|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  67 68 [69] 70 71   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27....
30.9.2013 14:48:28   
topce

ИЗВОРНА ПОРАКА: Yummy Mammy
A zenski da ve prasam, znaete li za nesto sto moze da ubrza kontrakcii i poragaj?! Jas veke 2-3 dena imam kao kontrakcii ama se smiruvaat. A iskreno, mi se brza. Veke odamna e bebevo spremno, ama nekako kilavo, gurni me da kinisam rabotava.

и јас го имав истиот проблем и што се не пробав, се качував по скали до пети спра 2 пати на ден, пешачев по 3 километри секој ден, едно време ми текна почнав да чистам по дома што се не пробав, а бев 3 цм отворена, ама кога нејќе да излегува нејќе па нејќе.и ја надносев 5 дена и петиот ден ми ги извадија чепот и се породив.така да Yummy Mammy кога бебе ќе реши дека му е време тогаш ќе биде.

(Одговор на членот Yummy Mammy)
Непосредна врска до пораките: 1701
30.9.2013 19:11:01   
Mamickaa

ИЗВОРНА ПОРАКА: topce

A zenski da ve prasam, znaete li za nesto sto moze da ubrza kontrakcii i poragaj?! Jas veke 2-3 dena imam kao kontrakcii ama se smiruvaat. A iskreno, mi se brza. Veke odamna e bebevo spremno, ama nekako kilavo, gurni me da kinisam rabotava.

и јас го имав истиот проблем и што се не пробав, се качував по скали до пети спра 2 пати на ден, пешачев по 3 километри секој ден, едно време ми текна почнав да чистам по дома што се не пробав, а бев 3 цм отворена, ама кога нејќе да излегува нејќе па нејќе.и ја надносев 5 дена и петиот ден ми ги извадија чепот и се породив.така да Yummy Mammy кога бебе ќе реши дека му е време тогаш ќе биде.

Девојки фала ви многу на одговорите,успеавте малку да ме смирите,иако мојата матична беше мртва озбилна,а и не и верувам многу многу...мм ме убедуваше да ја сменам,ама ај викам сеа при крај да не се малтретирам се јово на ново...
Инаку Yummy мила зашто брзање...ќе биде миличка,кога тоа ќе сака,инаку може со провокација,ама сепак тоа е со сила,самото име кажува да се провоцира со сила да излезе...инаку еве јас ќе ви споделам нешто што го дознав од една моја добра пријателка што неа и го кажала сосема трета и на двете им помогнало,се надевам и на мене и на сите што сакате тука да пробате,не е ништо штетно,а се работи за побрзо отварање за породување...значи еве сега како Yummy сака побрзо да се отвори,а се е во ред со бебето и е спремно,може со сопругот да се погалат малку(народски кажаноuser posted image ) и да сврши сопругот во неа и нека полежи малку,значи тоа го омекнувало грлото на матката и истовремено ја ширело и овозможувало побрзо отварање...па девојки може да се проба,јас сум за,ама сепак кога ќе добијам зелено светло од доктор дека бебето е спремно и се е во ред за искачање...user posted image user posted image

(Одговор на членот topce)
Непосредна врска до пораките: 1702
1.10.2013 0:35:28   
Lacrymosa
Si bev fino lepo na kontrola i se pojavija sansi bebevo da go rodam vo zatvor posto kje ja ubiev maticnata. E se predomisliv zs mi tekna deka nema ubavo da izgledam na slikite oblecena vo zatvorski pizami. So bebceto e se vo red samo postelkata mi bila sozreana vtor nakaj tret stepen vo 37+1 nedela e radi toa me isprati itno utre vo sk da proveram d-dimeri. Za nekoj sto prv pat slusa sto e toa boga mi se uspaniciv, se javiv kaj doktorot sto kje me poragja i tipov mi vika: koja e poentata sega da gi ispituvas tie raboti, na kraj mu teknalo toa i da ne se vo red koja e smislata sega da se saniraat dimerite. Malku mi ja vrati dusata na mesto inaku kje go ragjav detevo vo idrizovo. Edvaj cekam da se porodam i da si zemam ispisnica od kaj ovaa guskava. Cela bremenost samo stresovi mi pravi

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 1703
1.10.2013 10:57:48   
Yummy Mammy
Lele Lacrymosa, stvarno gluposti, koj se se narekuva doktor denovive... Pa sosema e normalno da ti bide sozreana postelkata posle 36 nedela, u sekoj moment moze da se porodis.

