|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  69 70 [71] 72 73   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Вештачко оплодување IV дел
12.8.2013 13:00:53   
sasaiciko
Zatoa i se rasprasuvav bidejki citam i nemozam da razberam,zatoa se rasprasuvam za tie troskovi .Ako moze nekoj neka mi pise dali ima praveno vo Remedika

(Одговор на членот cacisk)
Непосредна врска до пораките: 1751
12.8.2013 14:28:49   
Melanija RR
Didi80 user posted image што се случи user posted image

*******2013*******

user posted image user posted image user posted image АКТУЕЛНОuser posted image user posted image user posted image
13.04. -Нивеа -почеток со терапијаuser posted image
=========================

user posted image ИСЧЕКУВАЛКИuser posted image

user posted image ПРЕГРАТКИ user posted image

Kolachence user posted image firenca didi user posted image Adelle user posted image gina user posted image milasteve user posted image mesecina83 user posted image Bogdancanka RR user posted image bubbleuser posted image koki12user posted image cacisk user posted image skopjanceuser posted image mimiiiiiiiiiiiiiuser posted image Lina*user posted image cacimuser posted image taci14 user posted image Hercouser posted image trustuser posted image kapinauser posted image Didi80user posted image

=====================
2013 година
Ema$user posted image nadezdauser posted image bebus1user posted image beblak user posted image menadauser posted image belliuser posted image

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

(Одговор на членот sasaiciko)
Непосредна врска до пораките: 1752
12.8.2013 18:28:49   
bube10
Koga pravev mikrobioloski brisevi pred 2 meseci mi se pokaza deka imam eserihija koli, pa piev pancef i posle se pokaza deka ja nemam veke. Kazete mi dali e toa opasno i dali da napravam pak mikrobioloski brisevi pred ivf-to. Znaci od dokrotive treba se da im vlezceme od usta, ako ne si prasas nisto ne pravis, za niv nisto ne e strasno i tragicno. Ne ja gledaat makata sto ja imas

(Одговор на членот latica)
Непосредна врска до пораките: 1753
12.8.2013 19:01:14   
Melanija RR
bube10 секоја инфекција или бактерија треба да се контролира,незначи дека ако била излечена дека засекогаш ќе ја снема.Може да ја нема но јас не би оставила ништо на случајност а посебно не за ИФВ. Тема за ешерихија има ТУКА па може ќе најдеш совет плус иако темата е во Бременост

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

(Одговор на членот bube10)
Непосредна врска до пораките: 1754
12.8.2013 19:33:33   
bube10
Fala ti Melanija, gi imam procitano postovite na linkot sto mi go pusti. Jas koga razgovarav so Petanovski mi kaza deka ne e tolku strasno zosto mozno e toa da se pojavi i vo tekot na bremenosta i deka nema da mi napravi nikakov problem. A citav deka moze pri poragaj da se zarazi bebusot user posted image Ama jas za sekoj slucaj ke otidam i da si proveram pak. Fala ti user posted image

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 1755
12.8.2013 22:27:03   
kapina
Jas seuste krvaram. Pomalku od spontaniot abortus I sum omalaksana Nemozam da odam ni eden kilometar pes a maticniot ne mi dava boleduvanje. A ne se osekam sposobna za rabota

(Одговор на членот bube10)
Непосредна врска до пораките: 1756
13.8.2013 11:33:54   
koki12
Zdravo devojki eve me i mene odmorena i so novi sili da ja prodolzam borbava zaedno so site vas.
Sasaiciko jas go pravev IVF-to vo remedika i doplativ 800 evra plus no poradi toa sto mi se iskomplicira situacijata morav da gi platam tie pari.Ne plativ nisto plus se si bese regularno,primer gi nadninav inekciite i ostanatite si gi doplativ uste 20 000 iljadi.Tretoto sisence suprefakt mi go dadoa gratis,ne mi naplatija a imav uste dve eha plus i ispitav uste ednas estradiol.Mislam deka se zavisi od sovesta na doktorot i kolku saka da ti progleda niz prsti.Ne se sekiraj ako se ti odi kako sto treba nikoj nemoze da ti nalozi nesto sto ti sleduva od fondot.Ti posakuvam uspeh.

(Одговор на членот kapina)
Непосредна врска до пораките: 1757
13.8.2013 11:40:20   
koki12
Kapina bas mi zal za toa sto ti se sluci i jas kako tebe posle neuspesnoto IVF probav da baram krivec i namesto da se smiram uste tolku se istostiv.Probaj da se smires i da se olabavis posle se sto dozivea tvoeto telo normalno e da se custvivas taka.
Menada i Belii vi posakuvam lesna i ubava bremenost.
Devojki ve molam nekoj mi napise vo rubrikata za IVF dokumenti sto tocno treba da podnesam za IVF po vtor pat,na strana na fondot ne pisuva nisto.Pozdrav do site!

