|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  50 51 [52] 53 54   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Сакаме две црти!!! - III дел
16.12.2013 16:42:15   
LoveableMe RR
алекс.1, пробајте вака, па може како и за првото ќе бидне. Тука сме, ќе си пишуваме, те чекаме со убави вести за Стара Нова Година - Василица user posted image

Обиди: 5,5 години
2 IUI, 3 IVF, HSC, 1 FET, 3 смрзнати
Верувај во чуда!

(Одговор на членот alex.1)
Непосредна врска до пораките: 1276
17.12.2013 1:06:04   
jana ana

ИЗВОРНА ПОРАКА: Melanija RR

jana ana мој совет ти е да веруваш дека ќе дојде твојот ден и дека ќе имаш сила за сите испитувања и се за user posted image user posted image

Имаме тема Важни информации за испитувања при забременување во која има линкови до соодветните теми. Во секоја тема пиши што те интересира.

И не е последен воз за природно забременување само имај убави мисли user posted image

Фала ти за утехата Меланија дај боже да си во право. Линкот од темата не ми го отвора, неможам да ја најдам, а многу би ми помогналаuser posted image

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 1277
17.12.2013 9:32:13   
Hopeful RR
алекс.1, штом се фатило еднаш, ќе се фати пак user posted image пробувајте вака, а ако дојде до инсеминација, ништо страшно - одма се надминуваат тие први моменти на нелагодност. Природно - вештачко, не е битно ако резултатот е user posted image

Обиди 2,5 години
HSG, HSC, отстранет септум, IUI x4, IVF успешно :)
2015 user posted image user posted image

(Одговор на членот jana ana)
Непосредна врска до пораките: 1278
17.12.2013 9:42:20   
LoveableMe RR

ИЗВОРНА ПОРАКА: jana ana

Фала ти за утехата Меланија дај боже да си во право. Линкот од темата не ми го отвора, неможам да ја најдам, а многу би ми помогналаuser posted image

Повели - Важни информации за испитувања при забременубвање

Верувај во чуда!

(Одговор на членот Hopeful RR)
Непосредна врска до пораките: 1279
17.12.2013 11:20:18   
alex.1
Ne gubam nadez.Za prvata bremenost se izmaciv.3 godini iscekuvanje,ispituvanje...rezultati dobri...pacienti vo red,no bebe nema....i se sluci posle 3 godini otkako smeniv lekar.Sega sum pak kaj maticniot i mi vika ,ako ne se faka moze pak ke treba da si pojdes vo remedika,pa da bide kako prethodniot pat.......Malku me iznervira doktorot so negovata izjava,no sepak 13 godini sum negova pacientka i ne mu zameruvam....No ako ne ni odi ,pak ke pobaram pomos od D-r Petanovski(prekrasen doktor,koj siri pozitivna energija),kaj kogo od prva stimulacija zabremeniv,aiako veruvam deka taka trebalo da bide,sum se opustila najverojatno i gospod resil da me blagoslovi so bebence....

Na site gospod da dava user posted image .

Zdravje se nadevam deka ke bide....mora da bideme optimisti.....da ne se gubi nadez....

< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 17.12.2013 14:52:52 >

(Одговор на членот Hopeful RR)
Непосредна врска до пораките: 1280
17.12.2013 14:52:22   
Melanija RR

ИЗВОРНА ПОРАКА: alex.1

So prvoto dete ostanav bremena so stimulacija.Do sega ne sum pravela inseminacija.Sega sakam vtoro dete i vo razgovor so doktorot ,me informira dokolku so 6 stimulacii ne ostanam bremena ke odime so insiminacija.Imam samo eden problem,razgovarav so maz mi okolu ova i on saka po priroden pat,bidejki ednas sum ostanala so stimulacija.

Да имаш 6 стимулации без инсеминација е премногу непотребно трошење на јајниците

ИЗВОРНА ПОРАКА: alex.1
Prethodnata stimulacija imav dva folekuli 1-25mm,1-28 mm,bea odlicni no doktorot ne mi dade pregnil.
Koga otigov pak kaj nego za tri dena da vidi dali puknale 1 bese 29 a drugiot bese 34 i mi dade pregnil.Za zal mozebi predocna bidejki ne bese potoa siguren dali sum imala ovulacija.

Незнам кој ти е матичен но фоликул од 25 и 28мм не е фоликул,второ прегнил се дава на 23мм , и кога се дава прегнил фоликулот пука што значи се ослободува ј.клетка што е овулација секако.

Според мене не го троши времето и организмот на празно за 6 стимулации,подобро директно оди на консултација во Ремедика.

