|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  59 60 [61] 62 63   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Вештачко оплодување IV дел
14.7.2013 13:28:07   
Didi80
cacisk,jas veke pocnav so terapija pa i pri kraj sum negde uste nekoj den user posted image

Site dokumenti sto gi prakas u fond(si pravis prethodno kopii od site i ti gi zaveruvaat u fond so pecat,verni na orginal) gi nosis kaj d-r i tie ostanuvaat vo bolnicata

Jas sum so dolg protokol,so kontraceptivi(cel mesec) a posle inekcii superfakt i fostimon

A ti si isto so vaucer ?

(Одговор на членот cacisk)
Непосредна врска до пораките: 1501
14.7.2013 14:35:31   
cacisk
Daovoj pat so vaucer sum. Prviot bev privatno.
Ti ja pustam celata sreka se da zavrsi so dve user posted image user posted image

(Одговор на членот Didi80)
Непосредна врска до пораките: 1502
14.7.2013 17:41:42   
sasaiciko
DEvojki dali dosega ima nekoja od vas kade problemot bil maski faktor? nameli spermatizoitcinja user posted image

Непосредна врска до пораките: 1503
14.7.2013 18:37:49   
cacisk
Da MM ima ima Astenoteratospermia, t.e. namalena mu e podviznosta i morfomologijata na spermatozoidite.

(Одговор на членот sasaiciko)
Непосредна врска до пораките: 1504
14.7.2013 20:41:22   
kapina
Da sasickomm ima namalena podviznost na spermatozoidite inaku na mene denesmipetti denodtransferoti imam pojaki bolki vo stomakot vo jajnicite I zdrigavici I gradite mise zgolemeni

Непосредна врска до пораките: 1505
14.7.2013 23:57:04   
bik4e
Ajde kapina toa bi trebalo da e dobar znak citav vo minatite postovi rr koi gi imale bolkite vo stomakot i jajnicite si gi videle user posted image
ti posakuvam i ti da si gi vidis user posted image i se da bidi vo red da gi imas najubavite 9 meseci user posted image kolku plati za celata postapka ?

(Одговор на членот kapina)
Непосредна врска до пораките: 1506
15.7.2013 5:02:50   
kapina
Naprviot pregled2200 den posleza superfakt3000iljadi I na krajta oti bev preku fondot9600den

(Одговор на членот bik4e)
Непосредна врска до пораките: 1507
15.7.2013 13:22:51   
menada
Eve me i mene so moite dve embrioncinja, sega si odmarame i se nadevam na pozitiven test. Me interesira kolku dena da odmaram i koga mozam da pocnam da potstanuvam niz doma. Na sto da obrnam vnimanie sto smeam sto ne smeam, inaku preku fondot go pravev invitroto bik4e.

Непосредна врска до пораките: 1508
15.7.2013 16:27:06   
kapina
Neli ti kaza sestrata sto smees sto ne smees da praves na mene se mi objasni

(Одговор на членот menada)
Непосредна врска до пораките: 1509
15.7.2013 16:28:34   
SOLE
menada ti posakuvam uspesno ivf, daj Boze user posted image user posted image user posted image user posted image , odmaraj ovie 3 dena I ne se zamaraj za nisto, a potoa mozes da potstanuvas no pak da se pazis da ne krevas nisto tesko I da izbegnuvas skali...pozdrav I uzivaj user posted image

Непосредна врска до пораките: 1510
15.7.2013 16:50:20   
Didi80

ИЗВОРНА ПОРАКА: menada

Eve me i mene so moite dve embrioncinja, sega si odmarame i se nadevam na pozitiven test. Me interesira kolku dena da odmaram i koga mozam da pocnam da potstanuvam niz doma. Na sto da obrnam vnimanie sto smeam sto ne smeam, inaku preku fondot go pravev invitroto bik4e.

menada сум читала и ми кажале дека 3 дена треба повеќе да си лежиш а после да си стануваш,по скали не треба да се движиш и тешко да не креваш.Инаку јас се изначитав различни искуства на форумот така да мислам дека нема некои правила,секој со својата среќа.Ајде твојата среќа нека биде голема и да ти успее ивф.Само позитивно user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 1511
16.7.2013 10:59:06   
kapina
Sakam da prasam kolku e tocnodeka so dijagnoza astenozoospermijafondot vtoriot ili tretiot patbaral dabide so donor kolku e tocno toa dali nekojaznae. Drugo sto sakav da kazam posletransferot dobro bilo da. Se jade brazilsko orevceotisodrzeloselen. Koj bildobar za implantacijata I presno sirenje isto taka I cveklo a bezalkoholnot o pivo da se pie sekoj den po edna casa bilo dobro za endometriumot

