|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  68 69 [70] 71 72   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Вештачко оплодување IV дел
10.8.2013 19:12:54   
cacisk
Imam procitano na mnogu forumi,a i tuka deka vo Remedika a posebno vo Plodnost-Bitola mnogu pari plus im zemale bolnicite na pacientite koi se preku fond. sigurno okolu 300-500 evra plus ce si doplatis posebno vo Plodnost. Ne deka ja falam Sistina ama nemam procitano deka tamu na nekogo im naplatile plus extra troskovi otkolku sto treba. I znaes deka vo Sistina ako zatrebat da se dokupat inekcii ti kade sakas si gi kupuvas, ne mora od bolnicata da gi kupis.
Pozdrav i se nadevam deka ova IVF ce bide uspesno

(Одговор на членот bik4e)
Непосредна врска до пораките: 1726
10.8.2013 19:59:10   
kapina
Ne sum greska. Nie so mm koga trebase da gi platime. Superfaktot Dr taseni kaza da mu gi dademe na raka bezel da se pominat na fiskalna kasa inekciite no mm mu vika jas nemam tolky kes vo mene oti nie so zenata povekek
Plakame so platezni karticki. I ni vikaodete izvadete pari od bankomat I mm vika nemoze jas neznam kaze ovde vo bitola ima bankomati vide ne vide ni gi naplati so karticka inekcite

znaci na site gi naplaka tie inekcii

< Поракaта ја уредил Felly RR -- 10.8.2013 21:30:17 >

(Одговор на членот cacisk)
Непосредна врска до пораките: 1727
10.8.2013 20:05:59   
bik4e
kapina kolku doplati ti kaj tase za ifv na krajot osven inekciite superfakt?ti napravi nekoi plus ispituvanja ?

kapina dali prethodno imase praveno nekoi ispituvanja vo plodnost ili samo za ifv bese tamu ?

< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 10.8.2013 20:35:52 >

(Одговор на членот kapina)
Непосредна врска до пораките: 1728
10.8.2013 20:13:12   
kapina
Prviot pregled vo plativme 2200den potoa inekcite superfaktot gi plativme3000den po vadenjeto na jajcekletkite ni naplati 9600den 100evra participacija plus3500 den dopolnitelni uslugi. Vo fondot ovde vo strumica koga otidov da mi gi refundirat tie3500 mi vikat prasaj go ytase kakvi se tie dopolnitelni uslugi. I nakrajta pred da se sluci spontaniot abortus ni naplati za eden obicen pregled I betahcg 2600den

< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 10.8.2013 20:30:32 >

Непосредна врска до пораките: 1729
10.8.2013 20:19:13   
bik4e
kolku pregledi ti napravi plus od toa so ni pokriva fondot kolku folikulometrii i kolku pati ti proveri hormoni preku krv ? fondot odobruva 3 folikulometrii i 3 pati da se proverat hormoni ,nikakvo objasnuvanje nemase so se tie dopolnitelni trosoci ?

a drug ispituvanja vo plodnost prethodno nemase praveno ?
samo ifv go pravevte tamu ?

< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 10.8.2013 20:31:07 >

Непосредна врска до пораките: 1730
10.8.2013 20:28:51   
cacisk
A da go tuzis i da mu reces koi se dopolnitelni uslugi? Zatoa kapina sakal kes da mu dadete na tase za Suprefaktot za da nema nikakov dokaz deka vi zel pari. Stom si platila so kartica mozes da go tuzis ima izvod od karticata i ce se vidi deka ti zel pari. A Suprefaktot mislam deka cini 2500 den dve sisenca samo ne sum sigurna. Moze ima uspesni IVF napraveni vo kaj nego no takov doktor ne veruvam deka dosega sum videla i slusnala.
Jas vkupno imav 5 folikulometrii za vreme na IVF i doktorot ne mi gi naplati drugite 2, plus exoto posle neuspesnoto IVF ne mi go naplati.
Bik4e tebe sto drugo ti naplati doktorot?

