|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  84 85 [86] 87 88   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Вештачко оплодување V дел
15.9.2014 12:06:39   
sanjaaaa!
sonce79 супер, одлична бројка на фоликулчиња, ајде со среќа и понатаму се да биде ок! Набрзо со убави вести те очекуваме!!!!

(Одговор на членот sonce79)
Непосредна врска до пораките: 2126
15.9.2014 12:15:08   
LoveableMe RR
Sonce79, честитки се најубаво, другите каде сте, зоја, скриена, теа88, миличка30?

*******2014*******
user posted image user posted image user posted image АКТУЕЛНОuser posted image user posted image user posted image

11.08 - Hopeful - почеток со терапија (Ивановски, Систина)
21.08 - Kaya - почеток со терапија (Димитров, Ремедика)
01.09 - Zoya - почеток со терапија (Лазаревски, Систина)
05.09 - sonce79 - почеток со терапија (Лазаревски, Систина)
15.09 - Loveable Me RR- почеток со терапија (Димитров, Ремедика)
19.09 - Tea88 -почеток со терапија (Таше Tрпчевски, Плодност)
29.09 - kapina - почеток со терапија (Лазаревски, Систина)
/.09 - Milicka30 -почеток со терапија (Таше Tрпчевски, Плодност)
.10 - butterfly00- почеток со терапија (Лазаревски, Систина)
/.10 - весник - трансфер со смрзнати ембриони (Лазаревски, Систина)
/.10 - skriena - трансфер со смрзнати ембриони (Лазаревски, Систина)

=========================

user posted image ИСЧЕКУВАЛКИuser posted image
04.09 -Hopeful =пункција / 06.09 = ET
12.09 -Kaya =пункција / 16.09 = ET
22.09 -sonce79 =пункција / 25.09 = ET

=========================
20.09. - Hopeful = ТЕСТ
27.09. - Kaya = ТЕСТ
06.10. - sonce79 = ТЕСТ

ПОДДРШКА
user posted image

firenca didi, Adelle,gina,Bogdancanka RR, koki12, skopjance, mimiiiiiiiiiiiii, taci14 ,Herco, trust, kapina, cacim, babyhope, LoveableMe RR, I LOVE, baby77, Anna78, kate.., dzvezda, bubble, SOLE, butterfly00, snekki, milasteve, almushka, Yaya,skriena, brm_bm, mery, macika4, весник, marina111
=====================

2014 година
nataly86 user posted image Lina*user posted image Каrmauser posted image biljana87user posted image Anonimenuser posted image babylove**user posted image avgustina2 user posted image Kolacence user posted image fragolina user posted image lolla user posted image mesecina83 user posted image lily98 user posted image stefanieuser posted image

< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 19.9.2014 20:05:28 >

Обиди: 5,5 години
2 IUI, 3 IVF, HSC, 1 FET, 3 смрзнати
Верувај во чуда!

(Одговор на членот sanjaaaa!)
Непосредна врска до пораките: 2127
15.9.2014 13:17:05   
Hopeful RR
sonce79, супер! Нека растат и нека бидат сите полни со јајце клетки user posted image

kaya, те снема user posted image Те чекаме да пишеш, се надевам дека се е ок... user posted image

Обиди 2,5 години
HSG, HSC, отстранет септум, IUI x4, IVF успешно :)
2015 user posted image user posted image

(Одговор на членот LoveableMe RR)
Непосредна врска до пораките: 2128
15.9.2014 15:15:24   
sonce79
Фала ви за позитивните мисли и се надевам дека ке биде се во ред и понатаму.. user posted image
Дај боже сите да пишуваат само убави работи.