Непосредна врска до пораките: 1512
16.7.2013 15:56:09   
bik4e
Menada ti posakuvam uspesno vgnezduvanje na macleckite user posted image user posted image tebe kolku te fati postapkata od porano odese vo plodnost ili samo za IFV bese tamu ?
Kapina fala na odgovorot i ti posakuvam sreka i na tebe da si gi vidis user posted image

Непосредна врска до пораките: 1513
16.7.2013 16:02:49   
menada
Vi blagodaram na site za ubavie cestitki, inaku cela postspka nekade me cinese okolu 20000 no sum prezadovolna od celiot tim, i na site bi vi ja preporacala ovaa klinika iako dr ne e sekogas raspolozen za mnogu objjasnuvanja sepak e profesionalec i odlicno si ja raboti rabotata.

kapna kako gi pominuvas denovite, imas li nekoi simtomi za uspesno vgnezduvanje na embrioncinjata, kako go vrvis pogolemiot del od denot daj nekoj sovet za opustanje i pozitivni misli

< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 16.7.2013 20:31:08 >

(Одговор на членот bik4e)
Непосредна врска до пораките: 1514
16.7.2013 20:56:34   
kapina
Menada lezam I gledam komedii slusam muzika jadam brazilsko orevce I eve dojdov do sedmi den bolki imamvo jajnicite bev razocarana oti mi stavija samo eden embrion no mi kazaa oti dzabe senerviramoti toa e standardna procedura vo nekoi zemji za zeni na moja vozrast od28god da im stavat po eden embrion vcera imav zapek igram I pet resquesaga na mob mm. Ne mi dava dastanam od krevetot koga edna bratucetka mi kaza oti I na nea I stavile eden embrion I si ima since odprvo ivf pocnav da se nadevam menada jas sakav da te prasam sto lekovi ti dade tase sega na mene mi dade daprimam choriomon inekcii uste4po transferot aspirin proginova I utrogestan

< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 16.7.2013 22:58:41 >

Непосредна врска до пораките: 1515
16.7.2013 21:00:44   
kapina
Sakav da prasam dali e normalno da imam uste po malku bolki vo stomakot I da si kazam mojot transfer bese mnogu bolen zaradi zadebelen endometrium

Непосредна врска до пораките: 1516
16.7.2013 21:08:24   
menada
jas pijam folna,aspirin utrogestan i proginova. Transferot mi pomina vo najdobar rfed kako obicen pregled nisto strasno nemam nekoi bolki nevoobicaeni onaka samo me peckaat jajnicite.

Непосредна врска до пораките: 1517
18.7.2013 14:25:49   
latica
Здраво на сите. Нов член сум на форумот, а редовно ве следам, посебно темата за вештачко оплодување, затоа што и јас сум на истиот пат.
Во кратки црти сакам да кажам некои работи низ кои поминав јас, како и повеќето овде.
Имам запушени јајоводи, правев ХСГ,лапараскопија уи хистерокоспија и нисто, имаме препорака за ин витро. Таман да ги пратиме документи кај сопругот излезе ешерихија коли во спермокултура. Ги молам сите кои знаат нешто или имаат слично искуство да дадат некој совет. Ја лекуваме сега и ни рекоа, после терапијата 10 дена пауза, па контрола. Ни остана уште тој спермограм за да ги пратиме документите во фондот.

Се извинувам на долгиот пост :)
Pozdrav

(Одговор на членот kate..)
Непосредна врска до пораките: 1518
18.7.2013 14:57:52   
babyhope
latica добре дојде user posted image user posted image user posted image се надевам убаво ќе се дружиме се додека не ги видиме user posted image user posted image а потоа одиме во темата Бременост user posted image Јас имав ист проблем, пред да ги поднесам во ФЗО кај маж ми излезе е.коли...(во Микробилогија- државна) и ништо не правевме да ти кажам право само чекав да поминат 10 дена (без антибиотик и сл.) и отидов само во друга лаб (Институт за јавно здравје поранешно РЗЗЗ) и излезе дека се негативни како што и претпоставував user posted image
Мислам дека се должи на тоа што пред да ја однесат да се обаработува на Микро многу време ја чуваат и поради тоа се јавува ианку немам друго објаснување како сама од себе исчезна user posted image
Ти посакувам многу среќа.. user posted image