A inace mene mi se brzase posto maloto mi e rodeno na 17ti Okt i sakav bar malku da ima razlika za da mozat posebno da si slavat rodendeni. Sto se ne probav, ne kacuvanje po skali, ne pesacenje, ne sex, krecevme doma, cistev, krevav tesko... Ne be ne saka, i ne saka, i toa e. I na kraj se otkazav. A spremno e uste od 8mi mesec, taka jas site deca gi nosev i nisko i predvremeno. Denes sum na pregled, pa ke vidime.

A toa za seksot, da, nie vtorata kerka taka ja "isprovociravme", nesakajki ili sakajki ne e ni bitno vise, zivo zdravo.

There are no strangers, just friends you haven''t met yet!

(Одговор на членот Lacrymosa)
Непосредна врска до пораките: 1704
1.10.2013 22:14:02   
Мамичка85
Ajde jas da vi se pofalam tuka oficijalno da me stavite na ovoj spisok deka od cetvrokov vlegov vo sedmi t.e zadno trimesecie doasdno mi stanuva ama nemam uste mnogu so lesno na site user posted image vo ovoj period i da ve pocastam nesto blago user posted image http://mozartbakery.files.wordpress.com/2010/02/mozart_bakery-250x330.jpg?w=227&h=300

Непосредна врска до пораките: 1705
2.10.2013 13:53:58   
Lacrymosa
Со среќа и со лесно...
Јас вчера прв пат правев цтг и се е во ред... барем така рече докторот... решив кај матичната веќе да не се појавувам за да не морам да ја убијам и да завршам идризово или шутка, а и не ми треба дополнителен стрес. Другиов доктор рече дека се е во ред и да чекам да добијам болки и да се породам... а болките ги нема, а јас чекам и веќе станува досадно...
решив да не акам и скитам многу за да не ми пукне водењакот во некоја кафана/ кафуле/ ресторан или сл. што знаејќи која среќа ја имам многу веројатно е дека тоа ќе ми се деси баш во некој таков или сличен објект... така си решив вчера ама и дека тоа ќе го применувам од денес... отидов на кафе user posted image

(Одговор на членот Мамичка85)
Непосредна врска до пораките: 1706
2.10.2013 19:41:59   
Felly RR
Лакримоса, ич да не се секираш и да си шеткаш, па кога треба, тогаш ќе се случи.

Мамичкаа, мене само во 12 недела ми земаа брисеви, Во 8 месец (бидејќи во 12 недела беа негативни) матичната ми рече дека ако немам некој зголемен вагинален секрет нема потреба да се земаат пак.

Скакул, чекаме да ни пишеш!!!

Life isn't about waiting for the storm to pass, it's about learning to dance in the rain.

Непосредна врска до пораките: 1707
3.10.2013 10:04:48   
Yummy Mammy
So si budala Lacrymosa, jas sum sekoj den u City Mall, ako mi pukne vodenjak moze ke izdejstvuvam dozivoten popust ili slicno, da mi se isplati sramot user posted image user posted image

There are no strangers, just friends you haven''t met yet!

(Одговор на членот Felly RR)
Непосредна врска до пораките: 1708
3.10.2013 10:21:32   
Melanija RR
Yummy Mammy нели болки обично фаќаат навечер или од сабајле,а утре Сити мол работи до полноќ така да утре вечер правец таму user posted image
Се надевам не се лутиш user posted image

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

Непосредна врска до пораките: 1709
3.10.2013 10:24:03   
Carrie RR

So si budala Lacrymosa, jas sum sekoj den u City Mall, ako mi pukne vodenjak moze ke izdejstvuvam dozivoten popust ili slicno, da mi se isplati sramot user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 1710
3.10.2013 10:43:21   
slonce1103
Mamicki iskoristete gi denovive i setkajteuser posted image I jas bi sakala da setkam no moram da lezam uste 2 nedeli dodeka da vlezam vo 9ti ama posle nema da sednam dodeka ne resi bebusot da izlezeuser posted image

