|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  45 46 [47] 48 49   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Инсеминација II
18.11.2014 13:17:23   
LoveableMe RR

ИЗВОРНА ПОРАКА: bambina34

dragi moi, kako ste mi? Lilika sto naprai za inseminacijata , koga ke odis ? Jas cekam da dobijam ama eve dva dena mi kasni ..Ova mi e vtor pat da mi kasni vo zivotot.. Aj da ne se raduvam pred vreme ;)

Па може ќе треба да се радуваш, а и ние со тебеuser posted image

Обиди: 5,5 години
2 IUI, 3 IVF, HSC, 1 FET, 3 смрзнати
Верувај во чуда!

(Одговор на членот bambina34)
Непосредна врска до пораките: 1151
18.11.2014 16:49:38   
scared RR
Ништо од мојата инсеминација за овој месец user posted image Вчера се разбудив болна и со температура и сестрата ми рече дека не смеам да почнам со терапија user posted image И така вчера си кенкав по дома денес сум по ок, со нови сили нареден месец ќе ја правиме, а во меѓувреме ќе се молиме да бидне природно.

(Одговор на членот LoveableMe RR)
Непосредна врска до пораките: 1152
18.11.2014 21:07:30   
LoveableMe RR
ајде скаред, не губи надеж, може природно секогаш да бидне, не се знае....user posted image

Верувај во чуда!

(Одговор на членот scared RR)
Непосредна врска до пораките: 1153
18.11.2014 21:45:22   
Hopeful RR
Дај боже да биде овој месец баш тој и парите предвидени за инсеминација да си ги потрошите на поубави работи user posted image

Обиди 2,5 години
HSG, HSC, отстранет септум, IUI x4, IVF успешно :)
2015 user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 1154
18.11.2014 22:18:28   
lilika9
Бамбина добра си чим си издржлива да чекаш а да не правиш тест :) ајде дај Боже да касни со причина user posted image
Скерд одма ке помини месецот, можеби на телото му треба одмор. Одмори се овај месец од се и уживај си, секој месец се надеваме дека ќе биде, дали со инсеминација или без, а и еден месец мора да биде! затоа не се секирај и само смирено.
Јас крај на недела треба да одам на мерење на фоликули ако е се ок ќе закажиме инсеминација.

Непосредна врска до пораките: 1155
18.11.2014 23:32:38   
bambina34
Lilika dobiv :( zdravje naredna nedela ke se spremam i jas za inseminacija ako bide se vo red....folikometrija ke ti pravi maticniot ili kaj Trajkovski ?

(Одговор на членот lilika9)
Непосредна врска до пораките: 1156
19.11.2014 0:52:28   
scared RR
Дај боже девојки, дај боже сите да се радуваме нареден месец :)

Непосредна врска до пораките: 1157
19.11.2014 19:07:18   
bubla
Jas i posle cela nedela prekinuvanje so utrogestan uste ne sum dobila?!

Непосредна врска до пораките: 1158
19.11.2014 19:35:53   
scared RR
bubla јас мислам до сега требаше да добиеш, се чу ли со докторот? Оди нека те види на ехо..

(Одговор на членот bubla)
Непосредна врска до пораките: 1159
19.11.2014 21:51:39   
bubla
Aко не добијам до утре, ќе одам. Денес зборев со сестрата и она така ме советуваше.
Имам некои болки во стомакот и главоболки. Се си викам ќе дојде кај да е.

Непосредна врска до пораките: 1160
20.11.2014 15:18:43   
scared RR
Bubla што направи? Доби ли user posted image

Непосредна врска до пораките: 1161
20.11.2014 17:43:03   
bubla
Добив. И многу ми е болна овој пат. Цел ден ме кине стомакот. Во понеделник кај докторот и почнувам со нова терапија и ново иуи.

Непосредна врска до пораките: 1162
20.11.2014 18:07:52   
scared RR
A зашто одма почнувате со друга инсеминација, нели обично преку еден циклус иде тоа, ем за да одмори телото, ем за ако недај боже притреба ваучер од фондот за инвитро. user posted image

Непосредна врска до пораките: 1163
21.11.2014 14:18:22   
bubla
Искрено не ми се чека преку еден циклус. Јас имам прилично долг циклус 36+ денови. Значи ако чекам преку еден многу време ќе ми биде.
Исто, не сакам да правам многу инсеминации. Спремна сум и приватно да си платам ИВФ постапка. Не ми е толку битно ваучер од фондот. Сепак се надевам нема до таму да дојде. Сепак ИВФ е инвазивна постапка - не е баш убаво со толку хормони да се боцкаш.

