|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  60 61 [62] 63 64   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Вештачко оплодување IV дел
19.7.2013 17:51:21   
kate..
zdravo jas ispitav bris se e vo red ispitav i papa toa go cekam rezultatot,ispitav i hiv hepatot b i hepatit c i toa e negativno sega neznam sto e na red maticniot mi stoe nezaenteresiran ako nekoja znae sto e na red neka pise za da si baram upat sakam i jas vo najkus mozen nacin da gi soberam dokumentite za invitro .

(Одговор на членот Didi80)
Непосредна врска до пораките: 1526
19.7.2013 18:19:20   
Melanija RR
belli добре дојде на Рингераја user posted image

Со лесно да поминенпункцијата во недела и многу убави јајце клеткиuser posted image

kate.. на страната на ФЗО ќе најдеш што се треба ,разгледај би требало да има.А со матичниот мора да се договараш за редоследно да ги собираш документите да не губиш време ,во еден месец може многу да се испита.
Упати тој треба да ти дава мора сериозно да разговараш и ставиш до знаење дека сакаш што побрзо.

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

(Одговор на членот kate..)
Непосредна врска до пораките: 1527
19.7.2013 18:21:29   
Melanija RR
*******2013*******

user posted image user posted image user posted image АКТУЕЛНОuser posted image user posted image user posted image
13.04. -Нивеа -почеток со терапија
27.06. -Didi80 -почеток со терапија

=========================
07.07 -kapina -пункција
10.07. -menada -пункција
21.07. -belli -пункција

10.07. -kapina -ЕТ
15.07. - menada -ЕТ

user posted image ИСЧЕКУВАЛКИuser posted image
24.07. -kapina -ТЕСТ
29.07. menada - ТЕСТ

user posted image ПРЕГРАТКИ user posted image

Kolachence user posted image firenca didi user posted image Adelle user posted image gina user posted image milasteve user posted image mesecina83 user posted image Bogdancanka RR user posted image bubbleuser posted image koki12user posted image cacisk user posted image skopjanceuser posted image mimiiiiiiiiiiiiiuser posted image Lina*user posted image cacimuser posted image taci14 user posted image Hercouser posted image trustuser posted image

=====================
2013 година
Ema$user posted image nadezdauser posted image bebus1user posted image beblak user posted image

< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 21.7.2013 17:49:22 >

user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 1528
20.7.2013 20:19:58   
babyhope
belli мила ти посакувам и тебе топло добредојде на Рингераја... да се задржиш на оваа тема активна само уште 15-тина дена а потоа да почнеш да пишуваш во Бременост user posted image user posted image иако твоето искуство ќе ни биде корисно и понатака...
Девојки јас денес сум среќна затоа што го добив мојот втор ваучер од ФЗО user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image сега останува да одлучиме каде да го правиме инвитрото и дали да го почнеме летово или да оставиме после септември затоа што имам некои активности и патувања во текот на септември.... како и да е, денес е ден за славење па од утре за одлука user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 1529
20.7.2013 20:36:37   
Didi80
user posted image user posted image браво babyhope со срека ваучер ,да ти донесе срека и user posted image user posted image

Драга Мelanija RR почетокот е на 27.06 ,а за другото ке видиме у понеделник user posted image

(Одговор на членот babyhope)
Непосредна врска до пораките: 1530
20.7.2013 20:42:36   
kapina
Cestitki za vaucerotmene mi e denes 11 den od transferot I sum izduena kako balon vo gradite I vo stomakot dovceraimav bodezi vo stomakot denesimam. Blagi bolki dali e toa normalno

Непосредна врска до пораките: 1531
20.7.2013 20:51:05   
babyhope
Didi80 фала ти мила, кажи ми со оглед дека си со долг протокол кога почна да ги пиеш контрацептивите? па од 26.6 си на суперфакт и фостимон така?
kapina тоа според мене се ОДЛИЧНИ симптоми user posted image првотот мое ин витро ги видов user posted image и ги имав истите симптоми кои ти ги кажуваш но потоа се случи... сега не е ни битно... ама важно и др. ми рече ако ти е поддуен стомакот ко да ќе експлодираш не се плаши тоа е добро user posted image ајде осеќам дека ќе имаме трудница... само со лесно уште неколку дена user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот kapina)
Непосредна врска до пораките: 1532
20.7.2013 21:18:18   
Didi80

ИЗВОРНА ПОРАКА: babyhope

Didi80 фала ти мила, кажи ми со оглед дека си со долг протокол кога почна да ги пиеш контрацептивите? па од 26.6 си на суперфакт и фостимон така?

