|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  35 36 [37] 38 39   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Инсеминација II
24.7.2014 14:22:27   
kokicekokice
Мене и од Сиситина ми рекоа дека нема потреба од мерење на вредноста на бетаХЦГ туку да се направи тест преку крв на бетаХЦГ за позитивно или негативно после 14 дена од Инсеминација. Јас затоа и не направив порано од 14 дена домашен тест за да не добијам лажен резултат. Како и да е другата недела сум на преглед па ќе видиме дали е лажно како што и покажало на Lilja Maria или не. Се надевам да биде доброuser posted image , ако не здравје боже.

< Поракaта ја уредил kokicekokice -- 24.7.2014 14:26:57 >

(Одговор на членот LoveableMe RR)
Непосредна врска до пораките: 901
24.7.2014 15:41:43   
kapina
Kokicekokice ako e preku krv ispitano dali si bremena ili ne rezultatot e tocen I na mene mi izleze odamna eden domasen test lazno pozitiven

(Одговор на членот kokicekokice)
Непосредна врска до пораките: 902
24.7.2014 15:46:38   
kapina
Ne nemoze da pokazen pozitiven rezultat na betahcg preku krv od pregnil znaci jas I po et primav horiomon I pregnil pa ne pokaza lazno pozitiven rezultat a toa za vrednostite e dali pravilno se duplira betahcg ili ne

(Одговор на членот kapina)
Непосредна врска до пораките: 903
25.7.2014 15:53:23   
SOLE
kokicekokice cestitki, bas mi e milo I daj boze se da bide vo najdobar red ceeeliiii devet meseci,user posted image so lesno! user posted image mnou se raduvam koga citam ubavi vesti... user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 904
25.7.2014 17:15:29   
malena1
Kapina ne mi e jasno kako mozes da plasiras so tolkava sigurnost informacii koi ne se tocni?
Kokice za tebe cestitki, i ne se sekiraj dejstvoto na pregnilot za 14 dena sigurno izmunuva duri i ako e od 10000 IU, taka da user posted image ne ti se od pregnilot, od drugo ke e user posted image user posted image

(Одговор на членот SOLE)
Непосредна врска до пораките: 905
25.7.2014 20:01:40   
kapina
Jas ubavo go prasav ginekologot bas zatoa I vika ne I na mene mi bese cudno jas primav 4 eden horiomon I I tri pregnil pa ne pokaza lazno pozitiven preku krv

(Одговор на членот malena1)
Непосредна врска до пораките: 906
25.7.2014 20:21:11   
Sakame Bebence
Здраво дами,

Нова сум на форумов но одамна ве следам. Минатиот месец ја имав мојата прва инсеминација. Веднаш по инсеминацијата почнав да примам Утрогестан. По препорака од лекарот ги примав два пати по едно од 100 - 14 дена. Завршив во вторникот. Се уште немам направено тест, од страв повторно да не се разочарам. Една недела имам болни гради и слаби грчеви во левиот јајник. Ме интересира по колку дена од терапијата со утрогестан би можела да ја очекувам менструацијата?

Однапред ви благодарам user posted image

Непосредна врска до пораките: 907
25.7.2014 20:22:16   
kapina
na sekoj tri dena primav po eden pregnil i toa ne od 1500 tuku poveke bese znaci do 12 den od embriotransferot pa ne pokaza lazno pozitiven tuku betahcg pocna da se duplira i imase i gestaciska vrekicka no za zal zavrsi vo 6 nedela od bremenosta toa mi go potvrdija dvajca ginekolozi jas koga prasav mi vika sto ti pise na kutijata beta hcg ili hcg od pregnilot i nisto poveke ne prasav preku krv ke pokaze tocno mi kazaaa

Непосредна врска до пораките: 908
25.7.2014 20:28:20   
Neurotoxin RR
По прекин со употреба на утрогестан, доколку не постои оплодена јаце клетка, се очекува да се појави крварење после 3-4 дена. Се надевам дека овојпат нема да се појави тоа крварење кај тебе, искрено посакувам да биде успешна инсеминацијата.

(Одговор на членот Sakame Bebence)
Непосредна врска до пораките: 909
25.7.2014 20:28:56   
kapina
a sakame bebence napravi li test dali si bremena oti ako si bremena mozda ke treba da prodolzes so utrogestan

Непосредна врска до пораките: 910
25.7.2014 21:07:18   
LoveableMe RR

ИЗВОРНА ПОРАКА: Sakame Bebence

Здраво дами,

Нова сум на форумов но одамна ве следам. Минатиот месец ја имав мојата прва инсеминација. Веднаш по инсеминацијата почнав да примам Утрогестан. По препорака од лекарот ги примав два пати по едно од 100 - 14 дена. Завршив во вторникот. Се уште немам направено тест, од страв повторно да не се разочарам. Една недела имам болни гради и слаби грчеви во левиот јајник. Ме интересира по колку дена од терапијата со утрогестан би можела да ја очекувам менструацијата?

