Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
Zdravo devojki,sakam da ve prasam spremam dokumenti za invitro preku fondot pa citam za laparoskopija i histeroskopija dali obavezno treba da gi napravam zasto do sega ni eden doktor nr mi rekol da go napravam tie proceduri.poz.Trust ti posakuvam pozitiven rezultat deneska.
mimiiiiiiiiiiiii тема за документи за ифв преку фондот има ТУКА .Мој комнтар би бил дека за тебе е најдобро да ги направиш и двете ,тоа е пожелно и при забременување а не пак при ИФВ, а теми има тука за Лапараскопија-КЛИК и Хистероскопија-КЛИК
3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи, 3 IUI =/, без терапија август 2013г. Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни
mimiiiiiii se slagam so melanija i jas istotaka napraviv se i posle eden mesec otidov na ivf 2-ro prvoto ne mi bese uspesno a vtorovo od koga srediv uspesno e ......taka da ne brzaj prvo sredi se i na ivf sansite se pogolemi .
eve me I mene za zal so losi vesti edno golemo NULA taka zavrsi moeto prvo invitro nisto dragi rr sega da soberam misli hrabrost I odime ponatamu pa do kade ke stigneme neznam........
Trust mila mnogumina od nas ovde znaat kako ti e sega bidejki sme pominale nis istite maki no veruvaj mora da soberes sila i hrabrost i so novi pozitivni misli mora da se dobie , nemoj da se razocaruvas, ne e se taka crno vo zivotot ke si dojde se na svoe mesto i vo svoe vreme, te pozdravuvam mnogu i silno te guskam...
trust немам зборови, незнам како ти е но сигурно си уморна и потиштена.Но мора да собереш сила за нов пат кој ќе ви донесе Те
3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи, 3 IUI =/, без терапија август 2013г. Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни
Vi blagodaram dragi moi den po den valjda ke pomine bolkata , zakazav denes za laparoskopija (vtora ke mi bide) pa posle pak na vtoro invitro, dali znaete kolku vreme treba da pomine posle laparoskopija za da mozam pak da pocnam so invitroto? kapina duso kaj mene desen jajnik ne funkcionira od endometriozna cista kaj tebe sto ti rekoa zaso ne e dobar? dali si praena laparoskopija? Jas zakazav vo Sistina kaj dr. Pancevski ...
< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 2.7.2013 21:24:58 >
Neznam zosto ne funkcinira ne mi kazavocetvrtok sum na kontrola ke go prasam imav nizok lh I t4 visok tie denovi I mi kaza prodolzuvame so procedurataza IVF
kapina a sto e lh? od moe iskustvo jas godini imav problem so T4 I TSH I znam samo deka koga pocnav so procedurata na 3 nedeli imav krv I mi ja menjavaa dozata za da se dovede vo normala T4 I TSH sto na kraj I uspeav ali pak neuspesno IVF, prasaj go doktorot za tiroidnata prasaj za jajnikot baraj odgovori ne ostavaj na slucajnost zaso za sekoj problem ima resenie samo ako e covek na praviot pat....
Trust mnogu mi e zal,i jas vo mart imav neuspesno prvo invitro bolkata bese pregolema no mora da prodolzime ponatamu da dojdeme do celta,eve jas se spremam za vtoro sega sakam preku fondot sobiram dokumenti,sakav da prasam za laparoskopijata i histeroskopijatadali se pravi vo drzavna i kolku kosta citav niz privatnite kliniki deka e mosne skapo i zosto doctorot do sega ne mi kazal deka treba toa da se napravi.poz
Здраво РР-јки... Ме немаше да ви се вклучам во дискусиите подолго време, но наоѓав минута две да исчитам ако има нешто ново.. Баш ми е жал Trust за исходот, но не очајувај, повеќето овде сме го искусиле тоа чувство и верувај ми брзо ќе заборавиш на болката и ќе мислиш што понатаму и кои постапки се следни на ред. Јас претходната недела ги предадов документите во ФЗО за второ ИНФ па ќе видиме што ќе одлучат... се надевам дека овојпат од прва ќе ни го доделат ваучерот.. Ајде само позитивно девојки, се што е наше ќе си дојде но мораме да сме оптимисти и да веруваме во тоа.. Впрочем мене Меланија РР ми е идол во оваа наша борба , поздрав и гушки за мешето што расте
babyhope dali znaes koga ce ni go odobrat vaucerot. I jas na 25 Juni podnesov dokumenti no ne znam dali da se javam drugata nedela da prasam ili da pocekam. Dali komisijata e na odmor t.e. pauza ili ne?
