|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  34 35 [36] 37 38   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Инсеминација II
7.7.2014 21:32:51   
kokicekokice
Dvete inekcii se 914denari, ne edna, znaci 1 paketce(5000IU e 457den). Kako e da e gi kupiv I veke gi primiv, I pak gi zaboraviv kako se vikaat, mislam Chorimon pishuvashe (izgleda toa e Horimon sto go kazuvate drugite RR user posted image

(Одговор на членот kapina)
Непосредна врска до пораките: 876
7.7.2014 23:16:14   
SOLE
zdravo devojki, eve I jas da vi se priklucam na muabetot vo ovaa tema. Vo petok bev kaj Dr Vladimir Trajkovski I se dogovorivme za inseminacija ke pravam prvpat no bez stimulacija bidejki imam praveno 2 IVF I mi vika aj sega da ne te stimulirame ke probame so prirodniot folikul bidejki imam redovna menstruacija i ovulacija, pa eve denes dobiv i mi rece na 9ti den da idam za merenje na folikulot, zdravje i so Gospod napomos da ni bide na site. Inace za inekcijata mene mi dade Pregnil od 5000 i jas si ja zemav uste odma kostase 250 denari.

(Одговор на членот kapina)
Непосредна врска до пораките: 877
7.7.2014 23:18:59   
LoveableMe RR
Соле и кокичекокоче среќно!!!!

Обиди: 5,5 години
2 IUI, 3 IVF, HSC, 1 FET, 3 смрзнати
Верувај во чуда!

(Одговор на членот SOLE)
Непосредна врска до пораките: 878
9.7.2014 11:35:20   
kokicekokice
Devojki bidna denes mojata inseminacija. Dodeka trepnam zavrsi rabota d-rot, polezav10min I pravec doma.Mi prepisa vaginaleti Utrogestan200 da stavam 2pati dnevno I apcinja Femibion (folna kiselina so vitamini). Od utre najnormalno si teram so obvrskite pa zdravje za 2 nedeli test.user posted image

(Одговор на членот LoveableMe RR)
Непосредна врска до пораките: 879
9.7.2014 13:03:42   
Hopeful RR
kokicekokice, со среќа! user posted image
Дали случајно направивте ехо претходно, имаше пукнати фоликули? Колку милиони борци пративте? user posted image

Одмарај си денес, и искористете ги овие денови и вие двајца дома да се посветите на случајот, не само докторот user posted image
Ти држам среќа за 15 дена!

Обиди 2,5 години
HSG, HSC, отстранет септум, IUI x4, IVF успешно :)
2015 user posted image user posted image

(Одговор на членот kokicekokice)
Непосредна врска до пораките: 880
9.7.2014 13:20:48   
kokicekokice
Da napravi doktorot eho, iskomentira -odlichno, ovulacija..endometrium odlichen..I ne prasav nisto.Sto bide neka bide..Inaku sperm. bese 20mil obrabotena

(Одговор на членот Hopeful RR)
Непосредна врска до пораките: 881
9.7.2014 13:21:49   
AnnaMolly RR
Со среќа, девојки! Едвај чекам да поминат 2 недели и да се израдуваме со убави вести!

Live and let live

(Одговор на членот Hopeful RR)
Непосредна врска до пораките: 882
9.7.2014 13:57:17   
LoveableMe RR
Kokicekokice, ајде среќно, те савам на списокот Сакаме две црти!!!-III дел

Верувај во чуда!

(Одговор на членот AnnaMolly RR)
Непосредна врска до пораките: 883
9.7.2014 22:36:53   
SOLE
kokicekokice ti posakuvam sreka I user posted image user posted image user posted image Pozdravce

Непосредна врска до пораките: 884
10.7.2014 9:42:23   
kokicekokice
Blagodaram SOLE, I tebe ti pisakuvam sreka vo inseminacijata shto ti sledi, pa dajboze I dvete da se raduvame na user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот SOLE)
Непосредна врска до пораките: 885
16.7.2014 20:41:51   
SOLE
zdravo devojki, ajde tie sto pravele inseminacija neka mi kazat pregnil inekcijata koga ja stavavte kolkav vi bese folikulot, kolku mm? mene vcera mi bese 9ti den I bese 10mm a denes 13-14mm I doktorot mi rece ke vidime utre kolkav ke bide ako porasne do 16-17mm utre vecer da ja stavam inekcijata pa me interesira I vase iskustvo... pozdravce

Непосредна врска до пораките: 886
17.7.2014 10:15:12   
Milicka 30
Мене како што ми кажа докторот најдобро е околу 20 мм. Во две инсеминации ми беа 23-24мм и ми прснаа многу рано, затоа е битно да се пратат цело време. Поздрав

(Одговор на членот SOLE)
Непосредна врска до пораките: 887
17.7.2014 10:17:20   
Milicka 30
Со среќааа , ти посакувам успешна инсеминацијааuser posted image

(Одговор на членот Milicka 30)
Непосредна врска до пораките: 888
18.7.2014 14:13:15   
SOLE
lele devolki kolku se nerviram sto vaka mi se pogodi bas za vikend ke mi bide ovulacijata eve denes mi e 12ti den folikulot e 18mm I Dr Trajkovski mi rece sabota vecer vo 22 casot da ja stavam inekcijata I vo ponedelnik sabajle da idam na inseminacija no jas se plasma deka vo nedela posto se paga 14ti den moze da prsne bidejki imam redoven ciklus sekogas I si mislam deka moze ke bide docna ponedelnik za inaseminacijata, user posted image user posted image lele stvarno mnogu se iznervirav oti mislev deka I za vikend rabotat na GAK I deka vikendot ke ja pravam,

Непосредна врска до пораките: 889
18.7.2014 14:48:38   
LoveableMe RR
SOLE, не се секирај, со инсеминацијата директно се вбризгува сперма и се скратува патот на сперматозоидите до јајце клетката како при редовен сексуален однос, те ставам на список Сакаме две црти!!!! Пиши како ќе пројдеш понеделникuser posted image

Верувај во чуда!

