|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  15 16 [17] 18 19   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Инсеминација II
7.10.2013 10:42:55   
vezilka RR

ИЗВОРНА ПОРАКА: petra27

Zdravo zenski....nw sum nova,odamna sum na forumov....no so zvercevo doma nemoze da se sedne na net.....inace Stefan ima skoto tri godinki i zacnat e so inseminacija....od prva :)...ja pravev vo Sistina kaj D-r Lazarevski.....imav eden folikul..bev stimulitana so klomifen i fostimon inekcii....imase samo 10 milioni spermatozoidi...i bidna od prva......
Sega se spremame za vtora inseminacija...kaj istiot doktor vo istata bolnica....od 3ti do 7mi den piev klomifen pa fostimoni....denes bev na merenje folikul i mi dade uste tri inekcii pa vo sreda ke mi meri povtorno....ajde zenski stiskajte palci za Stefan da dobie sestricka

Е, да долго те нема. Еве јас ќе ти стискам палци. Првите ги износивме скоро заедно, ајде навивам и вториве да ги износиме заедно.

(Одговор на членот petra27)
Непосредна врска до пораките: 401
7.10.2013 10:44:50   
vezilka RR

ИЗВОРНА ПОРАКА: Milicka 30

Zdravo zenski....nw sum nova,odamna sum na forumov....no so zvercevo doma nemoze da se sedne na net.....inace Stefan ima skoto tri godinki i zacnat e so inseminacija....od prva :)...ja pravev vo Sistina kaj D-r Lazarevski.....imav eden folikul..bev stimulitana so klomifen i fostimon inekcii....imase samo 10 milioni spermatozoidi...i bidna od prva......
Sega se spremame za vtora inseminacija...kaj istiot doktor vo istata bolnica....od 3ti do 7mi den piev klomifen pa fostimoni....denes bev na merenje folikul i mi dade uste tri inekcii pa vo sreda ke mi meri povtorno....ajde zenski stiskajte palci za Stefan da dobie sestricka

Петра 27, се радувам кога читам за успешна инсеминација, се наде вам и овој пат ќе фати од прва, кажи ми какви се тие фостимон инекции, јас се спремам за 2 инсеминација ама примам само кломифен од 3-7 ден ,денес ми е 7 ми ден.

Еве Milicka30 тука имаш тема за фостимон инекции. Можеш да најдеш повеќе информации.

(Одговор на членот Milicka 30)
Непосредна врска до пораките: 402
7.10.2013 11:07:07   
Milicka 30
Ti blagodaram Vezilka.

(Одговор на членот vezilka RR)
Непосредна врска до пораките: 403
7.10.2013 11:08:18   
wanna be mum
vezilka RR прочитав за фостимон инекциите ама темата не е активна веќе па тука ќе прашам. Овој месец со кломифенот пред инсеминација само еден фоликул достигна 21мм што е добро ама другите заостануваа ептен во големина најблиску беше еден од 17мм и д-р вика доста ни е овој од 21мм него ќе го бркаме user posted image оваа големина беше на 12ти ден од циклус. Е сега ме интересира која големина треба да се дадат инекциите и дали ако сите се слаби со растот? верувам како кај мене со еден водечки нема да ми предложат (за понатаму зборувам ако треба) Ми се чини успешниве инсем се претежно со плус терапија од кломифенот user posted image
Петра ме израдува со успешната приказна user posted image да биде успешна и за второ user posted image

Непосредна врска до пораките: 404
7.10.2013 11:23:58   
Hopeful RR
Хмм... мене досега и за двете инсеминации ми дадоа кломифен и гонал, па после и овитрел. Фостимон се дава наместо гонал, или како? Мислите дека е подобар?

(Одговор на членот wanna be mum)
Непосредна врска до пораките: 405
7.10.2013 13:08:29   
vezilka RR
Точно, не била активна некое време темата, ама сега ќе ја направиме активна user posted image . Ќе ги префрлм постовите во Фостимон инекции, и таму ќе ви одговорам.

(Одговор на членот Hopeful RR)
Непосредна врска до пораките: 406
7.10.2013 19:40:48   
petra27
Jas i za prvata inseminacija ja primav istata terapija samo sto togas ne primav 7 inekcii tuku pomalku i imav samo eden folikul...seka poslabo mi rastat no mora da bide.....