(Одговор на членот latica)
Непосредна врска до пораките: 1519
18.7.2013 16:05:16   
latica
babyhope ти благодарам за топлото добредојдеuser posted image Ние бактеријата ја лекуваме со Панцеф. Инаку чудно е што на првиот спермограм од ГАК не ни препорачаа ништо и Дг беше нормозооспермија, а на овој од хистологија испадна тератозооспермија со леукоцити. Спермокултура направивме на микробиологија. Ќе закажам пак на хистологија да го повториме спермограмот, со надеж декА НЕМА да ни закажат за септември user posted image Затоа што сакаме документите после 15 август да ги пратиме.

Поздрав

(Одговор на членот babyhope)
Непосредна врска до пораките: 1520
18.7.2013 19:52:16   
Melanija RR
latica добре дојде на Рингераја user posted image

Што поскоро да те читаме во Форумот Бременост user posted image

Тема за спермограм и спермокултура има ТУКА=КЛИК
Јас секогаш за себе носам брисеви на Иститут за јавно здравје спроти Микробиологија,повеќе им верувам

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

Непосредна врска до пораките: 1521
19.7.2013 9:56:09   
latica
Се надевам дека и кај нас ќе помине, ама ме интересира дали е можно тератозооспермијата да е резултат од ешерихија коли, оти пред еден месец имавме нормален спермограм. Ве молам за одговор, затоа што ни фали уште еден контролен спермограм за да ги пратиме документите за ин витро. Инаку причината за ин витро е кај мене, извадена туба и непрооден десен јајовод, а сега ова не скрши ептен со спермограмот.

Поздрав Мои мили рингерајкиuser posted image

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 1522
19.7.2013 12:03:29   
LoveableMe RR

ИЗВОРНА ПОРАКА: latica

Се надевам дека и кај нас ќе помине, ама ме интересира дали е можно тератозооспермијата да е резултат од ешерихија коли, оти пред еден месец имавме нормален спермограм. Ве молам за одговор, затоа што ни фали уште еден контролен спермограм за да ги пратиме документите за ин витро. Инаку причината за ин витро е кај мене, извадена туба и непрооден десен јајовод, а сега ова не скрши ептен со спермограмот.

Поздрав Мои мили рингерајкиuser posted image

Кај сопругот беше пронајдена стрептокока и спермограмот даде тератозооспермија. По терапијата, спермограмот му беше добар. Позз

Непосредна врска до пораките: 1523
19.7.2013 12:48:14   
belli
Zdravo dragi ringerajki
Jas sum nova clenka na forumot,vo postapka za in vitro,pukcijata ke bide vo nedela.Gledam kolku ubavo se druzite i se poddrzuvate,pa posakav da se vklucam i jas.Inaku prv pat pravime in vitro, posle 7 godini neuspesni obidi da zabremenam se odlucivme za Bitola.Do sega ne se pokajavme,se osekame dobrodojdeni i prifateni tamu.Doktorot e korekten,sestrite i personalot ni izleguvaat vo presret za se sto treba.Sepak,najvazno e so ke se sluci vo nedela....Vi posakuvam sreka na site kade i da ste na teskiot pat sto go pominuvame.ve pozdravuvamuser posted image

Непосредна врска до пораките: 1524
19.7.2013 17:07:46   
Didi80
latica ти посакувам добредојде на форумот . Да ти иде све како што си замислила, што поскоро ваучер ,user posted image ,и да си пишуваш после во тема "бременост" user posted image

belli добредојде на форумов и ти посакувам многу кратко да се задржиш на оваа тема.Со срека на пункција user posted image user posted image user posted image ,многу ј.к. ,и да си имаш успешно ИВФ.

А мојата пункција ке биде во среда.....user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот belli)
Непосредна врска до пораките: 1525
Страница:   <<   < Претходна страница  59 60 [61] 62 63   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  59 60 [61] 62 63   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Дали ви се менструации болни?
пеперутка16

Во последно време имам толку болни периоди што дури и се онесвестувам..итно е, ми дава инекција и толку..А сега кога стареам како што стареам. Имам 29 години, уште не сум се породила итн.