|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  18 19 [20] 21 22   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Инсеминација II
23.10.2013 10:30:00   
LoveableMe RR
Karma, само напред те чекаме да не израдуваш. Натнат собери сили за понатаму. Позз

(Одговор на членот natnat)
Непосредна врска до пораките: 476
23.10.2013 17:07:02   
wanna be mum
petra27 честитики user posted image user posted image ако убаво сфатив двете бремености од прва инсеминација фатија? user posted image
user posted image

(Одговор на членот natnat)
Непосредна врска до пораките: 477
23.10.2013 17:54:25   
petra27
Da be srcka,od prva.....da mu se pozlatat racete na D-r.Lazarevski

(Одговор на членот wanna be mum)
Непосредна врска до пораките: 478
23.10.2013 18:46:01   
Bethany
Честитки Петра27 user posted image
Да имаш најлесна бременост и здраво, живо бебенце user posted image

" Maturity is knowing more and more what is worth fighting for, and what is not worth fighting for."

(Одговор на членот petra27)
Непосредна врска до пораките: 479
23.10.2013 19:00:36   
Melanija RR
petra27 имај убава и лесна бременост user posted image user posted image user posted image

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

(Одговор на членот Bethany)
Непосредна врска до пораките: 480
24.10.2013 10:39:51   
Milicka 30

ИЗВОРНА ПОРАКА: petra27

Zeniii na 12 den beta hcg mi e 102......jupiiii.....vo ponedelnik pravam uste eden test preku kev pa zakazuvam pregled.....user posted image user posted image

Честиткииии Петраа !!! user posted image
Прекрасна вест, да имаш лесна бременост и да донесеш на овој свет живо и здраво user posted image

Непосредна врска до пораките: 481
24.10.2013 13:31:56   

мамички и идни мамички, кога најрано би можела да направам тетс преку крв.
сега читав дека на beta hcg можело да има влијание и примен pregnyl ( инекциите кои ги примив 36 часа пред овулација).
Дали знаете вие нешто за ова или да се консултирам со мојот гинеколог...
Инсеминацијата ја правев на 15.10 па веќе сум нестрплива заuser posted image user posted image а богами и за едно user posted image може и две оддеднаш user posted image user posted image

(Одговор на членот Milicka 30)
Непосредна врска до пораките: 482
24.10.2013 13:41:57   
dzvezda
Cestito petra i ti posakuvam lesna i ubava bremenostuser posted image .Ti mi pisa za ispituvaje dali si odgovaraat sprem so jajce kl. koe e toa ispituvanje?kade se pravi?Ako mislese na antispermalni antitela togas mislam deka so inseminacii se isklucuvaat tie antitela barem taka mi kaza ginekologot bidejki spermata ne pominuva niz grloto na matkata tuku so cevce ja vbrizguvaat,neznam? Zosto imam praveno cetiri inseminacii i ne se uspesni a mi rekoa so inseminacii se isklucuvaat tie antitela.

Wanna be mom za tebe sto da kazam ako go imas istiot problem so mene jas vise mislam deka ne e do nisto ni do caevi ni do maticen mlec,ni do krevanje noze,posto nisto ne mi deluva.Mozebi koga ke saka ke bide ama ne poradi nekoe od navedenive raboti,pa dobro be kolku siromasni luge ima,vo sosema zapusteni sredini pa ragaat sekoja godina po edno a mislam deka nitu pomirisale maticen mlec nitu ajurveda caevi so trevi nitu neznam sto.

Jas nemam problemi ama ic so tezina duri i sum malce slabicka,jadam ovosje,jadam med,pijam caevi,sprtuvam koga mozam pocesto,ama bukvalno neznam sto uste da napravam,e da maticen mlec nemam primano ama ako e do toa eve i toa ke go kupam,ne pusam,e mozebi jadam blago malce poveke.I sto pati ke prasam dali treba uste nekoe ispituvanje,uste nesto da napravam i ginekologov ke mi rece neee ti si super ke bide,nema problem ama dve godini ne biduvauser posted image Presav i za toa hla ispituvanje ama toa demek bilo ako sum imala abortusi i pak mi kaza ne treba nisto da pravis.Inaku jas vo re medika se lekuvam.