Непосредна врска до пораките: 407
7.10.2013 20:38:47   
Melanija RR

ИЗВОРНА ПОРАКА: wanna be mum
Е сега ме интересира која големина треба да се дадат инекциите и дали ако сите се слаби со растот? верувам како кај мене со еден водечки нема да ми предложат (за понатаму зборувам ако треба) Ми се чини успешниве инсем се претежно со плус терапија од кломифенот user posted image

Терапијата со кломифен е доволна ако се имало и предходно добра овулација, ако има повеќе фоликули не е гарант за успешна инсеминација.
Плус терапија се дава уште од 7 ден а тогаш не се знае дали фоликулите ќе пораснат.Затоа за плус терапија се одлучува од почеток на циклус а според преходно како делувал кломифенот т.е.е од преходната историја.
Јас имам примано кломифен и плус два гонала и имав исто 1 фоликул како и со терапија само со кломифен,така што не се знае.

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

(Одговор на членот wanna be mum)
Непосредна врска до пораките: 408
7.10.2013 21:51:09   
Bethany

ИЗВОРНА ПОРАКА: MademoiselleNina

Мојата трета инсеминација - неуспешна ...
Добив еден ден пред да треба да го правам тестот преку крв ...user posted image

Тоа е ...
Продолжуваме понатаму ...

МадмоазелНина, баш ми е жал user posted image

Ама продолжуваш понатаму, посилна него претходно.
Ќе дојде и твоето време, не се сомневај во тоа. user posted image

" Maturity is knowing more and more what is worth fighting for, and what is not worth fighting for."

(Одговор на членот MademoiselleNina)
Непосредна врска до пораките: 409
7.10.2013 23:47:54   
MademoiselleNina
Откажување нема ...има понекоја тажна мисла ... ама гледам да ја набркам :)
Инаку си ги земав резултатите од хормоните, фсх 9.9 лх 3,7 ... па овие бројки ме загрижија малку. Резултатот се уште не ми го видел лекар, ама ова фсх очигледно си расте и си расте ...
Па сакав да прашам дали морам да имам инсеминации преку еден циклус ??? или ќе може и после третава да поднесам за ивф?
Ќе го прашам и матичниот ... но кое е вашето мислење?

(Одговор на членот Bethany)
Непосредна врска до пораките: 410
8.10.2013 8:47:54   
Milicka 30

ИЗВОРНА ПОРАКА: MademoiselleNina

Откажување нема ...има понекоја тажна мисла ... ама гледам да ја набркам :)
Инаку си ги земав резултатите од хормоните, фсх 9.9 лх 3,7 ... па овие бројки ме загрижија малку. Резултатот се уште не ми го видел лекар, ама ова фсх очигледно си расте и си расте ...
Па сакав да прашам дали морам да имам инсеминации преку еден циклус ??? или ќе може и после третава да поднесам за ивф?
Ќе го прашам и матичниот ... но кое е вашето мислење?

Јас некаде на форумот имав прочитано дека четирите инсеминации кои ти ги бараат треба да се преку еден циклус за да ти признае фондот, баш го прашав матичниот ми вика дека првпат слуша такво нешто и дека досега немал таков случај.Па ве молам ако некој има повеќе информации нека ни каже.Јас планирам сите да ги истерам една по друга, сега втора..и така до Нова година сите па ќе видиме user posted image

(Одговор на членот MademoiselleNina)
Непосредна врска до пораките: 411
8.10.2013 9:39:58   
kapina
Da prekueden cikluspo treba da se inseminaciite

Непосредна врска до пораките: 412
8.10.2013 10:08:09   
Milicka 30

ИЗВОРНА ПОРАКА: kapina

Da prekueden cikluspo treba da se inseminaciite

А каде пишува за тоа? Гледав на страната на фондот од оние формуларите пишува само 4 инсеминации а не пишува дали да се преку еден циклус.

(Одговор на членот kapina)
Непосредна врска до пораките: 413
8.10.2013 13:15:33   
natnat
Zdravo devojki, dosta vreme ne sum bila aktivna na forumot, makar sto celo vreme ve pratam :) ..saklam da se pofalam i jas deka konecno ja napraviv prvata inseminacija..folikulot na 13 den mi bese 18,5mm sledniot den primiv pregnil ampula i vecerat pravevme inseminacija...dali e dovolna goleminata? Sto misliste od vaseto licno iskustvo..ineku sega primam utrrogestan 14dena..pa da se nadevame na pozitivni rezivtati user posted image user posted image user posted image . Nesakav da siram naokolu sto i kako pravam..veruvajte znaeme samo jas soprugot, doktorot i vie :)) Bidete mi pozdraveni, inajte ubav den, i pozitivni misli..ve sakam