Со контрацептиви почнав уште на 03.06 ги пиев 35 дена ,од 27.06 почнав суперфакт а покасно почнав и фостимон. Пред некој ден почнав и да си купувам зашто ги потрошив тие 30 преку фонд ама здравје не е важно тоа ,важно е она убаво што следува user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 1533
21.7.2013 10:17:19   
menada
Kapina se nadevam deka toa se simptomi koi vodat do pozitiven test ti posakauvam z brzo d agi vidis , mene osven sto gradite mi se podueni i me bolat dr nisto ne cuvstvuvam dali treba da imam nekoj simtomi ili...mislam deka treba da te boli stomakot dali toa e nekoj simptom koj vodi do uspesnost ili se e individualno. me interesirali dali nekoja rr nemala nikakvi simptomi a sepak imalo pozitiven test?

Непосредна врска до пораките: 1534
21.7.2013 16:47:21   
kapina
Menada kaj sekoja zena simptomite. Gradite mozat da bolat I od cikloproginova sto ja pieme mene mi e strahda napravam test celata sum ispanicena sto ke izleze preeska od kafeto mi bese tesko si vikam mozda e toaodsto mnogu retko pijam kafe

(Одговор на членот menada)
Непосредна врска до пораките: 1535
21.7.2013 17:59:09   
Melanija RR
babyhope честитки за ваучерот кој ќе ви донесе user posted image

kapina уште 3 дена user posted image

Непосредна врска до пораките: 1536
21.7.2013 22:20:13   
bik4e
babyhope cestitki za vaucerot belli ti posakuvam dobrodojde na rr i uspesna punkcija :)

Непосредна врска до пораките: 1537
23.7.2013 0:00:14   
betti
zdravo mili moi ovoj forum besea mene najgolema
poderska ima edno izvesno vreme nemam pisano no ne ve imam zaboraveno
taka se resiv da vi pisam nis sto pominav jas
i da vi kazam do kade sum mozebi moeto iskusto vi bi pomognalo
milicki jas 8 pokusaj na ivf imav vo april mesec tolku pati imav praveno ivf
ne mi bese sluceno da imam hiperstimulacija
na kraj zaversiv vo bolnica so nogu srasni bolovi sto mislev sekoe vreme deka ke umram od bol i ot taga
mislev deka ne mi uspea ivf
no obratno
milicka jas sum bremenaaaaaaaaaaaaaaa[sm=nosecka
bev vo austria ako ve interesira nesto slobodno piisete
nemoj nikoja od vas da gubi nades ne mora da znaci deka ke vi uspee 8 pat
ama nades nikako gubenje
gospot e nogu golem
pozzzzzzzzzzzzzzzz
ve guskam na site

(Одговор на членот bik4e)
Непосредна врска до пораките: 1538
23.7.2013 0:24:40   
kapina
Beti cestitki milicka neka ti e so lesno bremenosta jas treba vosreda da pravam beta hcg lele kolku e tesko Kogan se cekadali e uspesno ili ne IVFto sakav denes da pravam beta hcg no maticniot ginekolog ne mi dade od simptomi nemam nikakvi Samo sum poduena kako balon na 5den od et imav jaki bolki pri mokrenje kako nekoj da me sece so noz no postepeno isceznaa

(Одговор на членот betti)
Непосредна врска до пораките: 1539
23.7.2013 1:07:21   
betti
Falla kapina

I jas Potekov kako balon
5 den Ot transferot gradite
Me Bolea mi bea nadueni nö jas
10 den Otto transferot zaversiv
Na bolnica Ostiot den doznav
Deka sum bremena ti derzam sreka
ИЗВОРНА ПОРАКА: kapina

Beti cestitki milicka neka ti e so lesno bremenosta jas treba vosreda da pravam beta hcg lele kolku e tesko Kogan se cekadali e uspesno ili ne IVFto sakav denes da pravam beta hcg no maticniot ginekolog ne mi dade od simptomi nemam nikakvi Samo sum poduena kako balon na 5den od et imav jaki bolki pri mokrenje kako nekoj da me sece so noz no postepeno isceznaa

Непосредна врска до пораките: 1540
23.7.2013 11:32:50   
latica
baby hope ЧЕСТИТКИ ЗА ВАУЧЕРОТ user posted image за колку време доби одговор од фондот И КОГА ГИ ПРАТИ ДОКУМЕНТИТЕ. мЕ ИНТЕРЕСИРА КОЛКУ СЕ ЧЕКА