I zaboraviv da pisam inseminaciite 2 gi pravev so clomifen 2 na den i so estrofen posle a ostanatite samo so clomifen bez estrofen i me gledase na eho mi bese normalna debelina endometriumot.pa vajda ako ne bil dovolno zadebelen nemase ni da se nafati da mi pravi inseminacija.eve i dva meseci pominaa od poslednata i ni na prirodno ne biva i izmegu inseminaciite ne bivase kako da mi vika otkazi se sega nema da bide za ponatamu neznam.duri i site vikaat koga nema da mislis na toa ke bide ama veruvajte neznam i kolku meseci da pominat sekogas ke se misli na toa mozebi vo odreden period ke bides preokupiran so nesto drugo ama taa rabota sepak ti stoi i tuka e do tebe se dur ne bide,nemozes da se isklucis i voopsto da nemislis na toauser posted image

< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 24.10.2013 13:55:48 >

(Одговор на членот Karma)
Непосредна врска до пораките: 483
24.10.2013 13:58:27   
LoveableMe RR
Ѕвезда, се согласуваме сите со тебе, не сме џабе на форумов ако не е така, но паметот и притисокот кога ќе биде се тешки. Некокаш се потребни и повеќе од 2 години иако е се во ред со двата партнера, ако имаш години ако си млада не брзај, ако не, размислувај за ИВФ. Позз, те бодриме user posted image

(Одговор на членот dzvezda)
Непосредна врска до пораките: 484
24.10.2013 16:56:53   
Hopeful RR
Petra27, user posted image user posted image user posted image Честитки, имај најубава и најпријатна бременост! Ете значи и инсеминации успевале user posted image Баш оптимистично, браво!!! user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот LoveableMe RR)
Непосредна врска до пораките: 485
24.10.2013 17:29:37   
petra27
Neznam tocno dali e toa toa ispituvanje...no mojata komsika pravese iui i ne i bese uspesno...a pricina i rekle deka ne im se sakale spermatozoidite i j.kletkite....demek sega da imale 6 meseci zastiteni odnosi za da se podzaboravele?!?taka i kazaa
ИЗВОРНА ПОРАКА: dzvezda

Cestito petra i ti posakuvam lesna i ubava bremenostuser posted image .Ti mi pisa za ispituvaje dali si odgovaraat sprem so jajce kl. koe e toa ispituvanje?kade se pravi?Ako mislese na antispermalni antitela togas mislam deka so inseminacii se isklucuvaat tie antitela barem taka mi kaza ginekologot bidejki spermata ne pominuva niz grloto na matkata tuku so cevce ja vbrizguvaat,neznam? Zosto imam praveno cetiri inseminacii i ne se uspesni a mi rekoa so inseminacii se isklucuvaat tie antitela.

Wanna be mom za tebe sto da kazam ako go imas istiot problem so mene jas vise mislam deka ne e do nisto ni do caevi ni do maticen mlec,ni do krevanje noze,posto nisto ne mi deluva.Mozebi koga ke saka ke bide ama ne poradi nekoe od navedenive raboti,pa dobro be kolku siromasni luge ima,vo sosema zapusteni sredini pa ragaat sekoja godina po edno a mislam deka nitu pomirisale maticen mlec nitu ajurveda caevi so trevi nitu neznam sto.

Jas nemam problemi ama ic so tezina duri i sum malce slabicka,jadam ovosje,jadam med,pijam caevi,sprtuvam koga mozam pocesto,ama bukvalno neznam sto uste da napravam,e da maticen mlec nemam primano ama ako e do toa eve i toa ke go kupam,ne pusam,e mozebi jadam blago malce poveke.I sto pati ke prasam dali treba uste nekoe ispituvanje,uste nesto da napravam i ginekologov ke mi rece neee ti si super ke bide,nema problem ama dve godini ne biduvauser posted image Presav i za toa hla ispituvanje ama toa demek bilo ako sum imala abortusi i pak mi kaza ne treba nisto da pravis.Inaku jas vo re medika se lekuvam.

I zaboraviv da pisam inseminaciite 2 gi pravev so clomifen 2 na den i so estrofen posle a ostanatite samo so clomifen bez estrofen i me gledase na eho mi bese normalna debelina endometriumot.pa vajda ako ne bil dovolno zadebelen nemase ni da se nafati da mi pravi inseminacija.eve i dva meseci pominaa od poslednata i ni na prirodno ne biva i izmegu inseminaciite ne bivase kako da mi vika otkazi se sega nema da bide za ponatamu neznam.duri i site vikaat koga nema da mislis na toa ke bide ama veruvajte neznam i kolku meseci da pominat sekogas ke se misli na toa mozebi vo odreden period ke bides preokupiran so nesto drugo ama taa rabota sepak ti stoi i tuka e do tebe se dur ne bide,nemozes da se isklucis i voopsto da nemislis na toauser posted image

(Одговор на членот dzvezda)
Непосредна врска до пораките: 486
24.10.2013 19:00:17   
kapina
Кармарано ти е уште за рест чекај барем12дена да поминат

Непосредна врска до пораките: 487
24.10.2013 22:36:55   
Капина, ти благодарам,тогаш здравје вторник ќе направам тест :)