Непосредна врска до пораките: 414
8.10.2013 14:17:09   
LoveableMe RR
Нат нат, добредојде вака со муабет user posted image на форумот. Почестени сме што соделуваш информации со нас. Да знаеш, многу од нас така правиме, не споделуваме со никого освен со најблиските дома и на форумот секако. Тоа се интимни работи и така треба да си останат меѓу нас. Супер си со инсеминацијата, ајде наскоро позитивни вести чекаме. Каде ја правеше? Поззuser posted image user posted image

(Одговор на членот natnat)
Непосредна врска до пораките: 415
8.10.2013 23:22:37   
natnat
Moram da te popravam mila :) znaeme samo nie site tuka no ne i najbliskite :) resiv nisto da ne kazuvam..fobija imam od razocaruvanja :) Inace inseminacija pravev vo Bt vo Plodnost..pozz

< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 9.10.2013 9:21:03 >

(Одговор на членот LoveableMe RR)
Непосредна врска до пораките: 416
8.10.2013 23:30:01   
Hopeful RR
Здраво natnat, со среќа!!! Важно вие по дома си знаете, а ние сме тука да даваме поддршка и да се разбираме user posted image и тоа е важно. Ни мене не ми се збори многу многу за тоа низ што поминуваме, посебно не со љубопитни квазидушебрижници user posted image , и знаат само најблиските, ама ептен тесен круг... Штета што сме таква средина во која на ваквите проблеми се гледа многу тесноградо и злорадо, а баш за ова треба најголема поддршка, разбирање и сочувство... Но, ние сме тука една за друга user posted image

Непосредна врска до пораките: 417
8.10.2013 23:38:52   
natnat
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Blagodaram mila za iskrenata podrska :)

Непосредна врска до пораките: 418
9.10.2013 9:22:05   
LoveableMe RR
Нат нат, кога викав најблиските мислев ептен тесен круг, сопругот, евентуално мајка татко и толку user posted image . Позз, со среќа

Непосредна врска до пораките: 419
9.10.2013 12:18:14   
Melanija RR
Во врска со инсеминациите преку еден циклус тоа започна да важи од одприлика 2011 година.На страната на ФЗО не пишува ,за сите измени и новости треба да е секогаш запознаен матичниот гинеколог ,а за најсигурно јавете се каде што се поднесуват документи за ИФВ и ќе ви кажат.

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

Непосредна врска до пораките: 420
9.10.2013 12:38:45   
petra27
Zenski denesbev na merenje folikul i imam 3 vodecki :))So Gospod napred...vo petok zakazana inseminacija......edvaj cekam :))

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 421
9.10.2013 12:46:38   
vezilka RR
Ајде стискаме палци и навивамеза user posted image или user posted image .

Непосредна врска до пораките: 422
9.10.2013 12:49:09   
LoveableMe RR

Zenski denesbev na merenje folikul i imam 3 vodecki :))So Gospod napred...vo petok zakazana inseminacija......edvaj cekam :))

Јухууууууууу Петра, ти посакуваме успех наскоро израдувај не со заоблениuser posted image вести

Непосредна врска до пораките: 423
9.10.2013 12:57:31   
Hopeful RR
Супеееер petra27, и јас ти посакувам успех, и што поскоро да си видиш user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 424
9.10.2013 14:02:57   
wanna be mum
Имам едно прашање ве молам за мислење user posted image Дали вашите лекари ви кажале или ако сами сте се информирале ќе знаете да ми кажете за споредните ефекти од терапиите за стимулација кломифен, естрофен, прегнил, утрогестан......
Не мислам на оние моменталните подуеност и сл туку на подолготрајни патеки ако се земаат user posted image кои негативни последици ги имаат. Секогаш мислам неколку чекори пред време и неможам да очекувам лекрите да мислат на моето здравје некако мислам дека сама треба да се погрижам user posted image До кога може да тераме со терапииве???Знам дека е индивидуално ама еве вас што ви рекле? На инсеминација би одела ако треба секој 2 ден user posted image не се штедам од ништо се се поднесува ако е за добро ама ме плашат мноооогу хормониве што ги примам во текот на месецот user posted image извинете за долгиот пост user posted image

Непосредна врска до пораките: 425
Страница:   <<   < Претходна страница  15 16 [17] 18 19   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  15 16 [17] 18 19   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Дали ви се менструации болни?
пеперутка16

Во последно време имам толку болни периоди што дури и се онесвестувам..итно е, ми дава инекција и толку..А сега кога стареам како што стареам. Имам 29 години, уште не сум се породила итн.