|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  37 38 [39] 40 41   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Инсеминација II
15.9.2014 11:43:18   
scared RR
Stignav i jas za inseminacija i glavata ne znam kaj mi e od sto ne znam dali finansiski ke ja podnesam. user posted image
Prepisana mi e slednava stimulacija, klomifen, decortin, estrofem i 2 gonal inekcii.
Klomifenot znam deka odi na recepta, ama ostanative odat li? Privatno kolku se? user posted image

(Одговор на членот LoveableMe RR)
Непосредна врска до пораките: 951
15.9.2014 17:50:52   
scared RR
Toa socenite go razjasnivuser posted image , sega da prasam za inekciive gonal koe vreme gi primavte nautro porucek ili nema vrska? I klomifenot obicno kolku dena se pie? Mene mi e pisan 5 dena na semata no posle toa ima vaka pisano //ex
i pojma nemam sto znaci toa

(Одговор на членот scared RR)
Непосредна врска до пораките: 952
15.9.2014 21:54:25   
Melanija RR
Кломифен е на рецепт и се пие по 5 дена,од кој ден и по колку е според лекарот.Естрофен се пие од 7=8 ден порано идеше на рецепт.Гонал чинеа по 1.700 една ,јас ги примав мислам на 8 и 10 ден од прилика во исто време околу 11 сабајле.
За декортин незнам.Порано инсеминација направена на ГАК ,со апчиња и вагиналети,ехо прегледи ме лѓчинеше околу 3.300 во твојот случај плус Гонал.
Со среќаuser posted image

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

Непосредна врска до пораките: 953
22.9.2014 8:26:55   
sibela
Eve me mene pak:),se mislam denovite za 2ivi, ama zaso nemam pari ovoj pat sakam kaj dr.tofovski.ama mi barale dokument deka Treba maz mi da ima napraveno test za HIV,Takva im bila procedurata neznam za 1 znaete U sistina ja pravev I nisto.se made am ovoj pat da boze deka ke uspee,zaso zivci nemam za takvi raboti veke.samo neznam Dali moze na drzavna namesto 2ivi da platam ,sakam direkno invitro.dali e Toa mozno?

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 954
22.9.2014 8:53:12   
LoveableMe RR
Sibela, нејасно пишуваш и не знам точно што прашуваш. Сакаш да правиш инсеминација на ГАК, но не ти се чека за 4 инсеминации за да се пријавиш за ИВФ, тоа прашуваш? Ако е добар спермограмот на сопругот, тогаш мора 4 инсеминации така бараат од Фондот.

Обиди: 5,5 години
2 IUI, 3 IVF, HSC, 1 FET, 3 смрзнати
Верувај во чуда!

(Одговор на членот sibela)
Непосредна врска до пораките: 955
22.9.2014 18:03:51   
SOLE
Za inseminacija vo drzavna baraat HIV test od mazot, I treba da imas bolnicki upat koj ke ti go dade maticniot ginekolog. Ako spermogramot e mnogu slab moze I so 2 inseminacii mene taka mi kazaa, a ako izleze nad 5 milioni (prerabotena sperma) ke ti baraat 4 inseminacii ako apliciras za preku fondot, a za na privatno ivf voopsto ne baraat ni edna inseminacija.

Непосредна врска до пораките: 956
22.9.2014 18:30:00   
sibela
Fala za odgovorite devojki maz mu imase na 1 ivi 35 milioni spermatozoidi.zemav denes upat od mat.gin.i si zakazav kaj Vladimir trajkovski.pa so alah napred. MN mu e tesko od ispituvanja od operacii de laparo de histero de inekcii aman veke.ok fala vi.

(Одговор на членот SOLE)
Непосредна врска до пораките: 957
22.9.2014 18:44:03   
LoveableMe RR

ИЗВОРНА ПОРАКА: sibela

Fala za odgovorite devojki maz mu imase na 1 ivi 35 milioni spermatozoidi.zemav denes upat od mat.gin.i si zakazav kaj Vladimir trajkovski.pa so alah napred. MN mu e tesko od ispituvanja od operacii de laparo de histero de inekcii aman veke.ok fala vi.

Сибела, не се предавај, ќе биде. А што е проблемот кај вас?

Верувај во чуда!

Непосредна врска до пораките: 958
25.9.2014 8:03:04   
Bea
Здраво девојки!
Нова сум на форумот и во оваа тема го пишувам првиот пост - за среќа :)
5 години се обидуваме со сопругот, јас немам проблеми со овулација, HSG направено - јајници проодни. Сопругот има блага тератозооспремија. Зад мене имам 3 неуспешни инесминации, денес ја правам четвртата.
Вчера не' изненади фоликулот и мене и докторката, бидејќи секогш овулирам на 15-16 ден од циклус, а вчера на 12-ти ден имав фоликул 21.5mm - во природен циклус.
Денес ја закажавме инсеминацијата во Ремедика кај Димитров, само ми е страв да не ми прсне фоликулот до после. По некоја моја логика, во случај да е прснат фоликулот, ако јајце клетката живее 24 часа, а веќе е направена инсеминацја - не би требало да има проблем, нели?

