|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  6 7 [8] 9 10   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Вештачко оплодување V дел
28.11.2013 20:23:55   
maceee
fala bubeuser posted image user posted image

(Одговор на членот bube10)
Непосредна врска до пораките: 176
28.11.2013 20:27:29   
gondola!19
devojki ke ve molam ke mi kazete li koga gi pocustvuvsvte prvite simtomi
po embrio transfer,mene denesks mi e 4 den od mojot 5 ti den embriotransfer!
Ne mi se gadi,dobro se custvuvam odmaram celo vreme,imam nekoja nelagodnos vo stomakot,ama ne i bolki!
grbot me boli ali vise mi e od lezenjeto mislam...user posted image

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 177
28.11.2013 20:35:21   
Melanija RR
LoveableMe RR јас верувам во тебе ,ти си силна и ќе го надминеш ова и следното ИФВ ќе биде твоето бебче.Направи се што те советуваат и се ќе биде во ред .Теuser posted image

*******2013*******

user posted image user posted image user posted image АКТУЕЛНОuser posted image user posted image user posted image

31.10.- maceee - почеток со терапија
6.11. - butterfly00 - почеток со терапија
11.11. -baby77 -почеток со терапија
13.11. -kate.. -почеток со терапија

=========================

19.11. -baby77 =пункција /21.11. =ET
22.11 - Gondola!19=пункција/ 24.11=ЕТ
24.11. -maceee =пункција/29.11=ЕТ
27.11 - butterfly 00 = пункција/ 29.11= ET

user posted image ИСЧЕКУВАЛКИuser posted image
3.12- baby77= ТЕСТ
08.12 Gondola!19 = TEСТ
10.12 -maceee = TEСТ
13.12- butterfly00= ТЕСТ

ПОДДРШКА
user posted image

Kolachence , firenca didi , Adelle, gina , milasteve , mesecina83 , Bogdancanka RR , bubble , koki12 , skopjance, mimiiiiiiiiiiiii , Lina* , taci14 , Herco , trust, kapina , Didi80, Tajci_pp, bybe10 , cacim , babyhope, LoveableMe RR

=====================
2013 година
Ema$user posted image nadezdauser posted image bebus1user posted image beblak user posted image menadauser posted image belliuser posted image marijana81user posted image caciskuser posted image I LOVEuser posted image laticauser posted image

< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 28.11.2013 20:36:01 >

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

(Одговор на членот gondola!19)
Непосредна врска до пораките: 178
28.11.2013 22:04:20   
Felly RR
Ох LoveAbleMe, многу ми е жал, сега прочитав. user posted image Остани позитивна и ведра како што си, и верувај дека за брзо време ќе дојде и она што е твое.

Life isn't about waiting for the storm to pass, it's about learning to dance in the rain.

Непосредна врска до пораките: 179
28.11.2013 22:09:41   
maceee
devojki aj da ve prasam nesto ne mi e jasno dobiv na 10ti mesecov sto znaci po pravilo kako sto mi doaga sekogas treba da dobijam na 7mi mislam nedaj boze a utre mi pravat transver toa znaci na 29 sega mi e cudno so negde procitav deka ako testot e negativen za nekoj den ke dobies a kaj mene nema vreme za test neznam dali me razbravte ama mene nekako mi e cudno..nedaj boze da dobijam ama nekako transverov kasno mi doaga pojma nemam.pa ako moze nekoja od vas sto pravela transver da mi kaze kolku dena pred menzis.user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 180
28.11.2013 22:14:39   
brm_brm
Ке ве молм за мислење и искуство со Лазревски од Систина за инвитро/инсеминација?!

(Одговор на членот maceee)
Непосредна врска до пораките: 181
28.11.2013 22:56:06   
Felly RR
Брм_брм, твоето прашање го преместив во соодветна тема Кај кој доктор за ИВФ, каде што другите рингерајки ќе можат да ти пишат искуства.