(Одговор на членот LoveableMe RR)
Непосредна врска до пораките: 488
25.10.2013 12:47:51   
wanna be mum
dzvezda незнам што да кажам, убаво е што сме здрави и немаме проблем ама психички тоа убива едноставно не ја знаеме причината зошто несака да фати. Јас оддамна престанав да се прашувам зошто другите можат ние не, едноставно тоа прашање ме измачуваше а не ми решаваше ниту еден проблем, незнам колку години имаш, јас имам 29 и да ти кажам ќе чекам уште 1 година таман да направам уште 3 -4 инсеминации и се спремам за ИВФ ако не бидне до тогаш user posted image едноставно треба да се прифати дека така ни били пишано и да се бориме user posted image ете после 4 неуспешни инсеминации мој предлог ти е да одиш на 2ро мислење некаде пр Систина ете кај Лазаревски онака чисто на консултации, со сите резултати до сега. А ако фати кога нема да мислиме тешко мене ќе се изначекам, нема некоја што не мисли ако сме искрени user posted image Ќе заборавиме на ова се кога ќе си ги гушниме user posted image user posted image еден ден user posted image
petra27 ти си херој на темава, брво за успешните инсеминации и со лес бременоста, ако уште ја читкаш темава кажи ми д-р Лазаревски како те спремаше за инсеминациите, терапија, дебелина на ендометриум, дали имавте некоја мака со мт?? Ако не ти е тешко да ни кажеш user posted image user posted image

< Поракaта ја уредил wanna be mum -- 25.10.2013 12:49:35 >

Непосредна врска до пораките: 489
25.10.2013 12:56:09   
LoveableMe RR
Wanna be mum, овде имаш во Имав успешна инсеминација за сторијата на Петра27, но и на други кои имале успешна инсеминација. Поздрав, ве бодриме да не израдувате со нови успешни приказни.user posted image

Непосредна врска до пораките: 490
25.10.2013 13:40:38   
petra27
Znaci vakaa...mojot problem bese policisticni jajnici,hormoni haos,ovulacija nula....a spermogram super.....znaci za prvoto dete se obiduvavme 3 godini...Lazarevski mi napravi histeroskopija bidejki imav septum(vdlabnuvanje)pred matkata i tamu se zadrzuvase semeto...po 2 meseci pravev inseminacija i ostanav trudna...inace togas primav i estrofem...inace i za prvata i za vtorata inseminacija ja primav istata terapija...od 3ti do 7mi den klomifen pa potoa fostimon inekcii...prviot pat 4 a sega 7....potoa stop inekcija i 24 casa potoa insrminacija....posle toa utrogestan 2×200...edna sabajle i edna navecer.....za prvata inseminacija lezev celo vreme a sega ne...imam banditce doma koe si bara vnimanie....vo globala toa e toa....sto i da ve interesira slobodno prasajte...denes beta na 15 den mi e 500....jupiiii
ИЗВОРНА ПОРАКА: wanna be mum

dzvezda незнам што да кажам, убаво е што сме здрави и немаме проблем ама психички тоа убива едноставно не ја знаеме причината зошто несака да фати. Јас оддамна престанав да се прашувам зошто другите можат ние не, едноставно тоа прашање ме измачуваше а не ми решаваше ниту еден проблем, незнам колку години имаш, јас имам 29 и да ти кажам ќе чекам уште 1 година таман да направам уште 3 -4 инсеминации и се спремам за ИВФ ако не бидне до тогаш user posted image едноставно треба да се прифати дека така ни били пишано и да се бориме user posted image ете после 4 неуспешни инсеминации мој предлог ти е да одиш на 2ро мислење некаде пр Систина ете кај Лазаревски онака чисто на консултации, со сите резултати до сега. А ако фати кога нема да мислиме тешко мене ќе се изначекам, нема некоја што не мисли ако сме искрени user posted image Ќе заборавиме на ова се кога ќе си ги гушниме user posted image user posted image еден ден user posted image
petra27 ти си херој на темава, брво за успешните инсеминации и со лес бременоста, ако уште ја читкаш темава кажи ми д-р Лазаревски како те спремаше за инсеминациите, терапија, дебелина на ендометриум, дали имавте некоја мака со мт?? Ако не ти е тешко да ни кажеш user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 491
25.10.2013 13:45:31   
petra27
Zenski ke vi kazam samo da veruvate vo sebe,da bidete pozitivni...toa e najvazno...da ne pravite samo radi reda....nasmevka na liceto i so krenata glava...pozdravce