< Поракaта ја уредил Felly RR -- 10.8.2013 21:36:48 >

Непосредна врска до пораките: 1731
10.8.2013 21:01:43   
kapina
Ne. Ne mi napravi. Nikakvi drugi ispituvanja mi stojat uste fiskalnite smetki tri pati pravev. Ispituvanje na na hormonite od koj na26juni na vtor den od ciklusot lh bese nizok. Na1juli normalen estradiol na 4juli visok estradiol

Непосредна врска до пораките: 1732
10.8.2013 21:19:37   
LoveableMe RR
Од фондот убаво кажуваат дека само ако инекциите надминат бр. од 30, само тогаш се доплаќаат приватно. Она што се доплаќа како партиципација е 6000 денари. Јави се во Фондот кај Ванчо во Скопје и кажи му што се случило, можеш комотно да добиеш оштета во случај на наплаќања кои не се предвидени. Позз

Непосредна врска до пораките: 1733
10.8.2013 21:51:12   
Melanija RR
Вашето незадоволство од одреден доктор или болница може да го искажето со критика и факти во темата Кај кој доктор за IVF? =ТУКА

Да не се навредува директно со употреба на навредливи зборови да го задржиме достоинството во борбата за user posted image .

Знам дека сте лути и бесни но правдина има.Ве user posted image сите и посакувам што е можно поскоро да се радувате на user posted image и на живо и здраво user posted image

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

(Одговор на членот LoveableMe RR)
Непосредна врска до пораките: 1734
10.8.2013 21:57:04   
bik4e

ИЗВОРНА ПОРАКА: cacisk

A da go tuzis i da mu reces koi se dopolnitelni uslugi? Zatoa kapina sakal kes da mu dadete na tase za Suprefaktot za da nema nikakov dokaz deka vi zel pari. Stom si platila so kartica mozes da go tuzis ima izvod od karticata i ce se vidi deka ti zel pari. A Suprefaktot mislam deka cini 2500 den dve sisenca samo ne sum sigurna. Moze ima uspesni IVF napraveni vo kaj nego no takov doktor ne veruvam deka dosega sum videla i slusnala.
Jas vkupno imav 5 folikulometrii za vreme na IVF i doktorot ne mi gi naplati drugite 2, plus exoto posle neuspesnoto IVF ne mi go naplati.
Bik4e tebe sto drugo ti naplati doktorot?

zasega samo superfaktot mi e naplaten i mi bese mnogu cudno zatoa sto vo sistina ne go naplakaat i zatoa sakac da se konsultiram so vas

Непосредна врска до пораките: 1735
10.8.2013 22:10:21   
Melanija RR
За се што не сте сигурни односно некоја рингераја не е сигурна јавете се во ФЗО и прашајте,правото е ваше да знаете што ви следува а што не.

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

Непосредна врска до пораките: 1736
11.8.2013 17:53:14   
latica
Dragi moi.sekoj den iskreno so netrpenie go citam forumot i sum vo iscekuvanje na nivi uspesni prikazni. Nasiot problem e specificen i ne sekoj moze da go razbere i da se zgovara a nego. Ovde se custvuvam kako del od edno golemo semejstvo so ist problem.fala vi sto ve imam. Inaku jas sum vo iscekuvanje uste dva dena gi podavam dokumentite.paa se nadevam deka brzo ke dojde odgovorot. Pozdrav

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 1737
11.8.2013 18:19:53   
kapina
Latica kade planiras da go praves invitroto

(Одговор на членот latica)
Непосредна врска до пораките: 1738
11.8.2013 18:38:16   
LoveableMe RR

ИЗВОРНА ПОРАКА: latica

Dragi moi.sekoj den iskreno so netrpenie go citam forumot i sum vo iscekuvanje na nivi uspesni prikazni. Nasiot problem e specificen i ne sekoj moze da go razbere i da se zgovara a nego. Ovde se custvuvam kako del od edno golemo semejstvo so ist problem.fala vi sto ve imam. Inaku jas sum vo iscekuvanje uste dva dena gi podavam dokumentite.paa se nadevam deka brzo ke dojde odgovorot. Pozdrav

Латица, нема проблем за кој не може да се разговара, а тие што не те сфаќаат ама ич не се секирај, остави ги нека се занимаваат со глупости. И не е ништо срамота, ако е вистина, ако е реалност, ако е непобитен факт. Што имаш споделувај, еве сите ние споделуваме, се мачиме, бараме чаре за нашите проблеми. Поззuser posted image

Непосредна врска до пораките: 1739
11.8.2013 20:47:39   
tea 88
kapina mnogu mi e zal za toa sto ti se sluci so spontaniot, ama cim ednas zabremeni sega sigurno ke bide 100%, samo uste malku izdrzi. sakav da te prasam dali mu spomna na tase deka imase bakterija i deka ja izlekuva? da ne gi ima videno samo poslednite rezultati kade se ti e vo red pa da neznael deka si imala bakterija. i jas odam kaj nego i vaka koga ke slusnam mi e mnogu strav. mnogu go falat ama edna greska dve seto po voda. a sega vo sistina ke pravis invitro? slusam deka Lazarevski bil mnogu dobar i spremen doktor toj gi pravi invitrata taka? ti ja pozeluvam seta sreka na svetot i sto poskoro user posted image i na site sto se vo postapka i planiraat sto pobrzo da si gi vidat user posted image .