Ти посакувам user posted image што поскоро user posted image

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

Непосредна врска до пораките: 1281
18.12.2013 10:07:40   
alex.1
Ti blagodaram za sovetite Melanija RR.
Jas se zacudiv sto doktorot mi ne mi dade pregnil porano koga folekulite bea pomali,no ajde sepak e doktor i bi trebalo podobro da si ja znae rabotata.
Veke ja pocnav III stimulacija i ako nema user posted image ,definitivno i jas razmisluvam da odam na konsultacija vo Remedika,pa da sme zivi zdravi ponatamu.
Vi blagodaram na podrskata.
Ajde samo ubavi vesti da slusame,site da se izraduvame da si dobieme zivi i zdravi bebenca.

Непосредна врска до пораките: 1282
18.12.2013 15:13:54   
Мамичка85
Ajde Alex ti stiskam palci i jas sto pobrzo da si gi vidis omilenite user posted image user posted image ke bide se vo red samo pozitvno bez nervozi sekogas nesto sto silno go posakuvas se ostvaruva pozz i imaj ubav ostatok od denot user posted image

Непосредна врска до пораките: 1283
19.12.2013 18:31:04   
Melanija RR
ИЗВОРНА ПОРАКА: jana ana

Здраво на сите, нова сум на темава, како прво ви посакувам на сите наскоро да добиете user posted image user posted image Јас сум на почетокот на трнлив пат, после година ипол обиди за забременување по природен пат, гинекологот ми препорача да почнам со испитувања. бев на преглед пред 3 дена ме гледаше на ехо, и вагинално вака се изгледа во ред, ми кажа да одам на преглед во плодни денови за да види дали ке има зрел фоликул. Некако докторката не ми е заинтересирана .. смирена на преглед како се да е нај нај, а според мене е загришувачки. Планирам да одам на приватно... да започнам се со ред, вие како ме советувате?

user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

(Одговор на членот Мамичка85)
Непосредна врска до пораките: 1284
19.12.2013 19:08:43   
kapina
Moj sovet ti e ne e bitno dali ke odes na privatno ili ne bitno e doktorot da bide seriozen I ozbilno da si ja sfate rabotata I da si go prezeme slucajot kako sto treba jas osum godini sum po bolnici I ti go kazuvam toa od iskustvo

Непосредна врска до пораките: 1285
20.12.2013 14:25:16   
LoveableMe RR
Здраво јанаана, 1,5 година и не е голем период ако не можеш да забремениш, поготово ако си под 30 години, не е крај на светот. Но, сепак, доколку сакаш да почнеш постапка, јас би те советувала да го посетиш ЛИНКОВ, каде има важни информации за тоа што треба да се испита доколку се смета дека има проблем со забременување.

Доколку има, тука сме пиши на форумите, ќе даваме совети и идеи, лични искуства, а доколку се е во ред, останува да се опуштите со сопругот и да ја очекувате радосната вест. user posted image Позз

Верувај во чуда!

(Одговор на членот kapina)
Непосредна врска до пораките: 1286
20.12.2013 14:34:22   
LoveableMe RR
user posted image
user posted image Vesna I /25 декември user posted image anamari /25 декемвриuser posted image Zoya / 30 декември
user posted image Sandra Ro /2 јануари user posted image blond /3 јануари user posted image janaana/ 3 јануари user posted image alex.1 /13 јануари user posted image

=================
Последни трудници
Mila1user posted image Daci96 user posted image vezilka RR user posted image kate18user posted image bebence19user posted image petra27user posted image u
sonc90user posted image jasmina81user posted image lady bug user posted image kuklickauser posted image jasminagorjandejan user posted image

< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 20.12.2013 14:35:05 >

Верувај во чуда!

(Одговор на членот LoveableMe RR)
Непосредна врска до пораките: 1287
22.12.2013 12:45:46   
blond
Zenski,od mob sum ne mozam da najdam,dajte mi link ako ima nekade kako da se zgolemi moznosta za zabremenuvanje I/ili za dobivanje na bliznaci :)

Vi posakuvam na site da vi se ostvarat zelbite.

Непосредна врска до пораките: 1288
23.12.2013 12:42:45   
LoveableMe RR
Blond, овде на ЛИНКОТ повели нешто што можеби ќе ти помогне. Имаме форум Рецепт за зголемување на можноста за забременување.

За близнаци, треба или да имаш во семејството, или да правиш ИВФ, или да јадеш компири што ги има само во Африка, а тука не сме Африка....поззuser posted image

Верувај во чуда!