Однапред ви благодарам user posted image

Sakame Bebence dobredojde, ke se druzime na forumov. Napravi test, taka ke so najsigurno. Kolku vreme se obidubate kakov problem imate, kaj koj doktor pravese inseminacija? Pozz☺
,

Обиди: 5,5 години
2 IUI, 3 IVF, HSC, 1 FET, 3 смрзнати
Верувај во чуда!

Непосредна врска до пораките: 911
26.7.2014 0:16:08   
Sakame Bebence
Леле ви благодарам. Искрено не очекував олку брз одговор.

Инаку тестот за бременост го купив уште во вторникот ама немав храброст. Сепак решив да го направам утре и се надевам на user posted image

Што се однесува на мојата приказна долга и широка е ама ќе се обидам на кратко да ви раскажам.

Три години се обидуваме за user posted image од кои две и пол континуирано сме по лекари. Прватс година одев само кај матичен гениколог. Секој месец по три пати проверував хормони а не ми беше воспоставена дијагноза. Потоа почнав да одам кај д-р Таше во Плодност во Битола и многу сум задоволна од неговаата посветеност. Дијагноза: полицистични јајници, ХСГ: уредно и проодни канали. Спермограм: одличен. Ми беше откриен полип и правев хистероскопија при што ми беше отсранег и септум (преграда на матката).

Почнавме со стимулација со Кломифен и редовни фоликулометрии. Фоликули има, примена инјекција Прегнил а бременост нема. И последниот циклус бев на Кломифен и крајно време беше за инсеминација. Имав одличен ендометриум, еден добар фоликул на лев јајник а на десниот јајник фоликулот беше преголем и д-рот рече дека најверојатно е полн со вода и неупотреблив. Сепак се решивме со мм да пробаме со инсеминација.

И да не се повторувам примав утрогестан и еве сум пред страшниот тест.

Обавезно ќе ве известам за резултатот утре.

Ви посакувам на сите да ги видите своите user posted image што поскоро и држете ми среќа за утре.

Добра ноќ user posted image

Непосредна врска до пораките: 912
26.7.2014 10:24:49   
Sakame Bebence
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Go napraviv testot i nisto. Nema ni traga od vtorata crta.

Ne sum razocarana, ama mi e tesko za moite bliski.

Solzite sami mi naviraat i ne mozam zbor da izustam koga treba da ja soopstam vesta na soprugot.

Tolku e vnimatelen i dobar sto mislam daka ne go zasluzuvam...

Непосредна врска до пораките: 913
26.7.2014 13:36:45   
Ilina87
Sakame bebence добредојде на форумот, не се разочарувај, ќе дојде и тој ден да си ги видиш твоите user posted image . Совршено знам како се чувствуваш, секој месец и јас бев со солзи во очите. Мораш само храбро, ќе дојде и твојата среќа.

Непосредна врска до пораките: 914
26.7.2014 13:58:24   
Melanija RR
Sakame Bebence штом се е во ред ќе дојде вашиот ден, тоа треба да те опушти и како кај повеќето кога најмалку ќе очекуваш ќе дојдат user posted image секако тука сме за поддршкаuser posted image

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

(Одговор на членот Ilina87)
Непосредна врска до пораките: 915
26.7.2014 14:25:52   
bambina34
Здраво на сите !!
Нова сум на форумот ,ама ве читам подолго време ..Веќе две години како се обидуваме за бебенце ама неуспешно..Правев ХСГ со кое се утрврди дека едниот јајцевод ми е полузапушен ..Друг проблем е што јајникот кој што е на запушенито јајцевод произведува јајце клетки , а на здравиот е мрзлив, има фолекуи меѓутоа не растат доволно.. Претходниот месец бев кај Др. Тофовски на клиника и тој ми рече дека немам некој сериозен проблем и да се обидувам природно да забременам летово. Доколку не се случи бременост , во септември да одам кај него со болнички упат за да правиме инсеминација..
Сакав да ве прашам што др ме е потребно од документи освен болничкиот упат ..нешто ми спомна дека треба за маж ми тест за хив или хепатит ,ама не се сеќавам баш..
Однапред ви благодарам

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 916
26.7.2014 15:32:19   
kapina
Sakambebence oti ne. napravi test preku krv najtocen e

(Одговор на членот bambina34)
Непосредна врска до пораките: 917
26.7.2014 18:04:07   
Hopeful RR
kokicekokice, прв пат отворам РР после одмор и баш ме израдува со оваа вест! user posted image user posted image user posted image
Кога си на преглед? Не се секирај, тешко да е лажно позитивен затоа што ако е правен после 14 дена, тестот ги покажува хориомонските вредности од бременоста, а не од стоп инекцијата, тоа е одамна понминато. Ајде со лесно на преглед, дај боже се да биде во ред!!!