Иако потсвесно се спремам за IVF надежда не ме напушта, се надевам ова ќе ми биде четврта и последна инсеминација!

Непосредна врска до пораките: 959
25.9.2014 9:22:09   
LoveableMe RR
Bea, добредојде! Се надевам ќе се дружиме. user posted image

Не губи надеж никогаш не се знае кога ќе дојде денот. Мм имаше тератозооспермија и направивме детални анализи спермокултури и со терапија антибиотици, витамини, јаткасто овошје, сега спермограмот му е одличен. Остави на докторот и прави ја инсеминацијата, не се знае никогаш кога може да бидне и покрај пораната овулација која ја имаш овој месец.

Хормоните во ред се? Позз

Верувај во чуда!

(Одговор на членот Bea)
Непосредна врска до пораките: 960
25.9.2014 9:28:40   
Bea
Во ред се. Имав покачен пролактин, но со терапија е во рамки на референтни вредности веќе 2 години наназад, останатите хормони се во ред.
Според сите лекари ние сме идеални кандидати за инсеминација, бидејќи кај мене се случува овулација, а мм по обработка има 40 милиони сперматозоиди, ама ете не бива нешто.

Непосредна врска до пораките: 961
25.9.2014 9:41:08   
Hopeful RR
Bea, добредојде и од мене user posted image

Не се разочарувај пред време и секако не губи надеж - бројката на сопругот е одлична, и може овојпат ќе се поклопат коцките како што треба. Има многу девојки што останале и природно бремени помеѓу инсеминации или дури и во подготовка за ивф, така што никогаш не се знае кога ќе дојде среќата. Ние сме секако тука за поддршка!

Не те разбрав само за кога закажавте инсеминација - за денес или друг ден?
Со среќа, и пиши ни! user posted image

Обиди 2,5 години
HSG, HSC, отстранет септум, IUI x4, IVF успешно :)
2015 user posted image user posted image

(Одговор на членот Bea)
Непосредна врска до пораките: 962
25.9.2014 15:49:11   
Bea
Фала ви дечки на поддршката user posted image
Јас бев и завршив работа, па со Господ напред за 14 дена чекаме user posted image

Не беше прснат фоликулот :) Инаку овој пат применија MAMAS метода, со вбризгување на поголема количина на обработен материјал, со тоа што покрај во матката, се вбризгува и директно во тубите, поточно страната кај што е фоликулот. Прочитав дека класичната IUI има околу 15% успешност, а со оваа метода % на успешност е 30.

(Одговор на членот Hopeful RR)
Непосредна врска до пораките: 963
25.9.2014 16:01:13   
Hopeful RR
Супер Bea, со среќа! user posted image

Не сум чула за оваа постапка, но ми делува прилично солидна, дај боже да вроди со успех!
Мирувај деновиве, не се напнувај и секако, фрлете се со сопругот на работа user posted image

Обиди 2,5 години
HSG, HSC, отстранет септум, IUI x4, IVF успешно :)
2015 user posted image user posted image

(Одговор на членот Bea)
Непосредна врска до пораките: 964
25.9.2014 17:08:41   
scared RR
Bea so lesno da ti minat ovie dve nedeli i sekako da ti donesat user posted image user posted image

Ke mozes li da mi kazes dali ovaa metoda e poskapa od klasicnata inseminacija, kolku se vkupno te cinese?

(Одговор на членот Hopeful RR)
Непосредна врска до пораките: 965
25.9.2014 17:52:38   
lolla RR
Bea so srekja ovoj pat neka bide posleden no zaradi bremenost. Site parametri izgledaat odlicno sega samo pozitivvna misla i za 2 nedeli da ni javis za pozitiven test. I da i jas prvpat slusam za taa metoda.

Непосредна врска до пораките: 966
26.9.2014 10:10:02   
Bea
Lolla user posted image
Scared, методава не е поскапа, платив како и претходно 8.500 денари.
И јас не очекуав друга метода, бидејќи 3 именсминации правев претходно, сите во Ремедика, сите на класичен начин.
И вчера Димитров ми вика - ќе одиме со оваа метода, постапката е слична на HSG.
И навистина, нели обично за 1 минута завршува процедурата со IUI и после лежиш само. Овде едно 7-8 мин траеше, сестрата цело време држи ехо на јајникот, а докторот гледа на монитор каде го воведува катетарот. Не боли, ама се осеќа малку непријатнен притисок.
Не знам што да ви кажам девојки, јас отпосле читнав нешто по нетов. Дај Боже да е успешно!