Life isn't about waiting for the storm to pass, it's about learning to dance in the rain.

(Одговор на членот brm_brm)
Непосредна врска до пораките: 182
29.11.2013 0:16:43   
butterfly 00
LoveableMe RR navistina mi e zal, no ti si hrabra i prodolzi, mnogu parovi znam sto so prvoto IVF im bese prekinata bremenosta pa napravija ispituvanja i na vtoroto site ostanaa bremeni, zatoa samo napred. Nadmini go periodov i so novi sili sto pobrzo kon user posted image user posted image
Ja imas najgolemata poddrska od site nas i user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот Felly RR)
Непосредна врска до пораките: 183
29.11.2013 0:55:47   
I LOVE
Devojki eve i jas da vi javam edna losa vest i mojata bremenost zavrsi ne mozam da se pomiramuser posted image Denes beta mi bese 10 taka da tolku od mojata bremenost,sega cekam da dobijam i zdravje na leto ke probam pak pa so poveke sreka.

LoveableMe RR duso nie dvete sme vo ista situacija,sto e toa sto ke ispituvas oti mojot doktor ne mi spomna nisto a sakam bas da znam zosto se sluci toa koga se bese vo red,i jas malku prokvariv ama toa se sredi so edna inekcija i ete oste nemam dobieno. Sega sakam da ispitam se i da go najadam problemot ako go ima i posle 6meseci da si pocnam od novo. Na site trudnici im cestitam i neka imat lesna bremenost a i tie sto se vo postapka da si gi vidat svoite posakuvaniuser posted image user posted image

(Одговор на членот butterfly 00)
Непосредна врска до пораките: 184
29.11.2013 9:11:11   
Felly RR
I LOVE, user posted image и за тебе, ама нема откажување, главата горе, исплачи се ако ти е тешко, и со нови сили продолжуваш во оваа битка која сигурна сум дека на крајот ќе ја добиеш. Ќе си дојде и она што е твое.

(Одговор на членот I LOVE)
Непосредна врска до пораките: 185
29.11.2013 11:17:25   
butterfly 00
Devojki sakam da kazam eden primer jas i pred toa imav napisano sestra mi neznam kolku IVF i inseminacii pravese, ona pravese i vo Remedika, a posle toa vo Sistina. Koga otide vo Sistina tamu prvoto IVF pokaza deka e uspesno, no isto vaka posle nekoe vreme ustanovija deka plodot ne raste. Pregolemo razocaruvanje bese za nea koga posle tolku prethodno praveni i inseminacii i IVF testot pokazuva pozitiven i mislis deka si bremena posle nekolku nedeli bremenosta zavrsuva. Sobra hrabrost gi napravi site ispituvanja za da vidat zosto doslo do toa i konstatiraa deka ima mutiran gen zatoa ona morase cela bremenost dodeka go nosi plodot da prima kleksan inekcii sabajle navecer. Vtoriot pat vednas pocnaa so inekcii i eve sega ima dve decinja edno devojce 4 godini i edno malo masko koe ima godina i nekolku meseci. Sakam da ve ohrabram deka sekoja borba ke dovede do pozitivniot rezultat. Jas imav isto taka dve neuspesni punkcii mnogu mi pagase tesko na momenti se prasuvav dali jas voopsto imam jajce kletki, na sekoja punkcija folekulite bea prazni toa mnogu me frustrirase i obeshrabruvase. Za ova IVF se tesev si vikam sto e od Gospod toa e pa eve na punkcijata mi izvadija 16 jajce kletki i na toa sum mu premnogu blagodarna si rekov stom imam sega ke se boram i nema da se otkazam dodeka ne gi vidam moite user posted image user posted image
Sabajle sum stanata od 7 ipol so telefonot vo raka, hartija i penkalo cekav da se javi embriologot sto ke mi kaze i da zapisam da ne slucajno nesto zaboravam. Sakam da kazam do kade odi nasata borba.
Navistina VE SAKAM DVETE i mnogu mi e zal nekako se zblizuvame na forumot, neznam sto drugo bi mozela da napisam zosto mene koga mi bese tesko vie bevte tuka i me tesevte i navistina vi blagodaram najmnogu, sega jas mozam samo da kazam deka mora da se drzime i da ne se otkazuvame.
Devojki ja imate najgolemata poddrska
Ve guskame

