|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  70 71 [72] 73 74   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Вештачко оплодување IV дел
2.9.2013 12:26:32   
butterfly 00
Devojki mnogu mi e tesko, ama premnogu denes mi pravea punkcija na invitro na spontan ciklus ama primav i stimulacija, koga se razbudiv d-r dojde i mi kaza deka site folikuli bile prazni ne uspeal da izvadi jajce kletka. Vo toj moment tolku mi padna tesko sto pocnav da placam tolku silno sto edvaj sestrite me smirija. Ve molam imal li nekoj vakov slicen problem kako mojov. Doktorot mi rece deka sledniot ciklus ke probame klasicno invitro. Mnogu se plasam i mnogu mi e teskoo.

(Одговор на членот LoveableMe RR)
Непосредна врска до пораките: 1776
2.9.2013 12:53:49   
mommy_angels RR
Батерфлај вака често знае да се случи,тешко ти е знам,плачи и исплачи се ама не очајувај.Едноставно денес не требало да биде,следниот пат ќе успееш

(Одговор на членот butterfly 00)
Непосредна врска до пораките: 1777
2.9.2013 13:45:42   
butterfly 00
mommy_angels RR normalno li e ova, mozno li e da nemam voopsto ???

(Одговор на членот mommy_angels RR)
Непосредна врска до пораките: 1778
2.9.2013 14:57:58   
LoveableMe RR

ИЗВОРНА ПОРАКА: butterfly 00

Devojki mnogu mi e tesko, ama premnogu denes mi pravea punkcija na invitro na spontan ciklus ama primav i stimulacija, koga se razbudiv d-r dojde i mi kaza deka site folikuli bile prazni ne uspeal da izvadi jajce kletka. Vo toj moment tolku mi padna tesko sto pocnav da placam tolku silno sto edvaj sestrite me smirija. Ve molam imal li nekoj vakov slicen problem kako mojov. Doktorot mi rece deka sledniot ciklus ke probame klasicno invitro. Mnogu se plasam i mnogu mi e teskoo.

Butterfly 00, еве овде на линкот пишував нешто за тоа што те интересира и ќе ти помогне, а тој израз што го употребуваат за празни јајце клетки е гинеколошки термин и не значи дека немаш или дека нема да ги имаш. Ајде само храбро, еве прочитај го мојот пост, се надевам ќе ти помогне. Позз и стискаме палци за тебе за следен пат user posted image

Непосредна врска до пораките: 1779
3.9.2013 10:35:48   
butterfly 00
Devojki ve molam pisete mi nesto ke pobudalam neznam sto da pravam, dokolku najdete pustete mi nekoi linkovi ili ako znaete nekoj so vakvo iskustvo kazete mi zosto ic ne se cuvstvuvam dobro. Pravev dve punkcii na spontan prvata imav eden folikul prazen, se so blaga stimulacija dva vodecki folikuli i nekoi pomali koi ispadnaa prazni. Od vcera ne mozam da se opravam, premnogu mi e tesko.

Непосредна врска до пораките: 1780
3.9.2013 12:46:14   
Melanija RR
butterfly 00 штом веќе втор пат е неуспешно со не стимулиран и благостимулиран циклус повеќе не оди на таа варијанта.На природен циклус се добиваат малку и понеквалитетни ј.клетки затоа ретко кој се одлучува за ИФВ во природен циклус ,ТУКА имаш тема повеќе прочитај

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

Непосредна врска до пораките: 1781
3.9.2013 19:30:07   
latica
И јас се сложувам,каков природен циклус. Кога правев фоликулометрија имав 3 фоликули, од кои 1 растеше, да речам и прсна на 18-19 ден. за ин витро е подобро да има повеќе. Моја колешка имала 16 фоликули, од тие 11 полни, од тие 5 оплодени, 2 и вратија, 1 се фати user posted image

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 1782
4.9.2013 11:24:56   
bubble
butterfly ne ochajuvaj. posle prvoto ivf na koe imav 5 jajce kletki od koi 2 ubavo napreduvaa i bea prekrasni embrionchinja, megutoa ne se fatija...mi predlozija duri se ushte mi e teloto neizchisteno od stimulacijata da probame na spontan ciklus.probav...magjutoa nishto....site bea prazni....potoa narednite dve ivf koi be a so stimulacija techea vo najdobar red kade na sekoj mi vrakjaa po 2 super embrionchinja, megjutoa ne se fatija, toe e toa...taka da ne ochajuvaj...vo spontanite ciklusi toa e normalno...nema nikakva prichina da se zagrizuvash da plachesh i da mislish deka ne e neshto vo red so tebe...mnogu chesto se sluchuva vo spontan ciklus da izlezat prazni folikuli....te pozdravuvam...user posted image

