|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  21 22 [23] 24 25   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Инсеминација II
20.12.2013 12:39:22   
natnat
Zdravo devojki moi, imam samo edno prasanje za vas..kolku treba da iznesuva estradiolot na 13 den od ciklus, dali voopsto nekoj go ima preoveruvano? Kolkava treba da e idealnata debelina na matkata i dimenzija na foliku? Mene folikulot mi e 17,5mm kako vi izgleda?? user posted image Inace spremam vtora inseminacija Zdravje Boze utre..pa ke ve izvestam ponataka :-D. Srekno na SITE pa i mene :)

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 551
20.12.2013 14:08:47   
LoveableMe RR

ИЗВОРНА ПОРАКА: natnat

Zdravo devojki moi, imam samo edno prasanje za vas..kolku treba da iznesuva estradiolot na 13 den od ciklus, dali voopsto nekoj go ima preoveruvano? Kolkava treba da e idealnata debelina na matkata i dimenzija na foliku? Mene folikulot mi e 17,5mm kako vi izgleda?? user posted image Inace spremam vtora inseminacija Zdravje Boze utre..pa ke ve izvestam ponataka :-D. Srekno na SITE pa i mene :)

Натнат, не знам колку треба да е естрадиолот на 13-ти ден, знам дека обично е важен на 3-ти ден над 60 би треабало да е, а за дебелина на ендометриум мислам за инсеминациите мене ми викаа над 13 треба да е, може некоја членка ќе сподели ако се сеќава, а фоликул под 20мм е добар, бар така мене ми викаа. Позз, со среќа и известувај не. Позз

Обиди: 5,5 години
2 IUI, 3 IVF, HSC, 1 FET, 3 смрзнати
Верувај во чуда!

(Одговор на членот natnat)
Непосредна врска до пораките: 552
20.12.2013 14:15:15   
Melanija RR
natnat како што ти пиша LoveableMe RR ,ендометриум од 12мм па натаму а фоликулите од 18 до 22мм таман.
Со лесно па за две недели user posted image user posted image

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

(Одговор на членот LoveableMe RR)
Непосредна врска до пораките: 553
21.12.2013 9:22:15   
natnat
Blagodaram mnoguuu, ajde denes da vidime kolku porasnal :) So Gospod Napred :)..ke ve izvestuvam ..vetuvam pozdravcinja :)

Непосредна врска до пораките: 554
24.12.2013 10:25:34   
Kvisko
Девојки пуштете ми среќа вчера праве втора инсеминација. Сегами останува да си чекам со вагиналети утрогестан и витамини.

Непосредна врска до пораките: 555
24.12.2013 10:27:49   
LoveableMe RR

ИЗВОРНА ПОРАКА: Kvisko

Девојки пуштете ми среќа вчера праве втора инсеминација. Сегами останува да си чекам со вагиналети утрогестан и витамини.

Честитки Квискоооооооо, со лесно, па да не израдуваш. Поззuser posted image

Верувај во чуда!

(Одговор на членот Kvisko)
Непосредна врска до пораките: 556
24.12.2013 14:15:49   
Hopeful RR
Ајде Kvisko, со среќа!!! user posted image user posted image user posted image Одмарај, дремуцкај и смеј се многу, а ние ти праќаме позитивна енергија user posted image user posted image user posted image

Обиди 2,5 години
HSG, HSC, отстранет септум, IUI x4, IVF успешно :)
2015 user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 557
24.12.2013 14:43:52   
Kvisko
Фала ви на сите. Пробувам да се опуштам па ќе видиме. Тоа со одморот тешко, вчера одма од Клиника отидов на предавања, ама докторката ми даде зелено светло да терам нормално дури и да си одам на јога. Претходната инсеминација лежев па ништо не бидна. Ај може сега со друга тактита нешто ќе се случи.

