|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  52 53 [54] 55 56   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Адаптирано млеко
25.8.2013 0:38:54   
Melanija RR
Имаме 9 дена и сме многу малку на природно,дневно максимум 80 мл и дохрана од Нан 1,секоја ноќ па често и преку ден после пиење тешко заспива и вришти,зарем толку рано да се грчеви од Ад-то?
Да поќнеме со емпумисам или да сочекаме може ќе се среди?

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

(Одговор на членот Felly RR)
Непосредна врска до пораките: 1326
25.8.2013 9:45:01   
Felly RR
Меланија ние уште од првата недела дававме чајче - Бекутан, можеш да пробаш, исто и со масажа пробај. Со кружни движења околу папочето, или ножињата свиткај му ги во коленцата и кон мешето, па пак исправи му ги, и така неколку пати. Исто и со движења како да вози точаче.
И гледај да има барем 2,5 саати од еден млекце до друго. Штом е повеќе на АД мора да внимаваш и на тој период меѓу оброците.
И дали му е доволно млекцето, може плаче зошто сака уштеuser posted image
user posted image за вас!!! user posted image

< Поракaта ја уредил Felly RR -- 25.8.2013 9:46:35 >

Life isn't about waiting for the storm to pass, it's about learning to dance in the rain.

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 1327
25.8.2013 17:39:03   
vezilka RR
Пробај и со чајот за доилки, помага и за лактација и за грчеви за бебе. А пробај и со друго млекце, може ова не го бендисува.

Непосредна врска до пораките: 1328
3.9.2013 0:30:22   
anailisav
mamicki imal li nekoj so slicno iskustvo kako moevo?mojata kerkicka ima 3 meseci i 20dena znaci za 10 dena polni 4 meseci,do skoro obrocite i bea naizmenicno so ad i majcino,znaci eden obrok se izmolzuvav drugiot obrok i davav ad,me maci toa sto taa samo zadremana jade i od majcinoto i ad mleko i jade po podolg vremenski period ako ne e zadremana,znaci ako e budna moze i cel saat da go pie mlekoto nezavisno dali e majcino ili ad.sega veke majcino mleko imam samo za 1 obrok a preku denot e celo vreme na ad (hip kombiotik) i se plasam da ne e mnogu toj vremenski period za mlekoto sto go pie,inaku si pie na 3-4 saati obrok po 105ml voda i 3 i pol lazicki hip a ako jade koga e veke zanesena zadremana go ispiva na 2 pati vo rok od 10tina min.se mislam od koga da pocnam so kasicki,sokcinja i cajce i dali toa ke i zamenuva obrok kolku vreme drzat kasickite,kolku pati vo tekot na denot mozam da ja ranam s kasicka ili kolku sok dnevno mozam da i davam izmegu obroci,seto toa mi e nejasno,ve molam nekoj da mi odgovori.vi blagodaram odnapred i se nadevam pocesto da spodeluvame iskustva...pozdrav4e do site mamici

(Одговор на членот vezilka RR)
Непосредна врска до пораките: 1329
3.9.2013 7:23:21   
Felly RR
За АД млеко, некако 1 саат како многу ми изгледа, ама ако нејзе не и смета, и ако нема проблеми и добро напредува, тогаш така нека си го пие.
А за дохранувањето, ти пишав ТУКА - КЛИК

Life isn't about waiting for the storm to pass, it's about learning to dance in the rain.

(Одговор на членот anailisav)
Непосредна врска до пораките: 1330
3.9.2013 14:29:49   
Melanija RR
Глупо звучи но да прашам.
Два дена правам по 60мл не ги допива и правам по 30мл па ако треба по 30мл,но многу се фрла.Или ако не допие после колку време можам да го дадам истото над 30минути,или ако не допие да фрлам?
Не само поради пари туку тоа е сепак хранаuser posted image

user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

Непосредна врска до пораките: 1331
3.9.2013 14:34:12   
AnnaMolly RR
Стави го во фрижидер остатокот и можеш околу саат време најмалку да го чуваш. После пред да му го дадеш стај го шишето со млеко под врела вода да се стопли и слободно дај му.
Мислам некоја мајка пишуваше дека по повеќе саати може да стои така во фрижидер. На собна може да стои триесетина минути без проблем, па ако му го даваш во рок од 30 минути, ич нема потреба за ставање во фрижидер.

Live and let live

Непосредна врска до пораките: 1332
3.9.2013 14:35:33   
Bethany
Меланија мислам дека може да стои околу саат време на собна температура.
Мада, се сеќавам кога се породив, и немав млеко веднаш, сестрата ми правеше доза за него и ми речеше да му дадам кога се пробуди, а тоа сигурно беше поминало повеќе од саат време, а ми кажаа дека нема проблем. user posted image
Сепак, јас никогаш не го држев повеќе од саат време на собна температура, а во фрижидер никогаш не ставав, мада и јас мислам дека направеното млеко, во чисто шише , без да е пиено претходно, може да стои во фрижидер неколку саати.

