|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  31 32 [33] 34 35   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Инсеминација II
1.6.2014 14:16:02   
Zoya
Обично кога фоликулот има постигнато големина околу 18мм ама не е правилео, се е индивидуално и докторот проценува кога да ја даде инекцијата. Каде ќе правиш инсеминацијата?

Обиди од 2012;
IUI x 4 = /;
HSC 2013 (отстранет септум, изваден полип)
IVF #1 - /

(Одговор на членот taci83)
Непосредна врска до пораките: 801
1.6.2014 16:25:57   
taci83
inseminacija ke pravam na GAK folikulot nemase 18mm za malku mi bese 17, i okoli 60mm a ednometriumot okolu 10mm

(Одговор на членот Zoya)
Непосредна врска до пораките: 802
1.6.2014 16:31:29   
taci83
celo vreme ve prasuvam nesto no zaboraviv da ve prasam od kolku primivte pregnil jas primiv od 5000,dali dozata ima nekoe vlijanie zosto ima pegnil i od 1500

Непосредна врска до пораките: 803
1.6.2014 19:13:27   
Milicka 30
Јас досега за 4 инсеминации примав од 5000, знам дека сите примаат од 5000 за инсеминација е сега незнам тоа има врска и за колку време ке ти е инсеминацијата, прашај го др најубаво.

Непосредна врска до пораките: 804
1.6.2014 19:13:45   
LoveableMe RR

ИЗВОРНА ПОРАКА: taci83

celo vreme ve prasuvam nesto no zaboraviv da ve prasam od kolku primivte pregnil jas primiv od 5000,dali dozata ima nekoe vlijanie zosto ima pegnil i od 1500

Jас кога правев инсеминации примав прегнил од 5000. Позз

Обиди: 5,5 години
2 IUI, 3 IVF, HSC, 1 FET, 3 смрзнати
Верувај во чуда!

Непосредна врска до пораките: 805
2.6.2014 16:58:12   
Lilja Maria
Јас минатиот пат примив од 10 000 а сега од 5000.Инаку треба да правам тест на 8ми јуни ама како што ми стие работава порано ќе ми дојде и нема да ми даде ни да се израдувам дека ми доцни user posted image ПМС ме фати уште третиот ден од инсеминација,боли стомак,половина гради,мозолчињава денеска ми беа капап потврда дека и оваа инсеминација ќе биде неуспешна user posted image И само си викам кога знам дека ќе ми дојде зошто ставам утрогестан,ама ајде до 8ми ќе издржам си викам сама на себе...

(Одговор на членот LoveableMe RR)
Непосредна врска до пораките: 806
2.6.2014 19:37:15   
Zoya
Lilja Maria никако не ја прекинувај терапијата, до последниот ден не знаеш кој е исходот. Инаку мозолчињата се појавуваат од утрогестанот, затоа што тоа е прогестерон и има таков ефект. Се додека те болат градите радувај се затоа што тоа може да биде и знак за user posted image сакам да кажам не избрзувај веднаш со заклучоци може ќе се изненади...ајде само позитивно user posted image

Инаку за сите 4 инсеминации примав хориомон од 10000 ама претпоставувам дека докторот проценува што и колку да даде и дека се е индивидуално.
Taci ја направи ли инсеминацијата, како помина?

Обиди од 2012;
IUI x 4 = /;
HSC 2013 (отстранет септум, изваден полип)
IVF #1 - /

(Одговор на членот Lilja Maria)
Непосредна врска до пораките: 807
2.6.2014 20:34:45   
Hopeful RR
Lilja Maria, не ти требаат вакви мисли сега user posted image Не си коби предвреме и не биди песимист, никогаш не се знае што ќе се случи, сепак, it's not over till it's over user posted image

Продолжи си со терапија и не си барај симптоми на пмс, со толку хормони во себе, не треба да си го сфаќаш телото здраво за готово. Олабави се, еве кај е 8, тогаш не знаеш на што си.

user posted image

Обиди 2,5 години
HSG, HSC, отстранет септум, IUI x4, IVF успешно :)
2015 user posted image user posted image

(Одговор на членот Zoya)
Непосредна врска до пораките: 808
3.6.2014 14:58:34   
taci83
vcera ja napraviv inseminacijata pa sto bog dade,ama se sluci nesto ne ocekuvano spermogramot na maz mi bese 18 miljona ama e otkriena kekoja prehlata ili infekcija taka nesto i inseminacijata mi pravea ama nadvoresno bez taa cevka za da navlese podlaboko spermata demek da ne mi prenesat mene nekoja infekcija pa sega ke cekam do kaj 20 pa kevidime posle zosto treba da pravime spermokultura

(Одговор на членот Hopeful RR)
Непосредна врска до пораките: 809
3.6.2014 15:03:05   
taci83
i zaboraviv da ve prasam od sabaljevo me boli stomakot dolu nisko od levata strana od taa strana mi bese folikulot sto moze da bide toa dali od samata inseminalija ili od pregnilot ili pa...