(Одговор на членот Hopeful RR)
Непосредна врска до пораките: 558
24.12.2013 14:58:24   
Melanija RR
Kvisko user posted image чекаме убава вест за две недели user posted image

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

Непосредна врска до пораките: 559
24.12.2013 15:47:16   
Zoya
Квиско јогата ти е одличен избор. Јас кога ги правев инсеминациите мојот доктор ми рече слободно да продолжам. Нема никаква штета, напротив може дополнително да ти помогне да се опуштиш. Ти посакувам пред божикно позитивно изненадување user posted image

Обиди од 2012;
IUI x 4 = /;
HSC 2013 (отстранет септум, изваден полип)
IVF #1 - /

Непосредна врска до пораките: 560
24.12.2013 16:55:58   
kapina
Jas na prvata inseminacja lezev celo vreme vtorata prvata nedela bev doma vtorata si odev na rabota a tretata inseminacja si odev na rabota dodeka cekav test da napravam taka da ne gledam nisto loso da se vezba joga po inseminacjata

(Одговор на членот Zoya)
Непосредна врска до пораките: 561
25.12.2013 12:51:19   
natnat
Kako sto i rekov deka ke bidam vo tek i ke ve izvestam, ja napraiv i vtortata inseminacija (samo ovaj pat mnogu bolno ) i jas ne znam zosto bese taka..kako cel stomak da me trgase nadolu..ama ajde vikam za ubavo pravam, pa ke istrpam :). Dva deka lezev i odmarav i pocnav na rabota primam utrogestan samo ovaj pat od 200mg..i toa e pa za Bozik ke znam tocno na sto sum :D..VI POSAKUVAM SREKJA NA OSTANATITE I STO POSKORO DA SE IRADUVAME SO ILI user posted image user posted image (Y)

(Одговор на членот kapina)
Непосредна врска до пораките: 562
25.12.2013 12:54:10   
Kvisko
Со среќа другарке.

Непосредна врска до пораките: 563
25.12.2013 13:07:01   
LoveableMe RR
natnat, со среќа, сега ќе те ставам на списокот сакаме две црти и ти посакувам среќа. поззuser posted image

Верувај во чуда!

Непосредна врска до пораките: 564
25.12.2013 17:00:38   
sasaiciko
natnat i jas ti posakuvam sto pobrgu user posted image a kade ja pravese vtorata inseminacija,kaj koj doktor?nie treba posle bozik da pravime

Непосредна врска до пораките: 565
27.12.2013 0:22:24   
natnat
Od srce vi blagodaram na site, za podrskata i ubavite zelbi :) inace i prvata i vtorata inseminacija ja pravam vo Plodnost kaj dr.Gorgievski :)..vi posakuvam uspesiii i user posted image user posted image

(Одговор на членот sasaiciko)
Непосредна врска до пораките: 566
2.1.2014 14:27:05   
sasaiciko
Devojki najprvin da Vi posakam na site Vas srekna nova godina i da prasam -prvata inseminacija koga ja pravev nepiev nisto no sega treba posle bozik da ja pravam vtorata a doktorot ne mi e tuka posle bozik se vraka za da go prasam sto treba da pijam, dali moze da mi pomognete ili toa samo doktorot treba da mi kaze sto smeam da pijam

Непосредна врска до пораките: 567
2.1.2014 14:34:20   
LoveableMe RR

ИЗВОРНА ПОРАКА: sasaiciko

Devojki najprvin da Vi posakam na site Vas srekna nova godina i da prasam -prvata inseminacija koga ja pravev nepiev nisto no sega treba posle bozik da ja pravam vtorata a doktorot ne mi e tuka posle bozik se vraka za da go prasam sto treba da pijam, dali moze da mi pomognete ili toa samo doktorot treba da mi kaze sto smeam da pijam

Sasicko, среќна и на тебе и се најубаво. Инсеминацијата оди со хормонска терапија, затоа најдобро не преземај ништо на своја рака, чекај да ти каже докторот што да земаш. Во однос на витамини, можеш да си земаш цинк, селен, витамин Ц, повеќе овошје, зеленчук и сл. Позз, со среќа, пиши како ќе пројдеш.user posted image

Верувај во чуда!