(Одговор на членот latica)
Непосредна врска до пораките: 1783
4.9.2013 12:23:07   
koki12
Butterfly 00 nemoj da ocajuvas.Kaj mene so produzena stimilacija izvadija edvaj 2 j.kletki od koi nituedna ne bese dobra za oploduvanje.Toj den mislam deka bev najskrsena vo zivotov.Vednas sledniot ciklus odevme spontano bez stimulacii i togas mi izvadoa odlicna j.kletka.Lekarkata na kraj mi kaza deka mojot organizam e takov sto ne reagira na stimulacii,a na priroden ciklus sekogas imav dobar folikul.Taa me sledi dve godini so nea gi pravev i inseminaciite.Na denot na transverot mi kaza deka ako ne uspeeme,za vtoroto iVF ke probame so spontan ciklus,za da se izvadi barem edna dobra j.kletka.Pozdrav!

(Одговор на членот bubble)
Непосредна врска до пораките: 1784
4.9.2013 15:14:03   
butterfly 00
Koki 12 jas mnogu se isplasiv zosto do sega pravev dve punkcii, prvata vo maj bez stimulacija na priroden ciklus mi izvadija eden folikul koj bese prazen, a sega mi dadoa blaga stiulacija od edna nedela pak na invitro na priroden so toa sto imase dva vodecki folikula i nekolku pomali od koi site bile prazni user posted image Jas se izvadiv od pamet mi se svrte vo glava deka mozebi folikulite ne mi proizveduvaat jajce kletki i go prasuvav doktorot, toj mi rece deka do sega vo negovoto iskustvo toa ne go videl, tuku deka sledniot ciklus ke odime na klasicno invitro so poagresivna stiulacija, ne e kaj mene toa problemot, jas veke probav bez stimulacija user posted image

bubble fala ti i tebe najmnogu i na site vas koi mi pisavte, barem za moment uspeav da se smiram so vasite poraki, ke se boram ponatamu, ovie denovi se budam izmorena zosto mozokov ke mi pukne i sonovi eden kup. Se nadevam deka ova e normalna pojava i deka ne sum edinstvenata. Se nadevam deka site sto pobrzo ke uspeeme da gi dobieme nasite user posted image

(Одговор на членот koki12)
Непосредна врска до пораките: 1785
4.9.2013 15:33:19   
kapina
Jas od spontaniot abortus seuste nemam dobieno ciklus mi kasne nekolku dena sega treba da odam da vidam dali matkata e vratena kako sto treba

Непосредна врска до пораките: 1786
4.9.2013 20:34:22   
kapina
Kaj mene fala bogu se e vo red so mvcera bev I na endokrinologija I mi kazaa da atkata vratena e vo normala I normalno bilo ciklusot da kasne vo takvi situCii kako mojata vcera bev I na endokrinologija I mi kazaa sega da ne brzam za IVF da gi napravam site ispituvanja zi
Osto mi se sluci ova da gi sredam hormonite pa da odam na IVF

< Поракaта ја уредил kapina -- 4.9.2013 20:38:16 >

(Одговор на членот kapina)
Непосредна врска до пораките: 1787
6.9.2013 15:46:49   
marijana81
Jas vcera imav punkcija, izvadija 19 jajce kletki , denes mi se javija 7 se oplodeni i treba povtorno utre da se slusneme za sto pinatamu. Ve molam za mislenje , se plasam sto ke se sluci do utre makar sto site se optimisti.

Непосредна врска до пораките: 1788
6.9.2013 16:18:54   
LoveableMe RR
Да ти кажам за еден случај кога при ИВФ на мажот му извадиле 2 сперматозоида од тестиси (значи тешко нарушување на машка плодност) и оплодени се две јајце клетки и денес имаат близнаци, да не се секираш, само храбро и напред, ајде ќе ти кажат колку ќе ти имплантираат назад и после ти држиме среќа за user posted image user posted image . Известувај не!

< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 6.9.2013 16:19:38 >

(Одговор на членот marijana81)
Непосредна врска до пораките: 1789
6.9.2013 17:04:17   
kapina
Jas imav samo eden embrion pa ostanav bremena no ipotoa se sluci sto se sluci mislev na toa oti eden embrion mi vratija s tri se oplodija

Непосредна врска до пораките: 1790
7.9.2013 20:16:39   
marijana81
Devojki mene vo vtornik so gospod napred me ceka transfer. Denes mi se javija , delbata pocnala kaj site 7 jk.