Непосредна врска до пораките: 810
3.6.2014 17:52:14   
Milicka 30
Болката е нормална, и јас бев исто после инсеминациите. Сега одмарај, мисли позитивно и по 15 дена да си имаш user posted image . А не те разбрав како ти ја правеја инсеминациајта? Како тоа надворешно?

Непосредна врска до пораките: 811
3.6.2014 20:53:36   
taci83
pa neznam kako da vi kazam nele obrabotenata sperma se stavo vo spric so igla a potoa edna cevka mislam katetar i so toa direkno vo kanalite taka bese prv pat a seka samo vo spricot so spermata i ja vbrizgaa vo mene mi bese cudno sto doj del kako cevka go nemase

(Одговор на членот Milicka 30)
Непосредна врска до пораките: 812
4.6.2014 10:54:03   
LoveableMe RR
taci83, не се замарај, тие симптоми се пропратни за инсеминација, ставена си на списокот Сакаме две црти!! user posted image

Верувај во чуда!

Непосредна врска до пораките: 813
4.6.2014 11:43:31   
Kvisko
LiljaMarija и taci83 со среќа на двете.

Непосредна врска до пораките: 814
7.6.2014 17:05:43   
Lilja Maria
Здраво женски!!!!Убав продолжен празничен викенд,јас уште еден ден до вадење крв за бета тест,но бидејќи утре е недела дури во понеделник доколку не добијам user posted image Инаку се е исто,тапи болки во стомак,болки во гради и температура си мерам преку ден значи не мерам наутро се заборавам user posted image ,температурата ми е 37,4 ама дека ставам утрогестан и не ми е многу валидна температурата.Ќе ве известам во понеделник доколку не добијам утре шо и како е!Позз и со срека на сите!

(Одговор на членот Kvisko)
Непосредна врска до пораките: 815
8.6.2014 8:50:59   
lanicka30
Odama ne sum vi pisala no sekogas ve citam sakam da spodelam so vas deka na 13 maj ja pravev vtorata insiminacija nekako bese porazlicna od prvata ovaa bese so pojaki bolki no ovoj pat ne miruvav nitu eden den za razlika so prvata lezev cela nedela i ovoj pat dr posle insiminacijata mi dade 14 dena da pijam dobreston sabajle i navecer po edna e sega prasanjeto mi e jas go ispiv dobrestonot i na 4 juni trebase da dobija i imav takvo custvo gradite mnogu me bolea polovinata mislam mi se dvoese na brisenje imav malku temna krv i taka jas si staviv uloska i cekam da dobijam ama nema nisto sega veke 5 dena mi docni dali moze da mi e od stimulacijata sto ja primav pred insiminacija fustimon ili od dobrestonot ako nekoj ima vakvo iskustvo neka mi pise inaku test uste ne sum napravila nekako ne mi se brza

Непосредна врска до пораките: 816
8.6.2014 9:08:57   
kapina
Pa napravi test ke si znaes na sto si barem dali ima ili nema bremenost dali da prodolzes so dabrostan ili ne

(Одговор на членот lanicka30)
Непосредна врска до пораките: 817
8.6.2014 11:13:00   
LoveableMe RR
Лилја Марија иЛаничка30, навиваме заuser posted image user posted image

Верувај во чуда!

(Одговор на членот kapina)
Непосредна врска до пораките: 818
8.6.2014 13:17:05   
Lilja Maria
Lanicka30 јас мислам дека дефинитивно има бременост кај тебе,а зошто викаш требало да добиеш на 4 јуни кога инсеминација си правела на 13 мај,значи многу порано требало да добиеш,и штом не си добила а си имала само темна крв тоа може и да е знак на имплантација на плодот,според сето што си го пишала јас мислам дека си бремена,направи си утре бета тест преку крв и ќе си знаеш.Навиваме за user posted image