(Одговор на членот sasaiciko)
Непосредна врска до пораките: 568
3.1.2014 12:17:34   
Kvisko
Sasaiciko секоја инсеминација е различна. Веројатно таму каде што ќе ти ја прават че ти каќат совет што и како.
Јас за првата ништо буквално ништо не примав. Сега за вторава исто така немав стимулација хормонска туку само пиев метформин и пак е на природен циклус само што после инсеминацијата ставам вагиналети утрогестан. Исто така пијам и витамини Pregnacare исто по препорака на лекар.
Прашај било кој лекар кога ќе ја правиш инсеминацијата не мора да е баш тој твојот ако во моментот не е на работа. Би требало тој што ќе ја прави инсеминацијата да ти каже што понатаму.
Со среќа.

Непосредна врска до пораките: 569
3.1.2014 13:48:48   
LoveableMe RR

ИЗВОРНА ПОРАКА: Kvisko

....Јас за првата ништо буквално ништо не примав. Сега за вторава исто така немав стимулација хормонска туку само пиев метформин и пак е на природен циклус само што после инсеминацијата ставам вагиналети утрогестан. Исто така пијам и витамини Pregnacare исто по препорака на лекар.....

Квиско, не е дека ништо не примаш за инсеминацијата. Штом ставаш утрогестан, тоа е сепак прогестерон и се смета за хормонска терапија, бидејќи и со вагиналетите влегува во организмот, т.е. во матката. Поззuser posted image

Верувај во чуда!

Непосредна врска до пораките: 570
3.1.2014 14:58:07   
Kvisko
Јас кажав дека за втората не земавв никаква стимулација. Односно не земав терапија за поттикнување на раст на јајце клетки. Сега земам поддршка од типот утрогестан, ама тоа е во втората половина на циклусот и повторно е препишано од лекар.

Непосредна врска до пораките: 571
5.1.2014 23:40:58   
natnat
Pozdravcinja i od mene, da ve izvestam samo deka za nekoi 2 dena ke go znam odgovorot t.e. uspehot ili neuspohot od mojata vtora inseminacija :-D ..BAS NA NAJUBAVIOT den Bozik :) Srekni praznici i Gospod na pomos na site ;)

Непосредна врска до пораките: 572
8.1.2014 12:49:06   
Hopeful RR
Девојки, еве ме и мене во новата година, со закажана инсеминација бр. 4 во петок user posted image Примав само Кломифен и Естрофем, овојпат без Гонал, но секако со стоп инекција, па ќе видиме во петок како ќе излезе. Држете среќа! user posted image

Обиди 2,5 години
HSG, HSC, отстранет септум, IUI x4, IVF успешно :)
2015 user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 573
8.1.2014 13:39:28   
LoveableMe RR

ИЗВОРНА ПОРАКА: Hopeful

Девојки, еве ме и мене во новата година, со закажана инсеминација бр. 4 во петок user posted image Примав само Кломифен и Естрофем, овојпат без Гонал, но секако со стоп инекција, па ќе видиме во петок како ќе излезе. Држете среќа! user posted image

Ајде со лесно, те ставам на списокот Сакаме две црти!!! и дај Боже овој пат да ти е успешна, па сите да се радуваме заедно.user posted image user posted image

Верувај во чуда!

(Одговор на членот Hopeful RR)
Непосредна врска до пораките: 574
9.1.2014 12:45:47   
sasaiciko
Devojki sakam da ve prasam dali e moralno da se prima terapija za inseminacija? bidejki mi kazaa denes deka samo narednata nedela treba da pojdam na eho da me vidat i da se napravi.Inaku ke mi bide vtora i na ovaa nisto ne mi davaat da pijam ni na prvata ni sega za ovaa.

Непосредна врска до пораките: 575
Страница:   <<   < Претходна страница  21 22 [23] 24 25   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  21 22 [23] 24 25   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Дали ви се менструации болни?
пеперутка16

Во последно време имам толку болни периоди што дури и се онесвестувам..итно е, ми дава инекција и толку..А сега кога стареам како што стареам. Имам 29 години, уште не сум се породила итн.