(Одговор на членот SOLE)
Непосредна врска до пораките: 890
18.7.2014 15:08:30   
frosina55
vo privatnive kliniki pravat li inseminacii za vikendi ili ako se padnat nerabotni denovi?

Непосредна врска до пораките: 891
18.7.2014 16:04:23   
LoveableMe RR

ИЗВОРНА ПОРАКА: frosina55

vo privatnive kliniki pravat li inseminacii za vikendi ili ako se padnat nerabotni denovi?

фросина55, не знам, мене ми се падна преку недела, така што не знам што да ти кажам, се надевам другите рингерајки ќе ти пишат.

Верувај во чуда!

(Одговор на членот frosina55)
Непосредна врска до пораките: 892
18.7.2014 17:14:08   
Milicka 30

ИЗВОРНА ПОРАКА: frosina55

Jas imam praveno vo sistina vo sabota, si imaat dezuren dr vo privatnite nemas gajle, so srekaa!

(Одговор на членот frosina55)
Непосредна врска до пораките: 893
18.7.2014 22:12:15   
Melanija RR
SOLE може и ќе се погоди тајмингот,од кога ќе прсне фоликулот може да се оплоди до 24 часа ,никогаш не се знае.Ако можеш побарај ехо пред инсеминацијата.Незнам зошто да неправат кога има дежурен лекар user posted image
Со среќа user posted image

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

Непосредна врска до пораките: 894
19.7.2014 9:48:49   
SOLE
fala Melanija, dezuren doctor moze ima ama nemalo dezurni tamu kade se ostava I prerabotuva spermata. A ke pobaram I eho da mi napravat, I so Gospod napred sto bide neka bide... pozdravce

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 895
22.7.2014 15:59:48   
SOLE
Zdravo devojki, vcera bese mojata prva inseminacija, prvo mi napravija exo I folikulot mi bese prsnat kako sto i pretpostvuvav deka ke bide, I iskreno jas voopsto ne se nadevam na pozitiven rezultat bidejki I spermata procistena izmeze samo 1milion. No sto e toa e! Pozz

(Одговор на членот SOLE)
Непосредна врска до пораките: 896
23.7.2014 11:57:19   
kokicekokice
Девојки денес правев тест преку крв и тестот ми излезе ПОЗИТИВЕН. Мнооогу сум среќна дури не ми се верува. Другата недела ќе одам на преглед за да видаиме дали се ќе биде во ред па ако се е ок се надевам ќе напишам коментар и во рубриката Имав успешна инсеминација(ОД ПРВ ПАТ)user posted image Значи не можам да се соземам , никакви симптопми ама баш никакви и затоа тест направив обичен(без мерење на вредноста на beta hCG чисто дали е позитивен или негативен) бидејќи не верував дека нешто бидналоuser posted image . Држете ми среќа да биде се во ред на прегледот па и јас да се израдувам на user posted image .

(Одговор на членот SOLE)
Непосредна врска до пораките: 897
23.7.2014 12:02:03   
LoveableMe RR
kokicekokice, многу ми е мило, твојата сторија ќе ја објавам во Имав успешна инсеминација, можеш да дополниш нешто ако сакаш, а мислам твојот пример треба да биде за сите кои сакаат успешна инсеминација да го користат твојот метод, кој го користеше и Петра27 и беа успешни. Позз

Верувај во чуда!

Непосредна врска до пораките: 898
23.7.2014 17:29:51   
Milicka 30
Честиткии kokicekokice !!!
Ти посакувам убава и лесна бременост user posted image

Непосредна врска до пораките: 899
24.7.2014 13:18:16   
LoveableMe RR

ИЗВОРНА ПОРАКА: Lilja Maria

Здраво девојки,не сакам некој да ме сфати погрешно само сакам да го споделам моето искуство.И јас втората инсеминација кога ја направив испитав тест преку крв Бета на обичниот ми покажа бременост,а на мерење на вредности не покажа добар резултат.Затоа се препорачува во ИВФ и во инсеминација да се проверат бета вредностите со цел да не покаже лажно позитивен тест како кај мене,бидејќи имав примено Прегнил кој знае да покаже бременост.Затоа обавезно барајте вредности а не само позитивен негативен.Дејството од инекцијата знае да трае и да покаже бременост како кај мене иако немаше бременост.Позз и со среќа на сите!

Lilja Maria, со домашен тест може да има грешка, но преку крв малку е веројатно. Тоа што ти бил позитивен значи дека дошло до бременост, но најверојатно била биохемиска, па потоа плодот сам се испуштил, а од прегнил инекцијата преку крв да покажува бременост малку ми е чудно, прв пат слушам, еве некоја од рингерајките нека даде друго мислење, ако има исксутво....

Верувај во чуда!

Непосредна врска до пораките: 900
Страница:   <<   < Претходна страница  34 35 [36] 37 38   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  34 35 [36] 37 38   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Дали ви се менструации болни?
пеперутка16

Во последно време имам толку болни периоди што дури и се онесвестувам..итно е, ми дава инекција и толку..А сега кога стареам како што стареам. Имам 29 години, уште не сум се породила итн.