Sakame Bebence добредојде, тука ја имаш сета наша поддршка user posted image Знам дека ти е тешко од тестот, ептен те разбирам, мене стрес ми е само што ќе го погледнам пакувањето, ама не се секирај, ќе дојде и тој ден кога ќе си видиш user posted image user posted image
Во меѓувреме не очајувај, пробај да бидеш позитивна и не заборавај - нема откажување! Ако ти треба да разговараме на други теми, на пример ова што го спомна за сопругот, за психолошка поддршка и како неплодноста влијае на врската и бракот, разгледај ги и другите теми тука на РР - извини, во моментов не можам да ставам линкови од конкретни теми. Не се грижи, не си сама user posted image

Обиди 2,5 години
HSG, HSC, отстранет септум, IUI x4, IVF успешно :)
2015 user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 918
27.7.2014 15:43:49   
LoveableMe RR
Сакаме бебенце, не очајувај сите се соочуваме со истите проблеми како тебе. Имаме тема Полицистични јајници, прочитај има доста искуства, промени исхрана, заборави благо и ќе се среди.

Бамина34, добредојде тука сме за дружба, совет. За инсеминација треба хепатит Б, Ц и ХИВ тест сите на Институтот за јавно здравје се прават со упат од матичен. Позз

< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 27.7.2014 15:44:09 >

Обиди: 5,5 години
2 IUI, 3 IVF, HSC, 1 FET, 3 смрзнати
Верувај во чуда!

(Одговор на членот Hopeful RR)
Непосредна врска до пораките: 919
31.7.2014 13:13:09   
kokicekokice
Zdravo mili ringerajki.Denes konechno go imav prviot pregled na eho I oficijalno mi bese potvrdena bremenostauser posted image .Za 2 nedeli treba da odam pak na kontrola I da vidime srcebienje na user posted image .Presrekna sum. Vi blagodaram na site za poddrshkata I vi posakuvam na site sto ocekuvate I se borite za bebence da si gi vidite svoiteuser posted image .Samo istrajnost I verba vo boga.Ve gushkam site

Непосредна врска до пораките: 920
31.7.2014 17:29:07   
Hopeful RR
kokicekokice, честито!!!!!!! user posted image user posted image user posted image

Ајде со среќа и лесно, да имаш најубава и најпријатна бременост, па фаќај не сите за нос user posted image
Уживај во деновите што следат и те чекаме да ни пишеш со следните убави вести!

Обиди 2,5 години
HSG, HSC, отстранет септум, IUI x4, IVF успешно :)
2015 user posted image user posted image

(Одговор на членот kokicekokice)
Непосредна врска до пораките: 921
4.8.2014 13:02:05   
SOLE
mojata prva inseminacija NEuspesna, user posted image iako bea epten mali sansite I iskreno neveruvav deka ke bide ama sepak negde potajno vo mene si se kriese nekoja mala nades, ama ete nebilo pisano! Zdravie so novi sili so septemvri 2ra.

(Одговор на членот Hopeful RR)
Непосредна врска до пораките: 922
4.8.2014 22:41:40   
Melanija RR
SOLE знаеш надежта е се ,и те води понатамуuser posted image user posted image

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

(Одговор на членот SOLE)
Непосредна врска до пораките: 923
5.8.2014 21:40:18   
SOLE
Taka e Melanija nadesta posledna umira, mora da bideme jaki I hrabri I so jaka volja ke go postigneme ona sto go posakuvame! Pozdravce

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 924
13.8.2014 0:12:36   
majmunce7
Здраво на сите. нова сум на форумот, ама сакав да им дадам позитивна надеж на сите кои се обидуваат. јас и сопругот сме во брак 3 години и се обидуваме да добиеме бебе. ги заврсивме сите испитувања и освен поспор развој на фоликули кај мене друг проблем не е утврден.
после неколку циклуси неуспешни обиди на приоден начин со стимулации да забремениме мојот матичен ме насочи кај др. лазаревски.
препораката на д-р. лазаревски беше инсеминација и како и што осеква, инсеминацијата беше успешна. за жал ми беше утврдена биохемиска бременост. во секој случај ова ми даде огромна надеж и здравје во септември повторно инсеминација.
затоа верувајте дека има успех и во тоа, сепак биохемиска бременост не е недостаток на инсеминацијата туку на самиот плод (неправилно оплодено јајце клетка).

(Одговор на членот SOLE)
Непосредна врска до пораките: 925
Страница:   <<   < Претходна страница  35 36 [37] 38 39   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  35 36 [37] 38 39   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Дали ви се менструации болни?
пеперутка16

Во последно време имам толку болни периоди што дури и се онесвестувам..итно е, ми дава инекција и толку..А сега кога стареам како што стареам. Имам 29 години, уште не сум се породила итн.