(Одговор на членот Hopeful RR)
Непосредна врска до пораките: 2129
15.9.2014 22:31:45   
Hopeful RR
Девојки, се ближи време за тест user posted image Добро, има време, решивме во понеделник да го направиме, но да ве прашам со време - како ми е наједноставно да проверам бета преку крв? Имам една информација дека во Систина овој тест е 400 ден., и најверојатно така би правела, но да ве прашам за совет и мислење user posted image

Обиди 2,5 години

(Одговор на членот sonce79)
Непосредна врска до пораките: 2130
15.9.2014 23:36:15   
skriena
zdravo na site mn sum razocarana user posted image user posted image denes bev kaj lazarevski ama nisto ne ispadna kako treba za vrakanje na zamrznatite embrioni moram da pocekam do nareden mesec ovoj sega nemam ovulacija a i endometiumot na matka ne se zadebeluva kako treba pa doktorot resi nareden ciklus po vestacki pat da dojde do ovulacija pa mi dade 7 dena da stavam suprafakt i esrofem da zemam pa 8 den da odam na eho pa so gospot napred stalno koga ke dojdam do karaj na rabotata nesto koci neznam zosto ama toa e a za beta da se ispita vo sistina mene mi zemaa po 900 den pozzz

Непосредна врска до пораките: 2131
15.9.2014 23:43:35   
Hopeful RR
skriena, фала на податокот.
Не очајувај, еден месец чекање не е ништо страшно. Ќе се подобри и ендометриумот и телото ќе биде вистински спремно за ембриончињата user posted image

Обиди 2,5 години

(Одговор на членот skriena)
Непосредна врска до пораките: 2132
16.9.2014 0:28:58   
kapina
podobro ti e toj sto ja pokazuva vrednosta na beta hcg za da znaes dali pravilno se duplira ako si bremena hopeful a daj boze da si 

Непосредна врска до пораките: 2133
16.9.2014 8:59:44   
lolla RR
Јас имав исто трансфер на 5 ден хоупфул, и после 12 дена направив домашен тест кој излезе позитивен и утредента на 13 ден сабајлето правев бета хцг во ремедика кое кошташе 700 ден. Прави си квантитативен тест со вредности како што ти кажа капина, тој е меродавен барем според мене во овој случај. И дури и домашен да имаш тест, на 12-13 ден од ет веќе ти е 17-18 ден по овулација (за споредба) па би покажал точно на утринска. АЈДЕ СРЕЌНО ПА ДА С ФАЛИШ ТУКА

СРЕЌНО и на останатите, Ловабл за каде се одлучи не пиша, мада јас пак тврдам дека се е на господ.

(Одговор на членот kapina)
Непосредна врска до пораките: 2134
16.9.2014 10:40:57   
LoveableMe RR
Женски здраво, не ве заборавам, вчера денот ми беше хаос, полудев во вечер све со трчкања и не стигнав да ви пишам. Решивме со мм да почнеме терапија од вчера, бевме кај докторот, рече ке одиме со супрефакт 0,5 до 1 ден на циклус, после да се јавам па да ми ја намалат дозата и рече дека овој пат ќе одиме со пурегони, а не со фостимони за стимулација. A, да ми кажаа протеинска исхрана да почнам дека тоа се препорачува за добар квалитет на јаце клетките.

скриена, многу м ие жал, од друга страна се радувам што докторот добро ти пристапил и подобро за да биде успешно овој пат, нека те спреми соодветно со терапија и потоа да ги вратите, така ти е најсигурно.

Хопефул, јас се сложувам со Лола да биде квантитативно измерена бетата, може со упат од општ лекар во Адрија лаб да направи или можеш во Систина (малку е поскапо 800 ден чини квантитативно). Зошто ти велам квантитативно? Само позитивен тест не значи ништо, а за докторите и за соодветна анализа многу значи кога ќе правиш тест каква ќе биде висината на вредноста. Мене многу гинеколози кај што бев на консултации ми рекоа дека требало да направам тест за мерење на вредноста при првото ИВФ, зошто вака не ни се знае дали сум имала биохемиска бременост или вредноста била позитивна ради терапијата што сум ја примала. Затоа, прави тест со мерни единиц најсигурно е. Ајде, нека тргне возот со тебе после одмори. user posted image

< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 16.9.2014 10:52:34 >

Верувај во чуда!

(Одговор на членот lolla RR)
Непосредна врска до пораките: 2135
16.9.2014 12:09:56   
Hopeful RR
Фала ви девојки! Секако сакам квантитативен тест, од домашниот ми се гади кога ќе го видам user posted image
Значи цените се отприлика исти насекаде, или најевтина варијанта е со упат од општ матичен и во Адриа Лаб? За колку време ги даваат и дали им се добри мерењата?

