Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
cacisk,jas veke pocnav so terapija pa i pri kraj sum negde uste nekoj den
Site dokumenti sto gi prakas u fond(si pravis prethodno kopii od site i ti gi zaveruvaat u fond so pecat,verni na orginal) gi nosis kaj d-r i tie ostanuvaat vo bolnicata
Jas sum so dolg protokol,so kontraceptivi(cel mesec) a posle inekcii superfakt i fostimon
Da sasickomm ima namalena podviznost na spermatozoidite inaku na mene denesmipetti denodtransferoti imam pojaki bolki vo stomakot vo jajnicite I zdrigavici I gradite mise zgolemeni
Ajde kapina toa bi trebalo da e dobar znak citav vo minatite postovi rr koi gi imale bolkite vo stomakot i jajnicite si gi videle ti posakuvam i ti da si gi vidis i se da bidi vo red da gi imas najubavite 9 meseci kolku plati za celata postapka ?
Eve me i mene so moite dve embrioncinja, sega si odmarame i se nadevam na pozitiven test. Me interesira kolku dena da odmaram i koga mozam da pocnam da potstanuvam niz doma. Na sto da obrnam vnimanie sto smeam sto ne smeam, inaku preku fondot go pravev invitroto bik4e.
menada ti posakuvam uspesno ivf, daj Boze , odmaraj ovie 3 dena I ne se zamaraj za nisto, a potoa mozes da potstanuvas no pak da se pazis da ne krevas nisto tesko I da izbegnuvas skali...pozdrav I uzivaj
Eve me i mene so moite dve embrioncinja, sega si odmarame i se nadevam na pozitiven test. Me interesira kolku dena da odmaram i koga mozam da pocnam da potstanuvam niz doma. Na sto da obrnam vnimanie sto smeam sto ne smeam, inaku preku fondot go pravev invitroto bik4e.
menada сум читала и ми кажале дека 3 дена треба повеќе да си лежиш а после да си стануваш,по скали не треба да се движиш и тешко да не креваш.Инаку јас се изначитав различни искуства на форумот така да мислам дека нема некои правила,секој со својата среќа.Ајде твојата среќа нека биде голема и да ти успее ивф.Само позитивно
Sakam da prasam kolku e tocnodeka so dijagnoza astenozoospermijafondot vtoriot ili tretiot patbaral dabide so donor kolku e tocno toa dali nekojaznae. Drugo sto sakav da kazam posletransferot dobro bilo da. Se jade brazilsko orevceotisodrzeloselen. Koj bildobar za implantacijata I presno sirenje isto taka I cveklo a bezalkoholnot o pivo da se pie sekoj den po edna casa bilo dobro za endometriumot
Menada ti posakuvam uspesno vgnezduvanje na macleckite tebe kolku te fati postapkata od porano odese vo plodnost ili samo za IFV bese tamu ? Kapina fala na odgovorot i ti posakuvam sreka i na tebe da si gi vidis
Vi blagodaram na site za ubavie cestitki, inaku cela postspka nekade me cinese okolu 20000 no sum prezadovolna od celiot tim, i na site bi vi ja preporacala ovaa klinika iako dr ne e sekogas raspolozen za mnogu objjasnuvanja sepak e profesionalec i odlicno si ja raboti rabotata.
kapna kako gi pominuvas denovite, imas li nekoi simtomi za uspesno vgnezduvanje na embrioncinjata, kako go vrvis pogolemiot del od denot daj nekoj sovet za opustanje i pozitivni misli
< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 16.7.2013 20:31:08 >
Menada lezam I gledam komedii slusam muzika jadam brazilsko orevce I eve dojdov do sedmi den bolki imamvo jajnicite bev razocarana oti mi stavija samo eden embrion no mi kazaa oti dzabe senerviramoti toa e standardna procedura vo nekoi zemji za zeni na moja vozrast od28god da im stavat po eden embrion vcera imav zapek igram I pet resquesaga na mob mm. Ne mi dava dastanam od krevetot koga edna bratucetka mi kaza oti I na nea I stavile eden embrion I si ima since odprvo ivf pocnav da se nadevam menada jas sakav da te prasam sto lekovi ti dade tase sega na mene mi dade daprimam choriomon inekcii uste4po transferot aspirin proginova I utrogestan
< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 16.7.2013 22:58:41 >
jas pijam folna,aspirin utrogestan i proginova. Transferot mi pomina vo najdobar rfed kako obicen pregled nisto strasno nemam nekoi bolki nevoobicaeni onaka samo me peckaat jajnicite.