Непосредна врска до пораките: 1164
21.11.2014 14:41:08   
LoveableMe RR

ИЗВОРНА ПОРАКА: bubla

Искрено не ми се чека преку еден циклус. Јас имам прилично долг циклус 36+ денови. Значи ако чекам преку еден многу време ќе ми биде.
Исто, не сакам да правам многу инсеминации. Спремна сум и приватно да си платам ИВФ постапка. Не ми е толку битно ваучер од фондот. Сепак се надевам нема до таму да дојде. Сепак ИВФ е инвазивна постапка - не е баш убаво со толку хормони да се боцкаш.

Bubla, како сметаш така прави, ние те поддржуваме, се се прави за user posted image

Верувај во чуда!

Непосредна врска до пораките: 1165
21.11.2014 16:09:09   
lilika9
Скеард И јас нема овај месец да правам инсеминација...на антибиотици сум, а ќе требаше во недела да ми биде инсеминацијата..здравје боже следен месец ако добијам! Бубла, да се надвеаме дека успешна инсмеинација ќе имаш овој пат!

Непосредна врска до пораките: 1166
21.11.2014 16:24:59   
bambina34
Lilika, pobrzo da ozdravis. I Dan boze da fati prirodno mesevov..jas bbev vcera na lekar I mi dadoa klomifen. Zdravje of nedela pocnuvan so niv. Treba da gi pijam 5 dena pa name kontrola. IMA li nekoja of vas iskustvo so klomifen. Jas prvpat kepijam. Se nadevam ke bide OK, bidejki jetrata znaat da mi pravat problem.

Непосредна врска до пораките: 1167
21.11.2014 21:33:37   
bubla
Фала на сите за поддршката. Се надевам сите ќе си дочекаме што поскоро по едно бебенце.
Баш ми е жал што еве и лилика и сцаред до антибиотици дојдоа. Јас од август наваму си го јакнев имунитетот. Оваа година често бев болна. Пиев 2 месеца имуне асист таблети. Сега секое сабајле јадам мстичен млеч. Искрено, подобро се чувствувам. Пробајте со нешто.што ви годи да си го зајакнете имунитетот.
Јас пиев кломифен минатиот месец. Искрено не видов ништо лошо. Јас пиев 5 дена по едно.

Непосредна врска до пораките: 1168
21.11.2014 23:23:40   
scared RR
Ма јас ретко се разболувам, доста јак имунитет имам, го јакнев едно време со се и сешто и успешно ми беше, не знам што бидна сега ко за беља ме фати настинка, поминав без антибиотици ама сепак не смеев со температураа терапија и тоа е user posted image
Со среќа на сите овој месец што ќе правите да ви биде успешна и ве чекаме во темава со детали user posted image

Непосредна врска до пораките: 1169
22.11.2014 11:26:51   
bubla
Овој пат сум го обезбедила и фемибион 1. Се надевам нема долго да се мачиме и сите скоро ќе видиме 2 цртки.

Непосредна врска до пораките: 1170
23.11.2014 18:54:23   
LoveableMe RR
Ајде жеснки, активен ви е периодов, некоја нека не израдуваuser posted image

Верувај во чуда!

Непосредна врска до пораките: 1171
23.11.2014 19:01:06   
lilika9
morase povtorno da pravam hsg bidejki nemav snimki od prvoto pa mi dadoa i antibiotici. Bubla ajde neka donesi sreka femionot. Jas meseci piev folna a sega zaboravam.. Pocnav da zabusavam...

Непосредна врска до пораките: 1172
23.11.2014 19:05:27   
LoveableMe RR

ИЗВОРНА ПОРАКА: lilika9

morase povtorno da pravam hsg bidejki nemav snimki od prvoto pa mi dadoa i antibiotici. Bubla ajde neka donesi sreka femionot. Jas meseci piev folna a sega zaboravam.. Pocnav da zabusavam...

user posted image Знаеш дека мораш, тури си римајндерuser posted image

Верувај во чуда!

Непосредна врска до пораките: 1173
23.11.2014 19:37:56   
bubla
Јас на телефонот имам потсетник секој ден во 9 вечер :-)
Лилика, како тоа ги немааш снимките од хсг, па сега ново?

Непосредна врска до пораките: 1174
23.11.2014 22:04:40   
scared RR
Кога веќе ја спомнавте фолната јас да прашам дали мора во исто време секој ден да се пие? Не заборавам да се напијам ама го заборавам времево, исто му доаѓа изгледа user posted image никогаш не ја пијам во исто време, не ми ни текнува во колку пиев вчера user posted image Има некаква врска тоа или не?

Непосредна врска до пораките: 1175
Страница:   <<   < Претходна страница  45 46 [47] 48 49   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  45 46 [47] 48 49   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Мојот живот има смисла поради....
kikicka

Животот е еден!

Фамилијата и моите деца (62%)

Убавините кој ни ги пружи живото (18%)

Вербата во Бога (13%)

Кој рекол дека има смисла?? (7%)

Број на сите гласови: 104

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!