(Одговор на членот Felly RR)
Непосредна врска до пораките: 186
29.11.2013 11:50:54   
gondola!19
maceee prvin da ti posakam denes da imas super transfer,i embrioncinjsta odma da se fatatuser posted image user posted image
inaku sto se odnesuva do ciklusot jas dobiv na 8 a transferot mi bese na 25 sto znaci nekde 10tina dena pret ciklus,jas ne sum
cula deka mora da bide 14 dena pret ciklus!!

i love mnogu mi e zaluser posted image za tebe ajde sega odmori se
izrelaksiraj se,pa so novi sili kon novi pobedi naskorouser posted image

ke ve molam devojki nekoj da mi napise nesto za simtomi so ste imale...
mnogu sum napnata..vcera placev na eden film 20min ne mozev da se smiram,imam nekoj
grcevi vo stomakot ali ne nesto strasno!!!@pls devojki napisete kako vi bese??user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 187
29.11.2013 11:51:02   
Kvisko
Девојки многу ми е жал. Една гоооолема прегратка од мене до вас. Се што е наше ќе дојде. Релативно нова сум тука, ама веќе ја чувствувам позитивната енергија и поддршката. Тоа е огромен фактор и само заради тоа кај сите ќе биде порано или подоцна.
Некогаш едноставно така морало да биде, некогаш ќе се дознае причината.
Кај мене после спонтаниот открија сеотум на матка и хиперкоагулабилан состојба па сега пијам аспирин 100 и веројанто во бременост ќе морам или аспирин или клексан. Само уште да успеам да останам бремена. Што е наше ќе си дојде.

Непосредна врска до пораките: 188
29.11.2013 12:08:09   
mili_vanili
Zdravo na site, jas ve sledam no retko imam pisuvano..sega ne mozev da izdrzam moram da se vklucam. Ova so rani spontani ili biohemiski bremenosti i mene strasno me pogoduva. Imav veke 3 rani rani spontani i edna biohemiska (niska beta i kraj), posledniot bese skoro pred tri nedeli posle IVF vo priroden ciklus, posle srceva akcija i dobar pocetok so beta, ama so hematom...Napravija i genetsko ispituvanje na plodot da ne e hromozmski i izleze deka nemalo takvo nesto. Imam napraveno dosta ispituvanja site vo red, nekoi spored Dr. duri nepotrebni bidejki veke imam edno zdravo devojcence. seto ova se slucuva posle prva uspesna bremenost, taka sto pravilo nema ocigledno e deka ranite spontani se mnogu cesti i ne znaci deka slednata nema da bide uspesna, no kaj mene veke tret pat stanuva strasno i macno.

Devojki ne taguvajte, sepak toa sto doslo do bremenost e dobar znak deka sansite se golemi. Im posakuvam pozitivni testovi na site sto cekaat i poddrska na tie sto doprva ja pocnuvaat bitkata.

(Одговор на членот I LOVE)
Непосредна врска до пораките: 189
29.11.2013 12:41:29   
Anna78
Zdravo devojki,
Jas sum nova na forumov, zapocnuvam so ivf procesot i nekako ne mi se bas jasni rabotive, a i mi treba poddrska od nekoj so isto ili slicno iskustvo. Pocnav so suprefact inekciite, veke 10 dena primam po 0.5 ml, istovremeno bidejki imam problem so hipotiroidizam (visoko tsh) pijam i eutiroks od 25 ml. Trebase vo ponedelnikot da dobijam, no eve veke petti den, a aber nemam, ima li nekoj so slicno iskustvo ili jas sum edinstvena? Mozno li e da e se od homonive?