(Одговор на членот lolla RR)
Непосредна врска до пораките: 967
26.9.2014 11:16:42   
Kvisko
Bea со среќа. Се надевам за две недлеи ќе се фалиш за user posted image user posted image .
Инаку постапката се вика ITU (intra-tubal insemination) на англиски. Имам читано за тоа. Не се применува толку често бидејќи знае да даде компликации баш затоа што се оди во јајцеводот и треба искуство за тоа. Ти посакувам успех. Сега одмарај и уживај.

(Одговор на членот Bea)
Непосредна врска до пораките: 968
26.9.2014 19:31:31   
sibela
Loveable R.da ti kazam pravo jas pravev laparo I histero,zaso folikulite ne mi rastea,ama posle intervencija super Bev mi rastea prirodno folikulite,duri do 24mm,ama znaci 8 meseci po intervencija be zabremeniv.posle Toa pravev ivi,I nisto,pred intervencija iMav policiisticni jajnici.nekooi lekari mi Vikat deka mi se vraka Sega istata situacija so jajnicite.nekooi Vikat deka sum ok.itn

(Одговор на членот Kvisko)
Непосредна врска до пораките: 969
26.9.2014 22:51:47   
Melanija RR
Bea ти посакувам за 2 недели user posted image user posted image

Постапката незнам дали е таа но сум чула дека со катетер со цевче се вбризгува и кај каналите, но ретко кој ја прави,треба тотално чисто да е се.Ако њ тоа тоа знам едни што правеа во Св,Лазар уште пред 5 години

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

Непосредна врска до пораките: 970
27.9.2014 17:53:05   
Felly RR
Добредојде на форумот Веа!!! И од мене поддршка да не израдуваш со user posted image user posted image Чекаме убави вести user posted image

Life isn't about waiting for the storm to pass, it's about learning to dance in the rain.

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 971
2.10.2014 13:31:40   
sibela
da ve prasam devojki dali na nekoja od vas vi se fati 2 inseminacija u gak???????/user posted image

(Одговор на членот Felly RR)
Непосредна врска до пораките: 972
2.10.2014 13:37:08   
LoveableMe RR

ИЗВОРНА ПОРАКА: sibela

da ve prasam devojki dali na nekoja od vas vi se fati 2 inseminacija u gak???????/user posted image

Sibela, нема правило кога ќе се фати, тоа не може да се предвиди. Имаме тема Имав успешна инсеминација, тука можеш да ги прочиташ успешните приказни на забременување со инсеминација на нашите рингерајки.

Верувај во чуда!

Непосредна врска до пораките: 973
6.10.2014 14:21:06   
LoveableMe RR
ИЗВОРНА ПОРАКА: lilika9

Здраво девојки, идни мајки :)
Еве и јас да Ви се придружам, па можеби ќе фати магијата од списокот и на мене :)
Во едно сум сигурна, дека со ваква подршка полесно се издржува до саканотоuser posted image
Ние се обидуваме 3 години, причини нема, се е во ред со двата, па затоа почнавме со инсмеинација која беше направена на 28.09. Тест треба да правам на 12.10. Малку бев разочарана од инсеминацијата бидејќи докторот на денот на инсеминацијата не провери дали се пукнати фоликулите од прегнилот, туку само го стави медиумот и ми рече да одам на друг кревет да полежам. Прва инсеминација ми беше па ензнам точно дали така треба.
Поздрав до сите и ајде да ја преплавиме страната со честитки!

ИЗВОРНА ПОРАКА: Nestrpliva28

Lilika dobredojde vo klibot.nemam iskustvo ao inseminacii zosto ne sme pravele no ti posakuvam uspeh i krajniot rezultat da e user posted image

lilika9, добредојде, секако се надеваме на дружба. Кажи хормони, спермограм, ХСГ се е во ред? Каде правеше инсеминација и со што беше стимулирана? Позз

< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 6.10.2014 14:24:36 >

Верувај во чуда!

Непосредна врска до пораките: 974
6.10.2014 14:40:06   
lilika9
Не бев стимулирана бидејќи и фоликулот и ендометриумот природно супер се развија. Едниствено примив прегнил 36 часа пред инсеминација. Се е уредно од сите испитувања кај двата. Едниствено немам направено ХСГ во скоро време, сум го правела пред неколку години па беше во ред. Ама ако не биди овај месец ништо ќе го правам пак. Инсеминација правев во Битола во Плодност.

Непосредна врска до пораките: 975
Страница:   <<   < Претходна страница  37 38 [39] 40 41   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  37 38 [39] 40 41   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Дали ви се менструации болни?
пеперутка16

Во последно време имам толку болни периоди што дури и се онесвестувам..итно е, ми дава инекција и толку..А сега кога стареам како што стареам. Имам 29 години, уште не сум се породила итн.