Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Taci14 mnogu mi e zal Trust duso jas imav samo na desniot jajnik. Ne se sekiraj mnogu za toa. Samo opusteno. Herco eve da kazam za mene veke godina I pol sum vegetarijanka edno vreme I vegan , samo sirova hrana. Cel organizam mi se procisti . Jatkasti plodovi ovosje zelencuk. Ne jadam nikakva procesuirana hrana a gi dobivam site potrebni vitamini I minerali. Pijam mleko od bademi. Toa e moeto iskustvo vo odnos na hranata. E sega moze da jadam nekoe parce meso ama mnogu retko za da ne se karam doma a I po preporaka od doktorot. I znam po nekoja banicka od strvost. Ve guskam site
Herco има тема со совети за исхрана и правила при процес во IUI/IVF/ICSI ,за темата клик ТУКА
3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи, 3 IUI =/, без терапија август 2013г. Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни
vi blagodaqram dragi moi rr drugarki malku se razmisliv I se utesiv deka ako e pisano da bidi ke se fati I od edna jk, denes pak kontrola sega sum na 4 ampuli pa ke vidime do kaj sme, vo odnos na ishranata se slozuvam so beblak deka vegetrajanskata ishrana e podobra no pak ke kazam sekoj organizam e rrazlicen covek ne znae sto e pravilno Jas jadam puter od kikiriki sekoe utro jadam arnoija I se trudam da bidam dobra sprema cokoladite koi mi se slabost hahhaa, doktorive moi me sovetuvaa da ne se zamaram so nisto samo da bidam opustena I sto e Gospod nikoj ne e.Pisete mi kade ima tema za ovaa faza od ivf koga primame stimulacii I odime na exo da ni [roverat kolku I kak napreduvaat nasite folikilcinja
3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи, 3 IUI =/, без терапија август 2013г. Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни
trust mila ne se zamaraj tolku so folekulite dovolen e i eden dobar za da bide jas primav po 6 fostimona 8 dena pa imav 6 jajce kletki taka da sekoj organizam e razlicen,samo opusteno i ke si dojdat pozdrav
zdravo devojki,me nemase nekoe vreme,sakav malku psihicki da se odmoram od se i mozam da kazam deka uspeav da se sredam.Odev na tretmani so bioenegija i mnogu mi pomogna,mi se sredi malku i pritisokot a isto taka pocnav da vezbam zumba pa na esen za novoto invitro da bidam kako nova Trust mila bukvalno kako sto ti rekle voopsto ne se zamaraj so ishranata.Jas jadev so spisok sto treba a sto ne,kolku i koga da jadam i pak nebidna taka da gledaj sto mozis pozdrava ishrana ama da ne se optovaruvas so toa.
eve me I mene so najnovi vesti vcera kontrola vidovme 5 folikulcinja na lev jajnik I dve na desen , doktorov rece prodolzuvame do kraj so 5 ampuli , iskreno da vi kazam si vetiv na sebe sto I da bide nema da se nerviram , utre pak sum na kontrola da vidime kolu porasnale moite folikulcinja I so Gospod napred da prodolzime so procedurava koja se nadevam ke mi donese Sakav da ve prasam dali stomakot mnogu vi se duvase koga imavte stimulacii, na mene mi e poduvan ali ne mnogu , sestrata mi rece dobro e koga e poduvan pa se mislam moze ne reagiram dovolno na stimulaciive pa ne mi e tolku poduvam stomakot. Drugo nikakvi promeni nemam od terapijava sve mi e ok nekogas mala glavobolka ali ne e strasno
Lina* мило ми е што уживаш во животот,па навратувај почесто твојата позитивност ни треба
trust за фоликулите
Нивеа мила се изгубика,како си,до каде си?Те мислам
===================== 2013 година Ema$ nadezda bebus1 beblak
Мои рингерајки, Некаде по форумов некој имаше пишувано за Манастирот Хиландер на Света Гора, но никако не можам пак да го најдам постот. Ве замолувам да пишете нешто во врска со ова, доколку знаете, затоа што сакам да отидам до таму.