Непосредна врска до пораките: 819
9.6.2014 18:32:53   
Lilja Maria
Женски еве сум јас user posted image Денеска такво возење добив од една крајно непрофесионална лабораторија и морам да ви раскажам.Значии не добив вчера и денеска одам на гинеколог ме виде на вагинално ехо неможеше да види дали има нешто само рече ендометриумот е 16мм тоа е супер и ме прати да вадам Бета хцг.Бев во една приватна лабораторија и ми вика сакаш само да знаеш дали си бремена или плус и која недела си и јас викам ајде нека се испита и тоа ако евентуално има бременост,и оставив мобилен телефон ми зеде крв и ми се јавува по пола саат и ми вика честитки бремена сте ги чекаме уште вредностите да кажат која недела сте.И јас на седмо небо скокам до таванот си се фалам на домашниве се радувам за по пола саат да ми се јаве и да ми каже дека се извинуваат многу не сум бремена,така на брзиот тест покажало,цело небо мислам ми се сруши врз глава.И никако не ми е јасно како тоа првиот тест им покажал позитивен резултат,си викам да не е од Прегнилот ама него го примив пред 17 дена и тоа прегнил од 5000.Сега уште ми нема дојдено чекам можеби од утрогестаните не ми иде уште user posted image Или евентуално останува да чекам па да повторам пак доколку не добијам.Позз ве гушкам

(Одговор на членот Zoya)
Непосредна врска до пораките: 820
9.6.2014 20:55:24   
Melanija RR
Која лабараторија?Од примен прегнил по 15 дена се прави тест, а ако нема бременост од утрогестан се добива подоцна од кога ќе престане да се става 4 дена.
Но јас би те советувала да направиш повторно бета,и прв пат слушам да се одреди недела.Значи сериумска бета со вредности тоа е тоа што ти треба.Земи си упат од општ матичен и за 150 ден ќе знаеш најсигурно.Ти праќам среќа user posted image user posted image

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

Непосредна врска до пораките: 821
10.6.2014 9:12:37   
LoveableMe RR

ИЗВОРНА ПОРАКА: Lilja Maria

Женски еве сум јас user posted image Денеска такво возење добив од една крајно непрофесионална лабораторија....... оставив мобилен телефон ми зеде крв и ми се јавува по пола саат и ми вика честитки бремена сте ги чекаме уште вредностите да кажат која недела сте......за по пола саат да ми се јаве и да ми каже дека се извинуваат многу не сум бремена,така на брзиот тест покажало.........

Какви све лаборатории имаме по државава, па имаат ли тие школо бре таму? Ова се точни параметри, а не има нема бременост. Пробај на државно со упат, како што ти кажа Меланија, таму треба да е најточно. Позз

Верувај во чуда!

Непосредна врска до пораките: 822
10.6.2014 13:09:49   
Lilja Maria
Еве сум девојки...уште чекам да добијам,Тофоски ми рече дека утрогестанот нема врска со добивање,уствари ми рече и да го ставаш пак ќе добиеш ако не си бремена...и сега незнам инаку лабораторијата е во Кавадарци и првиот тест го мереле квалитативно и покажало позитивен резултат а после тоа квантитативно и негативен т.е многу ниски вредности...Сегга чекам да добијам и незнам дали знае некоја од вас дали овој месец имам право пак на инсеминација,оваа ми беше втора за за ИВФ ми требаа 4,па дали можам циклус за циклус или морам да правам пауза? Позз ве гушкам user posted image

Непосредна врска до пораките: 823
10.6.2014 13:15:49   
LoveableMe RR
Lilja Marija, ако е позитивен со многу ниска вредност, тоа сугерира биохемиска бременост, значи била успешна инсеминацијата, но не доволно се развива плодот. Направи уште еден тест за неколку дена, па тогаш сигурно ќе знаеш на што си. За ИВФ бараат инсеминации со преку еден месец пауза. Закажи си кај докторот уште сега за наредна, да те заведат и среќно. Ете, ако се фатило сега, ќе се фати и понатака.

Верувај во чуда!

Непосредна врска до пораките: 824
10.6.2014 13:15:54   
Melanija RR
Lilja Maria погрешно напишав/ се изразив мислев од утрогестан може да задоцни а секако не е пречка ако има бременост може да се продолжи со утрогестан.Тоа квалитативно квантитативно не ми е јасно,а валидна инсеминација е преку 1 месец.Така беше ако има промени ќе пише некоја рингерајка.

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

Непосредна врска до пораките: 825
Страница:   <<   < Претходна страница  31 32 [33] 34 35   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  31 32 [33] 34 35   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Dali?
Jana9

dali ste zavisni od soping?

Da (40%)

Ne (20%)

Ponekogas (40%)

Број на сите гласови: 5

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!