Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
Devojki mnogu mi e tesko, ama premnogu denes mi pravea punkcija na invitro na spontan ciklus ama primav i stimulacija, koga se razbudiv d-r dojde i mi kaza deka site folikuli bile prazni ne uspeal da izvadi jajce kletka. Vo toj moment tolku mi padna tesko sto pocnav da placam tolku silno sto edvaj sestrite me smirija. Ve molam imal li nekoj vakov slicen problem kako mojov. Doktorot mi rece deka sledniot ciklus ke probame klasicno invitro. Mnogu se plasam i mnogu mi e teskoo.
Devojki mnogu mi e tesko, ama premnogu denes mi pravea punkcija na invitro na spontan ciklus ama primav i stimulacija, koga se razbudiv d-r dojde i mi kaza deka site folikuli bile prazni ne uspeal da izvadi jajce kletka. Vo toj moment tolku mi padna tesko sto pocnav da placam tolku silno sto edvaj sestrite me smirija. Ve molam imal li nekoj vakov slicen problem kako mojov. Doktorot mi rece deka sledniot ciklus ke probame klasicno invitro. Mnogu se plasam i mnogu mi e teskoo.
Butterfly 00, еве овде на линкот пишував нешто за тоа што те интересира и ќе ти помогне, а тој израз што го употребуваат за празни јајце клетки е гинеколошки термин и не значи дека немаш или дека нема да ги имаш. Ајде само храбро, еве прочитај го мојот пост, се надевам ќе ти помогне. Позз и стискаме палци за тебе за следен пат
Devojki ve molam pisete mi nesto ke pobudalam neznam sto da pravam, dokolku najdete pustete mi nekoi linkovi ili ako znaete nekoj so vakvo iskustvo kazete mi zosto ic ne se cuvstvuvam dobro. Pravev dve punkcii na spontan prvata imav eden folikul prazen, se so blaga stimulacija dva vodecki folikuli i nekoi pomali koi ispadnaa prazni. Od vcera ne mozam da se opravam, premnogu mi e tesko.
butterfly 00 штом веќе втор пат е неуспешно со не стимулиран и благостимулиран циклус повеќе не оди на таа варијанта.На природен циклус се добиваат малку и понеквалитетни ј.клетки затоа ретко кој се одлучува за ИФВ во природен циклус ,ТУКА имаш тема повеќе прочитај
3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи, 3 IUI =/, без терапија август 2013г. Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни
И јас се сложувам,каков природен циклус. Кога правев фоликулометрија имав 3 фоликули, од кои 1 растеше, да речам и прсна на 18-19 ден. за ин витро е подобро да има повеќе. Моја колешка имала 16 фоликули, од тие 11 полни, од тие 5 оплодени, 2 и вратија, 1 се фати
butterfly ne ochajuvaj. posle prvoto ivf na koe imav 5 jajce kletki od koi 2 ubavo napreduvaa i bea prekrasni embrionchinja, megutoa ne se fatija...mi predlozija duri se ushte mi e teloto neizchisteno od stimulacijata da probame na spontan ciklus.probav...magjutoa nishto....site bea prazni....potoa narednite dve ivf koi be a so stimulacija techea vo najdobar red kade na sekoj mi vrakjaa po 2 super embrionchinja, megjutoa ne se fatija, toe e toa...taka da ne ochajuvaj...vo spontanite ciklusi toa e normalno...nema nikakva prichina da se zagrizuvash da plachesh i da mislish deka ne e neshto vo red so tebe...mnogu chesto se sluchuva vo spontan ciklus da izlezat prazni folikuli....te pozdravuvam...
Butterfly 00 nemoj da ocajuvas.Kaj mene so produzena stimilacija izvadija edvaj 2 j.kletki od koi nituedna ne bese dobra za oploduvanje.Toj den mislam deka bev najskrsena vo zivotov.Vednas sledniot ciklus odevme spontano bez stimulacii i togas mi izvadoa odlicna j.kletka.Lekarkata na kraj mi kaza deka mojot organizam e takov sto ne reagira na stimulacii,a na priroden ciklus sekogas imav dobar folikul.Taa me sledi dve godini so nea gi pravev i inseminaciite.Na denot na transverot mi kaza deka ako ne uspeeme,za vtoroto iVF ke probame so spontan ciklus,za da se izvadi barem edna dobra j.kletka.Pozdrav!