(Одговор на членот Carrie RR)
Непосредна врска до пораките: 1711
3.10.2013 12:32:41   
Lacrymosa

лелеееејј добра идеја... не ми текна на оваа опција... можда ќе добијам доживотно гратис кафе ако ми пукне во кафуле или пица ако пукне во пицерија.. ма да како љубител на коктели кој апстинира подолго време може да ми пукне во некој коктел бар па после некое време да си лечам кризите што ми се настанати од апстиненцијата еве веќе 8 месеци одприлика user posted image Добра идеја
инаку ова звучеше како да е цитирано од Купохоличарката. Имаше еден дел кога е трудна као демек ако се роди во авион бебето дали ќе има попуст на билетите во иднина или нешто така беше

Непосредна врска до пораките: 1712
3.10.2013 18:58:46   
kristina 84
imam edno prasanje ako nekoj imal slicen slucaj da mi dade nekoj sovet. jas sum vo 25 nedela od bremenosta trombocitie mi se 448 sto znaci visoki od sto se pokacuvaat i kako se namaluvaat i dali moze da mi steti na plodot? odnapred vi blagodaram

(Одговор на членот Mum Care)
Непосредна врска до пораките: 1713
3.10.2013 19:10:39   
mommy_angels RR

ИЗВОРНА ПОРАКА: slonce1103

Mamicki iskoristete gi denovive i setkajteuser posted image I jas bi sakala da setkam no moram da lezam uste 2 nedeli dodeka da vlezam vo 9ti ama posle nema da sednam dodeka ne resi bebusot da izlezeuser posted image

хахахах слонче и јас така од пусти страв одмарав до 9 па после кога се пуштив во шетња и пешачење,па чистење по дома,шетање на кучето два пати на ден,па дури и секс падна и џабе и џабе user posted image цуца моја не ни сакаше да слушна за излегување,па ја вадевме со царски,ептен ја имав улежано изгледа,ја мрзеше да излезе user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот slonce1103)
Непосредна врска до пораките: 1714
3.10.2013 21:06:29   
slonce1103

ИЗВОРНА ПОРАКА: mommy_angels RR

ИЗВОРНА ПОРАКА: slonce1103

хахахах слонче и јас така од пусти страв одмарав до 9 па после кога се пуштив во шетња и пешачење,па чистење по дома,шетање на кучето два пати на ден,па дури и секс падна и џабе и џабе user posted image цуца моја не ни сакаше да слушна за излегување,па ја вадевме со царски,ептен ја имав улежано изгледа,ја мрзеше да излезе user posted image user posted image user posted image

Како сака нека излегува само нека почека уште две неделиuser posted image Јас изминатиов период малку си потшетнував, си работев низ дома и поради тоа ми се јавија предвремени контракции минатата недела, и сега морам строго да мирувам додека не влезам во 37 неделаuser posted image ...АМа после од нисшто нема да си скратамuser posted image

(Одговор на членот mommy_angels RR)
Непосредна врска до пораките: 1715
4.10.2013 10:48:48   
DuffytheDuck
Се изнасмеав девојки user posted image Јас сум 33 недела + 6 дена утре полни 34 user posted image Се чувствувам ок, одам на работа, шеткам, само сум малку побавна во движењето, имам малку отоци на нозете и сум поуморна од претходно. Бевме неделава на контрола, ок е се, наредна контрола во 37 недела и ќе го чекаме user posted image . Дали вие одите на работа? Од кога планирате да одите на породилно боледување? Јас ќе го отворам 28 дена пред термин, така како што стои во закон а и сакам да се спремам на раат, да се одморам и веќе ми е мака 8 саати на стол. Немам можност за користење на одмор и сл. пред породување пошто работам во приватна фирма па морам да одам на породилно. Поздрав до сите и со лесно user posted image

(Одговор на членот slonce1103)
Непосредна врска до пораките: 1716
4.10.2013 14:47:41   
Мамичка85
Epa so lesno neka ni e na site user posted image bogami mnogu ne imalo vo ova tromesecie da ni se mnozatuser posted image jas si se dvizam dosta pesacam ama nesto mrza me fati izgleda ke bide 5 do 12 da cistam za bebevo i da krecam a si vikam ima vreme uste dva meseci ama ke letnat nema da gi osetam pozz do site so lesno user posted image