(Одговор на членот koki12)
Непосредна врска до пораките: 1758
13.8.2013 15:12:38   
LoveableMe RR

ИЗВОРНА ПОРАКА: koki12

Kapina bas mi zal za toa sto ti se sluci i jas kako tebe posle neuspesnoto IVF probav da baram krivec i namesto da se smiram uste tolku se istostiv.Probaj da se smires i da se olabavis posle se sto dozivea tvoeto telo normalno e da se custvivas taka.
Menada i Belii vi posakuvam lesna i ubava bremenost.
Devojki ve molam nekoj mi napise vo rubrikata za IVF dokumenti sto tocno treba da podnesam za IVF po vtor pat,na strana na fondot ne pisuva nisto.Pozdrav do site!

Ti prativ privatna poraka so site informacii. Pozz

Непосредна врска до пораките: 1759
13.8.2013 17:14:43   
kapina
Jas nemase da baram vina kaj nikoj ako ne bese uspesno invitroto zatoa sto nikoj ne garantira100posto uspesnodoh
Jst no kaj mene dojde do spontan abortus zaradi toa sto doktor tase nikogas ne ja razgleda vo celost papkata so dokumentite I ne mi. Kaz a da gi povtoram brisevite. Za miko I ureoplazma I I drugite brisevi I zaraditoa dojde do spontanabortus

(Одговор на членот LoveableMe RR)
Непосредна врска до пораките: 1760
13.8.2013 22:38:17   
koki12
Loveableme ja nemam primeno tvojata poraka te molam prepratimi ja uste ednas.Fala ti odnapred!

Непосредна врска до пораките: 1761
14.8.2013 19:11:26   
kapina
deneska stignaa rezultatite od brisevite nemam ureoplazma i mikoplazma tuku streptokokus faecalis i eserihija coli pricina za spontaniot abortus e streptokokusot utre ke odam kaj maticniot ginekolog

Непосредна врска до пораките: 1762
15.8.2013 16:06:44   
belli
Zdravo Kapina
zal mi e za se ova niz sto pominuvas,tesko e iscrpena si i psihicki i fizicki.
Te razbiram deka sakas da ja otkries pricinata za spontaniot abortus,so cel da ne se povtori .Veke si na dobar pat.No nesto ne mi e jasno>Kolku sto se sekavam ti bese preku fondot za in vitro sto bi znacelo deka veke si napravila mikrobioloski brisevi,bez toa nema vaucer.Dali pred da pocnis postapka pak treba da se povtorat brisevite?Mislam deka najdobro e da se smiris,stalozis,da se oporavis poleka i potoa so novi siliuser posted image
Mislam isto taka deka ohrabruvacki e faktot sto si ostanala trudna.Ti posakuvam mnoooogu sreka ponatamuuser posted image

Непосредна врска до пораките: 1763
15.8.2013 18:19:29   
kapina
Da imav brisevi no stari bea. Veke 8meseci inaku denes izlegoa brisevite I spermokulturata na mm I bea uredni

(Одговор на членот belli)
Непосредна врска до пораките: 1764
15.8.2013 23:25:23   
kapina
A kaj mene izleze oti imam eserihija coli I streptokokusfaecalis I ginekolozite mi kazaa oti ovie bakterii nemozat da bidat pricina za spontan abortus no jas ne im veruvam. I mislam oti. Pricinata e eserihija coli

Непосредна врска до пораките: 1765
16.8.2013 11:21:49   
menada
Kapina a kako ti odobrile vaucer neli dokumentacijata ne treba da bide postara od 6 meseci. Jas imav eden rezultat koj istekuvase za 1 nedela i maticnata mi pobara da si go povtoram. Maticniot dr e onoj koj gi pregleduva site dokumenti i gi potpisuva a dr koj go pravi invitroto go bara samo odobrenieto od fondot bidejki toj pretpostavuva deka stom dokumentite se isprateni i dobienoe odobrenie znaci so dokumentite e se vo red.

Непосредна врска до пораките: 1766
16.8.2013 13:58:41   
babyhope
menada во право си дека не треба да бидат постари од 6 месеци кога ги даваш во ФЗО, но може да си ги направила во јануари месец, да ги дадеш документите во јуни, да ти одобрат во јули -август и да го правиш ИНФ во септември. И тоа ако воопшто не те вратат за никаков друг документ. Поминале минимум 9 месеци а они се потпираат на првичните брисеви дека е се ОК.
Истото ми се случи мене, ме враќаа неколку пати, помина повеќе од 2 години од кога ги дадов док додека го направам ИНФ а они сите ме убедува дека нема потреба од брисеви (иако јас прашав дали треба, ама матичниот и др. за инф ме разубедија дека не треба). После спонтаниот или бихемиската бременост- не знам ни сама како да ја наречам почнав да ги спремам документите и на првите брисеви излезе позитивна уреаплазма user posted image , тогаш бев сигурна дека тоа се случило поради оваа бактерија- денес не сум сигурна во тоа. Како што читам за ТСХ може и она си имала влијание и не дозволи да се развие понатака.
Како и да е, би и препорачала на капина повеќе да не троши ни грам енергија за тоа што поминало и да бара виновници- така требало да биде.. јас многу тагував, стигнав до психолошка помош која многу ми помогна, но за еден месец се насочив кон иднината и еве денес за 9 месеци од тогаш го имам новиот ваучер и позитивна и со нови сили се стремам ова инф да биде последно да си ги добијам моите user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот menada)
Непосредна врска до пораките: 1767
17.8.2013 17:51:47   
kapina
Na mene mi pobaraa uste dve inseminacii zatoa bese taka kako I da e bidna sto bidna ke znam za vtor pat . I znam oti vtoriot pat Ke bide se kako sto trebа

