|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  85 86 [87] 88 89   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Вештачко оплодување V дел
17.9.2014 12:41:56   
lolla RR
Lovable а зошто не на трансфузиологија?

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 2151
17.9.2014 13:05:34   
LoveableMe RR
Aбе кој ќе се ака таму по тоа зградите, амбулантите да чека ред, гужви нервози, затоа давајте искуства ако има на друг места, да не губам време....

Обиди: 5,5 години
2 IUI, 3 IVF, HSC, 1 FET, 3 смрзнати
Верувај во чуда!

(Одговор на членот lolla RR)
Непосредна врска до пораките: 2152
17.9.2014 14:59:11   
Hopeful RR
Се ми се чини дека ова може да се провери сегде кај што се вади лекарско за возачка дозвола. Е сега, јас вадев во Пролече, ама пред сто години, и ништо не памтам. Знам само дека немаше ни гужва, ни ништо. Може треба да провериш сега која е процедурата за тоа, па така. Додуша, не знам ни дали се уште се бара лекарско за дозвола и може сум скроз офтопик user posted image

Обиди 2,5 години
HSG, HSC, отстранет септум, IUI x4, IVF успешно :)
2015 user posted image user posted image

(Одговор на членот LoveableMe RR)
Непосредна врска до пораките: 2153
17.9.2014 15:41:09   
blue_blue
LoveableMe, на трансфузиологија ти работат и попладне и нема живо пиле. Нема да чекаш воопшто. Ќе ти кажат да одиш следен ден по картончето, а мислам дека е 200 ден и колку што се сеќавам не треба никаков упат.

ИЗВОРНА ПОРАКА: LoveableMe RR

Сакав да прашам, бидејќи по ново сега во Ремедика ми рекоа да донесам тест за крвна група, викам од возачката, ми вика не важи тоа, а картончето од на времето не знам каде ми е. Ми кажаа дека кај нив чини 900 денари, но дека ако не сакам да одам на Трансфузиологија, правеле на многу други места сега со картонче/картичка здравствена. Во Неуромедика се јавив матични ми се, рекоа немаме таква услуга, а носиме во трансфузија за 900 ден, викам фала не треба.

Дали знаете на ГАК мислам слушнав правеле, или можеби во здравствените домови, Институтиве за јавно здравје? Ако знаете пишете, да не фрлам пари на приватно. Позз на сите

Непосредна врска до пораките: 2154
17.9.2014 15:52:06   
LoveableMe RR

ИЗВОРНА ПОРАКА: blue_blue
LoveableMe, на трансфузиологија ти работат и попладне и нема живо пиле. Нема да чекаш воопшто. Ќе ти кажат да одиш следен ден по картончето, а мислам дека е 200 ден и колку што се сеќавам не треба никаков упат.

А да одам и да речам сакам крвна група и толку, без упат? Ако може така, да одам некое попладне???

Верувај во чуда!

(Одговор на членот blue_blue)
Непосредна врска до пораките: 2155
17.9.2014 17:27:25   
butterfly 00
Jas vo Sistina napraviv krvna grupa mislam bese 900 den sega vo fevruar proveriv, a na transfuziologija vtora smena nema nikoj tocno e toa samo sto mora upat i so zakazuvanje inaku nema da te primat.

3 inseminacii, 2 IVF = / , 2 FET = /

Непосредна врска до пораките: 2156
17.9.2014 18:02:15   
kapina
Inace od 10 oktomvri ke pocnam so stimilacii a od 29 sept so superfact od0,5.

(Одговор на членот butterfly 00)
Непосредна врска до пораките: 2157
17.9.2014 20:25:23   
LoveableMe RR
Фала ви женски за помошта, ќе проверам и ќе ви пишам, да знаете за во иднина. Јас веќе втор ден се боцкам со супрефакт 0,5 до 1 ден од циклус, кога рекоа ќе го намалат на 0,3.

