mama_06
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: Anonimen Procitav dosta komentari i blagodaram za mislenjata,nema da mozam na site da ogovoram ,nekoj prasa dali ,,mi se mota ,,nekoj drug vo mislite ,prvo na toa ke odgovoram: NE,definitivno NE.Edinstveno sto mozda mi pravi haos vo glavata donekade se navikite na bivsiot koi gi sakav,a sto tuka falat.Znam ke recete ne site sme isti,toa ne go gledam kaj noviot,definitivno me razocara nivniot nedostatok.imase toj ubavi maniri, naviki so koi se gordeev, me pravea srekna .Tamu normalno imase drugi nedostatoci i koga se ke se meri i premeri ete go rezultatot.Sto bi bilo koga bi bilo,prasanje bez odgovor. koja sum i sto sum? bese drugo prasanje,ne sakam da se falam,toa ne e moe i se izvinuvam,no ke kazam deka imam visok i cenet socijalen status kako licnost od okolinata,ja cenam pravdata i sakam fer play ( za da go nastimam moeto taka, se trudam da se promenam jas ,znam deka imam tezok katakter i mnogu baranja od partnerot,koj i da e,se macam da ja spustam rampata ponisko,veruvajte teska e taa borba so sebe),brakot nosi drugi obvrski,set_o toa me maci,samo misli i misli,dali mozam da vlezam vo taa uloga.Da ,mi fali hrabrost. Imase i komentar za toa deka e privrzan za tradicija,jas tuka definitivno ne se gledam ,ama ni odaleku ne namirisuvam nekoj da mi mesa prsti vo mojot zivot,a se plasam deka ke se slucat takvi ekscesi.Pravime planovi zaednicki za edno i odednas niknuva nesto besmisleno svoeglavo duri bi kazala prostoo,mnogu prosto nesto od strana na negovite,ni prasano ni po dogovor,im teknalo,napravile,e toa me luti mnoguuu.Saka vo stanot da napravi promena i samo se dogovarame i na toa ostanuva se, nema akcija.Se moe nego mu e ok ,pocnuvam da se prasuvam dali ne e radi red i veke ne mi e interesno da prasam nesto koga znam delka odgovorot ke bide DA. Posledniot post mislam bese na niki,bas me iznenadi kolku dobro selektirala eden mnogu biten problem od se sto sum iznapisala.Da ,mieni, nemieni race, zabi, ne znam sekoj si znae ,ali mene toa mi e cista utka, da mi dojde nekoj na sostanok so hrana megu zabite, racete mu mirisaat koj znae na sto ,ke se izmie ako mu tekne,.e ne mozam da dozvolam so takva ,,higiena,, da me dopira po lice, telo....ili bazdi na pot( toa podrazbira i neobavena intimna higiena)i ke dojde vo krevet.Sigurno ova go ima i kaj drugite, ne sme nie isklucok,ama mene mi e mnogu.Doma vo stan se cuva pekinezer,znaci kuceto e ok,ali vlakna kaj ke stigne,za koja higiena zboruvame???eh,eh, eh, jas sum losata ke si pomislite,no sto da pravam koga me poluduva toa???? Јас те прашав дали ти се мота друг. Друг човек со кој ќе го споредиш сегашниов, не во смисла на неверство. И ете, сепак имало. И тоа е сосем во ред. Сите тежнееме кон подобро и сметаме дека истото го заслужуваме.Ајде ти размисли и гласно кажи што заслужуваш. Тоа е прв чекор кон ослободување, верувај ми.
|