Здраво на сите. Нов член сум на форумот, а редовно ве следам, посебно темата за вештачко оплодување, затоа што и јас сум на истиот пат. Во кратки црти сакам да кажам некои работи низ кои поминав јас, како и повеќето овде. Имам запушени јајоводи, правев ХСГ,лапараскопија уи хистерокоспија и нисто, имаме препорака за ин витро. Таман да ги пратиме документи кај сопругот излезе ешерихија коли во спермокултура. Ги молам сите кои знаат нешто или имаат слично искуство да дадат некој совет. Ја лекуваме сега и ни рекоа, после терапијата 10 дена пауза, па контрола. Ни остана уште тој спермограм за да ги пратиме документите во фондот.
latica добре дојде се надевам убаво ќе се дружиме се додека не ги видиме а потоа одиме во темата Бременост Јас имав ист проблем, пред да ги поднесам во ФЗО кај маж ми излезе е.коли...(во Микробилогија- државна) и ништо не правевме да ти кажам право само чекав да поминат 10 дена (без антибиотик и сл.) и отидов само во друга лаб (Институт за јавно здравје поранешно РЗЗЗ) и излезе дека се негативни како што и претпоставував Мислам дека се должи на тоа што пред да ја однесат да се обаработува на Микро многу време ја чуваат и поради тоа се јавува ианку немам друго објаснување како сама од себе исчезна Ти посакувам многу среќа..
babyhope ти благодарам за топлото добредојде Ние бактеријата ја лекуваме со Панцеф. Инаку чудно е што на првиот спермограм од ГАК не ни препорачаа ништо и Дг беше нормозооспермија, а на овој од хистологија испадна тератозооспермија со леукоцити. Спермокултура направивме на микробиологија. Ќе закажам пак на хистологија да го повториме спермограмот, со надеж декА НЕМА да ни закажат за септември Затоа што сакаме документите после 15 август да ги пратиме.
Тема за спермограм и спермокултура има ТУКА=КЛИК Јас секогаш за себе носам брисеви на Иститут за јавно здравје спроти Микробиологија,повеќе им верувам
3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи, 3 IUI =/, без терапија август 2013г. Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни
Се надевам дека и кај нас ќе помине, ама ме интересира дали е можно тератозооспермијата да е резултат од ешерихија коли, оти пред еден месец имавме нормален спермограм. Ве молам за одговор, затоа што ни фали уште еден контролен спермограм за да ги пратиме документите за ин витро. Инаку причината за ин витро е кај мене, извадена туба и непрооден десен јајовод, а сега ова не скрши ептен со спермограмот.
Се надевам дека и кај нас ќе помине, ама ме интересира дали е можно тератозооспермијата да е резултат од ешерихија коли, оти пред еден месец имавме нормален спермограм. Ве молам за одговор, затоа што ни фали уште еден контролен спермограм за да ги пратиме документите за ин витро. Инаку причината за ин витро е кај мене, извадена туба и непрооден десен јајовод, а сега ова не скрши ептен со спермограмот.
Поздрав Мои мили рингерајки
Кај сопругот беше пронајдена стрептокока и спермограмот даде тератозооспермија. По терапијата, спермограмот му беше добар. Позз
Zdravo dragi ringerajki Jas sum nova clenka na forumot,vo postapka za in vitro,pukcijata ke bide vo nedela.Gledam kolku ubavo se druzite i se poddrzuvate,pa posakav da se vklucam i jas.Inaku prv pat pravime in vitro, posle 7 godini neuspesni obidi da zabremenam se odlucivme za Bitola.Do sega ne se pokajavme,se osekame dobrodojdeni i prifateni tamu.Doktorot e korekten,sestrite i personalot ni izleguvaat vo presret za se sto treba.Sepak,najvazno e so ke se sluci vo nedela....Vi posakuvam sreka na site kade i da ste na teskiot pat sto go pominuvame.ve pozdravuvam
Искривените заби кај децата и кај возрасните се честа појава која може...
Анкета
Дали ви се менструации болни? пеперутка16
Во последно време имам толку болни периоди што дури и се онесвестувам..итно е, ми дава инекција и толку..А сега кога стареам како што стареам. Имам 29 години, уште не сум се породила итн.