Досега искуството ми е добро во Ремедика, попладне се боцкам, сестрите се брзи и љубезни, Лола ако прочиташ, може некој ги рибал, па сега нема проблем, знам ти имаше проблем претходно еднаш со боцкањето. За разлика од Систина, кои работеа до 16.40 секој ден, а за викенд мораше на дежурен. Во Ремедика само не гледам дали запишуваат во список дека доаѓаш, а во Систина водеа евиденција.

Среќно на сите во постапка и на оние кои треба да почнат. Butterfly00, до каде стигна кога почнуваш пак?

Верувај во чуда!

(Одговор на членот kapina)
Непосредна врска до пораките: 2158
18.9.2014 17:34:08   
kapina
Na mene mi bese mnogu loso denes odyasminot zeludnikot me bolese glava ta isto neznam kako ke izdrzam do5 oktomvri treba da gi pijam

Непосредна врска до пораките: 2159
18.9.2014 19:30:25   
lolla RR
LovableMe, не знам дали сум пишала,но анонимно се јавив во ремедика тогаш кај некој менаџер за квалитет, жена беше и и раскажав се што се случи, па може и да им изреагирале, и баш ми е мило да си задоволна.

Додуша, само таа една беше секогаш намуртена, со црна коса над рамена, никогаш ненасмеана, другите сите беа супер, само тоа тогаш беше ама остава неубаво чувство. Ајде било па поминало, само нека тера све по ред ко што треба.

Непосредна врска до пораките: 2160
19.9.2014 9:57:42   
sanjaaaa!
Loveable me и kapina, со среќа и со лесно во ИВФ постапката, од срце ви посакувам овој пак да заврши успешно и да ја добиете својата најголема радост. Со среќа и на другите што се на тој пат.

Hopeful и Кауа ги очекуваме со вест за user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Се убаво на сите, ни требаат убави вести на форумов! Поздрав

Непосредна врска до пораките: 2161
19.9.2014 10:19:47   
LoveableMe RR
Женски фала, како сте. што правите? Јас еве 4 ден како се боцкам со супрефакт, многу ми се спие, немам концентрација за никаде сум, навечер станувам во тоалет и после едвај пресаспивам, крш сум кога ќе треба да станам за на работа..не се сеќавам дали првиот пат ми беше исто, знам имав главоболки, сега немам....како се справувате вие: Имавте ли слични ефекти од супрефактот?

Лолла, сигурно ги рибале, јас досега наидувам на плавуши сестри, не знам која е таа црната, баш ќе пратам да видам која е, барем твоето јавување имало ефект, позз

Верувај во чуда!

(Одговор на членот sanjaaaa!)
Непосредна врска до пораките: 2162
19.9.2014 11:16:28   
Hopeful RR
Loveable Me и kapina, со среќа отпочнување со терапија user posted image Јасминот и мене ми беше тежок, ама со тек на време ќе се поднавикне телото, а од супрефакт исто се осеќав некако тешко, исто со лошо спиење плус главоболки од нигде никаде, но се потсмири кога се намали дозата. Важно е да има добри резултати, па за спиење лесна работа, ќе надокнадиме user posted image

sanjaaaa!, поминаа две недели од ваучерот, така? Да не стигна веќе во меѓувреме?

Добро е што ги стеганле сестрите од Ремедика, сепак мора да се знае ред и дисциплина, и пред се човечно однесување - IVF не е играчка. За сестрите во Систина немам замерки, освен што беа презафатени и очигледно им фалеа уште една или две сестри плус, дури и самите се жалеа дека им треба засилување. Имаше мало чекање за боцкање, но не повеќе од предвиденото.

Инаку јас сум ок, со тоа веќе неколку дена имам киселини во грлото, и што и да каснам одма ми се враќа. Плус, забележав и дека одма се задишувам (а до пред ова имав одлична кондиција, физички активна), стално сум жедна, а градите ми се толку осетливи и зголемени што сама кога ќе се допрам дури ме боли user posted image Си ги ишкам мислите од глава и се трудам да не си наоѓам симптоми, ама ајде де, посилно е од мене user posted image Уште викендов па што вика мм, во понеделник ќе видиме дали сме добиле 7ца на лото user posted image

Обиди 2,5 години

Непосредна врска до пораките: 2163
19.9.2014 11:33:54   
sanjaaaa!
Блиски е радоста Hopeful user posted image user posted image user posted image

Јас сеуште сум во очекување на ваучерот, помина само една недела откако ги поднесов документите, ама многу сум нестрплива!!!! Штом добијам одговор, ќе ве известам, се надевам ќе се пофалам!