< Поракaта ја уредил Felly RR -- 17.8.2013 20:20:20 >

(Одговор на членот babyhope)
Непосредна врска до пораките: 1768
17.8.2013 19:09:43   
kapina
Inaku
Zaboraviv da kazam oti jas koga pravev ivf bev bolna od bronhit dr Tase znaeseoti sum bolna I ne ja prekina postapkata Za ivf a a na bolni od bronhit ne smeelo da se prave ivf radi pad na imunitetot I sega Zinnatkoga mi dadoa apcinja za bakteriite citav oti se dava I za bronhit

Непосредна врска до пораките: 1769
18.8.2013 14:18:02   
kapina
Denes mu kazav na Dr tase Od sto tocno dojde do Spontan abortus I kaza oti e ispustil da gi napravi brisevite nese e nadeval oti ke se sluce takvo nesto oti tie zakomisijatabea vo red mu kazav Da vnimava toa povekeda ne se povtore na nikoj drug

Непосредна врска до пораките: 1770
18.8.2013 14:34:01   
MademoiselleNina
kapina Добро е што си му го кажала тоа- да внимава! Имам впечаток дека не се ни свесни колку многу требада внимаваат и ништо да не оставаат на случајност ...
А кај тебе барем знаеш што биле причините и за следен ќе си кажеш кај лекарот и се надевам дека ќе внимава повеќе.

И не се откажувај, опорави се, зајакни си го имунитетот, читај некои релакс книги, и продолжи напред. Што е тоа е - не можеш да се вратиш назад, само можеш да чекориш напред, со многу повеќе сила и надеж дека што поскоро ќе имашuser posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 1771
18.8.2013 14:58:05   
kapina
Sega pijam caj Od brusnica zinnat antibiotic. Uvin caj vit c. I jadam ovosje da go podobram imunitetot mi kaza dr tase da gi sredam hormoniye Sega I da odam na ivf mu kazav sega. Prv o da se sredam psihicki pa potoa ke mislam na ivf pocnav od petokot I na rabota da odam sopre krvarenjeto. I od septemvri zdravje boze trgnuvam po bolnici pak ke odam vo sistina sega

(Одговор на членот MademoiselleNina)
Непосредна врска до пораките: 1772
18.8.2013 19:51:49   
LoveableMe RR

ИЗВОРНА ПОРАКА: kapina

A kaj mene izleze oti imam eserihija coli I streptokokusfaecalis I ginekolozite mi kazaa oti ovie bakterii nemozat da bidat pricina za spontan abortus no jas ne im veruvam. I mislam oti. Pricinata e eserihija coli

Капина, мој совет реши си ги инфекциите,не си играј со тоа, па после пак да се разочаруваш. Не трчај џабе по болници и по ИВФ пред тие да ги решиш. Позз

< Поракaта ја уредил LoveableMe -- 18.8.2013 19:52:50 >

Непосредна врска до пораките: 1773
18.8.2013 21:24:15   
kapina
Ne ne trcam Sega ke gi sredam prvo niv I hormonite pa potoa vo January duri ke imam pravo da podnesam dokumenti pak za ivf preku fondot

(Одговор на членот LoveableMe RR)
Непосредна врска до пораките: 1774
26.8.2013 15:42:53   
LoveableMe RR

Капина, не се нервирај, човеци ионака оваа тема не е во овој форум, отвори ја темата кај Проблеми со забременување - Антифосфолипиден синдром и таму ќе најдеш се. Погорните постови кои се однесуваат на таа тема ќе бидат префрлени.
А откога ќе завршиш со испитувањата за тебе, сподели ги искуствата со нас -таму на тој форум. Поззuser posted image

< Поракaта ја уредил Felly RR -- 27.8.2013 17:09:07 >

Непосредна врска до пораките: 1775
Страница:   <<   < Претходна страница  69 70 [71] 72 73   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  69 70 [71] 72 73   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Дали ви се менструации болни?
пеперутка16

Во последно време имам толку болни периоди што дури и се онесвестувам..итно е, ми дава инекција и толку..А сега кога стареам како што стареам. Имам 29 години, уште не сум се породила итн.