(Одговор на членот LoveableMe RR)
Непосредна врска до пораките: 1740
11.8.2013 22:12:38   
kapina
Da tea rezultatite od ureoplazmai mikoplazma bea vo papkata so site drugi ispituvanjano dr tasenikogas ne girazgleda celosno dokumentite sto bea vo papkata nemase da Mi bide krivo ako ne bese uspesno invitroto. Ia on gi razgledase site dokumenti vo papkata oti kaj nas so mm I kaj dvajcata imase problemijas hipotireoticna mm so dijagnoza astenozoospermia kajmene desniot jajnik e so slepuvanja od operacijata na slepo crevo leviot ne funkcionira kazi reci voopsto

(Одговор на членот tea 88)
Непосредна врска до пораките: 1741
11.8.2013 23:03:17   
kapina
Jas sakav da kazam za ureoplazma I mikoplazma ta gi otkriv oti gi imam minatata godina koga gi spremavdokumentite za ivf. I rezultatite od niv stoea zaedno so site drugi dokumenti. I za N iv maticniotginmi dade dapieme somm klaritromicin iispivmeedna doza I pak napravivmbrisjas I bese ureden I maticniot gin nikolov o
Dstrumica mi vika nema potreba da praves pakbris od ureoplazmai mikoplazma stom toj e uredentoa bese vooktomvri mesec a ne bilo tocnotoataa bakterija tamu ureoplazma I mikoplazma odnosno oviedve bakterii mozele da sepovtoruvat I trebalo cesti kontroli I drtase trebase da mi kaze da gi ispitam povtorno oti Od oktomvri do juni imamnogu vremepominatoe sega neznamtocnokade ke gi pravam brisevite pak I ako kako sto. Mi kazuvat ginekolozite drugite ginekolozikaj koi bev oti pricina za spontaniabortus e infekcija so rezultatite od brisevite ke odam kaj nego da mi dade objasnenie zosto me pomina od red samo da gi zeme parite od fondot I od nas participacijata tamu I se drugo sto mu plakavme tamu pogore sto napisav

Непосредна врска до пораките: 1742
12.8.2013 8:29:13   
latica

ИЗВОРНА ПОРАКА: kapina

Jas sakav da kazam za ureoplazma I mikoplazma ta gi otkriv oti gi imam minatata godina koga gi spremavdokumentite za ivf. I rezultatite od niv stoea zaedno so site drugi dokumenti. I za N iv maticniotginmi dade dapieme somm klaritromicin iispivmeedna doza I pak napravivmbrisjas I bese ureden I maticniot gin nikolov o
Dstrumica mi vika nema potreba da praves pakbris od ureoplazmai mikoplazma stom toj e uredentoa bese vooktomvri mesec a ne bilo tocnotoataa bakterija tamu ureoplazma I mikoplazma odnosno oviedve bakterii mozele da sepovtoruvat I trebalo cesti kontroli I drtase trebase da mi kaze da gi ispitam povtorno oti Od oktomvri do juni imamnogu vremepominatoe sega neznamtocnokade ke gi pravam brisevite pak I ako kako sto. Mi kazuvat ginekolozite drugite ginekolozikaj koi bev oti pricina za spontaniabortus e infekcija so rezultatite od brisevite ke odam kaj nego da mi dade objasnenie zosto me pomina od red samo da gi zeme parite od fondot I od nas participacijata tamu I se drugo sto mu plakavme tamu pogore sto napisav

Јас ивф ќе правам во Ремедика, па што биде user posted image

. Инаку и јас се нервирам од мојот матичен. Затоа што кај мене испадна кламидија, пиев Кларитромицин и после 1 месец му реков да ми даде упат да ја повторам пак преку крв, а он ми вика нема потреба, кога ќе останеш бремена во 12 недела ќе испитаме. Мислам боже сачувај. Како да сум мајка на 3 деца па нема врска ако имам и ако не биде. Господе мили стварно се безобразни.