< Поракaта ја уредил Anna78 -- 29.11.2013 12:42:53 >

(Одговор на членот mili_vanili)
Непосредна врска до пораките: 190
29.11.2013 14:52:12   
LoveableMe RR
I LOVE, што да кажам баш се натажив кога прочитав, бидејќи тебе добро ти одеше. Девојки на сите останати, фала ви за поддршката, мораме да се поддржуваме на форумот, бидејќи оние што не се намачени не можат да не разберат.

Јас денес се вратив од Институт за имунобиологија и хумана репродукција (зградата карши Министерство за здравство), по препорака на Мојот гинеколог и разговарав таму со нив што да испитам, секако покрај она што ми го напиша гинекологот, да се види зошто дошло до ваква кратка бременост кај мене и читам и кај другите. Ми беше кажано, причините можат да бидат бактериски, имунолошки и генетски, па ми беше предложено следното, со упат од матичен:

- Генетска анализа за тромбофилија (за двајцата, преку крв, 1200 ден.)
- Анализа на ANA, AFA и ASA (за мене, преку крв 700 ден)
- HLA типизација за двајцата (3000 ден)
сите овие во Институтот за имунобиологија и хумана генетика и

- Микроделеција на Y хромозом (за сопругот во МАНУ, тоа било посебно испитување зошто не дошло до добра имплантација, со упат од матичен)

Кога прашав за кариограм, ми рекоа ако сакам можам да направам на ГАК, но дека тоа не значи ништо какви и да се резултатите, бидејќи може и со лоши резултати да дојде до бременост, така што за него ќе размислам дали да го направам, бидејќи секако сум почнала со ИВФ процеси.

Капина, јас исто пиев Еутирокс со аспирин, морам и јас да прашам дали тоа претставувало проблем за моето ИВФ. Butterflyu00, фала многу за оваа информација, многу ќе ни значи.

Гондола19, не барај симптоми кај сите се различни, не се замарај. Миливанили и Ана 78, мило ни е што ни се приклучивте девојки така треба. Ана78, докторот или сестрата ти кажуваат кога треба да добиеш отприлика, кај секоја пациентка е различно, нема правило. Мене ми рекоа тие и тие денови треба да добиеш, доколку над тие 10 дена не добиеш, тие ќе реземат што треба. Позз

< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 3.12.2013 11:08:12 >

(Одговор на членот Anna78)
Непосредна врска до пораките: 191
29.11.2013 15:47:19   
Melanija RR
*******2013*******

user posted image user posted image user posted image АКТУЕЛНОuser posted image user posted image user posted image

31.10.- maceee - почеток со терапија
6.11. - butterfly00 - почеток со терапија
11.11. -baby77 -почеток со терапија
13.11. -kate.. -почеток со терапија
Anna78

=========================

19.11. -baby77 =пункција /21.11. =ET
22.11 - Gondola!19=пункција/ 24.11=ЕТ
24.11. -maceee =пункција/29.11=ЕТ
27.11 - butterfly 00 = пункција/ 02.12 = ET
02.12 - kate.. = пункција/06.12 = ЕТ

user posted image ИСЧЕКУВАЛКИuser posted image
03.12- baby77= ТЕСТ
08.12 Gondola!19 = TEСТ
10.12 -maceee = TEСТ
13.12- butterfly00= ТЕСТ

ПОДДРШКА
user posted image

Kolachence , firenca didi , Adelle, gina , milasteve , mesecina83 , Bogdancanka RR , bubble , koki12 , skopjance, mimiiiiiiiiiiiii , Lina* , taci14 , Herco , trust, kapina , Didi80, Tajci_pp, bybe10 , cacim , babyhope, LoveableMe RR, I LOVE

=====================
2013 година
Ema$user posted image nadezdauser posted image bebus1user posted image beblak user posted image menadauser posted image belliuser posted image marijana81user posted image caciskuser posted image laticauser posted image

< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 2.12.2013 13:11:48 >

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

(Одговор на членот LoveableMe RR)
Непосредна врска до пораките: 192
29.11.2013 16:05:14   
butterfly 00
Devojki mi javija deka transverot ke mi bide vo ponedelnik

Непосредна врска до пораките: 193
29.11.2013 16:13:59   
LoveableMe RR

ИЗВОРНА ПОРАКА: butterfly 00

Devojki mi javija deka transverot ke mi bide vo ponedelnik

Штом покасно ти го закажале, сега сакаат да направат се за да биде како што треба. Позз, тe user posted image

Непосредна врска до пораките: 194
29.11.2013 16:24:04   
kapina
Ako ti kazat sega da pies aspirin pak sovetuvaj se so transfuziolog

A da ne si bremena ako ti kasne tolku a prethodno ti e bil redoven ciklusot napravi si test

< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 29.11.2013 17:53:28 >

Непосредна врска до пораките: 195
29.11.2013 16:28:11   
bube10
Butterfly milicka so sreka vo ponedelnik i da cekame pozitiven rezultat user posted image user posted image

I Love mnogu mi e zal, no nema zastanuvanje, prodolzi ponataka i ke bide ke ima pozitiven rezultat user posted image

Непосредна врска до пораките: 196
29.11.2013 17:14:46   
MademoiselleNina
LoveableMe RR ооо многу ми е криво за тебеuser posted image user posted image ... а и за сите што сме на овој пат ...
Ќе се храбриме, ќе се советуваме , ќе си даваме подршка како и до сега

Барем тука има луѓе кои ги разбирам и ме разбираат ...
user posted image

Непосредна врска до пораките: 197
29.11.2013 17:43:01   
butterfly 00
Devojki otkako ke vi go napravat transverot prvite tri dena lezite odmarate citav ne treba da se pie kafe tri dena, se pridrzuvavte li vie kon toa? Dali togas zimavte nekoi vitamini ili ne kako maticen mlec, vitamin c ili toa samo pred transverot. Sega samo gi koristite lekovite koi vi se prepisani posle punkcijata?
Nekade procitav deka treba da se jadat supi, topli obroci?

Moram da kazam deka spermogramot na maz mi mnogu se podobri od bioastin toa e moken antioksidans, nekoj ako ima problemi so spermogramot slobodno da go koristi na prirodna baza e zosto eve nie duri ne ocekuvavme deka embriologot ke go pofali spermogramot zosto samo pred mesec ipol nemavme bas najdobar rezultat.

< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 29.11.2013 17:52:39 >

(Одговор на членот MademoiselleNina)
Непосредна врска до пораките: 198
29.11.2013 18:45:59   
butterfly 00
Devojki posle punkcijata otkako pocnav da go koristam krinon vaginalniot gel ovie dva dena koga se brisam gledam nekogas pomalku nekogas poveke kako gust kafen iscedok, dali e normalno toa? Bas e onakov kako koga ni privrsuva menstrualniot ciklus i poslednite denovi se javuvaat takvi iscedoci.
Vo ponedelnik vednas ke go prasam doktorot, no dali nekoja znae da mi kaze?

Непосредна врска до пораките: 199
29.11.2013 18:49:19   
kapina
Maticen mlec ne se preporacuva da se pie na pocetok od bremenost. a za implantacija najdobro e da se jade brazilski orev po malku da se pie vcera procitav bademovo mleko jas si go piev I prethodno vo1litar voda se stavat 100grama nepeceni someleni bademi I seto toa se blendira potoa se zasladuva po zelba

Непосредна врска до пораките: 200
Страница:   <<   < Претходна страница  6 7 [8] 9 10   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  6 7 [8] 9 10   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Дали ви се менструации болни?
пеперутка16

Во последно време имам толку болни периоди што дури и се онесвестувам..итно е, ми дава инекција и толку..А сега кога стареам како што стареам. Имам 29 години, уште не сум се породила итн.