(Одговор на членот Hopeful RR)
Непосредна врска до пораките: 2164
19.9.2014 11:55:11   
LoveableMe RR
Фала Наде-Hopefuluser posted image ! Те чекаме во понеделник со две седмици на лотоuser posted image user posted image Сањааа, тебе те чекаме со ваучер. Зоја, сонце79 каде се? До каде стигнаа со терапиите?

Верувај во чуда!

Непосредна врска до пораките: 2165
19.9.2014 11:59:50   
sonce79
Девојки здраво,
со лесно на LoveableMe RR и сите што почнале терапија во меѓувреме.
LoveableMe RR, и мене од суперфактот ми се спиеше многу ама други симптоми немав. Колкава доза примаш сега?
Hopeful, не 7ца, две 7ци да си добиете user posted image
Јас денес бев на проверка на хормони, па кај докторот со резултатите. Ми рече дека е рано уште за пункција, и нема да биде понеделник како што мислевме. Понеделник пак треба да одам да проверам само естрадиол, и на ехо па или среда или четврток пункција. Инаку има 10 фоликули, и докторот вика дека подобро поспоро да оди а повеке од нив да пораснат, и звучеше доста оптимистички, па ке видиме.user posted image
Поздрав до сите

Непосредна врска до пораките: 2166
19.9.2014 12:05:50   
LoveableMe RR
Sonce79, супер што ни пиша, баш те мислевме до каде стаса. Значи со ова супрефактот иста песна сме биле, а? Ок, да си знам....

Слушај го докторот како и што, барем да имаш повеќе материјал, подобро за вас и те чекаме да ни пишеш точно кога пункција. Пиши и колку ќе ти биде естрадиолот. Јас сум со супрефакт 05, а ќе ми намалат на 0,3 кога ќе добијам. Позз

Верувај во чуда!

(Одговор на членот sonce79)
Непосредна врска до пораките: 2167
19.9.2014 12:42:08   
Hopeful RR
Се збунив со ова Наде, пошто не се викам така, ама не ми смета, соодветно на никот ми е user posted image
Фала ви на убавите зборови, девојки - што за мене, тоа за сите! user posted image

Sonce79, и кај мене растеа поспоро и баш истото ми го кажаа - дека подобро е така, веројатно и поквалитетни се. До понеделник ќе рипне естрадиолот и ми се чини ќе се знае кога точно ќе биде пункцијата.

Suprefact од 0.3 веќе е боза за симптоми, башка не се ни гледа во шприцот. Кога стигнав до 0.1 дури и жал ми беше колку малце имаше user posted image жени будали и хормони = комбинација снова user posted image

Обиди 2,5 години

Непосредна врска до пораките: 2168
19.9.2014 16:03:00   
lolla RR
Хоупфул (Наде) јас прво нешто што ми беше различно од порано пред да направа тест ми беше задишаноста, осеќам висока бета и две сонциња внатре. Исто и јас пред тоа си бев супер фит, а тогаш едни скали ме уморуваа, задишуваа и ми го креваа пулсот. Ајдеее, со лесно, се ближи крајот на чекањето.

Мене пак во Систина за инсеминацијата една што ја правев таму, ми наплатија 250 ден за да ме боцнат со Прегнил и од тогаш реков не се врааќам таму.

Сакав уште нешто да пишам...........а да, сонце среќно следната недела на пункција и сања, што побрзо да ти стигне известувањето, ако не дојде за 2-3 недели јавувај се на Габи, таа е главна таму.

Едитирано, ми текна што сакав да пишам, ептен сум заборавена. Хопфул, на свадабата слободно изиграј си танго, оро, ништо нема д аим биде на гравчињата внатре, и секако убаво е да си си среќна и расположена.