Koki 12 jas mnogu se isplasiv zosto do sega pravev dve punkcii, prvata vo maj bez stimulacija na priroden ciklus mi izvadija eden folikul koj bese prazen, a sega mi dadoa blaga stiulacija od edna nedela pak na invitro na priroden so toa sto imase dva vodecki folikula i nekolku pomali od koi site bile prazni Jas se izvadiv od pamet mi se svrte vo glava deka mozebi folikulite ne mi proizveduvaat jajce kletki i go prasuvav doktorot, toj mi rece deka do sega vo negovoto iskustvo toa ne go videl, tuku deka sledniot ciklus ke odime na klasicno invitro so poagresivna stiulacija, ne e kaj mene toa problemot, jas veke probav bez stimulacija
bubble fala ti i tebe najmnogu i na site vas koi mi pisavte, barem za moment uspeav da se smiram so vasite poraki, ke se boram ponatamu, ovie denovi se budam izmorena zosto mozokov ke mi pukne i sonovi eden kup. Se nadevam deka ova e normalna pojava i deka ne sum edinstvenata. Se nadevam deka site sto pobrzo ke uspeeme da gi dobieme nasite
Kaj mene fala bogu se e vo red so mvcera bev I na endokrinologija I mi kazaa da atkata vratena e vo normala I normalno bilo ciklusot da kasne vo takvi situCii kako mojata vcera bev I na endokrinologija I mi kazaa sega da ne brzam za IVF da gi napravam site ispituvanja zi Osto mi se sluci ova da gi sredam hormonite pa da odam na IVF
< Поракaта ја уредил kapina -- 4.9.2013 20:38:16 >
Jas vcera imav punkcija, izvadija 19 jajce kletki , denes mi se javija 7 se oplodeni i treba povtorno utre da se slusneme za sto pinatamu. Ve molam za mislenje , se plasam sto ke se sluci do utre makar sto site se optimisti.
Да ти кажам за еден случај кога при ИВФ на мажот му извадиле 2 сперматозоида од тестиси (значи тешко нарушување на машка плодност) и оплодени се две јајце клетки и денес имаат близнаци, да не се секираш, само храбро и напред, ајде ќе ти кажат колку ќе ти имплантираат назад и после ти држиме среќа за . Известувај не!
< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 6.9.2013 16:19:38 >
Marijana81 Ti ja pustam celata sreka i sto pobrzo da si gi vidis tvoite i stvarno da bidat dve Te cekame da pises kako si pominala, zosto i mene me ceka istoto. Jas od utre pocnuvam so superfakt, pa so bide neka bide. Nemozam poveke da se zamaram, mislam deka samo so pozitivno razmisluvanje ke bide se. Pozz
===================== 2013 година Ema$ nadezda bebus1 beblak menada belli
3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи, 3 IUI =/, без терапија август 2013г. Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни
Капина и Тајчи ПП, за темите кои разговаравте имате линк во Антифосфолипиден синдром, така што продолжете да пишувате тука. капина, те молам пиши во Вредност на ТСХ колку ти беше на последни испитувања, знам дека беше скоро. Позз
devojki eve me i mene po dolga pauza.Moeto posledno in vitro bese noemvri minata godina,sega pravev pauza,i mislev da odam na sledno in vitro,no maz mi ne saka da slusne.vo maj imav konizacija,imav cin 2.Zemav test za ovulacija Blue care mislam deka e,i miantiot mesec go pravev si imav pozitiven test 3 dena i rabotevme na slucajot i ocekuvav ovoj mesec pozitiven test.Arno ama nisto pred dva dena dobiv ke probam uste ovoj mesec so testot ako ne uspee ke se ubeduvame za in vitro,ovde so ima novo ima li mamicki?
Во последно време имам толку болни периоди што дури и се онесвестувам..итно е, ми дава инекција и толку..А сега кога стареам како што стареам. Имам 29 години, уште не сум се породила итн.