Инаку, Loveable Me, баш те мислев вчера дека понеделник, и супер што почнувате со терапија! user posted image Ако добро те разбрав, со Пурегон би почнала на прв ден од циклус?

Обиди 2,5 години

Непосредна врска до пораките: 2136
16.9.2014 12:41:17   
LoveableMe RR
Hopeful, мислам беше 50-100 денари со упат од матичен за бета тестот. Не, на втори или трети ден од циклус ќе ми намалат доза супрефакт, а пурегони треба да почнам веројатно на 3-ти ден од циклус, кога ќе ми мерат естрадиол и ако е ниска вредноста, ќе почнам тогаш со пурегони.

Верувај во чуда!

Непосредна врска до пораките: 2137
16.9.2014 15:28:23   
skriena
loveableme fala na podrskata tebe so sreka pocetokot na postapka daj boze da ne raduvas so user posted image user posted image user posted image user posted image i na site ostanati koi se vo postapka so sreka jas ke si pocekam do nareden mesec sto da pravam eve i sega se nervirav cel grad go svrtiv vo aptekite barav suprafakt odvaj najdov vo samo edna pa utre da idam da si kupam ama ke uspeeme se nadevam

Непосредна врска до пораките: 2138
16.9.2014 15:43:25   
lolla RR
Ловабл значи ке ја имаш истата постапка како кај мене, ајде среќно.

Скриена, во ремедика мислам можеш да купиш супрефакт, јави се тие имаат као своја аптека за ивф лекови.

(Одговор на членот skriena)
Непосредна врска до пораките: 2139
16.9.2014 15:50:02   
LoveableMe RR
Скриена, подобро да почнеш сега со подготовка и да биде следно, отколку да одиш неспремна и ништо да не биде.....

Лолла, сега отворав да видам како ти течела постапката, да ти исто си одела со пурегони, ама со 3, мене ми рече со 4. Пиши ми колку ти беше естрадиолот пред пункција и кажи ми кога ти даде метформин? Знам достинекс се дава по пункција, но метформин не видов кога ти препишал, мене сеуште ништо не ми даде, можеби е рано...ама сепак да си прашам....

Верувај во чуда!

Непосредна врска до пораките: 2140
16.9.2014 15:57:19   
lolla RR
Епа јас имав стимулација 12 дена, на тој ден Е2 ми беше нешто над 4000 и тоа беше петок, потоа сабота примив Хориомон и супрефакт, денела само супрефакт, па понеделник пункција. Јас го убедив др да ми даде по 3 пурегона зш знаев дека реагирам добро и јако на стимуланси од претходно искуство со кломифен. На 3ден ми беше 22 естрадиолот. Метформин почнав да пијам 3-4 дена пред пункција, и мислам дека тој најмногу ми помогна да забременам бидејки само тоа беше ново кај мене. Се друго пиев по пункција.

Некој спомна дека морало да с еима потполна доверба во докторот, јас пак немам таква доверба во никој и мислам дека докај 10 недела немав баш доверба во докторот, но потоа некако ми стана поблизок да речам и почнав да стекнувам доверба повеќе и повеќе, дури и еднаш му се јавив телефонски при што пријатно ме изненади. Така да тоа дал имаш доверба во др не е пресудно за успешно ивф, јас повеќе верував во ембриологот некако и најмногу во таа сестра Данче и Сребра. Знаете дека за успешните ивф пациентки кога ке се породат во ремедика лично има се јавуваат да честитаат. Пак се распишував, ама ако треба нешто прашувај.

Непосредна врска до пораките: 2141
16.9.2014 16:06:25   
LoveableMe RR
Не лолла, нема гајле, ако пишуваш тоа не само мене и на сите ќе ни биде од корист. А зошто уствари метформин, нели тоа за полицистични јајници беше? Или и во ИВФ процесот има нешто улога? Не ми е јасно, па да те замолам да разјасниш, а не само за мене, туку многу рингерајки ќе можат да прочитаат тука како корисно искуство. Фала тиuser posted image

A и со толку висок естрадиол немаше после мака?

< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 16.9.2014 16:07:19 >

Верувај во чуда!