Мои рингерајки, Некаде по форумов некој имаше пишувано за Манастирот Хиландер на Света Гора, но никако не можам пак да го најдам постот. Ве замолувам да пишете нешто во врска со ова, доколку знаете, затоа што сакам да отидам до таму.
denes pak bev na kontrola doktorot mi rece slabo reagiram na stimilaciite mi nakacija na 6 ampuli imam malku folikulcinja od koi samo eden e dobar 12 mm I cela nadez mi e vo nego, prasav zasto e vaka, mi rece tolku im e kapacitetot na jajnicite, neznam sto da kazam nemozam veke nitu da placam sve ova e opst haos za mene, sledna kontroal ke se znae ke ima ili ne punkcija ako ima nekoj iskustvo slicno neka mi pise
Trust mila ne se sekiraj,i jas mnogu slabo reagirav na ineksiite,primav i jas po 6 fostimona na den i plus edna druga za vo stomak.Neznam tocna brojka ama iznaprimiv eden kup ineksii,doplativ okolu 60 000 den.ama na kraj mi oplodija 6 jajce kletki.Pak ke ti recam samo opusteno i se ke si dojdi na svoe mesto.
Blagodaram Lina na utesnite zborovi I jas stignav do 6 menogon inekcii , ke vidime na kontrolata dali ima podobruvanje, denes prv den zabelezav nesto kako bela sluz mi tecese pojma nemam sto se nadevam toa e od stimulaciite, a za stomakot da ne zborime kako balon sum hahhaaa ali sve ke se izdrzi za samo edno
pijam mikroginon apcinja no seuste imam kafeav iscedok a veke mi e 10cden od ciklus kolku e toa normalno? Dr koj ke mi go pravi invitroto e od drug grad a ne sakam da dosaduvam po tel ima mesto za panika ili e normalna rabota?
sakam da ve prasam od denes pocnav so fostimon i mi dadoa samo nekolku igli i spricevi za fostimon no ke mi trebat uste da kupam no neznam od kade gi zemavte vie ako moze nekoja da mi kaze
jas sve od Zegin kupuvav zemi si primerok so tebe da im pokazes kakvi baras da ne ti dadat pomali igli za izvlekuvanje na Fostimonot zaso potesko e taka. Aj so sreka neka ti e stimulacijava mnogu folikulcinja da imas I jk I
nema gi vo zegin iglite gi najdov vo edna apteka vo strumica za superfaktot jas zgresiv ne fostimon, superfakt pocnav da primam od 0,4 spricevi nikade nemozam da najdam za niv utreedna mojaprijatelka ke prasa dali gi ima vo aptekatakaj sistina vie od kade gi zemavte spricevite
Nie trebase ovoj mesec da pravime invitro na priroden ciklus,ama nisto od toa zosto jas imav rana ovulacija na 8-mi den,dali nekoj go ima ovo problem so ovulacijata? zatoa sega odlucivme uste edna insemenacija,ke ni bide 4-ta i ke podneseme za vaucer preku fondot...
Тоа не е проблем,овулација е индивидуална,некој ја имаат и до 20 ден од циклус.Важно е да се следи и да си знаете кога да се обидувате а исто и при инсеминација.
Zdravo RR vi posakuvam mnogu sreka na site sto ste vo postapkata na ivf daj Boze sto pobrzo site da se izdraduvame so Inaku me interesira sto mislite za ivf po priroden ciklus? jas imav 2 neuspesni ivf so stimulacija i mislam deka ova moze da izleze pouspesno bidejki sepak folikulot e priroden neznam, vie sto mislite, kazete nekoe iskustvo.... pozdravce i sreknoooooo na siteeeeeee
Искривените заби кај децата и кај возрасните се честа појава која може...
Анкета
Дали ви се менструации болни? пеперутка16
Во последно време имам толку болни периоди што дури и се онесвестувам..итно е, ми дава инекција и толку..А сега кога стареам како што стареам. Имам 29 години, уште не сум се породила итн.