(Одговор на членот blond)
Непосредна врска до пораките: 1289
24.12.2013 1:26:23   
jana ana
Женски закажав за четврток на преглед во плодност по препорака на пријателка, ќе ви пишам како ќе поминам , дај боже да соработува гинекологот со мене и да се најде причината зошто сеуште нема user posted image user posted image . Да не имате некој доктор од таму да ми препорачате? Држете ми среќа..

Непосредна врска до пораките: 1290
24.12.2013 10:29:39   
LoveableMe RR
Весна, анамари, ќе пишете ли наскоро убави вести?user posted image

user posted image

user posted image Vesna I /25 декември user posted image anamari /25 декемвриuser posted image Zoya / 30 декември
user posted image Sandra Ro /2 јануари user posted image blond /3 јануари user posted image janaana/ 3 јануари user posted image Kvisko / 6 јануари user posted image natnat /8 јануари user posted image alex.1 /13 јануари user posted image

=================

Последни трудници
Mila1user posted image Daci96 user posted image vezilka RR user posted image kate18user posted image bebence19user posted image petra27user posted image u
sonc90user posted image jasmina81user posted image lady bug user posted image kuklickauser posted image jasminagorjandejan user posted image

< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 28.12.2013 0:31:02 >

Верувај во чуда!

(Одговор на членот jana ana)
Непосредна врска до пораките: 1291
24.12.2013 15:00:05   
Melanija RR
Ајде пред нова година да има трудници user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 1292
25.12.2013 0:46:36   
Мамичка85
Ajde i jas cekam novi trudnici da ima kerka mi drugarki vrsnicki i od forumov user posted image

Непосредна врска до пораките: 1293
29.12.2013 22:24:23   
Vesna I
Tuka sum user posted image seushte nemam dobieno i daj Boze da ne dobijam, ama ne pravam test, pa shto saka neka bide user posted image . Custvuvam mali bolki vo dolniot del od stomakot, ama nesakam ni da pomislam deka mozebi sum bremena, za da ne se razocharam premnogu, seushte e rano barem jas taka mislam. Gushki do site i bidete silni kako shto vi dolikuva user posted image Srekjni praznici na site

Непосредна врска до пораките: 1294
29.12.2013 22:35:24   
Melanija RR
Vesna I јас мислам дека е најдобро на 2 јануари тест преку крв user posted image

Од утре имаме многу потенцијални трудници user posted image

(Одговор на членот Vesna I)
Непосредна врска до пораките: 1295
29.12.2013 22:42:57   
Мамичка85
Ajde i jas se pridruzuvam vo navivanjeto na novi user posted image Ve cekam ko sto jas si go cekam user posted image da izleze user posted image

Непосредна врска до пораките: 1296
31.12.2013 8:51:24   
Zoya
Jas se brisam od spisokot. Povekje srekja sledniot pat. Devojki vi posakuvam opusteni praznici i ispolnuvanje na site zelbi vo 2014 user posted image i site da si gi vidime posakuvanite user posted image Srekjna nova godina user posted image

Обиди од 2012;
IUI x 4 = /;
HSC 2013 (отстранет септум, изваден полип)
IVF #1 - /

Непосредна врска до пораките: 1297
31.12.2013 10:02:04   
LoveableMe RR
Zoya, биди упорна user posted image Vesna I, чекаме убави вестиuser posted image

user posted image

user posted image Vesna I /25 декември user posted image anamari /25 декемвриuser posted image Sandra Ro /2 јануари user posted image blond /3 јануари user posted image janaana/ 3 јануари user posted image Kvisko / 6 јануари user posted image natnat /8 јануари user posted image alex.1 /13 јануари user posted image Zoya / 27 јануариuser posted image Roberta r 26 јануариuser posted image

=================

Последни трудници

< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 1.1.2014 21:21:01 >

Верувај во чуда!

(Одговор на членот Zoya)
Непосредна врска до пораките: 1298
31.12.2013 13:41:07   
Melanija RR
Да ја завршиме годината со user posted image user posted image има ли некоја рингерајка да не израдува?user posted image

Непосредна врска до пораките: 1299
31.12.2013 13:47:10   
Мамичка85
Ajde Daj Boze da ima do krajov na denot da ne izraduva nekoja so user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 1300
Страница:   <<   < Претходна страница  50 51 [52] 53 54   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  50 51 [52] 53 54   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Дали ви се менструации болни?
пеперутка16

Во последно време имам толку болни периоди што дури и се онесвестувам..итно е, ми дава инекција и толку..А сега кога стареам како што стареам. Имам 29 години, уште не сум се породила итн.