Непосредна врска до пораките: 2142
16.9.2014 16:33:53   
lolla RR
Епа кога ми дадоа метформинот, прашав за што е, и одговорот беше дека метформинот регулира многу вредности на молекуларно ниво, не е само за полицистични јајници. И после на нет прочитав дека многу клиники го употребуваат и при ивф и дека сите студии укажуваат на тоа дека при негова употреба шансите за бременост и успешна бременост се поголеми од кога не се упоребува. Тоа е она што го знам, ама не сум доктор, може ома и нешто друго.

Непосредна врска до пораките: 2143
16.9.2014 17:27:40   
Milicka 30
Девојки јас стално ве следам ама немам многу време да пичувам...битно во тек сум . user posted image
Ловеаблеме со среќааа!!!!
Хоупфул ајде дај боже да не израдуваш!!!

Инаку денес ми се јавија за резултатите од АМХ ама затоа ке пишам во соодветна тема....и уште ова ми фалеше..никако да се средат работите само се нервирам.user posted image

Непосредна врска до пораките: 2144
16.9.2014 19:47:48   
LoveableMe RR
Lolla, фала за одговорот, ќе го имам ова во предвид. Миличка 30, неочајувај, има решение, ќе ти пишам во соодветната тема. Зоја каде ни е?

Верувај во чуда!

(Одговор на членот Milicka 30)
Непосредна врска до пораките: 2145
17.9.2014 11:33:49   
gina
LoveableMe srekno so postapkata user posted image user posted image user posted image

Se nadevam deka i jas ce pocnam naskoro

Непосредна врска до пораките: 2146
17.9.2014 11:45:36   
kapina
Jas od denes pocnuvam so yasmin od29 so superfact bevme vo sistina kaj lazarevski denes I toa e mm ke pie spermotrend mu dade I toa e toa

(Одговор на членот gina)
Непосредна врска до пораките: 2147
17.9.2014 12:13:21   
tea 88
Hopeful srekno pon da bideuser posted image user posted image . LoveableMe i Kapina da bide se kako treba i da imate mnogu folikuli i se razbirauser posted image . skriena ke bide ne se razocaruvaj Lazarevski e dobar doctor znae kako treba. jas da znam deka ke mi bide uspesno ifv ke cekam 6 mes ako treba. ama ovaa neizvesnost me ubiva. mene treba da mi dojde ciklus utre pa vpetok na doktor. neznam dali ke mi dade kontracepcija ili direktno stimulacija.

Непосредна врска до пораките: 2148
17.9.2014 12:13:42   
LoveableMe RR
Фала ви девојки, да ви се враќа што сакате. Капина среќно, се надеваме овој пат на позитивен тест за user posted image .

Tea88, пиши што ќе ти каже докторот во петок, каква терапија ќе почнеш.

Сакав да прашам, бидејќи по ново сега во Ремедика ми рекоа да донесам тест за крвна група, викам од возачката, ми вика не важи тоа, а картончето од на времето не знам каде ми е. Ми кажаа дека кај нив чини 900 денари, но дека ако не сакам да одам на Трансфузиологија, правеле на многу други места сега со картонче/картичка здравствена. Во Неуромедика се јавив матични ми се, рекоа немаме таква услуга, а носиме во трансфузија за 900 ден, викам фала не треба.

Дали знаете на ГАК мислам слушнав правеле, или можеби во здравствените домови, Институтиве за јавно здравје? Ако знаете пишете, да не фрлам пари на приватно. Позз на сите

< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 17.9.2014 12:15:37 >

Верувај во чуда!

Непосредна врска до пораките: 2149
17.9.2014 12:17:24   
Melanija RR
За на државно само трансфузиологија ги издава а во приватни лабаратории пр.Адриалаб ти земаат крв.Значи може некаде да земат но трансфузиологија ја презема епруветата и издава картонче.Во Адриалаб беше исто 900ден

Адриалаб со упат од општ матичен за 100ден ви дава бета во бројки.

LoveableMe RR user posted image со лесно постапката до user posted image user posted image user posted image

< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 17.9.2014 12:20:51 >

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

Непосредна врска до пораките: 2150
Страница:   <<   < Претходна страница  84 85 [86] 87 88   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  84 85 [86] 87 88   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Dali?
Jana9

Dali ste zadovolni od porodilisteto kade sto se porodivte?

Da (100%)

Ne (0%)

Број на сите гласови: 3

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!