Непосредна врска до пораките: 492
26.10.2013 0:13:45   
dzvezda
Wannabemom jas imam 31 godina a inseminaciite gi pravev na 30 godini t.e do pred nekolku meseci taka da mislam i taka mi kazaa nema zosto da se obiduvam so inseminacii.Za mesec dena planiram da pravam ivf pa se nadevam na pozitiven rezultat neznam sto drugo.Jas iskreno nesakam cesto damenuvam doktori ,mislam koga sum pocnala so eden doktor koj skoro godina ja znae mojata situacija ubavo bi bilo da prodolzam kaj nego pa sega zdravje.Veruvam vo doktorot e sega ako otidam kaj uste 5 doktori site pet ke smenat po nesto vo terapijata.Za inseminacija primav samo klomifen edna inekcija pregnil i estrofen a poslednite dve inseminacii samo so clomifen a tuka citam mnogu od vas im davale i druga terapija i aspirin citav primale nekoi ama za se go prasuvam dr i mi kazuva ne e za tebe toa.Ajde neka e so ubavo pa sto bide bide mozebi taka treba,da se namacime za da go dobieme najubavotouser posted image

Непосредна врска до пораките: 493
31.10.2013 9:25:17   
Milicka 30

ИЗВОРНА ПОРАКА: petra27

Zenski jas sea citav nesto na net i doznav deka ima dva tipa inseminacija...ITI i IUI......ednata e vbrizguvanje vo jajcevodite a drugata e vbrizguvanje vo matkata....aj nekoj sto pravel sega vo sistina neka kade kolku platil...jas mslam deka kaj mene pravese ITI(vo jajcevodite) bidejki eden mesec predhodno moja drugarka plati 6700 a jas 9000?!?

Петра дали откри каква инсеминација правеше? Јас се спремам за втора повторно во систина па се надевам ке имам успех, матичниот ми вика само кломифен да примам, гледат ти и инекции си примала . Ме интересира дали имавте проблем со спермограмот од сопругот? Фала ти

Непосредна врска до пораките: 494
31.10.2013 12:07:34   
petra27
Insiminacijata bese IUI...znaci semeto vo matka....inace spermogramot e odlicen 25 milioni procisten matrijal....ama jas go dopinguvav maz mi....mu napraviv seksi salata....tegla med vnatre meleni bademi,lesnici i indiski orevcinja.....sekoj den po nekplku lazicki :))

(Одговор на членот Milicka 30)
Непосредна врска до пораките: 495
1.11.2013 12:36:02   
Melanija RR
Karma прегнилот дава лажно позитивен домашен тест,затоа најточно е на 15 ден од инсеминација да направиш тест преку крв односно денесuser posted image чекаме убави вести

petra27 ме интересира колку часа после прегнилот правеше инсеминација?

< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 1.11.2013 12:41:09 >

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

Непосредна врска до пораките: 496
3.11.2013 21:46:57   
Меланија ти благодарам на информацијата. Тест се уште немам направено...Бидејќи до сега не сум правела тест преку крв бев во Авицена во петокот и тие ми рекоа дека за испитување на beta hcg резултатот се чекал два дена? И ме збунија и не го направив. Бев на гинеколог и тој ми рече дека е рано...Јас се уште немам добиено и го примам утрогестанот...ќе чекам до четврток иако сум страшно нестрплива.
Искуство, вие каде имате испитувано преку крв за да појдам?Не ми е верно да се чека два дена?

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 497
3.11.2013 22:28:05   
petra27
Jas pravev vo adria lab...za nekolku saati mi bese gotov testot....

Непосредна врска до пораките: 498
5.11.2013 9:46:26   
Milicka 30
Петра ме интересира после колку часа од прегнил инекцијата правеше инсеминација?
Се спремам за 2 инсеминација па ме интересира пошто мене првата ми ја правеа 20 часа после прегнилот и докторката ми викаше дека условите се идеални ама ете немаше успех. Поздрав

Непосредна врска до пораките: 499
5.11.2013 20:17:20   
BIK88
Zdravo jas sum nova na forumov pa sakam da ve prasam eve 1 godina se obiduvame ama nema bebus,maz mi pravese spermogram i najdoa esherihia coli vo urina od spermokulturata i sega ja lecime,a mene ginekologot mi rece da napravam hsg pa sakav da prasam dali e bolno i kolku cini vo remedika ako nekoj ima iskustvo,i koga obicno treba da se pravi taa postapkauser posted image

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 500
Страница:   <<   < Претходна страница  18 19 [20] 21 22   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  18 19 [20] 21 22   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Дали ви се менструации болни?
пеперутка16

Во последно време имам толку болни периоди што дури и се онесвестувам..итно е, ми дава инекција и толку..А сега кога стареам како што стареам. Имам 29 години, уште не сум се породила итн.