(Одговор на членот DuffytheDuck)
Непосредна врска до пораките: 1717
4.10.2013 15:35:05   
masa
Јас требаше од понеделник да го отворам породилното,ама ќерката се разболе и два дена седевме дома и ми останаа некои недозавршени работи,ќе треба да ги средам,па да одам на породилно.Ама не е лошо ни вака,два дена на работа,два дома,се издржува.Инаку тешко ми е веќе се,кога ќе си дојдам од работа дома ме боли страшно грбот и тоа овие неколку дена десно во ребрата.Минатата недела шетав скоро секој ден и дома одмарав и не ми беа отечени нозете,ама неможам така секој ден.Кога бев бремена со ќерката шетав скоро секој ден и ми беше полесно.И јас на неколку пати си имам направено филм да не ми пукне некаде водењакои или да ме фатат болки сама со ќерката,ама си велам,ај белки нема user posted image Инаку и јас веќе крај на 36та,а дури вчера прашок си купив ништо за бебето не ми е испрано,ако му текне порано да се роди што ќе го облечеме незнам user posted image

(Одговор на членот Мамичка85)
Непосредна врска до пораките: 1718
5.10.2013 18:11:36   
vezilka RR

ИЗВОРНА ПОРАКА: kristina 84

imam edno prasanje ako nekoj imal slicen slucaj da mi dade nekoj sovet. jas sum vo 25 nedela od bremenosta trombocitie mi se 448 sto znaci visoki od sto se pokacuvaat i kako se namaluvaat i dali moze da mi steti na plodot? odnapred vi blagodaram

Прво сакам да те поздравам и да ти честитам за бременоста. Инаку тромбоцитите знаат да се покачат за време на бременост и после породувато. Се лечат со клексан инекции. Дозата се одредува според висината на тромбоцитите. Секако резултатот мора да го види и трансфузиолог и твојот гинеколог и ако ја надминува границата, ќе ти препишат нешто.

(Одговор на членот kristina 84)
Непосредна врска до пораките: 1719
6.10.2013 15:55:51   
Lacrymosa
мрза, мрзосана.. влегуваме во 39та а таа си дреме ко ќос на јајца... ич нема милост спрема нејзината идна, стара и напатена боксерска вреќа овај мајка

< Поракaта ја уредил Lacrymosa -- 6.10.2013 15:58:01 >

(Одговор на членот vezilka RR)
Непосредна врска до пораките: 1720
6.10.2013 17:11:58   
masa
Ајде Lacrymosa кај да е за две недели ќе се породиш!Се гледа крајот.Тебе те има избунето што ти има речено докторот дека 36-37 недела ќе се породиш и ти си беше некако така спремна,па се после тоа ти се гледа вишок.Не за џабе е терминот кога треба да се породиш.Децата по правило треба да се носат 9 месеци и тоа е тоа,се друго е исклучок и за тоа се вели ПРЕДВРЕМЕ родени или недоносени.Ајде стисни заби кај да е ќе дојде крајот и на твојата бременост.И мене ми е тешко навистина,ама времето брзо ми мине.Еве до 37 недела стасав и од денеска почнувам со перење алишта на user posted image .Ноќеска или имав лажни болки или сум настината,неможам со сигурност да кажам,ама многу ме болеше стомакот од папокот до доле како менстуални болки и прво си помислив ете тоа е (и првата мисла,а мене ништо не ми е испрано).Станав шетав болките не поминуват.Се мислев што да правам..не го сеќавам ни бебето да мрда,за момент се исплашив,па на брзинка светнав една милка и по кратко се размрда.Убаво на мама си спиеше,јас го разбудив.Па после се размрда уште толку непријатно.На крај гледам не личи дека се контракции,па се напив еден магнезиум и си легнав,сум заспала кратко,па пак се разбудив со болка.Се мислев што чај да се напијам,па се напив кафе,јадев и некако престанаа болките и еве ги нема.