Поздрав и со среќа миличка

(Одговор на членот betti)
Непосредна врска до пораките: 1541
23.7.2013 11:45:24   
menada
Kapina testot se pravi 14 dena od punkcija ili transfer? mene mi kazaa od punkcija,mislam deka mozis da go napravis ne treba da cekas do utre, jas imam od denes bolki vo stomakot kako menstrualni samo poblagi kolku e toa vo red neznam, osven sto gradite me bolat dr nisto ne cuvstvuvam, stomakot ne mi e poduen nemav rozev iscedok kako rezultat na implantacija mi ostanuva samo da cekam. Jas utre imam namera da napravam test zatoa sto mislam deka treba 14 dena od punkcija vidi na listot sto ti go dadoja od bolnica taka pisuva.

Непосредна врска до пораките: 1542
23.7.2013 15:36:13   
babyhope

ИЗВОРНА ПОРАКА: latica

baby hope ЧЕСТИТКИ ЗА ВАУЧЕРОТ user posted image за колку време доби одговор од фондот И КОГА ГИ ПРАТИ ДОКУМЕНТИТЕ. мЕ ИНТЕРЕСИРА КОЛКУ СЕ ЧЕКА

Поздрав и со среќа миличка

Фала ви милички, да ви се враќа на сите што ги чекаме user posted image user posted image
latica јас ги поднесов на 05.07 а веќе биле разгледувани на 15 или 16, што значи најбрзо што може- само 10 дена (за разлика од првиот пат каде од поднесувањето до одобрувањето ме враќаа сто пати и после 1 година ми го дадоа)

(Одговор на членот latica)
Непосредна врска до пораките: 1543
23.7.2013 17:28:40   
kapina
Znam menada no mojot maticen gin ne mi dava porano da go a I stoe sigurno sigurno e a I utre mie15 den jas primav pregnil ipo transferoti zatoa si pocekav

Непосредна врска до пораките: 1544
23.7.2013 18:21:27   
belli
Blagodaram Melanija
Ubavo si pominav na punkcija,imase 5 j.kletki user posted image odlicni kako sto rece biologot.Transferot treba da bide na 25 ili 26 ke mi kazat tocno....Drzete sreka da prodolzi se ubavo..Osekam slabi bolki vo jajnicite,no ne estrasno...cela sum vo iscekuvanje.Soprugot e nekako posmiren,ja potisnuva nervozata pouspesno...Se molam za nas i za site vas sto isto taka ocekuvate rezultat.pozdrav i blagodaram za poddrskata

So sreka kapina i vie bevte vi Plodnost?Aj neka ni donese sreka.Gledam tamu dodeka cekame mnogu cesto radosni lica,cestitanje....imaat uspeh.Daj boze i nie isto da se raduvame...user posted image

Cestitki za vaucerot.user posted image Mnogu sreka

< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 23.7.2013 20:38:22 >

Непосредна врска до пораките: 1545
23.7.2013 18:54:55   
kapina
Da beli tamu go pravev ivfto vo plodnost

(Одговор на членот belli)
Непосредна врска до пораките: 1546
24.7.2013 9:14:51   
babyhope
Добро утро на сите
Ја чекаме kapina со вести за user posted image user posted image ајде навиваме user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 1547
24.7.2013 9:18:24   
Bethany
Ооо денес е денот? Капина, чекаме убави вести user posted image user posted image

" Maturity is knowing more and more what is worth fighting for, and what is not worth fighting for."

Непосредна врска до пораките: 1548
24.7.2013 10:25:52   
kapina
Imav proliv sabajleto me prekara sega mi zemaa krv I rezultatot kaj14 casot

(Одговор на членот Bethany)
Непосредна врска до пораките: 1549
24.7.2013 10:26:15   
Hopeful RR
Ајде Капина, со среќа! Ти праќам позитивна енергија за user posted image !!!

(Одговор на членот Bethany)
Непосредна врска до пораките: 1550
Страница:   <<   < Претходна страница  60 61 [62] 63 64   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  60 61 [62] 63 64   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Дали ви се менструации болни?
пеперутка16

Во последно време имам толку болни периоди што дури и се онесвестувам..итно е, ми дава инекција и толку..А сега кога стареам како што стареам. Имам 29 години, уште не сум се породила итн.