< Поракaта ја уредил Bethany RR -- 3.9.2013 14:37:24 >

" Maturity is knowing more and more what is worth fighting for, and what is not worth fighting for."

Непосредна врска до пораките: 1333
3.9.2013 14:38:10   
Melanija RR
Фала ви колку сте брзи со одговори user posted image user posted image

(Одговор на членот Bethany)
Непосредна врска до пораките: 1334
4.9.2013 13:59:52   
LoveableMe RR
Меланија, во однос на грчевите, сестра ми редовно пиеше чај од анасон секој ден, го купуваше од пазар и избегнуваше храна како грав, зелка, за да нема гасови, тоа му пречи на бебето, а можам да кажам дека со анасонот многу помогна внуката немаше речиси ич грчеви. Викаат додуша кај девојчињата има помалку од машките, но сепак ете пробај да го пиеш чајот, бидејќи сепак малку го доиш. Позз

Непосредна врска до пораките: 1335
6.9.2013 11:06:31   
Mama G
Zdravo Majki, imam kerka stara dva ipol meseci, na AD mleko sme Hipp Organic i na pocetokot ne sakase da go pie pa go smenivme za Hipp combiotic no od nego dobi proliv, pa se vrativme na staroto AD, se bese vo red do pred 5 dena pocna da ja trga glavata koga i davam mleko, piska i buta so jaziceto,a ne najadena bidejki ova go pravi vednas stom probuvam da i dadam mleko,
edinstveno samo navecer mi pie koga spie cvrsto.
Ve molam za sovet

(Одговор на членот LoveableMe RR)
Непосредна врска до пораките: 1336
9.9.2013 16:55:32   
temjanuska2
Mama G probaj so lactovit ili so nan 1,mora da mu najdes na bebco soodvetno mleko,nesmee bebe da bide gladno vo nikoj slucaj

(Одговор на членот Mama G)
Непосредна врска до пораките: 1337
11.9.2013 22:40:34   
anailisav
mama g i mojata kerkicka koja e 4 meseci jade samo koga ja fatam na spienje budna nikako ne saka da jade a koga e zadremana ili spie si go ispiva cel obrok,probaj i preku denoot zadremana da ja ranis,uste malku ke mozeme i kasicki da jademe pa toa nekako me tesi inaku i jas maki macam so jadenjeto.probav i hrana da i smenam i sise i pak isto.pozdrav4e i so sreka... :)

(Одговор на членот temjanuska2)
Непосредна врска до пораките: 1338
11.9.2013 22:48:51   
Bethany
мама Г, и јас го имав истиот проблем со син ми.
Го носев на испитувања и во Ремедика, докторка таму ми кажаа после сите ок резултати, дека не сме единствен случај со тој проблем. И ме посоветува дека ете ако пие млекото кога е заспан, така да му давам, бидејќи сепак мора да јаде/пие.
И така на крајот на прегледот, жената не знаеше веќе што да ми каже, останавме неразјаснет случај, ниту таа не знаеше да ми објасни зошто некои бебиња го пијат млекото само заспани user posted image
Како и да е, ќе помине и тоа, ќе ти јаде кашички сигурно, сега ќе се снајдуваш како знаеш user posted image
Пробај промени и атмосферата, нека е тивко во собата, друга цуцла, експериментирај, ако не па, тогаш задремана ќе јаде. Само имај трпение и чувај нерви user posted image

" Maturity is knowing more and more what is worth fighting for, and what is not worth fighting for."

Непосредна врска до пораките: 1339
14.9.2013 23:28:32   
Mama G
Vi blagodaram sto spodelivte i vase iskustvo :) Se konsultirav so pedijatarot pa mi kaza deka takvo mi e deteto ke mora da se naoga nacini za da pie, i jas odvaj cekam so kasicki se nadevam polesno ke bide togas :) pozdrav

Непосредна врска до пораките: 1340
15.9.2013 15:21:31   
Melanija RR
Кажете ми во што е најдобро да се чува правот за подготовка на АД млеко?Да не го носам надвор во кеса па и дома,дали во конзерва некоја од кафе,или пластична чаша од еурокрем,или нешто друго?

(Одговор на членот Mama G)
Непосредна врска до пораките: 1341
15.9.2013 17:13:28   
Felly RR
Ако ти треба за еден оброк, може да го ставиш во чисто и исушено шишенце, а во термос да си имааш превриена вода, па така и нема многу работи да носиш. А за дома, зошто да не го чуваш во кутија, како што му е оригиналната амбалажа? И онака, ако е повеќе на АД, една кутија сигурно за брзо ја трошите.