Непосредна врска до пораките: 1791
7.9.2013 22:20:37   
mommy_angels RR
Ајде маријана 81 ти ја пуштаме целата среќа тебе и те чекаме да ни !пишеш да те ставиме на списокот на Меланија рр

Непосредна врска до пораките: 1792
7.9.2013 23:51:48   
bube10
Marijana81 Ti ja pustam celata sreka i sto pobrzo da si gi vidis tvoite user posted image user posted image i stvarno da bidat dve user posted image user posted image Te cekame da pises kako si pominala, zosto i mene me ceka istoto. Jas od utre pocnuvam so superfakt, pa so bide neka bide. Nemozam poveke da se zamaram, mislam deka samo so pozitivno razmisluvanje ke bide se. Pozz

Непосредна врска до пораките: 1793
8.9.2013 11:09:10   
Melanija RR
koki12 user posted image добре дојде со нови сили во user posted image user posted image
marijana81 со лесно во вторникuser posted image

*******2013*******

user posted image user posted image user posted image АКТУЕЛНОuser posted image user posted image user posted image
08.09. bube10 -почеток со терапијаuser posted image
=========================

05.09. -marijana81 =пункција
10.09. -marijana81 =ЕТ

user posted image ИСЧЕКУВАЛКИuser posted image

user posted image ПРЕГРАТКИ user posted image

Kolachence user posted image firenca didi user posted image Adelle user posted image gina user posted image milasteve user posted image mesecina83 user posted image Bogdancanka RR user posted image bubbleuser posted image koki12user posted image cacisk user posted image skopjanceuser posted image mimiiiiiiiiiiiiiuser posted image Lina*user posted image cacimuser posted image taci14 user posted image Hercouser posted image trustuser posted image kapinauser posted image Didi80user posted image

=====================
2013 година
Ema$user posted image nadezdauser posted image bebus1user posted image beblak user posted image menadauser posted image belliuser posted image

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

(Одговор на членот bube10)
Непосредна врска до пораките: 1794
8.9.2013 13:30:13   
marijana81
Vi blagodaram na site za podrskata, mnogu mi znaci i znam deka eden den site ke stigneme do nasata zaednicka cel

Непосредна врска до пораките: 1795
11.9.2013 9:55:03   
LoveableMe RR
Капина и Тајчи ПП, за темите кои разговаравте имате линк во Антифосфолипиден синдром, така што продолжете да пишувате тука. капина, те молам пиши во Вредност на ТСХ колку ти беше на последни испитувања, знам дека беше скоро. Позз

Непосредна врска до пораките: 1796
11.9.2013 16:31:10   
marijana81
Devojki , zavrsi i transferot kaj mene , i sega najteskoto - iscekuvanjeto.

Непосредна врска до пораките: 1797
11.9.2013 16:42:14   
milasteve
devojki eve me i mene po dolga pauza.Moeto posledno in vitro bese noemvri minata godina,sega pravev pauza,i mislev da odam na sledno in vitro,no maz mi ne saka da slusne.vo maj imav konizacija,imav cin 2.Zemav test za ovulacija Blue care mislam deka e,i miantiot mesec go pravev si imav pozitiven test 3 dena i rabotevme na slucajot user posted image i ocekuvav ovoj mesec pozitiven test.Arno ama nisto pred dva dena dobiv ke probam uste ovoj mesec so testot ako ne uspee ke se ubeduvame za in vitro,ovde so ima novo ima li mamicki? user posted image

Непосредна врска до пораките: 1798
11.9.2013 16:42:53   
milasteve

ИЗВОРНА ПОРАКА: marijana81

Devojki , zavrsi i transferot kaj mene , i sega najteskoto - iscekuvanjeto.

marijana so sreka mila,ti ja prakam seta sila i sreka na svetov

Непосредна врска до пораките: 1799
11.9.2013 17:27:05   
bubble

marijana81 ajde so lesno neka e... Brzo neka ti pominat denovite I za dve nedeli site da se raduvame so tebe.. Pozdravche

(Одговор на членот milasteve)
Непосредна врска до пораките: 1800
Страница:   <<   < Претходна страница  70 71 [72] 73 74   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  70 71 [72] 73 74   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Дали ви се менструации болни?
пеперутка16

Во последно време имам толку болни периоди што дури и се онесвестувам..итно е, ми дава инекција и толку..А сега кога стареам како што стареам. Имам 29 години, уште не сум се породила итн.