Непосредна врска до пораките: 1743
12.8.2013 8:51:58   
kapina
Latica baraj si upat. Kazi mu jas kako ke znam dali e unistena bakterijata a za bezobrazni premnogu se bezobrazni

Непосредна врска до пораките: 1744
12.8.2013 8:52:40   
mommy_angels RR
Латица од лично искуство ти кажувам да внимаваш на кламидијата,лоша е и при пад на имунитет може да се повтори,така да внимателно со неа,прави почести контроли,особено кога се спремаш за бременост.Мојот гинеколог ми рече штом еден пат ја имало ,таа е тука засекогаш и може да се активира при пад на имунитет

Непосредна врска до пораките: 1745
12.8.2013 9:48:38   
babyhope

ИЗВОРНА ПОРАКА: belli

Koga vidov dve crtki veruvajte,srceto ke mi prepuknese.Posle 7 godini brak ,prvpat vidovme user posted image .Napravivme test so krv,bese 467.

Честитки belli user posted image user posted image user posted image имај лесна школска бременост и да се радуваш на user posted image user posted image за 9 месеци..
Didi 80 баш ми е жал мила, претпоставувам дека отвараш да не читаш но немаш ни желба ни воља за одговори... Ќе помине болката, ќе дојде нова дадеж... тоа го знеме сите кои ја споделуваме истата мака... ајде мила главата горе и нема откажување до нашата цел user posted image

(Одговор на членот belli)
Непосредна врска до пораките: 1746
12.8.2013 9:52:15   
babyhope

ИЗВОРНА ПОРАКА: mommy_angels

Латица од лично искуство ти кажувам да внимаваш на кламидијата,лоша е и при пад на имунитет може да се повтори,така да внимателно со неа,прави почести контроли,особено кога се спремаш за бременост.Мојот гинеколог ми рече штом еден пат ја имало ,таа е тука засекогаш и може да се активира при пад на имунитет

Леле колку само не едуцирани гинеколози постојат.. не можам да поверувам... Значи кламидијата е излечива инфекција. Апсолутно ако добро, соодветно и до крај се излечи потоа мора да настане нова реинфекција за да се појави пак. може сериозно да направи сериозни последици и стерилитет како и спонтани абортуси но секако се лечи и излекува.

(Одговор на членот mommy_angels RR)
Непосредна врска до пораките: 1747
12.8.2013 11:58:16   
tea 88
kapina jas mislam deka Tase napravil golem propust. pravis in vitro i osnovno e da gi napravis mikrobioloskite brisevi pred toa bez razlika dali si imala ili ne bakterija. ne mozam da razberam ispituvaat hormoni trista cuda i toa sto mislat deka ne e vazno bas toa ke napravi problem. jas lani napraviv mikrobioloski vo mart mesec i koga pravev laparohisteroskopija kaj Tase vo avgust toj ne rece da napravam pak demek ne mora ko se vo red ama jas sama si gi napraviv kaj maticnata od kaj znam vo meguvreme se biduva. zatoa koj i da e doctor i najuspesen da e so rezerva se zema se, nikogas ne mozam da imam potpolna doverba vo nekoj i da ostavam na nego sto ne e vo red ama izgleda kaj nas taka izleguvaat rabotite. bitno da ne se nerviras samo ke ti steti toa ke si zabremenis pak ke vidis. belli cestitiki imaj uspesna bremenost.

(Одговор на членот babyhope)
Непосредна врска до пораките: 1748
12.8.2013 12:01:59   
sasaiciko
Dragi moi ringerajki dali bi mozela nekoja od Vas da me informira dali ima praveno invitro vo remedika i kolku potrosila otprilika za ,, dopolnitelni troskovi ,,

(Одговор на членот babyhope)
Непосредна врска до пораките: 1749
12.8.2013 12:13:02   
cacisk
sasaiciko ako si preku fond placas samo 6000 den participacija. I ako ja nadmines odredenata brojka na inekcii ( 30 FSH inekcii,Fostimon, Merional...i 2 sisenca Suprefakt) togas plus sama si doplacas i gi kupuvas kaj sakas inekciite nemora bas vo Remedika, Sistina ili Plodnost. Dosega najcesto sum slusnala deka vo Plodnost i Remedika skoro sekogas se doplaca od 200-600 evra plus za "dopolnitelni uslugi" a ne znam bas koi se tie uslugi.
Tie sto pravele mozat podobro i najtocno da kazat.

(Одговор на членот sasaiciko)
Непосредна врска до пораките: 1750
Страница:   <<   < Претходна страница  68 69 [70] 71 72   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  68 69 [70] 71 72   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Дали ви се менструации болни?
пеперутка16

Во последно време имам толку болни периоди што дури и се онесвестувам..итно е, ми дава инекција и толку..А сега кога стареам како што стареам. Имам 29 години, уште не сум се породила итн.