< Поракaта ја уредил lolla -- 19.9.2014 16:08:49 >

Непосредна врска до пораките: 2169
19.9.2014 16:20:12   
tea 88
samo sto si dojdov od PLODNOST i doktorot mi rece deka ke odime so kratok protokol (zasto sum imala PCOS i dobro sum reagirala na stimulacija)i odma uste denes da zapocnam so 2 fostimona 5 dena pa vsreda pak na eho i hormoni. kakvi vi se iskustvata so kratok protokol? jas kolku sto imam citano pogolemi se sansite so dolg protokol.

Непосредна врска до пораките: 2170
19.9.2014 16:56:29   
Hopeful RR
tea88, супер! Со среќа почеток на терапија user posted image

Нема правило за тоа дали се поуспешни со долк или краток протокол - секое тело е различно и верувам дека докторот знае што прави. Инаку, ќе беше задолжително за сите долг протокол. Штом добро реагираш, подобро вака отколку да дојде до хиперстимулација со долгиот. Терај user posted image

lolla, се возбудив со муабетов user posted image Значи две години по ред го трчам Водно и скокам на аеробик ко нездрава, а сега едвај се качувам по скали, срамота! Дај боже да им се уарнило на гравчињата и да останале тука, а за вежбање има време другата година user posted image

Обиди 2,5 години

(Одговор на членот tea 88)
Непосредна врска до пораките: 2171
19.9.2014 17:33:25   
kapina
Hopeful ti so 0,3 superfact a jas so 0,5 sto da kazam od 29 koga ke pocnam

Непосредна врска до пораките: 2172
19.9.2014 18:06:54   
butterfly 00
RR jas denes bev kaj Lazarevski na konsultacija se dogovorivme da poscneme zdravje od sledniot mesec isto dolg protokol, se mi se isporemeti do sega se trebase da zavrsam se uste cekam reagensi vo Manu i zaradi toa cela postapka mi se prolongira tolku vreme. So sreka na site sto se vo postapka im ja pustam najgolemata sreka. LoveableMe RR kaj koj doktor go pravis IVF? Ostana vo Sistina ili ne?

3 inseminacii, 2 IVF = / , 2 FET = /

Непосредна врска до пораките: 2173
19.9.2014 20:04:28   
LoveableMe RR
Tea88, супер вести, да пцос многу треба внимавање и се оди со кратко протокол. А супрефакт примаше така?

Батерфлај, јас сменив клиника, сега сум во Ремедика кај др. Димитров, зошто прошли пат во Систина кога прашав како ќе одиме вториов пат, ми рекоа исто како првиот и тоа не ми се допадна, бидејќи првит беше неуспешно, очекуав дека ќе ми кажат дека нешто ќе сменат и затоа решив да сменам клиника, тука сум по друг протокол и со други инекции. Можеби тоа нема влијание, но ете јас сакав да видам нешто поразлично. Пиши ни кога же почнеш, позз

Верувај во чуда!

(Одговор на членот butterfly 00)
Непосредна врска до пораките: 2174
19.9.2014 22:20:11   
tea 88
ne primav superfakt. edinstveno mi dade ciklo proginova za sluznicata oti mi bila tenka i mi rece na vtor den od ciklus da dojdes. i koga otidov denes vednas pocnavme so 2 fostimoni 5 dena pa vsreda pak na eho i hormoni ispituvanje. a zasto ne mi dade superfakt i zosto sluzi toj? i da ve prasam dali znaete dali ima vrska 2 prasaci od fostimonite mi gi rastvorija so dvete vodi kako sto se pakovani a sestrata vo Plodnost mi rece 2 prasaci so edna voda.

Непосредна врска до пораките: 2175
Страница:   <<   < Претходна страница  85 86 [87] 88 89   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  85 86 [87] 88 89   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

/
Jana9

Dali ja jadat hranata vo gradinka vasite deca?

Da (100%)

Ne (0%)

Број на сите гласови: 4

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!