Непосредна врска до пораките: 1721
7.10.2013 10:38:42   
skakul
ZDRAVO DRAGI MOI!
konecno da vi pisam .se porodiv na 28.09.kako sto vi pisav utrinata primiv vginaleta za provokacija i dr-ot me vrati doma koga ke mi pocnat olki da se vratam na bolnica.bolki mi pocnaa ,slabi okolu 11 casot-nisto strasno kako menstrualni.jadev,si prespav se istusirav i vo 13 nazad na bolnica.bolkite isti.me pregleda dr.ot i rece podotvorena si ke te zadrzime.me klistiraa i na ctg.si gledav izbor na miss.uste eden cas bolkite slabi .mm go isprativ doma ,rekov ova kojznae do koga ke trae odi si da ne dremis po hodnici.
nekade okolu 14 i30 pocnaa kontrakciite da se pocesti i pobolni,makar sto mene pobolni mi bea vaginalnite pregledi.posle eden pregled pocnav mnogu da krvaram i da vi kazam iskreno ispaniciv.dr.ot me ubeduvase deka ne e placentarno krvarenje i da ne se grizam.moram da kazam deka bev edinstvena rodilka vo bolnicata vo toj moment i celo vnimanie mi bese mene nasoceno.po nekoe vreme mi go puknaa vodenjakot .eeee togas BOLKIIIII.ama kratok period traeja oti mnogu brgu pocnav da dobivam naponi.babicata ne mi veruvase deka se naponi pa dodeka ja ubediv i me odnesoa na boks bebeto zirkase .na boks pocekav napon i vo eden zdiv izleze bebusot.mojot ognen dojde na svet.3580gr.i50 sm.najubav na svet .kako sekoe cedo na svojata majka.
sega se guskame i se prilagoduvame edn na drug i na okolinata.pomiren e od dada sega za sega .pu pu da ne go urocam.
sakam uste ova da vi pisam pominav edno spontano i edno inducirano poroduvanje.bolkite se isti po intenzitet samo kaj spontanoto se pokontinuirani a kaj drugoto ponepravilni..celiot proces vtoriov pat traese 2 casa.od posilni bolki do raganje.ova cisto kako sovet za onie koi kako mene ke se dvoumat dali da odat na provociran porod.
i na kraj na site so lesno .se izvinuvam na dolgiot post i ako ne treba vo ovaa tema da bide slobodno premestetego.user posted image

(Одговор на членот masa)
Непосредна врска до пораките: 1722
7.10.2013 10:48:14   
Felly RR
Честитки скакул, дел од твојот пост префрлив и во темата Септемвриски бебиња 2013, па заедно да се радуваме на нашето ново рингерајче!!!

Life isn't about waiting for the storm to pass, it's about learning to dance in the rain.

(Одговор на членот skakul)
Непосредна врска до пораките: 1723
7.10.2013 12:18:52   
masa
Cestitki i od mene skakul,da ti e zivo i zdravo sinceto i se taka mirno da si bide!Ti si zavrsi rabota,sega nie sme na red

(Одговор на членот Felly RR)
Непосредна врска до пораките: 1724
8.10.2013 23:33:46   
JUKI
Здраво на сите еве и јас да се пријавам . Се породив на 27 септември и родив здраво машко бебе ЈОВАН 4500 грама и 50 см. Ние сме супер Јован е многу мирен а браќата се секогаш околу него и многу се радуваат. Се породив природно имав болки само 4 часа, породуванјето бесе лесно и немав епизотомија иако бесе крупно бебето и masa само да ти казам дека и јас сум како тебе висока 170 см и родив три крупни бебиња со првите две имав епизотомија но не многу голема и најбитно е да имаш еластични мускули и поширока карлица и да си физички поактивна. Јас со сите три одев до последен ден на работа. Поздрав до сите и со лесно нека ви е!

Лука и Милан се моите сонциња.

(Одговор на членот masa)
Непосредна врска до пораките: 1725
Страница:   <<   < Претходна страница  67 68 [69] 70 71   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  67 68 [69] 70 71   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Дали ви се менструации болни?
пеперутка16

Во последно време имам толку болни периоди што дури и се онесвестувам..итно е, ми дава инекција и толку..А сега кога стареам како што стареам. Имам 29 години, уште не сум се породила итн.