Ништо не ни рекоа, вајда ќе биде до крајот на јули, сепак не верувам дека два месеци ќе бидат на одмор.. ако се јавиш ќе ми пишеш, па потоа јас сум следна да ги гњавам
dogovoreno, jas vo Ponedelnik- Vtornik najverojatno ce se javam. Kazi mi na spermogramot na MM imase mnogu Leukociti nad 30 :( mislis moze da mi recat da napravm nov?? Po 3 pat gi pustam dokumentite, se nesto me vracaat
Me interesira vo vrska so inekciite sto gi primame jas primam puregon i fondot odobruva 30 neli? Primam vo denot po 3 toa se smeta kako edna ili kako 3 zatoa sto mislam deka go pominav dozvolenoto od 30 i sega sekoja naredna se plaka 1500? nekoj so iskustvo
Ооо па тоа на едниот спермограм е ставено како 0, а на оној од ГАК е напишано -ретко. Како што без врска враќаат за се и сешто нема да ме чуди и да прават проблем... мада што не знам зошто тоа е значајно... правевте ли вие спермокултура?
Menada trite inekcii se smetat tri ne edna jas denes bev na kontrola I imam 4 dobri folikuliiutre ke treba da primam stop inekcija I vo nedela sabajleto aspiracija na jajcekletkite-
Леле ова што го праша menada ме поттикна да видам како идело кај мене, и да јас сум била на краток протокол и за 8 дена сум примила 24 инекции што значи 3 на ден ... јој кога ќе помислам дека треба секоја наредна по 1500 стварно многу е... @cacisk мила не се нервирај уште од сега, може не е битен овој параметар. До сега не сум прочитала дека некој напишал дека за леукоците ги вратиле од ФЗО, ајде без нервози... не дај боже ако се заинатат они ќе си најдат било што... три пати кај вас е веќе премногу. јас мислам да си очекуваш овој пат ваучер.. пуштам
babyhope од нас и навистина едвај чекам сите од вас да уживаат во она во што сега јас неизмерно уживам Патот е тежок ,но вреди cacisk и babyhope ви посакувам што поскоро ваучери кои ќе ви донесат
===================== 2013 година Ema$ nadezda bebus1 beblak
Zdravo devojki eve i jas da ve pozdravam,naogam vreme da procitam sto se slucuva no za zal nekako nema dobri vesti od nikogo.Se nadevam posle letovo,odmoreni so novi sili ke imame samo radosni vesti na forumov.Menada jas primiv uste 16 puregana plus od tie sto gi dodeluva fondot i plativ okolu 19 000 iljadi plus vo Remedika,sega gledam gi poskapele gospod neka ni e na pomos,ti posakuvam da nemas potreba od plus terapija. Cacisk kako uspea da podneses dokumenti za IVF mene mi rekoa deka mora da pominat 6 meseci od poslednoto IVF a toa e vo Oktomvri. Kapina ti posakuvam mnogu sreka vo nedela i dobri embrioncinja.Trast samo hrabro. Pozdrav do site.
Eve i jas da se prijavm :)i jas od denes pocnav da spremam dokumenti bidejki mozam da gi pratam vo Avgust taka da ovaj mesec da gi napravam site ispituvanja.Jas se javiv vo fondot i mi rekoa deka treba da pominat 6 meseci od embriotransferot.Me zagrizuva toa sto doktorov mi predlaga pred invitroto da napravime histeroskopija da vidime da ne imalo nesto sto gi predizvikuva spontanite....uste neznam sto da pravam,malku strav me faka
Искривените заби кај децата и кај возрасните се честа појава која може...
Анкета
Дали ви се менструации болни? пеперутка16
Во последно време имам толку болни периоди што дури и се онесвестувам..итно е, ми дава инекција и толку..А сега кога стареам како што стареам. Имам 29 години, уште не сум се породила итн.