и кај мене е виновен докторот,ама ете биднало и сега мора понатаму.По извесен период ќе добиеш детенце и сето ова ќе биде минато на кое само ќе се сеќаваш.Еве јас ова го преживеав пред 2 години,а сега сум мамичка на 14 месечна ќеркичка user posted image ..... user posted image user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 598
1.6.2013 19:58:58   
bagzi
пред 4 дена гинекологот ми кажа дека кај мене постои бременост но плодот не се развил и итно ме испрати на киретажа но сега при крварењето се исфрлаат и мали парчиња дали може некоја од вас ако знае да ми каже што се случува зошто сега не работи мојот матичен гинеколог и како можам да се смирам зошто веќе 3 дена не можам да се смирам постојано плачам и се нервирам

(Одговор на членот mommy_angels RR)
Непосредна врска до пораките: 599
1.6.2013 20:10:05   
sesilia
bagzi-крвариш ли?ако е така тогаш само ќе си излеза,траума е али тоа е ,знам како е 2 пати поминав user posted image
А зошто не побараш уште едно мислење.да сум на твое место одма ќе отидам ремедика или систина,може има надеж мила?

(Одговор на членот bagzi)
Непосредна врска до пораките: 600
Страница:   <<   < Претходна страница  22 23 [24] 25 26   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  22 23 [24] 25 26   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Татко на детето.
пеперутка16

Дали би му дозволиле на детето да го напише името на таткото празно, т.е. „непризнаено татковство“, затоа што сте во лоши односи со таткото и затоа што не го прифаќа детето?

Да. (100%)

Не (0%)

Број на сите гласови: 1

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!