|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  11 12 [13] 14 15   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 нед...
19.11.2014 20:44:19   
tea 88
Devojki pred nekolku dena vi se pofaliv deka mi se namali gadenjeto otkoga pocnav so Femibion1 , ama nisto pak se vrati.ovie dva dena samo mi se gadi najmnogu nautro se razbuduvam od toa ama i preku den sum za nikade samo mi se gadi.utre ke pravam polni 9 nedeli i ke vlezam vo 10.

(Одговор на членот scared RR)
Непосредна врска до пораките: 301
19.11.2014 21:22:57   
gina
tea i na mene istoto prestana da mi se gadi podolgo vreme i bas si vikav sto e rabotava sto mi e vaka i od vcera i deneska samo mi se gadi nekoi jadenja nemozam mirizbata da im e podnesa i samo vozduh mi vali samo otvaram tarasi toa vrne jas kako vozduh da nemam
masala ste narasnale samo taka prodolzete jas utre tocno 6 nedeliuser posted image

(Одговор на членот tea 88)
Непосредна врска до пораките: 302
20.11.2014 2:19:29   
Roberta r
Redovno ve sledam no nisto ne ve razbiram ni Iispituvanja ni sto e za sto.jas seuste ne sum gi dobila rezultatite i ne sum bila na doctor, no se cuvstvuvam dobro osven sto veke 2 dena navecer mi se gadi kolku I da sum gladna ne mozam da jadam. Sega vleguvam vo 7 nedela I veke mi se poznava mese, neli e uste rano za toa.?Se nadevam site ste dobri I meskovcite rasnat. user posted image

(Одговор на членот gina)
Непосредна врска до пораките: 303
20.11.2014 10:09:32   
Hopeful RR
roberta r, не се вознемирувај, сепак различен е здравствениот систем тука и таму, и не се сомневам дека таму е подобро user posted image Не знам како оди тоа, но ако имаш контакт прашај до каде ти се резултатите, но во секој случај сигурна сум дека не ги заборавиле или нешто така - сепак не е тоа селска амбуланта како овие нашиве user posted image Во секој случај, се надевам дека наскоро ќе ги добиеш и ќе споделиш да видиме што и како се испитува таму.

Гадењето е нормално, а и мешето е индивидуална работа - само ти биди добра и уживај, се ќе биде ок user posted image

Обиди 2,5 години
HSG, HSC, отстранет септум, IUI x4, IVF успешно :)
2015 user posted image user posted image

(Одговор на членот Roberta r)
Непосредна врска до пораките: 304
20.11.2014 12:14:00   
Roberta r
Ne sum voznemirena.se javiv denes i mi kazaa deka ako se e u red ne se javuvaat,rezultatite deka sekogas se gotovi za 2-3 dena ako ne se javat se e u red a veke pominaa 2 nedeli znaci se e dobro.user posted image

(Одговор на членот Hopeful RR)
Непосредна врска до пораките: 305
20.11.2014 16:32:13   
sashka123
Lugje i jas ve pratam celo vreme, samo malku cudno mi e toa sto da vekje sum upatena deka vo tekot na bremenosta potekuvaat nozete.. No, sepak jas sum 5ta nedela dali e normalno za 5ta nedela da mi bidat poteceni nozete... Vi blagodaram Prijatno popladne na site meshinja user posted image

Непосредна врска до пораките: 306
20.11.2014 17:29:54   
Milicka 30
Sashka 123 избегнувај многу солено и ако долго седеш, повремено станувај.
Денес бев на контрола кај матичниот 7+4 сум, она што ме загрижува е дека едната бебушка се развива супер, а другата пославо,др ми напишал сакус со помали димензии. Човек да неможе на раат да се израдува аман веќе.
За 2 недели сум во плодност на контрола па дај боже дотогаш да се развие ,инаку и двата имаат срцева акција.

Вие како сте? Имате ли мачнини? Јас само насабајле ама право каснувам бисквита и поминува. Поздрав

< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 24.11.2014 14:42:19 >

(Одговор на членот sashka123)
Непосредна врска до пораките: 307
20.11.2014 18:29:48   
Roberta r
Milicka 30 eve malku citav po net i skoro sekade pisuva deka se razlicni vo golemina za nekoj den i deka ako e pomalo ne znaci deka ne e zdravo.Se ke bide u red ne se rerviraj.user posted image

(Одговор на членот Milicka 30)
Непосредна врска до пораките: 308
20.11.2014 18:32:23   
profe
Zdravo na site. Milicka, cestito za srcevata reakcijauser posted image . Uzivaj sega. Mi tekna nesto, dali moze Spirulina da se prima vo bremenost? Za imunitet. Procitav na fb na Zdrava Bremenost deka vitamin A ne se preporacuva vo golemi kolicini, a vo Spirulinata go ima 22.0000 IU. Ne znam dali e mnogu ili malku.

< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 24.11.2014 14:42:52 >

Непосредна врска до пораките: 309
20.11.2014 18:36:01   
Roberta r
Moze da se pie spirulina vo bremenosta imam drugarka koja go pie sepak konsultiraj se so doktor

(Одговор на членот profe)
Непосредна врска до пораките: 310
20.11.2014 20:27:31   
Milicka 30

Јас пред инвитрото пиев спирулина на сан себастјан и пишува дека се препорачува за бремени ама незнам прашај најубаво.

< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 24.11.2014 14:43:11 >

(Одговор на членот profe)
Непосредна врска до пораките: 311
20.11.2014 20:55:17   
lolla RR
Витаминот А е опасен во големи количини само доколку е од животинско потекло, барем јас така знам. За спирулината, може во бременост, но сепак консултирај се со гинекологот.

< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 24.11.2014 14:43:34 >

Непосредна врска до пораките: 312
20.11.2014 20:56:30   
profe
I jas pred invitroto ja piev, potoa koga kako. Ako ne zaboravam kje se napijam, ama ednas ili dvapati dnevno. Povekje gledam da ne ja zaboravam terapijata koja mi e preporacana. Pa si mislev dali da bidam seriozna so zemanjeto ili da ja batalam celosno. A se isplasiv za vitaminot A da ne e vo pregolema kolicina. Od druga strana, ne jadam crveno meso voopsto i jajca mnogu, pa si vikam taman e, zatoa sto bil vazen za razvitokot na plodot. Za Spirulinata kje ja prasam maticnata, dali da prodolzam ili ne. Jas odam poleka, cekor po cekor. Od kontrola na kontrola.

< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 24.11.2014 14:44:02 >

Непосредна врска до пораките: 313
21.11.2014 11:06:31   
Roberta r
Jas mislam nema potreba da se ispituva kaj nas tie raboti gi pravat samo za pari da ti zemat ic ne i veruvam na nasite doktori.koga mi pravea test na bremenost mi dodoa 20 lista dokumenti da potpisam so sakam da se ispituva so ne jas posto ne razbiram pisav za se user posted image . megutoa za site bolesti pod niv pisuvase deka i da dojdat rezultatite pozitivni deka postoi moznost od nekoja bolest 95 % od bebinjata se rodat zdravi.

(Одговор на членот gina)
Непосредна врска до пораките: 314
21.11.2014 17:25:41   
tea 88
Sega si dojdov od Plodnost.d dimerite mi se vo red uste 7 dena da se bockam pa pak ke gi ispitame.so dvata ploda e se vo red, si odgovaraat so nedelata i zamislete hematomot se resorbiral. Samo jas uste imam mnogu malku kafeav iscedok pa sigurno se docistuva. Da ve prasam dali ve boli zeludnikot, mene me boli i na gladno i otkako ke kasnam nesto.ne celo vreme ama ili me boli ili mi se losi.ne mozam nekako da funkcioniram normalno i omalaksana sum.

Непосредна врска до пораките: 315
21.11.2014 17:44:23   
blond
Tea, jas koga pregladnuvam imam problemi so zeludnik, inaku ne. Gledaj na sekoi 2- 4h nesto da grickas, makar samo edna biskvita bilo toa.

Непосредна врска до пораките: 316
22.11.2014 0:21:25   
Milicka 30
Девојќи помагајтее ве молам сега кога бев до тоалет имав малку розникава крв цела се испаничив , си ставив утрогестан и си легнав, незнам што да правам...од што може да е?

(Одговор на членот blond)
Непосредна врска до пораките: 317
22.11.2014 6:33:30   
kapina
Javi si se na doktorot on ke ti kaze najubavo sto kako

Непосредна врска до пораките: 318
22.11.2014 11:04:47   
tea 88
Milicka 30 sto napravi otide na doctor denes. Moj sovet ti e ako se uste ne si bila da otides ke te vidi na eho o ke ti kaze od sto moze da e i ke bides pomirna.