Непосредна врска до пораките: 1342
15.9.2013 22:43:04   
Mama G
Jas go cuvam vo samata kutija, samo sto pazam da bide dobro zatvorena kesata i kutijata, i koga odam nekade ja zimam celata kutija :) se naviknav so sebe da nosam eden kup raboti za jadenje :)

Непосредна врска до пораките: 1343
16.9.2013 11:43:23   
oliva

ИЗВОРНА ПОРАКА: Bethany RR

Го носев на испитувања и во Ремедика, докторка таму ми кажаа после сите ок резултати, дека не сме единствен случај со тој проблем. И ме посоветува дека ете ако пие млекото кога е заспан, така да му давам, бидејќи сепак мора да јаде/пие.
И така на крајот на прегледот, жената не знаеше веќе што да ми каже, останавме неразјаснет случај, ниту таа не знаеше да ми објасни зошто некои бебиња го пијат млекото само заспани user posted image
Како и да е, ќе помине и тоа, ќе ти јаде кашички сигурно, сега ќе се снајдуваш како знаеш user posted image
Пробај промени и атмосферата, нека е тивко во собата, друга цуцла, експериментирај, ако не па, тогаш задремана ќе јаде. Само имај трпение и чувај нерви user posted image

ah betani i mojot bese ist so mlekoto i jas go odnesov vo remedika i kaj site dobri doktori na klinika no nikoj ne znaese da mi kaze zosto e toa taka,mnogu tezok period voopsto ne piese buden,ete sega istiot problem go imam so malata spobudaliv vise

Непосредна врска до пораките: 1344
16.9.2013 11:48:18   
Bethany

ИЗВОРНА ПОРАКА: oliva

ИЗВОРНА ПОРАКА: Bethany RR

ah betani i mojot bese ist so mlekoto i jas go odnesov vo remedika i kaj site dobri doktori na klinika no nikoj ne znaese da mi kaze zosto e toa taka,mnogu tezok period voopsto ne piese buden,ete sega istiot problem go imam so malata spobudaliv vise

Ауу Олива, нашите синови ко браќа родена да се user posted image

И не ме плаши со другото дете user posted image Ете баш синоќа зборевме со маж ми и му викам, уште од сега се молам, да ако и кога ќе имаме второ, да сака да цица, многу ми е мака што не можев долго да го дојам, па ајде и што не сакаше да цица, барем АД да пиеше нормално.
Ти посакувам од се срце што помалку грижи и нервози user posted image

(Одговор на членот oliva)
Непосредна врска до пораките: 1345
24.9.2013 13:57:49   
Mama G
Jas i go promeniv mlekoto od Hipp Organic 1 na Aptimil no istoto mi se sluci, ne go saka mlekoto a i od nego zapek dobi pa se vrativ na Hipp. Maka si macam za jadenje so sila i butam a ona vristi ne saka da jade, na poslednata kontrola nemase mnogu nakaceno na kilaza a pedijatarot mi kaza deka ako vaka prodolzi da jade ponataka ke stagnira i nema mnogu da nakacuva na kilaza, trebalo mnogu da se trudam so nejze, a jas neznam stvarno kako da ja nateram da jade :)

Непосредна врска до пораките: 1346
27.9.2013 9:43:58   
sandriana RR
anailisav i oliva, постовите Ви ги префрлив во Не сака да јаде, во соодветна тема.

< Поракaта ја уредил sandriana RR -- 27.9.2013 9:54:14 >

***I'd rather be honest than impresive***

Непосредна врска до пораките: 1347
11.10.2013 14:35:06   
slavicav
Dechki da prasham neshto cicame i na dohrana sme ama ova na 3 saati ad pie maksimum 50ml,neli e malkuuser posted image Pieme aptamil da smenam nekoe drugo i koe?Aj preporachajte mi?fala odnapred

(Одговор на членот sandriana RR)
Непосредна врска до пораките: 1348
13.10.2013 23:00:51   
energy_m
Zdravo majki, eve i jas da se priklucam na diskusijata. i jas ja dojam mojata kerkicka i ja dohranuvam so AD. Inaku nie koristime Humana bidejki se ispostavi deka najmnogu i odgovara, bevme 1 nedela na Hipp no nekako ne i odgovarase a i kakata i se smeni (stana retka i malku smeni boja) pa ja vrativ na Humana. Ja hranam na 3-4 casa, koga ke pobara i ne ja forsiram,kolku ispie tolku. Inaku sega pie po 60ml, 6ta nedela ni e, 3900g imame. pozz

(Одговор на членот slavicav)
Непосредна врска до пораките: 1349
14.11.2013 19:18:28   
lekokrila
мајки ме интересира колку долго може да стои приготвеното млеко затоа што многу често ми се случува мартина да заплаче да и го приготвам млекото и пак да заспие и после незнам што да правам со млекото дали да го фрлам па кога ке стане по 30/40 мин да и приготвам друго или можам да и го дадам истото само притоплено

(Одговор на членот energy_m)
Непосредна врска до пораките: 1350
Страница:   <<   < Претходна страница  52 53 [54] 55 56   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  52 53 [54] 55 56   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Дали ви се менструации болни?
пеперутка16

Во последно време имам толку болни периоди што дури и се онесвестувам..итно е, ми дава инекција и толку..А сега кога стареам како што стареам. Имам 29 години, уште не сум се породила итн.