(Одговор на членот kapina)
Непосредна врска до пораките: 319
22.11.2014 11:08:31   
sanjaaaa!
milicka30 се надевам проблемот поминал. УФ маки се сето тоа, стресови. Вакво крварење се јавува гледам кај доста трудници, се надевам не е ништо сериозно, мирувај, не се заморувај со ништо. Доколку недај боже продожли крварењето консутирај се со доктор!!!

(Одговор на членот kapina)
Непосредна врска до пораките: 320
22.11.2014 12:42:30   
Milicka 30
Се слушнав со др. Сабајле имав две кафени суви точки чудно некако и сега немам ништо, докторот ми вика дека не е ништо најверојатно е дека ова е периодот кога треба да добијам циклус кога не би била бремена и затоа се јавува мало крварење, сега засега немам ништо , ама од памет се извадив . На ехо бев во четвртокот се си беше во ред...спокојство никакво, ни можам да спијам ни ништо.

(Одговор на членот sanjaaaa!)
Непосредна врска до пораките: 321
22.11.2014 12:50:27   
Hopeful RR
milicka30, ја напишав пораката пред да видам дека си пишала, па ја менувам user posted image Добро што провери, да си раат. Знам дека е тешко да се опуштиш, но штом веќе нема крв, нема причина за загриженост. За секој случај, овие денови одмарај повеќе, лежи си, не дигај, не буткај и не влечи ништо тешко, и пушти си некоја комедија да те орасположи user posted image

теа88, супер за хематомот user posted image исцедокот е дека се дочистува, останало уште нешто сосема малце, без гајле. А за желудникот, ова што го опишуваш ми е познато и сум го осетила кога сум имала проблем со хеликобактер, повеќе пати во животот. Бидејќи сега не смееш никаква терапија за тоа, пробај со исхрана, јас така ја средив бактеријата која никако не си одеше, дури и со куп антибиотици. Избегнувај млечни производи освен јогурт (гледај да е ацидофилен), избегнувај пржено и похувано, никако запршки со брашно, намали на сол, исфрли шеќер од типот на чоколади, бисквити, слатки, бурек, геврек, бели пецива, и јади повеќе лесна варена или печена храна, многу овошје и зеленчук (пази многу на миење) и вода на тони. Ќе се среди желудникот за некоја недела, верувај ми. Најбитни се комбинациите - дури и да каснеш геврече, јади го со патлиџан или краставица, на пример, а никако со јогурт или сирење. Јогуртот пиј го секоја вечер со сецкано суво или свежо овошје, семки и слично.

< Поракaта ја уредил Hopeful -- 22.11.2014 12:58:12 >

Обиди 2,5 години

(Одговор на членот sanjaaaa!)
Непосредна врска до пораките: 322
22.11.2014 13:23:05   
Hopeful RR
Инаку заборавив да ви пишам за бактеријата - направив уринокултура во лабораторијата во Систина и излезе негативна, нема ништо! user posted image
Да ви кажам, ептен ми олесна, кај од одма со антибиотици... Ќе направам и трета анализа, во Институт за јавно здравје, заедно со брисевите, по препорака на новата матична, ама верувам на оваа анализа. Адриа лаб мислам дека ќе ги баталам за во иднина user posted image

Обиди 2,5 години

Непосредна врска до пораките: 323
22.11.2014 14:45:28   
tea 88
user posted image bravo za toa sto ja nemas bakterijata, zatoa i mene mi bese cudno kako sto mi kaza maticnata ako imas nekakva infekcija vo organizmot se gledalo po krvnata slika a tebe se ti e vo red. Uzivaj si sega gali si go meseto . A i uste da te prasam gi napravi mikrobioloskite brisevi, i tie se pravt vo 12 nedela ili moze porano?

Непосредна врска до пораките: 324
22.11.2014 15:23:50   
gina
Hopeful super sto nemas bakterija samo za gjabe ce se truese so antibiotici sega bidi rat i ubavo sto si e smenila maticnata
jas uste nemam pojdeno kaj mojot maticen ic dosega ce pocekam uste malku koga cetvrtok ce pojdam vo sistina pa posle

Непосредна врска до пораките: 325
Страница:   <<   < Претходна страница  11 12 [13] 14 15   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  11 12 [13] 14 15   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Расположението во бременоста.
Admin

Дали сте имале ненадејни промени во расположението за време на бременоста?